Arkadas öyle bir şey yok işte. Saha içi lideri dediğin anda olay değişir ve sana 50 tane amerikali sayarım. Adını ne koyarsan koy demekle olmuyor is. Bir tez attın ortaya sonra mvp'ye kadar gitti is. Pg'dan çıktın yola değil mi? Ben de dedim ki tepedeki takımların çoğunun pg'i amerikali. 22 şampiyonluğun 21'nde pg avrupali diyorsun, holden, dixon bunlar pivot muydu, james sicmis, gudu sıcmamis yani. Gudunun sictigi boklar burdan Sırbistana kadar bütün kanalizasyonlari doldurur. Neyse laf olsun diye konuşuyoruz valla
saha içi lider deyince değişen bir şey yok ki.
bahsettiğimiz oyuncuların %90’ı pg.
bodiroga 3 numara ama bodiroga’dan daha iyi oyun kurucu gördü mü euroleague?
bana 1 tane bile takımın saha içi lideri, top yönlendiricisi, oyun aklı olup, takımını şampiyonluğa taşımış amerikalı guard sayamazsın 20 senede. (maccabi örneği verme sen bari)
langdon’u sayarsın, larkin dersin, nunn dersin.
ama bunların hepsi sayı atan oyunculardı.
hatırla bakalım efes son topu kiminle kullanmış barcelona finalinde, micic mi yoksa larkin mi?
larkin’in 40 sayı ortalamayla oynadığı f4’da şampiyon olamadı ama efes.
üşenmeyip baktım, 3. çeyreği 2/7 iki sayı, 2/6 üç sayı isabetiyle kapatmış nunn.
sloukas kaçırmadan atıyordu o aralar.
sloukas maçı kopardıktan sonra nunn yıldız oldu.
langdon’un zaten topu yere vurmakla alakası yoktu, hazırlanan şutları atan adamdı.
burada mesela saha içi lider, karar verici, oyun aklı bir avrupalı guard ile amerikalı skoreri uyumla sahada tutabilmekte.
bunların yanında, elinde kenardan getirdiğin simon, llull, zisis, genç calathes, genç sloukas, veteran saras gibi bir tane daha oyun aklı varsa zaten en büyük favori oluyorsun.
bizim takımda şu an baldwin var skorer olarak kullanacağımız.
ama hoca akıl almaz bir şekilde top yönlendirici yapıyor.
sezon başından beri performansı dibe vurdu doğal olarak.
guduric ile baldwin’i uyum içinde tutup, benchten katkı verecek zagars’ı bulursak, işler değişebilir.
diğer yandan guduric senelerdir sıçıyor da, 30 yaşına geldi artık.
kariyerinin zirvesini yaşayacağı, lige damga vuracağız 4-5 yıl var önünde.
bu yaşta adamın halen daha kritik anlarda eli titreyecek, beyni tekleyecekse ayıp.
başlasın artık liderlik etmeye bir zahmet.