Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 2392167 defa)

ertugrul_solomon, kumral26 ve 28 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
Ynt: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #19695 : 24 Kasım 2024, 01:11:24 »
Abicim paploukasi sayiyorsun jr holden"i yada langdon'i yok sayıyorsun.  Çok alakasız bir tartışma yurutuyorsunuz şu an. Iskender inat bir herif ama ne derse karşısında curutulecek bir sentezi vardır.

Ağbi kimseyi yok saymıyorum. Dümenin bir kıyısından bir şekilde avrupalı bir guard tutuyordu diyorum. Ben karşı değilim Amerikalı gurad'a falan, egoist ruh hastası olmasın yeter...

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #19696 : 24 Kasım 2024, 03:09:56 »
Ağbi kimseyi yok saymıyorum. Dümenin bir kıyısından bir şekilde avrupalı bir guard tutuyordu diyorum. Ben karşı değilim Amerikalı gurad'a falan, egoist ruh hastası olmasın yeter...
Tamam ben de onu diyorum. Takımdaki amerikali guardlari elekten geçirip Avrupalılardan liste yaparsan yaptigin şey algı yaratmak oluyor. Sloukas ve bogdan diyor adam dixoni saymiyor. Jr holden cska tarihinin de euroleague tarihinin de efsanelerinden ama papaloukas diyip herifi siktir edersen olmaz. Neyse dediğim gibi iskender çok yapar bu algıyı da ben yemem  :)

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #19697 : 24 Kasım 2024, 07:10:19 »
Tamam ben de onu diyorum. Takımdaki amerikali guardlari elekten geçirip Avrupalılardan liste yaparsan yaptigin şey algı yaratmak oluyor. Sloukas ve bogdan diyor adam dixoni saymiyor. Jr holden cska tarihinin de euroleague tarihinin de efsanelerinden ama papaloukas diyip herifi siktir edersen olmaz. Neyse dediğim gibi iskender çok yapar bu algıyı da ben yemem  :)

ben elekten geçirmiyorum ki.
mvp listesi elekten geçiriyor.
koskoca 22 senede 1 tek amerikalı guard mvp olmuş.
15 sene avrupalı guardlar mvp olmuş.
oyun kurucusu, saha içi lideri, top yönlendiricisi, oyun aklı amerikalı olan takımdan bir cacık olmaz demek, verilerle kanıtlanabilen bir iddia gördüğün gibi. :)

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #19698 : 24 Kasım 2024, 08:49:51 »
ben elekten geçirmiyorum ki.
mvp listesi elekten geçiriyor.
koskoca 22 senede 1 tek amerikalı guard mvp olmuş.
15 sene avrupalı guardlar mvp olmuş.
oyun kurucusu, saha içi lideri, top yönlendiricisi, oyun aklı amerikalı olan takımdan bir cacık olmaz demek, verilerle kanıtlanabilen bir iddia gördüğün gibi. :)
Once oyun kurucu dedin, sonra karar verici dedin, şimdi de mvp diyorsun :)

Çevrimiçi ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #19699 : 24 Kasım 2024, 09:15:06 »
özür diliyorum ama ben kendi yazdığımdan sorumluyum, sizin anladığınızdan sorumlu değilim.
yanlış anlamanıza yapacağım bir savunmam yok izninizle.
Bolmaro, mannion, Jokubaitis in oynadığı oyun ortada yazmışsın. Ne anlamak lazım ? Bu sene çok mu iyi oynuyorlar şu ana kadar ?

Çevrimiçi ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #19700 : 24 Kasım 2024, 09:19:54 »
Bir tane zagars az geliyor takima. Jokubaitisi de aldıracak da zaten kafayı yemek uzere olan gariban fenerbahce taraftarına beyin kanamasindan öbür tarafı boylatacak.
Pikenrol arkadaşın yorumlarını severek okurum aslında.
22 yılı yazmış ve bugün için yorum yapmış. Sanki parker, Saras, diamantidis, navarro, spanoulis gibi guardlar, bodirogalar falan kalmış gibi. 10-12 sene önceye kadar bodiroga, navarro gibi isimler bile Avrupa'da kalırken bugün 19-20 yaşında çocuklar gidiyor. Bence de Saras, Diamantidis gibi guard varken Amerikalı aramayalım ama altenatifler bolmaro ise (ki Arjantinli değil mi bu eleman ?) bakmak lazım, James, Larkin, Evans.. hepsi daha iyidir bunlardan
« Son Düzenleme: 24 Kasım 2024, 09:20:19 Gönderen: ayhan »

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #19701 : 24 Kasım 2024, 09:36:30 »
Once oyun kurucu dedin, sonra karar verici dedin, şimdi de mvp diyorsun :)

yahu ben takımda amerikalı guard olmasın dedim mi?
başarılı takımlarda amerikalı guard yoktu dedim mi?

bizim takımda baldwin, wilbekin ve hall vardı amerikalı ama sezon başından beri “guduric kadar oynar bu takım” diyorum.

baldwin sakatlandı, işimiz zor derken guduric ve zagars ön plana çıktı, takımın oyunu yukarı gitti.

guard, saha içi lider, karar verici, top yönlendirici, adını ne koyarsan koy, avrupalı olmalı.
istisnai amerikalılar yok mu bu konuda?
lorenzo brown var işte avrupa basketbolunu en iyi anlamış amerikalı.
he, lorenzo da adam olsa 2-1’den f4 vermezdi panathinaikos’a.
mike james adam olsa 5 maç oluk oluk sıçmazdı sahanın ortasına.

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #19702 : 24 Kasım 2024, 09:43:35 »
Bolmaro, mannion, Jokubaitis in oynadığı oyun ortada yazmışsın. Ne anlamak lazım ? Bu sene çok mu iyi oynuyorlar şu ana kadar ?

konunun geçmişine yabancı olduğunuz için, eksik veya yanlış anlamanıza şaşırmamak lazım aslında.

ilhan abiyle uzun zamandır anlaşamadığımız husus; o hazır oyuncu ister oyun kurucu pozisyonuna fakat piyasada fazla adam olmadığını da kabullenir,
ben de piyasada toplasan 3-4 tane üst düzey guard olduğunu, onları da zirveye çıktıklarında para vererek almamınızın zor olduğunu,
doğru yöntemin uzun vadeli yatırım yaparak, elimizde yıldız büyütmek olduğunu söylerim.
yaz dönemi itibariyle geleceği en parlak guardları bolmaro, mannion ve jokubaitis olarak gösteriyordum ve bunlardan birine yatırım yaparak olgunlaşmalarını beklemek gerektiği düşüncesindeydim.
üçü de görev ve sorumluluklarının arttığı takımlarda ve rollerde şu an,
yıldız performansı veriyorlar demiyorum.
üçü de gayet iyi gelişim gösteriyor ve önümüzdeki 2-3 yılda zirveye çıkacak ışığı veriyorlar diyorum.

rokas: 9.9 sayı, 5.5 asist, 12.2 verimlilik
bolmaro: 7.1 sayı, 3.7 asist, 9.7 verimlilik
mannion: 10.5 sayı, 5.8 asist, 10.2 verimlilik
« Son Düzenleme: 24 Kasım 2024, 09:55:56 Gönderen: pikenrol »

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #19703 : 24 Kasım 2024, 10:55:53 »
yahu ben takımda amerikalı guard olmasın dedim mi?
başarılı takımlarda amerikalı guard yoktu dedim mi?

bizim takımda baldwin, wilbekin ve hall vardı amerikalı ama sezon başından beri “guduric kadar oynar bu takım” diyorum.

baldwin sakatlandı, işimiz zor derken guduric ve zagars ön plana çıktı, takımın oyunu yukarı gitti.

guard, saha içi lider, karar verici, top yönlendirici, adını ne koyarsan koy, avrupalı olmalı.
istisnai amerikalılar yok mu bu konuda?
lorenzo brown var işte avrupa basketbolunu en iyi anlamış amerikalı.
he, lorenzo da adam olsa 2-1’den f4 vermezdi panathinaikos’a.
mike james adam olsa 5 maç oluk oluk sıçmazdı sahanın ortasına.
Arkadas öyle bir şey yok işte. Saha içi lideri dediğin anda olay değişir ve sana 50 tane amerikali sayarım. Adını ne koyarsan koy demekle olmuyor is. Bir tez attın ortaya sonra mvp'ye kadar gitti is. Pg'dan çıktın yola değil mi? Ben de dedim ki tepedeki takımların çoğunun pg'i amerikali. 22 şampiyonluğun 21'nde pg avrupali diyorsun, holden, dixon bunlar pivot muydu, james sicmis, gudu sıcmamis yani. Gudunun sictigi boklar burdan Sırbistana kadar bütün kanalizasyonlari doldurur. Neyse laf olsun diye konuşuyoruz valla :)

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #19704 : 24 Kasım 2024, 11:28:16 »
Pikenrol arkadaşın yorumlarını severek okurum aslında.
22 yılı yazmış ve bugün için yorum yapmış. Sanki parker, Saras, diamantidis, navarro, spanoulis gibi guardlar, bodirogalar falan kalmış gibi. 10-12 sene önceye kadar bodiroga, navarro gibi isimler bile Avrupa'da kalırken bugün 19-20 yaşında çocuklar gidiyor. Bence de Saras, Diamantidis gibi guard varken Amerikalı aramayalım ama altenatifler bolmaro ise (ki Arjantinli değil mi bu eleman ?) bakmak lazım, James, Larkin, Evans.. hepsi daha iyidir bunlardan
Iskender bilgili bir arkadaştır. Bazen bilinçli olarak takılır insana ama genel anlamda tartışması zevklidir. Eskiden beri tanırım kendisini. İnatçılık huyu had safhada ama :)

Çevrimdışı Umut

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #19705 : 24 Kasım 2024, 11:28:42 »
Bir tane zagars az geliyor takima. Jokubaitisi de aldıracak da zaten kafayı yemek uzere olan gariban fenerbahce taraftarına beyin kanamasindan öbür tarafı boylatacak.
Zagars bu sayılanların tamamı gibi kolsuz değil abi, biraz üstüne koyduğu anda gayet düzgün bir EL gardı, ya da yedek gardı olur. Jokubaitis, Bolmaro falan Calathes'in PG'lik de bilmeyen halleri, fazlası değil. Maksimum bi tane bu tarz oyuncuyu kadroda tutarsın belki kısa savunması için ama bizim şu anki kadro zaten savunmada aksayan oyuncu barındırmıyor, artı Hall o işi de ekstra yapıyor ve kolsuz da değil.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #19706 : 24 Kasım 2024, 12:36:17 »
Arkadas öyle bir şey yok işte. Saha içi lideri dediğin anda olay değişir ve sana 50 tane amerikali sayarım. Adını ne koyarsan koy demekle olmuyor is. Bir tez attın ortaya sonra mvp'ye kadar gitti is. Pg'dan çıktın yola değil mi? Ben de dedim ki tepedeki takımların çoğunun pg'i amerikali. 22 şampiyonluğun 21'nde pg avrupali diyorsun, holden, dixon bunlar pivot muydu, james sicmis, gudu sıcmamis yani. Gudunun sictigi boklar burdan Sırbistana kadar bütün kanalizasyonlari doldurur. Neyse laf olsun diye konuşuyoruz valla :)

saha içi lider deyince değişen bir şey yok ki.
bahsettiğimiz oyuncuların %90’ı pg.
bodiroga 3 numara ama bodiroga’dan daha iyi oyun kurucu gördü mü euroleague?

bana 1 tane bile takımın saha içi lideri, top yönlendiricisi, oyun aklı olup, takımını şampiyonluğa taşımış amerikalı guard sayamazsın 20 senede. (maccabi örneği verme sen bari)

langdon’u sayarsın, larkin dersin, nunn dersin.
ama bunların hepsi sayı atan oyunculardı.
hatırla bakalım efes son topu kiminle kullanmış barcelona finalinde, micic mi yoksa larkin mi?
larkin’in 40 sayı ortalamayla oynadığı f4’da şampiyon olamadı ama efes. :)
üşenmeyip baktım, 3. çeyreği 2/7 iki sayı, 2/6 üç sayı isabetiyle kapatmış nunn.
sloukas kaçırmadan atıyordu o aralar.
sloukas maçı kopardıktan sonra nunn yıldız oldu.
langdon’un zaten topu yere vurmakla alakası yoktu, hazırlanan şutları atan adamdı.

burada mesela saha içi lider, karar verici, oyun aklı bir avrupalı guard ile amerikalı skoreri uyumla sahada tutabilmekte.

bunların yanında, elinde kenardan getirdiğin simon, llull, zisis, genç calathes, genç sloukas, veteran saras gibi bir tane daha oyun aklı varsa zaten en büyük favori oluyorsun.

bizim takımda şu an baldwin var skorer olarak kullanacağımız.
ama hoca akıl almaz bir şekilde top yönlendirici yapıyor.
sezon başından beri performansı dibe vurdu doğal olarak.
guduric ile baldwin’i uyum içinde tutup, benchten katkı verecek zagars’ı bulursak, işler değişebilir.

diğer yandan guduric senelerdir sıçıyor da, 30 yaşına geldi artık.
kariyerinin zirvesini yaşayacağı, lige damga vuracağız 4-5 yıl var önünde.
bu yaşta adamın halen daha kritik anlarda eli titreyecek, beyni tekleyecekse ayıp.
başlasın artık liderlik etmeye bir zahmet.
« Son Düzenleme: 24 Kasım 2024, 12:39:25 Gönderen: pikenrol »

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
« Yanıtla #19707 : 24 Kasım 2024, 13:21:32 »
Sarasin Baldwin Hall..vs gibi oyun kurucu olarak kullanması ileriye yönelik hazırlık için, ileride f8 veya kritik maçlarda oyun sıkıştığında mala baglamasinlar diye bunu obradovic de yapardı bütün kısalar belli oranda oyunu yönlendirmeleri isteniyor buna melli colson gibi oyuncular da dahil

Çevrimdışı Ero1907

• Üye
« Yanıtla #19708 : 24 Kasım 2024, 14:43:02 »
kisa rotasyonumuz sampiyon olmak yada f4 yapmak icin gayet yeterli.Ayni sekilde 3-4 rotasyonumuzda boyle.

sorun 5 numara rotasyonu 5 numara rotasyonunda belki de ligin en kotu takimiyiz.
Buda bizi uzun serilerde yada f4 gibi tek maclik seruvenlerde bize geri adim attirabilir.

Çevrimdışı BenFener46

• Üye
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #19709 : 24 Kasım 2024, 21:29:13 »
Avrupa'da dolu dizgin gittigimiz için uzun işini ağırdan alıyorlar ne zaman tokezlersek sendelersek o zaman gündeme gelecek bu kadar plan programsız iş olur mu Sertaç efendi de şöyle harikaymış böyle harikayiz demeye devam etsin hele bir mağlubiyette kulaklarin çinlamayacak mi acaba. İşinizi yapın kayda değer uzun için arastirmalarinizi sıklastirin.