Çok Nesli muhabbeti dönüyor, yazamadan duramayacağım
Dünyada Kim gibi bileğini kapayarak 3 metre çizgisinin içine smaç vurabilen çok çok az oyuncu var. Nesli de böyle bilek hakimiyeti olan az sayıda oyuncudan biri. Oyun zekası da derseniz benim diyen oyuncuyu üçe beşe katlar. Bir Seda'nın bir Neriman'ın plaselerine bakın, bir de Nesli'nin.. Aradaki fark geceyle gündüz farkı gibi. Üstelik Nesli smaç vurur gibi yükselip bloğu düşürüp bomboş yere plase atabilen de az sayıda oyuncudan biri. Çok çok özel bir yetenek...
Gelelim Nesli'nin son yıllarına. Nesli eskisi kadar sıçrayamıyor. Geçirdiği önemli sakatlıktan önce öyle bir sıçrardı ki.. Eski Burhan Felek'te elimde fotoğraf makinası onu havada yakalamaya çalışırdım. Çok da kolay olurdu çünkü adeta havada asılırdı. O zaman pasör ve pas da seçmezdi, topu havada görmesi yeterliydi.
Ama artık böyle değil. Artık genç de değil. Tecrübesiyle ve tekniğiyle bir takıma bir şeyler katabilir ancak. Bu yüzden artık pas da seçiyor. İyi pas alamazsa blokta da kalıyor. Ama iyi bir pasörle yine %40'ların altına düşmeyeceğine eminim.
Bir diğer nokta da mental durumu. Nesli eskiden çok hırslı bir oyuncuydu. Eczacıbaşı'nda geçirdiği yıllar onu durgun, umursamaz bir oyuncu haline getirdi. Yeterince konsantre olmadığı için çok fazla basit hata yapmaya başladı. Hatta bence voleybol literatürüne "saçma bir hata yaptıktan sonra kırıtarak yerine dönen Neslihan hareketi" diye bir şey kattı
Sadece Fenerbahçe karşısındaki maçlarını izleyenler bir tek bize yapıyor zannediyor ama Nesli'nin gıcık kaptığınız hareketlerini her oynadığı maçta görebilirsiniz. Özellikle yaptığı bir şey yok. Dün de hakikaten tribün yakınında ısınırken ihtiyar tribününden birkaç kişiyle gülüştü. "Şşt şşt Neslihan" tezahuratına da güldü geçti.
Yani diyeceğim odur ki onu gaza getirecek bir antrenör, iyi bir pasör ve de ulaşabileceği bir hedef verirseniz Nesli çok çok kritik bir hamle olur. Eczacıbaşı'nda artık hiç bir hedefe ulaşamayacağının farkında. Nesli'nin ölüsü bile %35'lerde hücum eder. Seda gibi %15'lere düşmez. Defans yapar, blok yapar, servis atar. Bu sene ciddi bir böbrek rahatsızlığı geçirdi, hala tam iyileşemedi. Dünkü maçta da smaç servis atmadı hiç. O kötü paslara ve kötü takım oyunlarına rağmen de %50'yle top öldürdü. Respect!
Nesli gel canım sen, ben ikna ederim taraftarı