Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Süper Ligi (2024-25 Sezonu)  (Okunma sayısı 7626 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
Ynt: Fenerbahçe Beko:86 Anadolu Efes:72 | BSL 7. Hafta Maçı
« Yanıtla #120 : 17 Kasım 2024, 22:40:30 »
6 günde 3 euroleague takımına karşı 3 galibiyet. Şapka çıkarmak lazım...

Çevrimdışı Murat

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #121 : 17 Kasım 2024, 22:43:20 »
Şimdi biraz dinlenip virtus Bologna yı geçelim ve sakatlarimizdan1-2 si dönsün.

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #122 : 17 Kasım 2024, 22:45:25 »
Kadro darlaştığından beri maşallah çok iyi gidiyoruz. Hani Wade, Wilbo ve Hall geri dönse rüya bozulacakmış gibi. Dar kadronun tek avantajı bu ve biz bunu çok iyi götürdük. İllâ ki bir yerde patlayabiliriz ama şu ana kadar dar rotasyon başımıza bela olmadı.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #123 : 17 Kasım 2024, 22:45:50 »
Doğuş denilen dallamanın üst üstte 3 faul aldığı, ardından da sakatlandığı sekansta salonda yaşananlar Fenerbahçe taraftarı olarak hepimizin içinde bulunduğu psikolojik gerilimin özeti adeta...

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #124 : 17 Kasım 2024, 22:46:37 »
inandığı yolda gidecek, yıllardır beklenen lider gibi oynadı zagars bugün.
euroleague’deki tüm takımların yana yakıla aradığı avrupalı guard vardı sahada.
üzerine koyarak devam eder umarım.

diğer yandan skylar mays de “ben de basketbolcuyum abiler. yemin ederim basketbolcuyum” der gibi oynadı.
inansam mı bilemedim ama.
pek ikna edici oynamasa da, acaba dedirtti.
gerçekten basketbolcudur umarım.

Çevrimdışı myildirim

• Üye
« Yanıtla #125 : 17 Kasım 2024, 22:46:44 »
Cumartesi sabah çift maç haftasından anca dön, o kadar kritik eksiğin olsun üstüne lig için belki de en kritik oyuncun Tarık’ın da oynaması şüpheli olsun, ne dinlenme ne antreman derken sahaya çık ve hadsiz dolu it oğlu itleri döve döve, eze eze yen, bravo Fb Beko, KARAKTER KOYMA tabirinin tam karşılığı bu takım, RAZIYIZ RAZI 🧿

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #126 : 17 Kasım 2024, 22:47:02 »
Şu rezillere kupa verdi Saras sene başı, sırf yanlış oyuncu tercihleri ile.

Efes'ten iyi takımız. Süpürmek lazım ligi.
« Son Düzenleme: 17 Kasım 2024, 22:47:49 Gönderen: Maldonado »

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
« Yanıtla #127 : 17 Kasım 2024, 22:48:48 »
Maşallah diyelim kazasız belasız yola devam. Hocaya büyük tebrik. Bu hafta harika iş çıkardı.

Çevrimdışı Fbkolik

• Üye
  • Yer: Ankara
Ynt: Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes | BSL 7. Hafta Maçı
« Yanıtla #128 : 17 Kasım 2024, 23:15:08 »
Bu takımın her şeyine laf edilebilir ki gerçekten temel birkaç sorunumuz var ama bir şeyine bence edilmez. Karakter. Her oyuncu elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyor, çok büyük defoları olmasına rağmen Zagars bile geri adım atmıyor, sene başından beri herkesi döve döve yenen Zalgris'i kendi evinde döverek yendik. Bugün de yine takım sanki 1.5 gün önce maç oynamamış gibi savunma tarafında mücadele etti, yine büyük karakter koydu.

Açıkçası Sertaç'ı sahada ne zaman görsem ekran başında benim bile modum düşüyor ama Saras'ın Sertaç'ı daha fazla kullanma nedeni takımda en iyi perdeleme yapan pivotumuz olması ve dış şut tehdidi tabiki. Akıllı ve belli seviyede penetre eden guardın varken iyi perdeleme yapan pivotunun olması demek 5'e 4 hücum etmek demek rakip switch yapmadığı sürece. Takımda bu tarz pivotu en çok arayan isim Baldwin. Baldwin Maccabi dönemine kadar her sene belli istatistikler yakalıyordu ama bunu yaparken çok verimsiz olarak yapıyordu. Gerçekten verimli olarak yaptığı tek dönem Maccabi dönemi, her şeye karar verenden çok Lorenzo'yla bunu paylaşması ama asıl verimli olmasını sağlayan şey bu değildi, Josh Nebo'nun olmasıydı. Josh Nebo Avrupa'da en iyi perdeleme yapan oyuncuydu, duvar gibiydi ve içeri çok iyi devriliyordu. Kısaların işini çok kolaylaştırıyor. Şu an bizim istediğimizden daha fazla Baldwin istiyordur pivot transferini. Doğru bir pivot transferi savunmadan çok hücumu açacak, o yüzden zar atma şansımız yok. Bruno Fernando'yu da bu yüzden hala bekliyorlar sanırım. Birch bazı şeyleri hala iyi yapsa da eski yırtıcılığı gitmiş, oynarken kafasında hala dizi var. Boban zaten basketbolu bırakmış, emeklilik parasını veriyoruz, Sertaç'tan bahsetmeye gerek yok, Melli de 34'üne gircek Ocak'ta, 5 numarada gereken fiziksellik 4 numaradan çok daha fazla. O yüzden 34 yaşındaki bir adamı geçen sene dışında hep 4 oynamışken bir anda 5'e atayım 30 dk süre vereyim demek mümkün değil hedefin El şampiyonluğuysa, o yüzden çok gerek olmadıkça 2. yarıda ve maçın en kritik anlarında Hayes'le beraberken 5 oynuyor Melli. O açılardan ekmek su gibi ihtiyacımız var doğru bir pivot transferine, çünkü doğru bir pivot transferi savunmayı geçtim hücum tarafındaki sorunlarımızın bazılarını çözecektir. Zaten savunmayı hiç fena yapmıyoruz bizim asıl sorunumuz diğer tarafta. Hücum kalitemiz ciddi anlamda çok düşük.

Baldwin ve Hall dönene kadar deplasmanda Bologna, Baskonia, Zalgiris gibi hücumda zorlanan takımları yenebiliriz, hücumda iyi takımlara karşı işimiz zor olabilir. Baldwin skor anlamında pivot transferi gelmese de bir şekilde skorunu bulacaktır, iş yapacaktır ama verimli yapılması isteniyorsa bunu en başta doğru bir pivot transferi yapmak sonra da Saras'ın biraz daha ipleri bırakması gerekcek tabi.
« Son Düzenleme: 17 Kasım 2024, 23:19:09 Gönderen: Fbkolik »

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #129 : 18 Kasım 2024, 09:31:38 »
Bu zagars herhalde efes maçlarını seviyor. Efes'te bizim maçlarda coşan 4 tane adam vardı. Clyburn, Larkin, Beobouis ve Bryant. Bunlardan 3 tanesi olmayınca psikolojik üstünlüğü de ele almış gözüküyoruz. Tabi bunlara yok yere verdiğimiz kupaya üzülmüyor değil insan. Takımın mücadelesi ile ilgili söyleyecek bir şey yok. ellerinden geleni yapıyorlar. Eksiklikler yine belli. Papağan gibi tekrara  gerek yok ama son iki maçtaki performans ve geri adım atmama beni de şaşırttı am ama nereye kadar. Göreceğiz.
« Son Düzenleme: 18 Kasım 2024, 09:32:05 Gönderen: iloturo »

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
« Yanıtla #130 : 18 Kasım 2024, 10:16:36 »
Yenilsek bu başlık 7 8 sayfa olurdu, eleştirdiğimiz kadar hakkını vermiyoruz takımın, tabi bunun haklı gerekçeleri var geçmişten gelen ama iyiye iyi demek lazım, kimsenin beğenmediği değişmesini istediği oyuncularda sabredip karakter koyuyorsa takım bunu saras başarıyor daha iyisi olabilirdi tabi ama belli ki takımda herkes çok çalışıyor ve bir şeyler için kafa yoruyor başarı tesadüf değildir

Çevrimdışı Av.Asım

• Üye
« Yanıtla #131 : 18 Kasım 2024, 10:27:12 »
Sahadaki mücadele ve BCL topçusundan EL topçusu yaratıyor olmamız hemde bunu PG pozisyonunda yapıyor olmamız keyif veriyor

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #132 : 18 Kasım 2024, 11:05:10 »
Yenilsek bu başlık 7 8 sayfa olurdu, eleştirdiğimiz kadar hakkını vermiyoruz takımın, tabi bunun haklı gerekçeleri var geçmişten gelen ama iyiye iyi demek lazım, kimsenin beğenmediği değişmesini istediği oyuncularda sabredip karakter koyuyorsa takım bunu saras başarıyor daha iyisi olabilirdi tabi ama belli ki takımda herkes çok çalışıyor ve bir şeyler için kafa yoruyor başarı tesadüf değildir

Başarısızlık da tesadüf değil. Bu kadro ve oyuncu grubu ile hayal ettiğimiz başarılar gelmeyecek. Bu gün gibi ortada, mesele de bu aslında. Benim için başarı, Avrupa şampiyonluğu. Bu takımın tavanı, geçen seneden çok daha yüksek aslında, şampiyonluk iki takviyeye bakıyor. Ama oyuncu istenmiyor, aranmıyor, bulunmuyor. Bilmiyorum.

Elimizde Euroleague MVP'si var. F4 yapar mıyız konuşuluyor. Bu korkunç bir başarısızlık aslında da neyse işte. Ahı gitmiş vahı kalmış, başında da koç diye stajyer olan Efes'i ligde geçip mutlu olalım.

Ha tabii bir de bunlara karşı CB kupasında Boban ile filan maça çıkıp kupa vermek var. O da ayrı bir başarısızlıktı.

Saras'ın geçen seneden bende kredisi var. O zamanlar da çok övdüm. Ama görünen köy de kılavuz istemiyor işte. Final serisinde yaptıklarından sonra da kurduğu kadro...
« Son Düzenleme: 18 Kasım 2024, 11:08:46 Gönderen: Maldonado »

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #133 : 18 Kasım 2024, 11:11:53 »
Başarısızlık da tesadüf değil. Bu kadro ve oyuncu grubu ile hayal ettiğimiz başarılar gelmeyecek. Bu gün gibi ortada, mesele de bu aslında. Benim için başarı, Avrupa şampiyonluğu. Bu takımın tavanı, geçen seneden çok daha yüksek aslında, şampiyonluk iki takviyeye bakıyor. Ama oyuncu istenmiyor, aranmıyor, bulunmuyor. Bilmiyorum.

Elimizde Euroleague MVP'si var. F4 yapar mıyız konuşuluyor. Bu korkunç bir başarısızlık aslında da neyse işte. Ahı gitmiş vahı kalmış, başında da koç diye stajyer olan Efes'i ligde geçip mutlu olalım.

Ha tabii bir de bunlara karşı CB kupasında Boban ile filan maça çıkıp kupa vermek var. O da ayrı bir başarısızlıktı.

Saras'ın geçen seneden bende kredisi var. O zamanlare da çok övdüm. Ama görünen köy de kılavuz istemiyor işte. Final serisinde yaptıklarından sonra da kurduğu kadro...

vala benim için de yapılan yatırımın sonucu şampiyonluk olmalı.
beklentim şampiyonluk olduğu için bu kadar ağır sallıyorum zaten.
f4 yapmayı başarılı saymam asla bu kadar yatırıma karşılık.
yarı finalde elenirsek söverim.
finalde ufak tefek hatalardan ötürü kaybedersek daha çok söverim.

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #134 : 18 Kasım 2024, 11:23:56 »
vala benim için de yapılan yatırımın sonucu şampiyonluk olmalı.
beklentim şampiyonluk olduğu için bu kadar ağır sallıyorum zaten.
f4 yapmayı başarılı saymam asla bu kadar yatırıma karşılık.
yarı finalde elenirsek söverim.
finalde ufak tefek hatalardan ötürü kaybedersek daha çok söverim.

Şimdiden küfürleri hazırlamak lazım, F4 oynarız da şampiyon olamayız yine :d