Gamovanın yokluğunu söyledim zaten dememdeki amaç Gamova zaten yok o konuda hemfikiriz demek.Gamova önemsiz bir eksiklik demek değil.İngiltere'de kaldığınız dönemde Türkçenizde biraz aşınma olmuş sanırım
Şu durumdaki Sokolova evet ciddi bir eksiklik değil yada Moroz.Sokolova hala bahsettiğiniz kadar iyiyse,dünyanın Kim'den sonra en komple ismiyse bu sene Cev Cup'ta oynayacak Krasnodar onu 4.smaçör olarak düşünmezdi.Sokolova oynamıyorsa yerine Scherban oynuyor pek fark yaratmıyor.Ama bizde Nesliyle Polen oynamazsa yerine Güldeniz oynuyor Meliha oynuyor.Yerlerine oynayan oyuncularla as oyuncuları karşılaştırınca ortaya ciddi bir kalite farkı çıkıyor.
Ben kendi gerekçelerimi teker teker açıklayarak yazıyorum.İçi boş sen bunla ilgilenme ben senin bu dediklerine nasıl cevap vereyim gibi insanlara üstten bakmayı hedefleyen iletiler yazmıyorum.Ve hala size soruyorum farkındaysanız bu 3.soruşum.Benim o iletimde yanlış olan katılmadığınız kısımlar hangileri lütfen söyler misiniz ?
Simdi gencler, sizi kucumsemiyorum ama bu yasta goremeyip, ne oldugunu ileride anlayacaginiz bir ozguvene sahipsiniz. Biz de zamaninda yaptik ayni seyi. Meseleye tek boyuttan bakmayin; genisletin bakis acinizi. Sen simdi Rusya'da bahsettigim isimlerin ne fark yaratip yaratmayacagini Grand Prix'deki Rusya ile Dunya Sampiyonasi'ndaki Rusya'yi karsilastirip goreceksin.
Sokolova demek sadece manset ve hucumda ekstra guc demek degil: mental olarak, takimin ayakta kalmasi gereken anlarda, oyuna girip, genclerin sahip olmadigi dirayeti ve sogukkanliligi gostermesi demek. Ozellikle Olimpiyatlar ve Dunya Sampiyonalarinda en onemli unsurlardan biridir. ABD'nin teknik acidan ustun oldugu maci mental olarak kaybetmesi gibi.
Moroz deyip gecmeyin. Bu kadin, Avrupa maclarinda en iyi orta oyuncu performanslarindan birini sergiledi. Simdi de gelmis, Moroz onemli eksik degil diyorsun.
Sizin gozden kacirdiginiz nokta su: biz Neslihan'dan alacagimiz katki skor katkisi olacakti ki, bunu zaten ekstradan Gozde'den aldik bu turnuvada. Meliha demissin ama bence Meliha gayet iyiydi. Polen'in bu ana kadar vermis oldugu katki ile Guldeniz'i karsilastirinca belki birkac sayi fark olur.