Gönderen Konu: Kadın Voleybol Milli Takım Organizasyonları  (Okunma sayısı 221798 defa)

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Ynt: Bayan Voleybol Milli Takım Organizasyonları
« Yanıtla #315 : 30 Ağustos 2014, 13:34:06 »
Tamamen momentum iste.  Biz takim olarak tam da elestirdigimiz sey bu: istikrarli bir performans ortaya koyacak mentalite yok takimda.  Tamamen, momentum ile hareket eden bir takimiz.  Peki bu her takimi yenecek potansiyele sahip oldugumuzu mu gosteriyor?  Bu oyle olsa bile, bize herhangi bir somut cikarimda bulunma sansi veren bir soru degil bu.  Bu ust duzeyde, her takimin birbirini yenme potansiyeli zaten vardir.  Ancak biz Brezilyali duzenli bicimde oynanacak oyunlarin cogunlugunda yenecek potansiyelde bir takim miyiz?  Kesinlikle hayir. 

Sunu da ekleyeyim.  Brezilya gibi ust duzey takimlari yenmek icin cok ama cok iyi servis atmamiz gerekiyor.  Servisler bu seviyede olmayip, normal oyuna donuldugunde, karsi takimin teknik ve mental ustunlugu hemen skoru aleyhe ceviriyor.

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #316 : 30 Ağustos 2014, 14:05:55 »
Tüm takımlar tam kadro dememiş.Üstümüzde bitiren takımlar tam kadroydu demiş.Brezilyada Japonyada Rusyada tam kadroydu.Birtek Rusyada Gamova yoktu o da kendisi gelmek istemedi.Zaten yerinede Gonchayla Malykh gibi çok iyi 2 pasör çaprazı oynadı.Bizde Neslihanla Polen yoktu Güldeniz oynadı.Dağlar kadar fark var arada

(1) Japonya'nin tam kadro olmasi buradaki argumani desteklemez.  Gerek daha once denedikleri, orta oyuncunun defansif agirli oynadigi "MB1" sisteminde, gerekse pasor ve libero disindakilerin smacor oldugu "Hybrid 6" sisteminde, defansif bir takim oyunu vurgusu vardir.  Bu kurgularda belli bir oyuncu one cikmasi degil; takim olarak, makine duzeninde oynama soz konusudur.  Bu yuzden, X, Y, Z oyuncusunun olmamasi, Japonya acisindan o kadar muhim olmazdi. 

(2)  Rusya tam kadro demissin ama Dunya Sampiyonasi icin aciklanan kadroyu gormedin sanirim.  Bence Kim ile birlikte hala dunyanin en komple oyuncusu olan Sokolova donuyor.  Dunyanin en iyi caprazi, Gamova da donuyor.  Regina Moroz da kadroda olacak (Yanlisim varsa, soyleyin lutfen).  Eski Rusya ile bu Rusya arasindaki farki gorecegiz :)  Sen Sokolova'yi alip Grand Prix'de Turkiye'ye koysaydin gorurdun farki. 

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #317 : 30 Ağustos 2014, 15:39:02 »
Tamam bende mental sıkıntılarımız var dedim zaten orası çok açık.Brezilya galibiyetinide tamamen momentuma bağlamamak lazım.Bağlayacaksakta neden 2 yıldır kimse yakalayamıyor o momentumu diye sorulabilir.Belki aramızda 100 maç oynansa 99unu onlar alacak fakat Brezilyayı yenebilen tek takımı bariz bir biçimde kötü takım olarak adlandırmak bana göre yanlış.

Bu takım başka bir başarı yakalayamayıp sadece Brezilyayı yense bazı noktalarda kısmen katılabilirim ama bu takım Rusya Amerika Japonya Sırbistan İtalya gibi takımları yenerek finallere kaldı

Sanirim bir kavram kargasasi var.  Ben saydigim iki uc takim disindaki her takimi kotu takim olarak tanimliyorum.  Hatta iyi dedigim takimlardan da bir tek ABD'nin Olimpiyatlardaki performansini cok begenirim.  Burada karsilastirma yaptigim referans noktasi, eskiden ortaya konan oyun kalitesi.  Simdi geyik muhabettine dondurmek istemiyorum ama gercekten "nerede o eski takimlar ve performanslar?"

Biz mental olarak zayifiz derken, kastim suydu: istikrarli bir oyun ortaya koymak icin zayifiz.  Yani makine duzeninde isleyen, performanslari homojen olan takimlar gibi mental olarak degiliz.  Ancak mac icinde guclu takimlara karsi, ruzgar biraz bize dogru esti mi, mental olarak gercekten iyiyiz.  Hatta teknik kapasitemizin uzerine cikiyoruz. 

Bunlar umarim kavram kargasasini az da olsa aydinliga kavusturmustur.

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #318 : 30 Ağustos 2014, 15:42:06 »
Moroz ciddi bir eksiklik degil ayrica.Ruslar artik ortada genc yetenek Fetisovayi oynatmayi dusunuyorlar.Onlarin Kubra Akmanida Fetisova.Ciddi sans bulacaktir zaten Dunya Sampiyonasinda

Ya simdi bu saydigim isimler ciddi eksiklik degil demissin, gidip de bana Polen'i Neslihan'i ciddi eksiklik olarak yazmissin.  Gamova'daki eksikligi zaten demistim demissin.  Ben simdi gelip, senin dediklerine nasil cevap vereyim Allah askina?  :)  Basketboldaki yorumlarda da ayni seyi yapiyordun takip ettigim zamanlarda.
« Son Düzenleme: 30 Ağustos 2014, 15:42:32 Gönderen: Besim »

active

• Ziyaretçi
« Yanıtla #319 : 30 Ağustos 2014, 16:17:52 »
Ya simdi bu saydigim isimler ciddi eksiklik degil demissin, gidip de bana Polen'i Neslihan'i ciddi eksiklik olarak yazmissin.  Gamova'daki eksikligi zaten demistim demissin.  Ben simdi gelip, senin dediklerine nasil cevap vereyim Allah askina?  :)  Basketboldaki yorumlarda da ayni seyi yapiyordun takip ettigim zamanlarda.
cevap bence gayet açık.tamam bu turnuvada çok iyi değildi.ama iyi bir goncharova şu dünyadaki en iyi 3 4 pç den biridir şu anda.gamova dan belki küçük bir adım geride.yani meliha ya da güldeniz ile neslihan arasındaki kadar fark yok aralarında :)sokolova mevzusuna gelince artık sadece ismi oynar onun oyunculuğunda pek de eski sokolova değil yani.scherban doğuş abi nin dediği gibi gayet iyi katkı verdi.sokolova nın şu anda o katkıyı vereceğinden şüpheliyim.hatta world grand prix maçlarından sonra burada ben dahil birçok kişi scherban birçok eksiğimizi kapatır demişti.avrupa da rusya almanya italya sırbistan ve biz olmak üzere kalburüstü -beş takım varken asya da üç tane kalburüstü takım sayarız.eğer japonlar o seyirci desteğiyle oynamasaydı zor oynardı finallerde oynadığı oyunun.çünkü burada yani ankara da çıplak gözle seyrettiğim maçta seyirci desteğiyle sahayı dar ettik aynı japonya kadrosuna.tam kadro olursa k bir aksilik olmazsa japonya yı geçeceğimizi düşünüyorum dünya şampiyonasında.örneğin bir italya nın tam kadro hali japonya ya 1000 basar.üstteki asya avrupa karşılaştırması için diyorum.
« Son Düzenleme: 30 Ağustos 2014, 16:20:09 Gönderen: active »

active

• Ziyaretçi
« Yanıtla #320 : 30 Ağustos 2014, 16:29:36 »
(1) Japonya'nin tam kadro olmasi buradaki argumani desteklemez.  Gerek daha once denedikleri, orta oyuncunun defansif agirli oynadigi "MB1" sisteminde, gerekse pasor ve libero disindakilerin smacor oldugu "Hybrid 6" sisteminde, defansif bir takim oyunu vurgusu vardir.  Bu kurgularda belli bir oyuncu one cikmasi degil; takim olarak, makine duzeninde oynama soz konusudur.  Bu yuzden, X, Y, Z oyuncusunun olmamasi, Japonya acisindan o kadar muhim olmazdi. 

(2)  Rusya tam kadro demissin ama Dunya Sampiyonasi icin aciklanan kadroyu gormedin sanirim.  Bence Kim ile birlikte hala dunyanin en komple oyuncusu olan Sokolova donuyor.  Dunyanin en iyi caprazi, Gamova da donuyor.  Regina Moroz da kadroda olacak (Yanlisim varsa, soyleyin lutfen).  Eski Rusya ile bu Rusya arasindaki farki gorecegiz :)  Sen Sokolova'yi alip Grand Prix'de Turkiye'ye koysaydin gorurdun farki.
abi tamam  rusya nın önemli eksikleri vardı ve dünya şampiyonası na tam kadro katılacaklar tartışmada bize sürekli asya voleybolunu övüp avrupa voleybolunun eleştiren sen değil misin.bu rusya nın bildiğim kadarıyla çoğu asya da ama avrupa kıtasındaki turnuvalara katılıyorlar.yani avrupa ülkesi.ayrıca dünyadaki en komple 10 oyuncuya sokmam sokolova yı artık devri kapandı.

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #321 : 30 Ağustos 2014, 23:08:25 »
Gamovanın yokluğunu söyledim zaten dememdeki amaç Gamova zaten yok o konuda hemfikiriz demek.Gamova önemsiz bir eksiklik demek değil.İngiltere'de kaldığınız dönemde Türkçenizde biraz aşınma olmuş sanırım :)

Şu durumdaki Sokolova evet ciddi bir eksiklik değil yada Moroz.Sokolova hala bahsettiğiniz kadar iyiyse,dünyanın Kim'den sonra en komple ismiyse bu sene Cev Cup'ta oynayacak Krasnodar onu 4.smaçör olarak düşünmezdi.Sokolova oynamıyorsa yerine Scherban oynuyor pek fark yaratmıyor.Ama bizde Nesliyle Polen oynamazsa yerine Güldeniz oynuyor Meliha oynuyor.Yerlerine oynayan oyuncularla as oyuncuları karşılaştırınca ortaya ciddi bir kalite farkı çıkıyor.

Ben kendi gerekçelerimi teker teker açıklayarak yazıyorum.İçi boş sen bunla ilgilenme ben senin bu dediklerine nasıl cevap vereyim gibi insanlara üstten bakmayı hedefleyen iletiler yazmıyorum.Ve hala size soruyorum farkındaysanız bu 3.soruşum.Benim o iletimde yanlış olan katılmadığınız kısımlar hangileri lütfen söyler misiniz ?

Simdi gencler, sizi kucumsemiyorum ama bu yasta goremeyip, ne oldugunu ileride anlayacaginiz bir ozguvene sahipsiniz.  Biz de zamaninda yaptik ayni seyi.  Meseleye tek boyuttan bakmayin; genisletin bakis acinizi.  Sen simdi Rusya'da bahsettigim isimlerin ne fark yaratip yaratmayacagini Grand Prix'deki Rusya ile Dunya Sampiyonasi'ndaki Rusya'yi karsilastirip goreceksin. 

Sokolova demek sadece manset ve hucumda ekstra guc demek degil: mental olarak, takimin ayakta kalmasi gereken anlarda, oyuna girip, genclerin sahip olmadigi dirayeti ve sogukkanliligi gostermesi demek.  Ozellikle Olimpiyatlar ve Dunya Sampiyonalarinda en onemli unsurlardan biridir.  ABD'nin teknik acidan ustun oldugu maci mental olarak kaybetmesi gibi.

Moroz deyip gecmeyin.  Bu kadin, Avrupa maclarinda en iyi orta oyuncu performanslarindan birini sergiledi.  Simdi de gelmis, Moroz onemli eksik degil diyorsun. 

Sizin gozden kacirdiginiz nokta su: biz Neslihan'dan alacagimiz katki skor katkisi olacakti ki, bunu zaten ekstradan Gozde'den aldik bu turnuvada.  Meliha demissin ama bence Meliha gayet iyiydi.  Polen'in bu ana kadar vermis oldugu katki ile Guldeniz'i karsilastirinca belki birkac sayi fark olur. 

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #322 : 30 Ağustos 2014, 23:12:32 »
abi tamam  rusya nın önemli eksikleri vardı ve dünya şampiyonası na tam kadro katılacaklar tartışmada bize sürekli asya voleybolunu övüp avrupa voleybolunun eleştiren sen değil misin.bu rusya nın bildiğim kadarıyla çoğu asya da ama avrupa kıtasındaki turnuvalara katılıyorlar.yani avrupa ülkesi.ayrıca dünyadaki en komple 10 oyuncuya sokmam sokolova yı artık devri kapandı.

Benim soyledigim sey, Asya kitasinin daha cekismeli olmasiydi.  Guney Kore, Japonya ve Cin.  Belki benim kafamda olan kriterlere gore ust duzey takimlar degil ama bize her daim ters gelen ekoller.  Avrupa'ya baktigimizda ise Rusya disinda hicbir takim ust duzey degil.  O kadar abartmayin Avrupa'yi. 

active

• Ziyaretçi
« Yanıtla #323 : 30 Ağustos 2014, 23:48:10 »
Benim soyledigim sey, Asya kitasinin daha cekismeli olmasiydi.  Guney Kore, Japonya ve Cin.  Belki benim kafamda olan kriterlere gore ust duzey takimlar degil ama bize her daim ters gelen ekoller.  Avrupa'ya baktigimizda ise Rusya disinda hicbir takim ust duzey degil.  O kadar abartmayin Avrupa'yi.
tam kadro italya ve tam kadro sırbistan da bence gayet kaliteli ve iyi takımlar.
bosetti-del core-diouf-lo bianco-arrighetti-chirichella-de gennaro
mihajlovic-malagurski(nikolic)-brakocevic-rasic-veljkovic-ognjanovic-cebic

bana göre bu iki kadro da gayet iyi ve kaliteli kadrolar.iş sadece kadroya bakmıyor tabiki ama yine de elimde kadrodan başka sunacak bir şeyim yok.japonya dan da koreden de daha iyi bence bu takımlar eğer tam kadro olurlarsa tbii.zaten kore de kim i çıkar bizim ilbank daha iyi takım onlardan.(abartmıyorum)japonya yı ise az önce gerekçelendirdim tekrara anlatmayacağım.ama çin i ayrı yere koybailirim.çin in tam kadro hali gerçekten çok önemli bir takım.ama rusya değiller onlar da.yani her türlü avrupa voleybolu>>>>>>asya voleybolu.

active

• Ziyaretçi
« Yanıtla #324 : 30 Ağustos 2014, 23:54:18 »
Simdi gencler, sizi kucumsemiyorum ama bu yasta goremeyip, ne oldugunu ileride anlayacaginiz bir ozguvene sahipsiniz.  Biz de zamaninda yaptik ayni seyi.  Meseleye tek boyuttan bakmayin; genisletin bakis acinizi.  Sen simdi Rusya'da bahsettigim isimlerin ne fark yaratip yaratmayacagini Grand Prix'deki Rusya ile Dunya Sampiyonasi'ndaki Rusya'yi karsilastirip goreceksin. 

Sokolova demek sadece manset ve hucumda ekstra guc demek degil: mental olarak, takimin ayakta kalmasi gereken anlarda, oyuna girip, genclerin sahip olmadigi dirayeti ve sogukkanliligi gostermesi demek.  Ozellikle Olimpiyatlar ve Dunya Sampiyonalarinda en onemli unsurlardan biridir.  ABD'nin teknik acidan ustun oldugu maci mental olarak kaybetmesi gibi.

Moroz deyip gecmeyin.  Bu kadin, Avrupa maclarinda en iyi orta oyuncu performanslarindan birini sergiledi.  Simdi de gelmis, Moroz onemli eksik degil diyorsun. 

Sizin gozden kacirdiginiz nokta su: biz Neslihan'dan alacagimiz katki skor katkisi olacakti ki, bunu zaten ekstradan Gozde'den aldik bu turnuvada.  Meliha demissin ama bence Meliha gayet iyiydi.  Polen'in bu ana kadar vermis oldugu katki ile Guldeniz'i karsilastirinca belki birkac sayi fark olur.
yanlış anlama abi bizim senin bilgine saygımız sonsuz ama.küçümsemiyorum lafı pek yazdıklarına uygun olmamış bence.voleybol yerine basketbolla ilgilen lafı bana göre küçümsemek oluyor çünkü bana dememiş olsan da.

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #325 : 30 Ağustos 2014, 23:57:20 »
Gencler ben diyecegimi dedim.  Artik Afrika kitasindaki cekismeye mi bakrsiniz, yoksa Neslihanli kadrolarin ruyasini mi gorursunuz, orasi sizin bileceginiz is.  Size iyi geceler diliyorum. 

active

• Ziyaretçi
« Yanıtla #326 : 30 Ağustos 2014, 23:59:14 »
Gencler ben diyecegimi dedim.  Artik Afrika kitasindaki cekismeye mi bakrsiniz, yoksa Neslihanli kadrolarin ruyasini mi gorursunuz, orasi sizin bileceginiz is.  Size iyi geceler diliyorum.
neyse sana da iyi geceler abi konu bence kapansın.

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #327 : 31 Ağustos 2014, 00:59:16 »
Simdi sebepleri uc baslikta siralamamissin.  Beni hayretler icinde birakan sey, bu kadar detaya gerek duyman.  Ligde takimi olan bir kurulus, Milli Takimin ana sponsoru oluyor ve bir Fenerbahceli olarak, bunu normal goruyorsan, helal olsun diyorum.  Boyle bir sey olabilir mi?  Akil mantik aliyor mu boyle bir seyi?  Vakifbank'in en gucsuz oldugu zamanlarda, bu takimi Unal Karabiyik bu hale getirmedi mi?  Simdi de Vakifbank ihtiyac duymadigi icin "o eskidendi" diyorsun.  Yalan yok, senin rahatligin beni ciddi anlamda rahatsiz etti.  Umarim, diger Fenerbahceli arkadaslar bu hususta ayni sekilde dusunmuyorlardir. 

(Not: Bir de meselenin, Gozde ve Naz gibi Fenerbahce'ye husumet besleyen ve fiilen ihanet etmislerin oynadigi bir takimi destekleme boyutu var.)

Çevrimdışı Erdenay Güler

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
    • ErdenayGuler
« Yanıtla #328 : 31 Ağustos 2014, 01:02:23 »
TVF Liseleri'nden bahseden de yok pek fazla. Oradan Vakıfbank'a geçişler, o geçişten Milli Takımlara geçişler falan fişman. Buraları da bir incelesin arkadaşlar.

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #329 : 31 Ağustos 2014, 01:20:20 »
Naz neden bize ihanet etmis olsun ? O kiz geldiginde ben cok saglam Fenerbahceliyim dedi mi ? Naz hicbir zaman Eda kadar bize kalpten bagli birisi olmadi.Bizden alacagi paranin 2 katina cok daha uygun maasla Vakifbanka gitti.Buda gayet dogal profesyonel sporcu bunlar.Bu sporu 15-20 yil yapacaklar o surede ne kazanabilirlerse kazanacaklar.

Onemli olan takimdan gittikten sonra Emre Batur gibi yanlis demecler vermemesiydi vermedide zaten.Ezgi Dilik faktörü olmasaydı gelecekte tekrardan formamizi giymesini cok isterdim

Yani yazinin her seyini gectin de Naz kismina mi takildin?  Naz hakkinda diyeceklerim var da, bunu merak ettim.
« Son Düzenleme: 31 Ağustos 2014, 01:20:53 Gönderen: Besim »