Gönderen Konu: Spor Toto Şampiyonlar Kupası Fenerbahçe Opet'in  (Okunma sayısı 336125 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cem Ağrak

  • Ziyaretçi
Ynt: Fenerbahçe Bayan Voleybol Genel Haberler
« Yanıtla #135 : 01 Ocak 2014, 22:17:57 »
İki yıldır bünye alıştı strese sıkıntıya .İyi olunca her şey ,tuhaf neyim oluyoruz ,afalıyoruz ,yok olmaz vardır olacaktır bir şeyler diyoruz.Sağolsun değerli yönetimimiz edimsel koşullamayla alıştırdı bizi ;D
aynen heran tetikte beklemek bizim için normal oldu , şöyle 3 4 hafta herşey iyi gidince garipser bir hale geliyorum

Çevrimdışı magi

  • Üye
  • İleti: 265
  • Cinsiyet: Bayan
  • gastronomy and culinary art
Ynt: Fenerbahçe Bayan Voleybol Genel Haberler
« Yanıtla #136 : 01 Ocak 2014, 23:05:46 »
Sizin canınız kavga etmek istiyor anlaşılan. magi dahi gürültüden, action'dan yana. Aman Tanrım. :D
Action iyidir :)
Her saat başı girip bakıyorum belki ateşli şekilde voleybol konuşuluyordur diye ama yok :D

Çevrimdışı Zihinbaz13

  • Üye
  • Yaş: 46
  • İleti: 961
  • Cinsiyet: Bayan
  • Atam İzindeyiz. Biz de Fenerbahçeliyiz...
Ynt: Fenerbahçe Bayan Voleybol Genel Haberler
« Yanıtla #137 : 02 Ocak 2014, 08:26:03 »
Action iyidir :)
Her saat başı girip bakıyorum belki ateşli şekilde voleybol konuşuluyordur diye ama yok :D
Aynen :)
Kim Yeon Koung,Fe Garay,Eda Erdem

Çevrimdışı nadir

  • Üye
  • İleti: 24
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Fenerbahçe Bayan Voleybol Genel Haberler
« Yanıtla #138 : 08 Ocak 2014, 04:18:08 »
      Fenerbahçe Bayan Voleybol takımının bu yıl ki hedefi,sadece;''Türkiye ligini ilk 3 içinde bitirmek''olmamalı asla..!!! Neden hedefimizi küçülteceğiz ki? Kadromuz mu yetersiz?Antrenörümüz mü KOF?Ya da FB'nin önünü tıkamaya çalışan(geçen yılki gibi )üst yetkilere sahip bir Vakıfbank elemanı mı var? YOK... Eksik olan ne var,Allah aşkına?!!

     Dünya'nın en iyi smaçörü,Kim Yeon Koung bizde.. Ve bu kız kaç yıldır kahrımızı çekiyor.. Kim,sayı makinesi evet;ama onu sayı makinesi yapan kim,biziz.. Diğer oyuncularda  gerekli olanyeterlilik olmayayınca;her topu at KİM'e oldu.. Bu da bir insan,çabaları nereye kadar? Ama,FB Voleybol şubesinin son transfer politikasını tebrik ediyorum.Artık KİM,tek ve voleybol oynayabilen yegane oyuncumuz olmaktan kurtuldu.. :D Biraz başka oyunculara da paslar gidiyor da kız biraz nefes alır hale geldi.. ;) Evet,kim rahatladı ve Allah'a şükür eski formuna kavuştu..Yoksa,Fenerbahçe' de,G.Kore milli takımı gibi olacaktı az kalsın.. Sayı.. Kim,Sayı.. KİM..... ;D
   
     Eda,yine Allah'a şükür sakatlığını çok iyi atlatmışa benziyor.. Nazar değmesin,ÇİVİ gibi çakıyor topları..Dikkat ve konsantrasyonu da perfect.! 8) Diğer orta Gökçen de çok iyi idi son maçlarda..Bravo Gökçen.. 8)

     Havlickova,kendini kanıtlamış bir PÇ.. Uygun bir uyum sağladığı pasörde,şimdiye kadar olandan daha fazla katkı vereceğine inanıyorum..Yani kendi milli takımında ve diğer oynadığı liglerde takımını sırtlayan ve en skorer olan bu oyuncu,eğer FB'de başarısısız oluyorsa,bunu takımın kendinde sorgulamak lazım..Bu oyuncu ile iyi diyaloglar kurmak ve ona göre bir hucum organizyonu oluşturmak lazım..(Yani,sorun bizde olsa gerek.. ::))

     Orta oyuncu Bauer.. Müthiş bir fırsat Bauer.. Tek sıkıntısı,ona uygun paslar gelsin;o yani! O boyda bir oyuncunun arkada defans yapmaya çalıştığını ben bir Gamova'da görmüştüm..Yok,yanlış okumadınız,Gamova dedim.. Profesyonellik az bir şey değildir.. Aldığı parayı her şekilde hakketmeye çalışan her oyuncu,gerçek profesyoneldir benim nazarımda... Zaten Bauer'in böyle oynamadığını düşünsem,bunu da ön plana çıkarmaya çalışmazdım.. Bu tür oyunculara,sadece kendilerini gösterecek fırsatlar verin;onlar beklentilerinizin de ötesinde oyun ortaya koyarlar..

     Garay...Ben bu oyuncu için ne yazsam az kalır.. Son maçlardaki performansları iyi değildi;tamam.. Ama ben de sakat sakat oynasm,canımı ortaya koysam ne fayda.. Garay,o ucube şampiyonaya gitmeseydi,hem takımıyla tam uyum sağlayacaktı;hem de performansını yükseltecekti.. Sakatlanınca her sporcu bir tık geriye gider kariyerinde.. Allah'a şükür Fernanda'nın o denli ciddi bir sakatlığı oluşmamış..2. Yarıya daha güçlü başlayacaktır İnşallah..

    Takımın en kritik noktası LİBERO ve Pasör.. Elif,son maçlarda ÇOK olumlu sinyaller verdi.. Onu cepte sayarsak,MERVE dışında pek sorun kalmıyor FB Bayan Voleybol takımında..

     Eeee! Niye bu takım Türkiye Ligi Şampiyonu olmasın ki? Hedefimizi büyük tutmazsak,büyüyemeyiz ki.. 2.liği,3.lüğü kendine hedef seçen bir takımın,maksimum gücü ne olabilir ki? Hayır,hedef ''ŞAMPİYONLUK''olmalı ki,takımımızın gerçek gücünü görebilelim.! değil mi?

     Eksiklik ne olabilir? Libero... Vakıfbank'ın Gizem'i nin sırrı ne acaba? Zeka var.. Bu oyuncuyu ilk Galatasaray'a taransfer olduğunda farketmiştim.Bu takımda izlediğimde,bu kız çok başarılı olacak ileride''demiştim.. Vallahi böyle..  ::) Vakıfbankta zirveye oturdu.. Peki niye.. HIRS... Çok savaşan,çok çabalayan,son ana kadar pes etyen bir oyuncu Gizem Güreşen.. Yani doğruya doğru..Bu kızın karekteri bu,ben oldum bitti yok bu oyuncuda.. Kariyerini tırnaklarıyla kazanan biri Gizem.. Karekteri şöyle,böyle... Bize ne,işini en iyi şekilde yapan bir eleman bu..Bittii.. FEDAKARLIK VE AZİM.. Sırrı burada,öyleyse,diğerleri de onun kadar cesur ve azimli olsunlar.. 8) Merve,sen de öyle ol mesela.. Zorsa zor,olacaksınız kardeşim,gerekirse önce kendiniz için,sonra temsil ettiğiniz takım için iyi örnekler gibi olun..! ;)

    Pasör.. Elif,yeterli tecrübeye sahip bir oyuncu.. Onun harika maçlarını hatırlıyorum..İsterse,kariyerine altın taç takar;isterse paramı alıyorum zaten''diye kendini yormaz.. Ama,her insan onuru için de mücadele edebilir... Kendini üst seviyelere getiren geçmişine saygısı olan her oyuncu,öncelikle kendi onuru için en iyi olmak ve en iyi olan takımın bir ferdi olabilmek için çaba sarfeder''diye düşünüyorum.Yoksa,her oyuncunun alacağı paralar daha ligler başlamadan bile belli zaten...

    Bu takım,niye Türkiye Ligi Şampiyonu olmasın ki?Lig başlarken bundan hiç şüphem yoktu ama,zaman ilerledikçe,büyük bir hayal kırıklığı yaşadım.. Neler oldu neler bitti bilmiyorum ama,büyük bir hayalkırıklığı yaşadım evet.. Ama,şimdi bir his var içimde.. Yeni bir UMUT...  ''Sarı Melekler Efsanesi''...Bilemiyorum.. İçimde sadece bir umut bu... Yeniden''BİZ BURADAYIZ''demeMEK için bir neden göremiyorum şahsen.. Neyse,haydi hayırlısı..  :)

   
     

Çevrimdışı Zihinbaz13

  • Üye
  • Yaş: 46
  • İleti: 961
  • Cinsiyet: Bayan
  • Atam İzindeyiz. Biz de Fenerbahçeliyiz...
Ynt: Fenerbahçe Bayan Voleybol Genel Haberler
« Yanıtla #139 : 08 Ocak 2014, 08:33:37 »
Çok güzel yazmışsın Nadir Abi.Vakıf ın bizden artısı bence liberodur. Arada saçmalasa da Elif de bu yıl bizi kotarıyor.Vakıf ın üstünlüğü birbirine alışık oyunculardan kurulu olması. Her yıl takım sil baştan değişmiyor rakipleri gibi. O yüzden birbirini tanıyan nerede durması gerektiğini bilen nerede kimin müdahale edeceğini anlayan oyunculardan oluşuyor. Bizim oyuncularımız da birbirine alışır ve takım oyununu oturtursa çok çok daha iyi olacağız.
Kim Yeon Koung,Fe Garay,Eda Erdem

Cem Ağrak

  • Ziyaretçi
Ynt: Fenerbahçe Bayan Voleybol Genel Haberler
« Yanıtla #140 : 08 Ocak 2014, 10:32:55 »
hani pollyannacılık konusunda ben kendimi överdim ama şu okuduklarımdan sonra daha ağzımı açarsam ne olayım
hakan yaman ve tecessus bana bundan sonra pollyanna demesin lütfen 8)

neyse takıma güveniyorum , ben her zaman kendi takımlarımıza ( fenerbahçe forması olsun hangi şube fark etmez ) güvenirim ( bu sene 5 şube içinde en az güvendiğim şube bayan voleybol onu da söylemeden geçmiyeceğim ) inanırım ama rakiplerimize de saygı duyarım

kağıt üzerinde , kağıt altında , parke üzerinde, parke altında gerçek dünyada rüya aleminde hatta son dönemlerin meşhur lafı '' paralel dönemde :)  paralel dünya da nerde dersek diyelim ama kabul etmek zorundayız ( etmek istemeyen kendisi bilir ) Vakıfbank ne yazık ki bizden çok çok daha iyi bir takım ,
kazanmayı adet edinmiş bir rakibimiz var ( yani biz zamanlar bizim yaptığımız gibi ) başlarında aşırı zeki bir hoca var , tavırlarını sevmem ama guideetti son dönemin en iyi 3-5 hocasından birisidir bayan voleybolunda.
oyuncu kıyaslamasına girmek dahi istemiyorum bu sefer yahu '' cem bizim oyuncuları niye küçük görüyorsun denilecek o yüzden susuyorum ..

Ayrıca belirtmeden geçmek istemiyorum Gamova iyi savunma filan yapmazdı, zaten yapamazdı 2,02 boyundaki bir bayan pasör çaprazının iyi savunma yapmasını beklemekte fazla hayalcilik olur. Nasıl ki İvan da savunma yapmak konusunda iyi değil bu sıkıntı Gamova içinde geçerli hatta Gamova'nın kendine ait en büyük dezantajıda bu olaydır..

ama takıma güveniyorum ritm yakaladık i henüz tam takım olamadık ama bence oyuncularda kendi performanslarının farkına vardılar. rakibimizi çok önemseyip onların bizden iyi olduğunu kabul edip daha çok savaşırsak % 150 miz ile oynar isek işte o zaman şampiyon olabiliriz. burada iş hocaya düşüyor , inanılmaz motive olması lazım takımın
2011 yılında kendi evimizdeki final 4 da biz Vakıfbank'tan her türlü daha iyi takımdık ama sonuçta şampşiyon onlar oldu , o gün şartlarda tek maç olmasaydı biz onları elerdik ama tek maç üzerinden o kadar iyi motive olup o kadar iyi savunma yapmışlardı ki ne yazık ki o maçı kaybettik ,
işte bizim de yapmamız gereken bu , rakibimizin ne kadar iyi ve ne denli güçlü olduğu gerçeğini kabul edip inanılmaz bir motivasyon ile sahaya çıkar isek işte o zaman onları geçebiliriz. biz en iyisiyiz tavrını umarım oyuncularda yoktur.
çünkü öyle bir durum yok ...,,

inşallah lig finali oynarız , karşımızda Micelli ve Nelihan varken Eczacıbaşı bu tablo ile bizi geçemez gibi duruyor.
tek maçlı bir final maçı olsa vakıfbank'ı geçebilir kesinlikle inanıyorum ama 3 maçlık bir seride çok şansımızın olduğunu düşünmüyorum , inşallah yanılırım ve sezon sonunda şampiyon biz oluruz ,



« Son Düzenleme: 08 Ocak 2014, 10:33:34 Gönderen: Cem Ağrak »

Çevrimdışı Zihinbaz13

  • Üye
  • Yaş: 46
  • İleti: 961
  • Cinsiyet: Bayan
  • Atam İzindeyiz. Biz de Fenerbahçeliyiz...
Ynt: Fenerbahçe Bayan Voleybol Genel Haberler
« Yanıtla #141 : 08 Ocak 2014, 15:03:44 »
2011 deki Vakıf maçında bizim eksiğimiz ve yenilmemeze sebep olan şey Seda nın sakatlanması ve yerine oynatacağımız kaliteli yerlimizin olmamasıydı. Yağmur ile devam ettik.Ha Kim ve Sokolova takımda idi ama Vakıf onlara önlem almakta hiç zorlanmadı ki çoğu topun Kim e gideceği de belliydi. Ve Seda nın sakatlanması ile bozulan moral bizi şampiyonluktan etti. Tek maçlık sistemde bu oldu ki eminim 3 maç oynasaydık 2 sini kesin kazanırdık. Vakıf iyi bir takı ama onlarda saçmalayabiliyor yeri geldiğinde. Bizim oyuncularımız maximum seviyede oynasın başa baş bir mücadele olacağını düşünüyorum. Ama şu var  bir maçta 2 oyuncumuz iyi biri kötü, diğer maçta başka iki oyuncumuz iyi bir başkası kötü oluyor. Hepsinin iyi oynadığı maçı daha göremedik. İnşallah Vakıf maçı ile açılışı yaparız.
Kim Yeon Koung,Fe Garay,Eda Erdem

Cem Ağrak

  • Ziyaretçi
Ynt: Fenerbahçe Bayan Voleybol Genel Haberler
« Yanıtla #142 : 08 Ocak 2014, 15:07:04 »
2011 deki Vakıf maçında bizim eksiğimiz ve yenilmemeze sebep olan şey Seda nın sakatlanması ve yerine oynatacağımız kaliteli yerlimizin olmamasıydı. Yağmur ile devam ettik.Ha Kim ve Sokolova takımda idi ama Vakıf onlara önlem almakta hiç zorlanmadı ki çoğu topun Kim e gideceği de belliydi. Ve Seda nın sakatlanması ile bozulan moral bizi şampiyonluktan etti. Tek maçlık sistemde bu oldu ki eminim 3 maç oynasaydık 2 sini kesin kazanırdık. Vakıf iyi bir takı ama onlarda saçmalayabiliyor yeri geldiğinde. Bizim oyuncularımız maximum seviyede oynasın başa baş bir mücadele olacağını düşünüyorum. Ama şu var  bir maçta 2 oyuncumuz iyi biri kötü, diğer maçta başka iki oyuncumuz iyi bir başkası kötü oluyor. Hepsinin iyi oynadığı maçı daha göremedik. İnşallah Vakıf maçı ile açılışı yaparız.

lig maçı için söylemiyorum ki ben zaten ,
final 4 maçı için bahsediyorum , normal şartlarda tek maç üzerinden olmasaydı ve 2 yabancı gibi salakça bir kural olmasaydı o zaman vakıfbank bizi yenemezdi , o final serisi 3 maç üzerinden olsa biz kesinlikle şampiyon olmuştuk . ama tek maç yaptılar ve şansızlık yüzünden gitti o maç

zaten aynı fikirdeyiz mutabıkız yani :)

Çevrimdışı Zihinbaz13

  • Üye
  • Yaş: 46
  • İleti: 961
  • Cinsiyet: Bayan
  • Atam İzindeyiz. Biz de Fenerbahçeliyiz...
Ynt: Fenerbahçe Bayan Voleybol Genel Haberler
« Yanıtla #143 : 08 Ocak 2014, 15:19:43 »
lig maçı için söylemiyorum ki ben zaten ,
final 4 maçı için bahsediyorum , normal şartlarda tek maç üzerinden olmasaydı ve 2 yabancı gibi salakça bir kural olmasaydı o zaman vakıfbank bizi yenemezdi , o final serisi 3 maç üzerinden olsa biz kesinlikle şampiyon olmuştuk . ama tek maç yaptılar ve şansızlık yüzünden gitti o maç

zaten aynı fikirdeyiz mutabıkız yani :)


Evet :)) Gelsin şu hafta sonu  artıkkk :)
Kim Yeon Koung,Fe Garay,Eda Erdem

Çevrimdışı sener_nureddin

  • Üye
  • Yaş: 47
  • Yer: bursa
  • İleti: 488
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Fenerbahçe Bayan Voleybol Genel Haberler
« Yanıtla #144 : 08 Ocak 2014, 16:17:17 »
hani pollyannacılık konusunda ben kendimi överdim ama şu okuduklarımdan sonra daha ağzımı açarsam ne olayım
hakan yaman ve tecessus bana bundan sonra pollyanna demesin lütfen 8)

neyse takıma güveniyorum , ben her zaman kendi takımlarımıza ( fenerbahçe forması olsun hangi şube fark etmez ) güvenirim ( bu sene 5 şube içinde en az güvendiğim şube bayan voleybol onu da söylemeden geçmiyeceğim ) inanırım ama rakiplerimize de saygı duyarım

kağıt üzerinde , kağıt altında , parke üzerinde, parke altında gerçek dünyada rüya aleminde hatta son dönemlerin meşhur lafı '' paralel dönemde :)  paralel dünya da nerde dersek diyelim ama kabul etmek zorundayız ( etmek istemeyen kendisi bilir ) Vakıfbank ne yazık ki bizden çok çok daha iyi bir takım ,
kazanmayı adet edinmiş bir rakibimiz var ( yani biz zamanlar bizim yaptığımız gibi ) başlarında aşırı zeki bir hoca var , tavırlarını sevmem ama guideetti son dönemin en iyi 3-5 hocasından birisidir bayan voleybolunda.
oyuncu kıyaslamasına girmek dahi istemiyorum bu sefer yahu '' cem bizim oyuncuları niye küçük görüyorsun denilecek o yüzden susuyorum ..

Ayrıca belirtmeden geçmek istemiyorum Gamova iyi savunma filan yapmazdı, zaten yapamazdı 2,02 boyundaki bir bayan pasör çaprazının iyi savunma yapmasını beklemekte fazla hayalcilik olur. Nasıl ki İvan da savunma yapmak konusunda iyi değil bu sıkıntı Gamova içinde geçerli hatta Gamova'nın kendine ait en büyük dezantajıda bu olaydır..

ama takıma güveniyorum ritm yakaladık i henüz tam takım olamadık ama bence oyuncularda kendi performanslarının farkına vardılar. rakibimizi çok önemseyip onların bizden iyi olduğunu kabul edip daha çok savaşırsak % 150 miz ile oynar isek işte o zaman şampiyon olabiliriz. burada iş hocaya düşüyor , inanılmaz motive olması lazım takımın
2011 yılında kendi evimizdeki final 4 da biz Vakıfbank'tan her türlü daha iyi takımdık ama sonuçta şampşiyon onlar oldu , o gün şartlarda tek maç olmasaydı biz onları elerdik ama tek maç üzerinden o kadar iyi motive olup o kadar iyi savunma yapmışlardı ki ne yazık ki o maçı kaybettik ,
işte bizim de yapmamız gereken bu , rakibimizin ne kadar iyi ve ne denli güçlü olduğu gerçeğini kabul edip inanılmaz bir motivasyon ile sahaya çıkar isek işte o zaman onları geçebiliriz. biz en iyisiyiz tavrını umarım oyuncularda yoktur.
çünkü öyle bir durum yok ...,,

inşallah lig finali oynarız , karşımızda Micelli ve Nelihan varken Eczacıbaşı bu tablo ile bizi geçemez gibi duruyor.
tek maçlı bir final maçı olsa vakıfbank'ı geçebilir kesinlikle inanıyorum ama 3 maçlık bir seride çok şansımızın olduğunu düşünmüyorum , inşallah yanılırım ve sezon sonunda şampiyon biz oluruz ,





yine bilindik yorumlar kız voleybol takımı hakkında.

yine eczacıyı biz bileğimizin hakkıyla değil de micelli ve  neslihan sayesinde yeneriz diyebiliyoruz malesef. sanki bizim takım hiç iyi oynayamıyor veya hiç gücü yok.

bence bu tür yorumlar en hafif tabiriyle kolaycılık ve takımda emek verenlerin emeklerini görmezlikten gelmedir.

sayın cem hocam; 6s  maçından evvel de (ben de katılıyordum) yenemeyiz vb. diyordu. yendik. sonra eczacı maçına bakalım diyordun. onları da yendik (hatta maçın hakkı 3-1 di bence ama yeni takım olmanın tesiri basit hatalar yaptık öyle 3-2 oldu)

tüm bunlar iyiye işaret değil mi?. eczacıyı geçebiliriz hatta geçeriz diye yorumlarken ben yukarıdaki micelli-neslihan sayesinde kazandık/ kazanırız yorumuyla karşılaşıyorum. 6s yı da barbo- montano vb  yardımıyla yendik zati!!!

tedbirli olmak, 2 yıldır üzerimizden geçilmiş olması, vakıfın yenilmezlik serisi ve saygıyı hak etmesini anlayabiliyorum. ama bu saydıklarım takımın oturup, sabit 6 ile oynadığımız 2 büyük maçı da kazanmamızı rakiplerimizin beceriksizliğiyle açıklanabilir hale getirmiyor. kendimize bir soralım; biz hiç birşey yapmadan mı kazanıyoruz maçları? yani rakibin TD si veya oyuncularının yardımıyla mı alıyoruz maçları? o zaman 6s ye 6 puan, hapçılara 3 puan farkı nasıl attık?

sakın kağıt üzeri parke kıyasına girilmesin veya yazdıklarım pollyanna cılık olarak adlandırılmasın. işte kağıt üzerindeki kadro kalitesi parkeye yansımış ki, bu puan farkları oluşmuş. 3 hedef maçın 2si kazanılmış. ayrıca geçen senelerde bizim EL ye gidememe sebebimiz, 3 hedef maçı kazanamamızdan ziyade, orta sıra takımlarına verdiğimiz puanlardır. bu sene orta sıra takımlarına da puan verilmiyor dikkatinizi çekerim. geçen yıl özelinde 6s maçından evvel yeşilyurt takımına 3-0 yenilmiştik ve puan durumu kritik hale gelmişti. bu yıl böyle bir kayıp mevzu bahis olmuyor.

forumda bazı arkadaşlarımız bazı takımlarımıza veya oyuncularına karşı olumsuz, bazı arkadaşlarımız tüm branşlardaki takımlarımıza karşı menfi düşünüyor. bu da yorumlarına yansıyor. gerçi bu düşüncelerini bazı gerçeklere dayandırıyorlar kendilerince. ama gerçekte bana göre bahsettiğim arkadaşların olaylara yaklaşımları  olumsuz olduğundan böyle yorumlar yazıyorlar. hani hayata gri gözlükle bakarsanız ak pak bir şey dahi en azından kirli beyaz görüsünüz. onun gibi.

sayın cem hocam kız voleybol takımımızın son iki yıllık durumu ile FB ülkerin durumu benzerlik taşımıyor mu? hani EL ve TR de aldıkları sonuçlar açısından. hatta FB ülkere yapılan yatırım kız takımımıza yapılmadı. bu yıl iki takımımız da geniş revizyon yapıldı. iki takım da kağıt üzerinde güçlü takımlar. koç farkı da var takibi iki takım arasında. lakin an itibariyle oynadıkları liglere ve aldıkları sonuçlara baktığımızda FB ülkerin özellikle TBL durumu kızların lig durumundan kötü. (oynanan liglerin zorluk dereceleri diyecek olursanız ben de FB ülkere yapılan yatırımı hatırlatırım size. zira ligine göre takım kuruluyor.) peki FB ülker hakkında kız voleybol takımı hakkındaki menfi düşüncelerin % kaçı söyleniyor. (lütfen obra reis var vs vs diye düşünmeyelim. ben anı değerlendirdim) aramızdan biri de demiyor ki biz şampiyon olamayız.

söylemek istediğim; kız voleybol takımına takınılan tutum malesef realistlik sınırını aşıyor. hatta bana göre verilen emek, alınan galibiyetlerin değeri düşüyor. rakiplere saygımız ziyade (özellikle vakıfa) lakin aldığımız galibiyetleri veya oynayacağımız maçları, play off ları rakibin TD sine veya oyuncusuna vererek "ben onlara güveniyorum" demek realistliğin gereği değildir bence. olsa olsa pesimizmin gereğidir.

ben inanıyorum ki; kız takımımız ilk 2 ye girecek ve final oynayacak inşAllah. (hem de rakibin yardımı olmadan) artık takım hakkında menfi düşünenler, bu takımdan birşey olmaz diyenler siz de; en azından kendinize bunu itiraf edin. artık araya ama eczacıda şu sakat gelirse 2 tık yukarıya çıkar, 6s de neriman formda olursa bizi bilmem ne yapar gibi düşünceleri bırakalım

BİR ŞEYE İYİ OLACAK DENİRSE İYİ OLMA İHTİMALİ YÜKSELİRMİŞ. (bir nevi dua hükmünde olurmuş) en azından bu modda olmak lazım. tabi gerçeklerden uzaklaşmadan.
HER ZAMAN VE DAİMA FENERBAHÇE

Çevrimdışı Hakan Yaman

  • Yönetici
  • Üye
  • Yaş: 48
  • Yer: Antalya
  • İleti: 8494
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Fenerbahçe Bayan Voleybol Genel Haberler
« Yanıtla #145 : 08 Ocak 2014, 16:26:30 »
Takımın yabancıları geçen yıldan çok daha iyi. Ayrıca geçen sene haklı olarak beğenmediğimiz bazı yerli oyuncularda da bu sene geçen yıla göre epey ilerleme var. Özellikle pasörde. Bunun nedeni belki de yabancı kalitesinin artmasıdır ve direk olarak yerliye de seviye atlatmıştır. Sonuçta voleybolda yapabildiklerin yanındakilerin yapabildikleriyle sınırlı. Manşet olmazsa pas olmaz, pas olmazsa smaç. Gibi... Yani iyi oyuncular diğerlerini de olduğundan daha değerli yapabildiği gibi kötü oyuncular aynı şekilde diğerlerini de olduğundan kötü gösteriyor. Yine unutmamak lazım ki, bu sene yerli rotasyonumuzda sakatlıktan dönen Eda gibi bir oyuncu da var.

Bu takım bana sezon başı yine tat vermiyordu. Oynadığından keyif almıyordum ama Garay'ın katılması ciddi bir seviye atlattı. Kim'in toparlanması da bu süreçten sonra.

Voleyboldan pek anlamam, Fenerbahçe maçları dışında voleybol izlemem. Ama her şeye rağmen uzun bir seride Vakıf'ı geçebileceğimize ihtimal vermiyorum. Ancak onların galibiyet serilerini bitirecek bir takım varsa o da bizden başkası olmaz. Kusursuz oynadığımız bir günde onları yenecek seviyedeyiz. Bir maç alırız.
« Son Düzenleme: 08 Ocak 2014, 16:29:00 Gönderen: Hakan Yaman »

Çevrimdışı murat kaya

  • Üye
  • Yaş: 42
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • İleti: 2995
  • Cinsiyet: Bay
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
Ynt: Fenerbahçe Bayan Voleybol Genel Haberler
« Yanıtla #146 : 08 Ocak 2014, 16:30:50 »
Vakıfbank maçında servisi 1 numaraya doğru Çaprazın kaçtığı yere muhtemelen LİBERO ya atarsak çok zorlanacaklardır!
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı Anka

  • Genel Moderatör
  • Üye
  • İleti: 6179
Ynt: Fenerbahçe Bayan Voleybol Genel Haberler
« Yanıtla #147 : 08 Ocak 2014, 17:15:35 »

Geçen sene daha kötü yabancı oyuncularla ilk yarıdaki Vakıf maçında 3-2 oynamışken bu sene ikinci yarıdaki maçta ve playofflarda daha fazla umutlu olmamak için sebep yok bence.

İlk yarıda oynanan maç kimsenin gözünü korkutmasın. O maçta hem Garay yoktu hem de başta Kim olmak üzere takım tam formunu bulmamıştı.

Bir aksilik olmazsa 2. yarıda yenilmezlik serilerini sonlandırırız ve playofflarda da çekişmeli maçlar oynarız.

FENERBAHÇE

Cem Ağrak

  • Ziyaretçi
Ynt: Fenerbahçe Bayan Voleybol Genel Haberler
« Yanıtla #148 : 08 Ocak 2014, 17:27:34 »
yine bilindik yorumlar kız voleybol takımı hakkında.

Neymiş o bilindik yorumlar merak ettim ? ben temcit pilavı gibi bir oyuncuya veya bir hocaya takıp iyi veya kötü bile oynasa burnumun dikine giden bir insan değilim , iyi oynarsa iyi deriz tebrik eder destekleriz , kötü oynarsa eleştiririz ama  yine destekleriz bu kadar basit.

yine eczacıyı biz bileğimizin hakkıyla değil de micelli ve  neslihan sayesinde yeneriz diyebiliyoruz malesef. sanki bizim takım hiç iyi oynayamıyor veya hiç gücü yok.

benim yazıklarımdan böyle bir yorumu nasıl çıkartmayı başarabiliyorsun ? ben ne demişim Eczacıbaşı isimler bazında iyi bir takım ama iyi hocaları yok ve pasör çaprazları formsuz , şayet böyle olmasa olası yarı final eşleşmesinde çok zorlanırdık ,
 
bence bu tür yorumlar en hafif tabiriyle kolaycılık ve takımda emek verenlerin emeklerini görmezlikten gelmedir.

bu konuda mütevazi olmayacağım ben elimden geldiği kadar hem bu spora hem fenerbahçe'nin amatör şubeleri içinde voleybol branşlarına her türlü sanal ortamda destek vermiş , iyi olması için kaba etini yırtmış , geçen sene birileri şubenin içine ederken tepki vermiş , dünya kadar emek vermiş bir insanım ..hiç bir kimsenin emeğini görmemezlikten gelmek gibi bir düşünce içinde olamam hele ki bu şube için kendi çapımda gürol abimin bloğu olsun buralar olsun twitter olsun ,
kolaycılık kısmına hiç girmeyeceğim bile kendi yaptığım işleri övmek gibi olacak kusura bakılmasın ama iş güç sahibi çoluk çouk sahibi bir insan olarak gece uykumdan feragat ederek dünya kadar emekler vererek bazı çalışmalar yapan bir insana 'sebebi her ne olursa olsun '' kolaycılık '' gibi son derece rahatsız edici bir kelime kullanması hoş değil, halimize çok şükür hayatımızın herhangi bir döneminde kolaycılık içinde olmadık bu forumda bu sporda bu hayatta da olmayız.

sayın cem hocam; Galatasaray  maçından evvel de (ben de katılıyordum) yenemeyiz vb. diyordu. yendik. sonra eczacı maçına bakalım diyordun. onları da yendik (hatta maçın hakkı 3-1 di bence ama yeni takım olmanın tesiri basit hatalar yaptık öyle 3-2 oldu)
tüm bunlar iyiye işaret değil mi?. eczacıyı geçebiliriz hatta geçeriz diye yorumlarken ben yukarıdaki micelli-neslihan sayesinde kazandık/ kazanırız yorumuyla karşılaşıyorum. Galatasaray yı da barbo- montano vb  yardımıyla yendik zati!!!

bana laf sokmak için ironi yapılmasına hiç gerek yok , lafı dolaştırmadan 3 adet ünlem işareti konmadan direkt lafı sokman daha doğru olurdu.
benim yazdıklarımı iyi oku lütfen lütfen . ben zaten takım iyi yolda henüz tam takım olamasak da oyuncular kendi potansiyellerinin farkında varıyorlar demişim , benim cümlelerimden kendi anlamlarınızı çıkartmayın veya çıkartın tabi orası benim değil senin bileceğin iş  ama buraya kendi algılarını benim düşüncelerimmiş gibi aktarmayın lütfen.

tedbirli olmak, 2 yıldır üzerimizden geçilmiş olması, vakıfın yenilmezlik serisi ve saygıyı hak etmesini anlayabiliyorum. ama bu saydıklarım takımın oturup, sabit 6 ile oynadığımız 2 büyük maçı da kazanmamızı rakiplerimizin beceriksizliğiyle açıklanabilir hale getirmiyor. kendimize bir soralım; biz hiç birşey yapmadan mı kazanıyoruz maçları? yani rakibin TD si veya oyuncularının yardımıyla mı alıyoruz maçları? o zaman Galatasaray ye 6 puan, hapçılara 3 puan farkı nasıl attık?

benim yukarıda yazdığım kendi alıntımda böyle cümle mi kurmuşum ? zaten galatasaray ile ilgili tek bir kelime bile etmedim ki , kaba tabir olacak ama onları kaale bile almadım zaten yazarken.

sakın kağıt üzeri parke kıyasına girilmesin veya yazdıklarım pollyanna cılık olarak adlandırılmasın. işte kağıt üzerindeki kadro kalitesi parkeye yansımış ki, bu puan farkları oluşmuş. 3 hedef maçın 2si kazanılmış. ayrıca geçen senelerde bizim EL ye gidememe sebebimiz, 3 hedef maçı kazanamamızdan ziyade, orta sıra takımlarına verdiğimiz puanlardır. bu sene orta sıra takımlarına da puan verilmiyor dikkatinizi çekerim. geçen yıl özelinde Galatasaray maçından evvel yeşilyurt takımına 3-0 yenilmiştik ve puan durumu kritik hale gelmişti. bu yıl böyle bir kayıp mevzu bahis olmuyor.

benim kıyaslamam sadece ve sadece Vakıfbank üzerinden olmuştur . yazdıklarımı tekrar okuyun lütfen..

forumda bazı arkadaşlarımız bazı takımlarımıza veya oyuncularına karşı olumsuz, bazı arkadaşlarımız tüm branşlardaki takımlarımıza karşı menfi düşünüyor. bu da yorumlarına yansıyor. gerçi bu düşüncelerini bazı gerçeklere dayandırıyorlar kendilerince. ama gerçekte bana göre bahsettiğim arkadaşların olaylara yaklaşımları  olumsuz olduğundan böyle yorumlar yazıyorlar. hani hayata gri gözlükle bakarsanız ak pak bir şey dahi en azından kirli beyaz görüsünüz. onun gibi.

isteyen istediği gibi bakar isteyen istediği gibi yazar, kimse kimseye karışmaz lakin yazdıkları ile forum ortamını ve diğer insanları  rahatsız etmemesi önemli , altını doldurduktan sonra isteyen her türlü oyuncu hakkında eleştişri de bulunur
önemli olan oyuncu ile pozsiyon ile alakası olmayan durumda o isme laf sokmamak ,
ben Seda'yı sevmem , Arslan'ı da beğenmem ama onlara laf sokmak için fırsat kollamam , önemli olan Fenerbahçe'nin çıkarlarıdır.

sayın cem hocam kız voleybol takımımızın son iki yıllık durumu ile FB ülkerin durumu benzerlik taşımıyor mu? hani EL ve TR de aldıkları sonuçlar açısından. hatta FB ülkere yapılan yatırım kız takımımıza yapılmadı. bu yıl iki takımımız da geniş revizyon yapıldı. iki takım da kağıt üzerinde güçlü takımlar. koç farkı da var takibi iki takım arasında. lakin an itibariyle oynadıkları liglere ve aldıkları sonuçlara baktığımızda FB ülkerin özellikle TBL durumu kızların lig durumundan kötü. (oynanan liglerin zorluk dereceleri diyecek olursanız ben de FB ülkere yapılan yatırımı hatırlatırım size. zira ligine göre takım kuruluyor.) peki FB ülker hakkında kız voleybol takımı hakkındaki menfi düşüncelerin % kaçı söyleniyor. (lütfen obra reis var vs vs diye düşünmeyelim. ben anı değerlendirdim) aramızdan biri de demiyor ki biz şampiyon olamayız.

herşeyi geçtim voleybol ve basketbol gibi iki spor dalını ne olursa olsun kıyaslamak son derece mantıksız.
Hiçbir şekilde alakası bile yok , kendisinden şu anda nefret etsek bile biz Mehmet Ali AYdınların koymuş olduğu vizyon  sayesinde Bayan voleybol takımı olarak Avrupa'nın hatta dünya'nın en iyi takımı olmuştuk ama sağolsun eskiye girmiyorum sebeplerini de yazmıyorum , içine ettik şubenin.
FEnerbahçe Ülker de ise durum çok farklı detaylarını buraya yazmaya gerek yok .

söylemek istediğim; kız voleybol takımına takınılan tutum malesef realistlik sınırını aşıyor. hatta bana göre verilen emek, alınan galibiyetlerin değeri düşüyor. rakiplere saygımız ziyade (özellikle vakıfa) lakin aldığımız galibiyetleri veya oynayacağımız maçları, play off ları rakibin TD sine veya oyuncusuna vererek "ben onlara güveniyorum" demek realistliğin gereği değildir bence. olsa olsa pesimizmin gereğidir.

nedir bu realistlik sınırı çok merak ediyorum ?  kime göre ve neye göre ?
ben kulaktan dolma bilgiler ile sallamam , veya kaba etimden uydurmuyorum da , bilgi birikim istatistikler sahada görüklerimiz vs vs vs üst üste koyduğumuz zaman ortaya bir fikir çıkıyor.
ben malmıyım ki kendi takımımın aşağılayıp vakıfbank'ı öveyim , vakıfbank tan kredi filanda kullanmıyor çok şükür ki öyle bir çıkarımız olsun
benim yazdıklarım doğru anlaşılsın lütfen.

ben inanıyorum ki; kız takımımız ilk 2 ye girecek ve final oynayacak inşAllah. (hem de rakibin yardımı olmadan) artık takım hakkında menfi düşünenler, bu takımdan birşey olmaz diyenler siz de; en azından kendinize bunu itiraf edin. artık araya ama eczacıda şu sakat gelirse 2 tık yukarıya çıkar, Galatasaray de neriman formda olursa bizi bilmem ne yapar gibi düşünceleri bırakalım

istediğim gibi düşünür istediğim gibi yazarım , üslubuma dikkat ederim kimseyi taciz etmem , soteye yatıp bi takım tökezlesin de ben bi kaçayım gibi bir düşünce içinde olmadım ama herkes haddini bilsin ben dahil , kimse kimseye böyle düşün böyle yap diyemez ,
ne demek yahu itiraf edin ? neyi itiraf edeceğiz suçlumuyuz da suçumuzu itiraf edeceğiz , tövbe tövbe...
neyse az çok hukukumuz var o yüzden kelimelerime dikkat etmeye çalışıyorum.

BİR ŞEYE İYİ OLACAK DENİRSE İYİ OLMA İHTİMALİ YÜKSELİRMİŞ. (bir nevi dua hükmünde olurmuş) en azından bu modda olmak lazım. tabi gerçeklerden uzaklaşmadan.

işte benim tavrımı son cümlende kendin zaten yazmışsın , gerçeklerden uzaklaşmadan iyi düşünmek
benim tek yaptığım bu zaten...

yazının geneli ve tarzı hiç ama hiç hoşuma gitmedi onu belirteyim ama tabiki istediğin gibi yazmakta özgürsün herkes fikrinde özgür.
ama ''kolaycılık yapıyor '' diye suçladığın insanların yaptıklarını bi gözden geçirelim ondan sonra tekrar yazalım ...

EDit : geçmişe dönüp baktığım zaman eric2929 nick li kardeşimizi dönem dönem yazdıklarından dolayı güzel bir dille ikaz ettim kabul ediyorum ama onu hiçbir zaman herhangi birşeye itham etmedim veya benim gibi düşünmesini ondan istemedim , yaptıysam da ondan özür dilerim.

ceza verdiğimiz fenerlidoğuş nickli kardeşimizin de maksatlı yazdığına inandığımız için onu uyarmak zorunda kaldık.
durum budur.
« Son Düzenleme: 08 Ocak 2014, 17:32:26 Gönderen: Cem Ağrak »

Cem Ağrak

  • Ziyaretçi
Ynt: Fenerbahçe Bayan Voleybol Genel Haberler
« Yanıtla #149 : 08 Ocak 2014, 18:13:10 »
Bu takıma karşı "Sarı Melekler" efsanesini yaşamış izlemiş keyiflenmiş herkes bambaşka hassastır hepimiz ayrı severiz sayarız ve bu yüzden tek dileğimiz arzumuz eskisi gibi başarıdan başarıya koşmamız bu noktada hiçkimsenin farklı bişey düşünmediği gayet ortada öyle bir tutku işte ve şu noktaya kadar neredeyse bu efsanenin ii halinide kötü halinide dibide zirveyide bilen biri olarak inşallah herşey güzel olacak o yüzden aynı amaç uğruna birbirimizi kırmadan birlik olarak bu takıma desteğe devam 😊

İnşallah hepbirlikte " Güzel günler göreceğiz güneşli günler" ....

irem ana şevkatinle kucakla bizi :)