İşten güçten mütevellit buraya zaman ayıramıyorum. Bizim ZoneBasket'e de yazdık, kaydını buraya da düşmek gerekiyor. Duydum ki başkanı yemeye çalışıyorlarmış. Yedirtmem.
- Olympiakos 9 Ekim 2014'te sahada kaybettiği kupa çeyrek finalini başka yollarla alma girişiminde bulunmuş. Maçın ardından Olympiakos’un sahipleri Angelopoulos kardeşler federasyona maçın kendi lehlerine tescili için itiraz etmiş. İtirazın sebebi Dimitris Giannakopoulos’un hak mahrumiyeti cezası olmasına rağmen maçı salonda izlemesi. Federasyon kurulları bu itirazı reddetmiş fakat Olympiakos ilerleyen süre içerisinde konuyu yüksek mahkemeye (ASEAD) taşımış, mahkeme haklı bir talepte bulunduklarını açıklamış ve dosya açılmış. Yunan basınında yaklaşık beş gündür bu konu konuşuluyor ve Olympiakos idarecelerinin söylemlerine göre mahkeme kazanan tarafın Olympiakos olduğuna karar vermiş. Bunun ardından Giannakopoulos “Benim salonda olmamın kaybetmeleri ile ne ilgisi var?” şeklinde bir açıklama yaparak kendisini savunmuş.
-
19 Aralık'ta kulüpten açıklama yapıldı konuyla ilgili: http://www.paobc.gr/page.ashx?pid=2&aid=37226&lang=1
Özetle şöyle diyor:
"Yasal düzenlemeler açıktır, tersine çevrilemez, karar yetkisi konsey değil federasyona (ESAKE) aittir ve bu şekilde bir hükmen karar kabul edilemez.”- Karşı taraf da boş durmayıp
şunu yayınlamış.Şöyle diyor:
"Bugün benzersiz bir duruma şahitlik ediyoruz. Olympiakos, federasyonun reddettiği itirazı yüksek mahkemeye taşımış ve itiraz bütünüyle kabul edilmiştir. Ayrıca mahkeme Panathinaikos kulübünün dosyaya müdahelede bulunmasını engellemiştir. Olympiakos, PAOK karşısındaki yarı final maçı için tarih belirlenmemesini skandal olarak görmektedir. Mahkeme kararları yorumlanabilir değildir ve uygulanmalıdır."
- Giorgios Angelopoulos dün federasyon binasına çağrılmıştı. Çağırılma sebebini bir kesim 1 Ekim ve 18 Kasım tarihlerinde D. Giannakopoulos’a ettiği hakaretler dolayısıyla savunmaya geldiğini, diğer kesim de kupadaki çeyrek final kararının akıbetiyle ilgili olduğunu söylüyor. Ne hikmetse çıkıştan 1 gün sonra bu sabah hakkındaki hakaret davalarının hepsinin iptali açıklanıyor.
O da şurada.- Yine bugün akşama doğru yüksek mahkeme (ASEAD) de 2 kardeş için
“Bir önceki sezonda kendilerine verilen cezalar ölçüsüzdür ve Angelopoulos kardeşlerin Yunan sporunda önemli bir yeri vardır” diye bir açıklama yapıyor.
- Panathinaikos da bu açıklamalar ve kararlar ile ilgili
“Tiyatro devam ediyor” başlıklı resmi bir açıklama yayınlıyor:
http://www.paobc.gr/page.ashx?pid=2&aid=37234-
Yine bugün Dimitris Giannakopoulos’a 10 ay men cezası ve 64.000 Euro para cezası verildi: http://www.sdna.gr/gr/basket/basket-league/panathinaikos/article/2862/apagoreusi-eisodou-gia-10-mines-se-giannakopoulo/
- Cezanın ardından Giannakopoulos, spor bakanı ve yeni federasyon başkanının el birliğiyle Olympiakos’a çalıştığını söylemiş ve kulüpten el çekeceğinin mesajını vermiş. Hisselerini sattığı falan da söyleniyor zaten:
“Gördüğüm şeylerden tiksiniyorum ve bu koşullar altında bu kadar çok yatırım yapmanın değmeyeceğini düşünüyorum.”Tüm bunların 1 gün içerisine ya da çok kısa bir süreye sığdırılması garip bir vaziyet.
YANINDAYIZ