Nunnally su ana kadar, bizim hic ama hic ihtiyac duymadigimiz bir oyuncu goruntusu ciziyor. Performans bu iste. Izleyince goruyorsun. Inkar etmenin ne faydasi var?
Bu kısma katılmıyorum. Öncelikle Nunnally Avrupa için bile -henüz- müthiş bir oyuncu değil. Ama karakteri, çalışkanlığı, takım kimyasına hemen uyum sağlaması... gibi "intangibles" denen özellikleri onun belki de daha yetenekli adayların önüne geçip bu takıma alınmasını sağladı. Bunu bir kenara koyalım. Bu karakter meselesinin ne kadar önemli olduğunu geçen sene gördüğümüz için tartışmaya gerek yok bence.
Gelelim yeteneklerine ve bana göre nasıl ihtiyaç duyduğumuz yeteneklere sahip olduğuna. Öncelikle bu yıl değişen kural ile hızlı hücum çok önemli hale geldi. Top elinde olmasa bile atletizmi ile karşı sahaya çok hızlı gidip pozisyon alan bir oyuncu Nunnally.
Anladığımız kadarıyla teknik kadro bir oyuncunun birden fazla pozisyonu savunabilmesine önem veriyor. Vesely, Kalinic, Bogdan gibi. Nunnally bunu yapacak lateral çabukluğa, boya, atletizme sahip. Tabii ki Avrupa seviyesinde. Geriye Kalinic'inki gibi asla geri adım atmayan bir mentalite kalıyor ki bu teknik ekibin işi.
Şutun bu kadar önemli olduğu bir yılda Nunnally'nin yukarıdakileri yaparken şutunu riske edilemeyecek seviyede olması gerekiyor. Nunnally'yi övenler için "tek pozisyonla övmeyin" demişsin abi, aynı şekilde tek maç (dün) Nunnally'nin şut yüzdesi için bir anlam taşımıyor. Bu adam geçen yıl boyu rakip savunmanın en çok ona dikkat ettiği bir takımda gayet iyi yüzdeler tutturduysa rakip onu asla riske edemeyecektir.
Son olarak kısalarımızın top ile yaratıcılığı konusu var. Dixon'dan bunu geçen yıl düzenli, Sloukas'tan yıl sonuna doğru alabildik. Bogdan'ın ise topla yaratıcılığı gelişmiş gözükse de hala temkinli yaklaşıyorum. Burada elde patlayan toplarda bir şey yaratabilecek bir el daha geldi diyebiliriz Nunnally ile. Bunu gösterebilmesi yukarıda yazdıklarımdan daha zor çünkü takımın hücum setlerine tamamen aşina olması gerekiyor.
Özetle, tekrarlıyorum ama, Nunnally müthiş bir oyuncu değil ama "hiç ihtiyacımız yoktu" denecek bir oyuncu da değil.