Gönderen Konu: 2024 Paris Olimpiyatları  (Okunma sayısı 5532 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
Ynt: 2024 Paris Olimpiyatları
« Yanıtla #165 : 11 Ağustos 2024, 17:15:47 »
İtalya nasıl oluyor da VNL'yi kazanıp olimpiyatta da güle oynaya şampiyon oluyor? Yedeklerle mi çıktı VNL'ye?
Voleyboldan anlamam, bilmediğim için soruyorum.

Ben de çok anladığımı iddia edemem de süreci şöyle özetleyeyim. Geçen yıl bize Avrupa şampiyonası yarı finalinde elendikten sonra olimpiyat eleme grubunda da başarılı olamadılar, İtalya'nın bulunduğu gruptan yanlış hatırlamıyor isem Dominik ya da Polonya aldı kotayı süpriz bir şekilde. Ardından bir tür sıkı yönetim ilan edildi dersek mübalağa olmaz. Julio Velasco'yu takımın başına getirdiler ki voleybolun Obradovic'i olduğu söyleniyor. İtalyan erkek voleybolunun mimarı imiş. Yardımcısı olan iki isimde aslında birer Head Coach, düşün artık saygınlığı ne kadarsa Valesco'nun, ardında yardımcı olmayı kabul etmişer: Massimo Barboloni ve Lorenzo Bernardi. İtalya'nın VNL'i sıkı tutma sebebi olimpiyat kotası idi. Zira VNL'de alabildiler kotayı. Antalya'da oynanan ilk etaba ikinci takımla gelmelerine karşın. Her mevkide güçlü yedeklere sahipler. Takım kadrosunda 3 Afrika, 1 Alman ve 1 de Rus kökenli oyuncu var. Buna karşın bizdeki gibi Vargas çevresine inşa edilen salak sersem tartışmalar olmadı. İlk önce kotayı sonra da VNL şampiyonluğunu aldılar. Benim ön görüm en az bir 7-8 yıl Avrupa şampiyonluğunu unutun, silip süpürürler. Libero hariç takımın yaş ortalaması bir hayli düşük. Bu arada bizim kadınların başarısını küçümsemek gibi bir niyetim yok, yanlış anlaşılmasın, biz geçen yıl İtalya'daki karışıklıktan iyi istifade edip Avrupa şampiyonu olmuşuz.

Valesco olimpiyat oyunları öncesinde radikal bir karar daha aldı, takımın olimpiyat köyünde kalmasına ve olimpiyat açılışına katılmasına izin vermedi. Özel bir otelde konakladı İtalya. Yazdığım gibi bildiğin sıkı yönetim yani. bugün öğleden sonra oynanan final maçında ABD'nin de üstünden geçtiler buldozer gibi. Ben ABD ve koçları Karch Kiraly'ı bu kadar çaresiz görmemiştim hiç...

Sorunun cevabı tam olarak bu mu bilmiyorum ama İtalya'nın kenar oyuncuları "İtalya B takımı olarak" katılsa idi olimpiyata en az bir yarı final görürlerdi diye düşünüyorum. Her pozisyonda güçlü yedekleri olması çaresiz bırakıyor rakipleri. Bizim yarı final maçında ilk setin sonunda Egonu, ikinci setin sonunda Antropova, üçüncü setin sonunda da Fahr çıktı ve canımıza okudu.

Bize gelince, gücüm yettiğince özetlemeye çalıştım yukarıda, federasyon ve Santarelli bildiğin sıçtı sıvadı. Turnuvayı istikrarlı bir şekilde oynayan Meliha'yı Temmuz başında Amerika'dan çağırdılar, düşün artık. Ne bir B takımı kurmak, ne de as oyuncuları dinlendirmek gibi hiç bir endişeleri olmadı ve sonuç ortada: Zehra, Hande, Cansu, Gizem sakat... Ebrar'ın da psikolojisini mahvetmek için her haltı yaptılar sanki kız istatistikleri ile varmış sadece sahada gibisinden. Takım VNL ve olimpiyat arasındaki 35 günlük süreçte tek bir hazırlık maçı yapmadı, düşün artık. İlkin olayına hiç girmiyorum...

Demin madalya seremonisini izlerken içim acıdı. Rusya hazır  ambargoda iken, ABD ve Brezilya eski güçlerinde değilken kaçan balık çok büyük oldu. Şimdi herkes bir önceki olimpiyattaki çeyrek finale ve şu anki yarı finale bakarak bir sonraki olimpiyatta madalya geleceğini falan sayıklıyor. Umarım haklı çıkarlar ama benim sorum şu:

Bir sonraki olimpiyat oyunlarına katılabilecek miyiz? Olimpiyat oyunlarına katılmak sanıldığı gibi hiç de kolay değil Avrupa'nın kotasını göz önünde bulundurursak ve Rusya'nın tekrar oyunlarda yer alabileceği ihtimalini düşünürsek. Artık Polonya da eski Polonya değil. Sırplar de bir şekilde toparlanacaklardır.

Hülasa YÖNETEMEDİLER, şu potansiyelli kadronun en azından bir bronz madalyasını çaldılar, heba ettiler...

« Son Düzenleme: 11 Ağustos 2024, 17:18:25 Gönderen: Ertan Ürkmez »

Çevrimdışı MotorCade

• Üye
« Yanıtla #166 : 11 Ağustos 2024, 17:25:29 »
Ben de çok anladığımı iddia edemem de süreci şöyle özetleyeyim. Geçen yıl bize Avrupa şampiyonası yarı finalinde elendikten sonra olimpiyat eleme grubunda da başarılı olamadılar, İtalya'nın bulunduğu gruptan yanlış hatırlamıyor isem Dominik ya da Polonya aldı kotayı süpriz bir şekilde. Ardından bir tür sıkı yönetim ilan edildi dersek mübalağa olmaz. Julio Velasco'yu takımın başına getirdiler ki voleybolun Obradovic'i olduğu söyleniyor. İtalyan erkek voleybolunun mimarı imiş. Yardımcısı olan iki isimde aslında birer Head Coach, düşün artık saygınlığı ne kadarsa Valesco'nun, ardında yardımcı olmayı kabul etmişer: Massimo Barboloni ve Lorenzo Bernardi. İtalya'nın VNL'i sıkı tutma sebebi olimpiyat kotası idi. Zira VNL'de alabildiler kotayı. Antalya'da oynanan ilk etaba ikinci takımla gelmelerine karşın. Her mevkide güçlü yedeklere sahipler. Takım kadrosunda 3 Afrika, 1 Alman ve 1 de Rus kökenli oyuncu var. Buna karşın bizdeki gibi Vargas çevresine inşa edilen salak sersem tartışmalar olmadı. İlk önce kotayı sonra da VNL şampiyonluğunu aldılar. Benim ön görüm en az bir 7-8 yıl Avrupa şampiyonluğunu unutun, silip süpürürler. Libero hariç takımın yaş ortalaması bir hayli düşük. Bu arada bizim kadınların başarısını küçümsemek gibi bir niyetim yok, yanlış anlaşılmasın, biz geçen yıl İtalya'daki karışıklıktan iyi istifade edip Avrupa şampiyonu olmuşuz.

Valesco olimpiyat oyunları öncesinde radikal bir karar daha aldı, takımın olimpiyat köyünde kalmasına ve olimpiyat açılışına katılmasına izin vermedi. Özel bir otelde konakladı İtalya. Yazdığım gibi bildiğin sıkı yönetim yani. bugün öğleden sonra oynanan final maçında ABD'nin de üstünden geçtiler buldozer gibi. Ben ABD ve koçları Karch Kiraly'ı bu kadar çaresiz görmemiştim hiç...

Sorunun cevabı tam olarak bu mu bilmiyorum ama İtalya'nın kenar oyuncuları "İtalya B takımı olarak" katılsa idi olimpiyata en az bir yarı final görürlerdi diye düşünüyorum. Her pozisyonda güçlü yedekleri olması çaresiz bırakıyor rakipleri. Bizim yarı final maçında ilk setin sonunda Egonu, ikinci setin sonunda Antropova, üçüncü setin sonunda da Fahr çıktı ve canımıza okudu.

Bize gelince, gücüm yettiğince özetlemeye çalıştım yukarıda, federasyon ve Santarelli bildiğin sıçtı sıvadı. Turnuvayı istikrarlı bir şekilde oynayan Meliha'yı Temmuz başında Amerika'dan çağırdılar, düşün artık. Ne bir B takımı kurmak, ne de as oyuncuları dinlendirmek gibi hiç bir endişeleri olmadı ve sonuç ortada: Zehra, Hande, Cansu, Gizem sakat... Ebrar'ın da psikolojisini mahvetmek için her haltı yaptılar sanki kız istatistikleri ile varmış sadece sahada gibisinden. Takım VNL ve olimpiyat arasındaki 35 günlük süreçte tek bir hazırlık maçı yapmadı, düşün artık. İlkin olayına hiç girmiyorum...

Demin madalya seremonisini izlerken içim acıdı. Rusya hazır  ambargoda iken, ABD ve Brezilya eski güçlerinde değilken kaçan balık çok büyük oldu. Şimdi herkes bir önceki olimpiyattaki çeyrek finale ve şu anki yarı finale bakarak bir sonraki olimpiyatta madalya geleceğini falan sayıklıyor. Umarım haklı çıkarlar ama benim sorum şu:

Bir sonraki olimpiyat oyunlarına katılabilecek miyiz? Olimpiyat oyunlarına katılmak sanıldığı gibi hiç de kolay değil Avrupa'nın kotasını göz önünde bulundurursak ve Rusya'nın tekrar oyunlarda yer alabileceği ihtimalini düşünürsek. Artık Polonya da eski Polonya değil. Sırplar de bir şekilde toparlanacaklardır.

Hülasa YÖNETEMEDİLER, şu potansiyelli kadronun en azından bir bronz madalyasını çaldılar, heba ettiler...
Çok güzel açıklama yapmışsınız. Buna ek olarak, Çin'in de her zaman bir madalya tehditi olduğunu da unutmamak gerekiyor.
Vargas merkezinde başlatılan o tartışmalar, Milletler liginde tam kadro oynamak gibi yaptığımız net hatalar yüzünden madalya alamadık.
Ben motivasyonumuzun yüksek olduğu durumda, İtalya dışında herkesi yeneceğimizi düşünüyorum. Ne yazık ki, devşirme bir takım olarak başa çıkmak çok zor.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #167 : 11 Ağustos 2024, 17:46:28 »
Çok güzel açıklama yapmışsınız. Buna ek olarak, Çin'in de her zaman bir madalya tehditi olduğunu da unutmamak gerekiyor.
Vargas merkezinde başlatılan o tartışmalar, Milletler liginde tam kadro oynamak gibi yaptığımız net hatalar yüzünden madalya alamadık.
Ben motivasyonumuzun yüksek olduğu durumda, İtalya dışında herkesi yeneceğimizi düşünüyorum. Ne yazık ki, devşirme bir takım olarak başa çıkmak çok zor.

Çin maçı ile ilgili olarak naçizane düşüncem şöyle; maçın oynandığı saat bize avantaj sağladı  (yine kadınlarımızın başarısını küçümsemek gibi bir derdimin olmadığını belirteyim). Şöyle ki Fransızlar  kıtanın son şampiyonu olan milli takımımıza büyük bir terbiyesizlik yaparak gruptaki 3 maçımızı da yerel saatle sabah 09.00'da oynattılar. Bu fikstürü gözeterek yapılan planlama dahilinde bizim oyuncularımız yaklaşık bir 40 gün kadar 04.45'te kalkıp güne başladı. Çeyrek finale geldiğimizde bu dezavantaj lehimize döndü. Zira Çin grup maçlarının ikisini 17.00'de, birini ise saat 21.00'de oynamıştı. Çin'in turnuvanın en kötü oyununu bize karşı oynamasını buna bağlıyorum. Biz de turnuvadaki en iyi mücadelemizi sergiledik ve 3-2 aldık maçı. Hazırlık dönemi bağlamındaki fiyaskoya rağmen gelinen yarı final çok büyük başarı. Süreç profesyonelce yönetilse idi gümüş ya da bronz almamız işten bile değildi.

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #168 : 11 Ağustos 2024, 17:46:44 »

İtalya bu kadar açık ara favori madem biz de yarı finalde İtalya'ya elendiysek, yapabileceğimizin en iyisini yapmış olmuyor muyuz bronz madalya maçını kaybetmek haricinde? VNL'ye katılmasak eler miydik İtalya'yı?

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #169 : 11 Ağustos 2024, 18:02:00 »
İtalya bu kadar açık ara favori madem biz de yarı finalde İtalya'ya elendiysek, yapabileceğimizin en iyisini yapmış olmuyor muyuz bronz madalya maçını kaybetmek haricinde? VNL'ye katılmasak eler miydik İtalya'yı?

Ağbi yüzde yüz şunu yapardık demek abesle iştigal. Belki de çeyrek finalde elenecektik günümüzde olmayıp. Benim işaret etmek istediğim husus başka. Bu kadınlar neredeyse 3 yıl boyunca tatil yapmadı: 2021 VNL - 2021 Tokyo Olimpiyatları - 2021 Avrupa şampiyonası - 2021-22 kulüp sezonu- 2022 VNL - 2022 Dünya Şampiyonası - 2022-23 Kulüp sezonu - 2023 VNL - 2023 Avrupa Şampiyonası - 2023-24 Kulüp sezonu - 2024 VNL ve 2024 Paris Olimpiyatları... Şu süreç içerisinde dinlenme yok, tatil yapma yok. Sadece bu sezonda değil, İtalya ve Sırbistan önceki yılların VNL'lerine B takımla katılırken biz her yıl aslarla çıktık. Boskovic'in VNL final grubuna kadar oynanan 12 maçta oynatılmadığını hatırlıyorum.

Bu kadınlar makine değil, robot değil. Can mı dayanır? Yeryüzünde tek bir canlı organizma yok ki şu türden bir süreçte dinlenmezse uzuvları iflas etmesin. Sonuç: Zehra-Hande-Cansu-İlkin-Gizem sakat... Hadi İlkin'i geç, diğer 4 isim olmazsa olmazı milli takımın, Gizem hariç alternatifleri yok neredeyse...

Ben diyorum ki zaten olimpiyat kotasını almışsın, VNL'in hiçbir önemi yok, şu kadınları en azından mayıs ayında dinlendirseler ölür müydüler? Haziran'ın 10'unda başlat olimpiyat kampını, VNL'in ilk 2 ayağına gönder B takımını. Bir süre genç oyuncu var, seve seve çıkarlar B takım olarak maçlara, bu esnada tecrübe de kazanırlar. Böylece as oyuncular Zehra, Hande, Cansu, Gizem sağlıklı bir şekilde çıkabilirdi olimpiyat maçlarına. Bakın göreceksiniz bu kadınlar kulüp sezonlarında da büyük sorunlar yaşayacaklar. İtalya başka bir seviyede zaten. Öte yandan sağlıklı bir Türkiye şu Brezilya'nın ve şu ABD'nin canına okurdu. Hazır Rusya'da yokken ortada. Kaçan balık çok büyük, ona vurgu yapıyorum.
« Son Düzenleme: 11 Ağustos 2024, 18:02:53 Gönderen: Ertan Ürkmez »

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #170 : 11 Ağustos 2024, 18:33:18 »
Gabby yetmedi. Son çeyrek tek başına oynadı resmen. Son saniyede attigi imkansız şut da ayağı çizgide olduğu için ikilik oldu ve amerika kazandı.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #171 : 11 Ağustos 2024, 19:17:55 »
Gabby yetmedi. Son çeyrek tek başına oynadı resmen. Son saniyede attigi imkansız şut da ayağı çizgide olduğu için ikilik oldu ve amerika kazandı.

Fransızların takım sporunda yaşadığı ikinci travma oldu. Benim de çok fazla haz etiğim bir spor değil ama  Fransa-Almanya erkek hentbol çeyrek finalinin normal süresinin son bir dakikasına ve uzatmanın son 30 saniyesine bakanlar dediğimi anlayacaktır. Topu öyle ters bir anda aldı ki çizgiye basmaması imkansızdı.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #172 : 11 Ağustos 2024, 19:23:16 »
Pesiç finali Sırbistan ve Almanya hak etti demiş. Sırbistan'ı fena doğradılar, ona hiç şüphe yok. Almanya-Fransa maçında neler yaşanmış olabileceğini de bizim okçu çocukların yarı finalinde yaşananlardan tahmin edebiliyorum. Öte yandan 1995 Avrupa Şampiyonasında Litvanya-Yugoslavya (Sırbistan) finalinde ve 2002 Dünya Şampiyonasında Arjantin-Sırbistan finalinde yaşananları çok iyi biliyoruz. Bir yerden çıkacaktı ve  Amerika maçına denk geldi maalesef...

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #173 : 14 Ağustos 2024, 11:58:22 »
ALL-STAR FIVE of #Paris2024 Women's #Basketball 💎

🔹 Gabby Williams, France 🇫🇷
🔹 Breanna Stewart, USA 🇺🇸
🔹 Alanna Smith, Australia 🇦🇺
🔹 Emma Meesseman, Belgium 🇧🇪
🔹 A'ja Wilson, USA 🇺🇸