Jantunen'den beklentim azdı açıkçası ama son cumhur maçındaki oyunuyla baya gözüme girdi.
O zaman Tucker için en iyi 4 oyuncumuzdan biri diyebilir miyiz şeklinde güncelleyeyim.
Ben Jantunen profili oyuncuları çok severim. Makine gibi çalışır, sana bekleneni verir. Dişlinin çarklarını çalıştırmak için orada bulunması bile yeterlidir. Takımında olmazsa olmaz bir parça ve değerli bir tutkaldır. Yeri gelir atar, yeri gelir adamını tutar sayı attırmaz. Bunun yanı sıra en iyi deyince ilk 5 geliyor aklıma...
Yukarıda da ifade ettiğim gibi, tek günlük performans oyuncusu değil Jantunen. Takımda istikrar ve süreklilik profili benim için. Şu an Melli'yi Jantunenin önüne koyarım. Ancak; Cumhurbaşkanlığı kupası onun standart baremi halini alırsa, o zaman muhtemelen aralık ayında ben de Jantunen için ve Tucker için en iyilerimizden diyebilirim.
Tucker için ayrı bir paragraf açayım; yaptığı iş çok efor ve kavga gerektiren bir iş. Potaya penetre etmek bazen, düşman askeri arasına elinde kesici/patlayıcı alet olmaksızın dalmak gibi bir şey. Düşmanda ise sanki beyzbol sopası/samuray kılıcı ile bekliyor... Siz her maç bu eforu verebileceğine inanıyor musunuz? Sahip olduğu fizik kalite ve oyun görüşünü, ihtiyaç olduğunda kullanmayı öğrenmesi gerek. EL' de sert takımlar karşısında, evvelki gün gördüklerimizi göremezsek hemen şaşırmamak lazım. Tucker, her ne kadar güzel şeyler vaat etse de, onun için bir şerh koymak istiyorum. NBA sirki ile Avrupa basketbolu arasındaki farkı en güzel Ercan Osmani Giannis Antetokounmpo karşısında gösterdi. Bu aklımızın kenarında olmalı.
Benim için şu an en iyi beşimiz; Baldwin-Hall-Tarık-Melli-Birch