Gönderen Konu: Fenerbahçe Bayan Voleybol Acıbadem Voleybol Ligi Maçları (2013 - 2014)  (Okunma sayısı 357892 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı UniqueFB

• Üye
  • Yer: Istanbul
Ynt: Playoff Final 2. Maç 28.04.2014 - [18.00] Fenerbahçe - Vakıfbank
« Yanıtla #2070 : 26 Nisan 2014, 11:56:12 »
Şampiyonluk iddiası için son şansımız bana göre, oldu oldu yani ... Taraftar çok önemli gerçekten , saha içine bakarsak Vakıfbank kendi performansından geri adım atmaz onları gazı aldı bir kere ... Bizde Bauer'e daha iyi top atılmasını, Aneta Kim Seda'nın hücum performansını artırmasını bekleyeceğiz , ayrıca çok iyi servis atmalıyız , Şahsen umudum yok Tamamen şanssızlık Vakıf'ta Gözde sakat olsa Brako omzumdan dolayı antreman yapamıyor olsa onların da bize karşı şansı yok, talihsizlik işte

Çevrimdışı Gökhan Bulut

• Üye
Ynt: Playoff Final 1.Maç 25.04.2014 - [19.00] Fenerbahçe - Vakıfbank
« Yanıtla #2071 : 26 Nisan 2014, 12:50:07 »
Sisley
serkan lütfen Costa ile garayı tercih yaptırma ayıp olur Costa ya.

Cem  abi gerçekten Costa ,Garay'dan kıyas bile kabul etmeyecek kadar iyi mi? Böyle mi  düşünüyorsun?
biz hayatta en çok Fenerbahçe'yi sevdik....

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2072 : 26 Nisan 2014, 13:21:42 »
Niye dalga geçeyim ki değerli kardeşim benim.

gurol1967

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2073 : 26 Nisan 2014, 16:05:57 »
Bunu maç sonunda konuştuk takıma etkisi sıfır olan bir grup öyle ki hatada yapsan arkanda şarkı türkü söyleyen bir grup var...ne baskı ne destek...
Kronik tribün sorunlarından biri :((

gurol1967

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2074 : 26 Nisan 2014, 16:35:32 »
Normal de bastırılıyordu onlar dün bu da olmadı abi...
Pazartesi gelmez o grup umarım da normal daimi taraftarımız daha iyi işlev görür
Maç saati de zaten 18.00 gelmezler.

gurol1967

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2075 : 26 Nisan 2014, 16:44:17 »
Ben bile zor yetişcem artık ne diyceğimi bilemiyorum...

3 gündür yüzümüz gülmedi bugün çok üzgünüm cidden...
Ben de 17.45'te çıkıyorum dersten eve gelinceye kadar 1 saat geçer TV'den bile izleyemiyoruz :(
Umalım yeni hafta da güneş üstümüze güzel doğsun.

Çevrimdışı sensiblex

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Üsküdar
  • Fenerbahçe Tribün Lojistik Destek
Bana göre tribün desteği konusunda yapılanları çok dar bir çerçevede sınırlandırmak doğru olmuyor.
Salona girdiğim gibi gördüğüm şey Vakıfbank'ın evsahibi organizasyonuyla becerebileceği tek işi yaparak, ortadaki tribünü parselleyip, alışılan düzeni bozduğuydu.

Birinci seti alt tarafta bench çapraz köşesinde "izleyerek" geçirdim, çünkü etrafta kimsenin hiçbirşey yaptığı yoktu, ne alkış ne ıslık. Benim gibiler çevresi böyle olunca  rahatsız hisseder kendisini. File arkası altta ayakta destek veren iki ayrı grup vardı. Birisini ben de sadece iki maçtır gördüğüm tiplerden ibaret. Diğeri ise maçları takip etselerde yüksek yaş ortalamasıyla artık yıpranmış klasik yüzler ve tribün becerileri kısıtlı. Bir süre sonra yukarıdan asılan pankartlardan ve gelen sesten üst katta da bir kitlenin olduğu anlaşılıyordu.

Olaya şarkı türkü, kuru gürültü diye bakarsak ilk sette çıkartılan gerçekten ahenksiz gürültü gibiydi. Takım başabaş geçen ilk sayılardan sonra dökülmeye başladı, üç noktadan tezahüratlar birbirine karıştı, vakıfbankın getirdiği çocuk topluluğunun çığlıkları da üstüne eklendi.
Zaten protokol yanındaki tribüne yerleşen seyirciler sadece takım iyi oynadıkça bir şekilde alkış falan katılım gösteriyor, oyun bozuk giderken rakibe baskı kurmaya da tek tük kişiler haricinde bulaşmıyorlar.

Maç izlerken bir gözümle de tribünleri gözlemlemeye alışkın olduğumdan, salondaki farklı çevrelerin vaziyetlerinden dolayı şunlar gelmesin,bunlar gelsin gibi önyargıları hiç tasvip edemem. İkinci sette ben de arkadaşla beraber üst kata çıktım, çünkü üst kat Okul Açık tribünü alt kat ise Migros tribünü gibi bir kuvvet dengesindeydi, herkes takımı desteklemek istiyorsa da, kimse diğer seyirci öbeklerinin rakibi baskıya almasını engellemiyor sonuçta. Oralardan sadece Kim'in servise gelip fileye taktığı topta tempo tutulması hariç toplu bir ses çıkmıyor (ki onu da kaçırınca moral bozucu veryansınlar yükseliyor)

Mesela geçen evsahibi olduğumuz Halkbank maçında ayakta destekleyen grubun hemen yanıbaşında oturarak maçı izliyorduk. Oradaki 5-6 kişi sürekli sahaya laf atmakla yuhlamakla uğraştığımızdan, yanımızdaki 30 kişi bir ara duraklayıp sizin yüzünüzden tezahürat edemiyoruz biraz sakin olun yahu demek zorunda kaldı. Yani tribünde oturarak maç izleyen 250 kişi bir ıslık yapsa, tepki koysa, takımın oyununa göre alkış patlatsa,  şarkı türkü söyleyenleri rahatlıkla bastırır ,onların üstündeki yükü de azaltır. Ama muhabbet arası maç izleyip telefonlarıyla uğraşan tiplere yaranmak için her iş yapılmak zorunda değil, ne kadar yorucu olduğunu iyi biliyorum.

Benim bizzat gördüğüm ikinci sette herkes birbirini motive ederek gayet takımı itici bir şekilde destekledi ama takım sonunu getiremedi. Yukarıdan "haydi Fener haydi" sesleri gelirken, gökgürültüsü gibi patlayan sese aşağıda donuk donuk bakan insanlarla dolu bir ortam sözkonusu. Nedense Set-set temposu yapmak için ilk ayaklananlarda onlar oluyor. O tribünde bulunan Süleyman abi gibi ihtiyarların enerjisi bile bu tipleri katlar geçer.

Son set ise maçın gidişatı erkenden kopunca yapacak fazla birşey yoktu, maç gitti, takımda ışık vermiyor, en azından Fenerbahçe sevgimizi dile getirelim diyerek bazı güzel besteleri söylediler.

Maç kötü bir şekilde kaybedildi, buna rağmen maç sonuna doğru, diğer tribündekiler ceketini giymiş çekip giderken, üst kattakiler çıkmayarak takımı çağırarak  "bu daha başlangıç , mücadeleye devam" diye sesleniyorlardı.

He tabii gelecek sefer mücadeleye kaç kişi katılır meçhul, gerçi bende öğrenciyken yol yemek masrafı hesabıyla maç önem derecesine göre seçmek zorunda kalırdım.

(bu sefer büfe maç başlamaktayken açıldı :) parasıyla su alabildik, tabii büfeciyle önceki maç niye açılmadı tartışmasından sonra, iş büfecilerin keyfine kalmış anlaşılan )
Düştük yine yollarına, sevdamızı haykırmaya...
http://www.youtube.com/user/sensibleturk

gurol1967

• Ziyaretçi
Kerem'cim oncelikle izlenimlerin icin tesekkurler.
Ben onyargi ile sunlar gelsin bunlar gelmesin diyen gruptan degilim.
Sadece oyuna bir katkisi olmadigi gibi diger gruplari da olumsuz etkileyen
grup icin umarim gelmezler dedim ki faydalari yok bari zararlari olmasin.
  Aslinda en dogrusunu Italya ve Polonya erkek,bayan liglerini takip ederken
goruyoruz.Hic bir one cikan grup yok belki vardir ama tum salonun hep  birlikte
oyunun icinde olmasi alkis,islik,tempo yapmasi.Biz de de olsa keske,
Ankara'daki maclara giden bir genc kiz kardesimiz 2.mactan sonra
takim o kadar kotuydu ki taraftarin moralini bozdu o yuzden
 fazla ses cikmadi dedi.Evet ironi gibi ama gercek bu  :)
Takim mi taraftari itecek havaya sokacak yoksa
tersi taraftar mi takimi itecek moral verecek ?
Tabii ki ikincisi olmali.
Ezcumle bu konuda daha gidilecek epey yolumuz var
Biz amator  branslari gonulluleri olarak bu forumu kurma
 amaclarimizdan  en onemlisi de "Forumlardan,sanal alemden salonlara
 +1 daha bilincli taraftar kazandirma" misyonudur.
Ne kadar basaririz bilemeyiz ama Sen de biliyorsun
ekibin icinden biri olarak yillardir ne kadar ugrastigimizi.
« Son Düzenleme: 26 Nisan 2014, 22:59:09 Gönderen: gurol1967 »

Çevrimdışı Forza_FB

• Üye
« Yanıtla #2078 : 26 Nisan 2014, 23:10:56 »
ne yapıp ne edip kazanmak zorundayız.

herşey dönüyor dolaşıyor Seda'ya kitleniyor. şu Neriman'ı imkan varken nasıl almadık ona yanıyorum 3 sene önce. seri ne olur bilmem ama 2. maçı alacağız.

Çevrimdışı UniqueFB

• Üye
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #2079 : 27 Nisan 2014, 00:11:31 »
Şu durumda Seda'nın yapacağı bir şey yok. Hücumda zıplamaya mecali olmayan bir oyuncu dublaj mı yapacak defans mı , onun suçu değil Seda'yı smaçör sayıp kadroyu güçlendirmeyenlerde sorun. Manşette Seda ne kadar iyi olursa olsun onun varlığı Kim'in manşet performansını aşağı çeker.

Çevrimdışı haktan87

• Üye
  • Yer: ERZURUM
« Yanıtla #2080 : 27 Nisan 2014, 00:37:41 »
Glassı neden oynatmıyor hoca.? Aneta çok kötü oynuyor...
"BEN FENERBAHÇEYE ikinci olmak için gelmedim"
Zeljko OBRADOVİC.

Çevrimdışı Zihinbaz13

• Üye
  • Atam İzindeyiz. Biz de Fenerbahçeliyiz...
« Yanıtla #2081 : 27 Nisan 2014, 00:44:48 »
Keşke maç saati Garay sahaya çıksa  sağ gösterip sol vurduk iyileştim desee. Allahım ne kadar mutlu olurum:))
Kim Yeon Koung,Fe Garay,Eda Erdem

Çevrimdışı Forza_FB

• Üye
« Yanıtla #2082 : 27 Nisan 2014, 00:48:24 »
lig şampiyonluğu için; ona ve onun zihniyetindekilere ihtiyaç olmadığını gösterin. lütfen...

Çevrimdışı haktan87

• Üye
  • Yer: ERZURUM
« Yanıtla #2083 : 27 Nisan 2014, 00:49:41 »
Glass pasör aneta çapraz birbirlernin yerine oynama imkanı yok😉

ASlında demek istediğim Elif başaranı oynatıp sedayı çapraza alıp... Glassıda oynatsa nasıl olur.?
"BEN FENERBAHÇEYE ikinci olmak için gelmedim"
Zeljko OBRADOVİC.

Çevrimdışı Zihinbaz13

• Üye
  • Atam İzindeyiz. Biz de Fenerbahçeliyiz...
« Yanıtla #2084 : 27 Nisan 2014, 00:52:02 »
lig şampiyonluğu için; ona ve onun zihniyetindekilere ihtiyaç olmadığını gösterin. lütfen...
O nun zihniyeti derken Garay ı mı kastettiniz? Garay ın zihniyeti neymiş merak ettim doğrusu? Bu arada kimse kusura bakmasın ama ortada bir gerçek var ki Garay a deli gibi ihtiyacımız var.
Kim Yeon Koung,Fe Garay,Eda Erdem