Cevap net, Fenerbahçe'nin mağduriyetini her zaman dile getirdi. Geçtim Fenerbahçe'nin başarılarını, mağduriyetini duymak dahi istemiyor Galatasaray, Beşiktaş ve cümle anti Fenerbahçe güruhu. En okumuşu, entelektüeli dahi öyle, konu Fenerbahçe'ye gelince rasyonalizm etik falan hak getire. Nasıl bir kin ve düşmanlıkları varsa artık... Socrates de bu taifeyi karşısına almak istemiyor. Orda konuşacak adam herkesi okşayacak, Fenerbahçe'ye gelince el frenini çekecek. Fenerbahçe'nin domine ettiği dönemde bütçeden dem vuracak, Obradovic molada küfür edince onu eleştirecek. Hayretle izliyorum Ergin Ataman'ın fuckları ve Galatasaray Kadın basketbol takımı koçunun aleni hakareti gündeme bile alınmadı. Fenerbahçe kitlesininin iyice kendi içine kapanmasına ve adeta bir militarist diaspora topluluğuna dönüşmesine neden oldular. Ben bunu Fenerbahçe'ye karşı gösterilen ırkçılık olarak tanımlamaya başladım. Kendi ırkçılıkları yüzünden bizleri de ruh hastası ettiler. Şahsen ben Şenol Güneş, Fatih Terim ve Ergin Ataman ın çalıştırdığı hiçbir takımın maçını izlemem, kimi çalıştırırsa çalıştırsınlar. Fenerbahçe nin önünü kesme yolunda Türk sporunu dinamitlediler. Atıyorum yarın bir gün kazayla şampiyonlar ligini kazansak utanmadan onu da itibarsızlaştırırlar...
Benzer şeyleri düşünüyorum. Soru değil, bir imaydı zaten benimki.
Şu anda basketbol ortamına dair haklı serzenişlerimiz hiç bir şey yine de...
Ya basketbol Türkiye’deki birinci branş olsaydı, ya TBL’nin takip edilirliği futbol ligi kadar olsaydı; futboldaki pespayeliğin aynısını bu kez basketbolda yaşıyor olurduk.
Allahtan basketbolun başat organizasyonu EuroLeauge, ülke sınırları dışında... Ve ülkedeki mevcut iklim futbol kadar basketbolu etkisi altına alma eğiliminde değil. Aksi halde sadece roller değişirdi. Fatih’in rolü Ergin’e aspordakilerin rolü Sokrates’çilere... Hidayet zaten emir eri...
Bir de şunu ekleyeyim; Fenerbahçe’ye yönelik itibarsızlaştırmanın, ötekileştirmenin altında bu kulübün kuruluş ilkelerine bağlı kalma kararlılığında olan camiasının asıl hedef durumunda oluşu var. Yapılanların hiç biri tesadüfi değil, basit taraftarlık refleksleri ile açıklanamaz. Çünkü yapılanlar mevcut iklimden bağımsız değil...