Gönderen Konu: Fenerbahçe / Euroleague 2015-16 Sezonu / FİNAL  (Okunma sayısı 518381 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
Ynt: Fenerbahçe / Turkish Airlines Euroleague (2015-16 Sezonu)
« Yanıtla #345 : 14 Kasım 2015, 00:19:10 »
Koça ve oyunculara teşekkürler. İyi bir mücadeleyle, gene güçlü bir rakibi devirdik.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #346 : 14 Kasım 2015, 00:32:13 »
Bu arada görsel estetiğinden ziyade zorluğu bakımından Kalinic'in bitirdiği alley-oop smacı sezonun en iyilerine girerse şasmam. Bir de olduğu an çok kritikti. Hücumda tıkanmıştık.
« Son Düzenleme: 14 Kasım 2015, 10:37:43 Gönderen: Hakan Yaman »

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #347 : 14 Kasım 2015, 00:45:41 »
4. periyotun son kısmında, Khimki faul atışlarında bizimkiler saçmalayınca maç gidiyor galiba dedim, neyse ki Hakan abinin dediği o şık alley-oop imdada yetişti. Ayrıca çok iyi serbest atış atan oyunculara sahip olmak da güzel bir duyguymuş vallahi, neydi o %60'la serbest atış atılan maçlar... Ha bir de; ggeçen haftalarda "Kızılyıldız'dan 30 sayı fark yiyen takımdan nasıl fark yenir ya" geyiği yapılan Strasbourg Real Madrid'i de yendi...
« Son Düzenleme: 14 Kasım 2015, 01:10:57 Gönderen: Avanta »

Çevrimdışı Başar Bükücü

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Samsun
    • basarbukucu
« Yanıtla #348 : 14 Kasım 2015, 01:46:57 »
Evet, Obradovic'in kendisini yere atan Boby'e sarılması -ki fotoğraf daha internete düşmemiş, bulsaydım yapıştıracaktım- maçın en önemli hikayelerindendi.

Buyur abi. :) Her açıdan paylaşayım. Videosu da burada: https://vine.co/v/iBbpnKTr0Id

"Bu insanların bizden beklentisi savaşmaktır. Çünkü hayat bir savaştır. Buraya neden geldiğimin cevabı budur." Zeljko Obradovic

Çevrimdışı Başar Bükücü

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Samsun
    • basarbukucu
« Yanıtla #349 : 14 Kasım 2015, 02:27:37 »
Helal olsun takıma. İkinci yarı hücumda biraz tıkansak da gerek serbest atışlar, gerek Sloukas'ın organizatörlüğü sayesinde ve en önemlisi savaşarak kazandık. Bu takımın karakteri savaşmak olmalı. Olacak da...

Obradovic çok büyük koç ve çok büyük karakter. Cem Abi de twitter'da yazmış. Bu zamana kadar Avrupa'yı darmadağın etmiş bir koçun doyuma ulaşmaması ve ilk günkü gibi bir hırsa sahip olması inanılmaz. Çok özel bir insan. Umarım hep bizimle kalır.

Bogdanovic'in hücumda kötü günüydü ama Dixon ve Datome skor olarak onun açığını kapattılar. Ayrıca Datome ve Kalinic'in bu maç serbest atış serileri bozuldu. Bu maça kadar Kalinic 11'de 11 ile, Datome de 10'da 10 ile %100 atıyordu. Kalinic 13/15, Datome 17/18 oldu.

Sloukas takımın lideri olacak gibi. Maçın sonunda neredeyse bütün kritik topları onun üzerinden oynadık ve çoğunda başarılıydı. Faul alma kabiliyetine hayranım. Spanoulis'ten çok şey öğrenmiş bu konuda.

Son 20 saniye kala Khimki'yi (ikincisi verdiğimiz hücum ribaundundan) 2 kez çizgiye gönderdik. 4'te 0 attılar ama tekrar hücum ribaundunu verince Dragic'ten üçlük yeyip maçı zora soktuk. Verdiğimiz 2 ribaund'da da Datome'nin hatası vardı. İlkinde Dragic'i, ikincisinde Koponen'i box edemedi. Datome 4 numaraya kaydırıldığında problem yaşamamız muhtemel olan konulardan biri ribaundlar. Bence hücumda getireceklerinin yanında alınması gereken bir risk. Zaten Datome de normalde Koponen ve Dragic'e peş peşe ribaund kaptıracak kadar kötü bir ribaundcu değildir. Bugün istisna oldu. :)

Önümüzde Bayern deplasmanı var ve Bayern için tamam mı devam mı maçı olabilir. Zor maç olacak. Takıma güvenim tam.

« Son Düzenleme: 14 Kasım 2015, 02:31:50 Gönderen: Başar Bükücü »
"Bu insanların bizden beklentisi savaşmaktır. Çünkü hayat bir savaştır. Buraya neden geldiğimin cevabı budur." Zeljko Obradovic

Çevrimdışı smith jr

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • gfburakkk
« Yanıtla #350 : 14 Kasım 2015, 05:44:38 »
Arkadaşlar maçı izleyememenin üzüntüsünü yaşıyorum şu an  :( portekizdeyim denk gelemedim rica etsem maçın tamamını benimle paylaşır mısınız ? Çok şey kaçırdım :(

Çevrimdışı Jason Bourne

• Üye
  • Yer: istanbul
    • okanc14
« Yanıtla #351 : 14 Kasım 2015, 09:09:49 »
 Antiç hariç herkes çok iyi oynadı ama Kaliniç'e hayran oldum.Çok iyi savunma yaptı ve oyuna katkısı üst düzeydeydi.
Ah be Bjelica olmalıydın kabasakal yerine sen olmalıydın.

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
« Yanıtla #352 : 14 Kasım 2015, 09:10:22 »
Çok güzel mücadele oldu. Ama hakemler sanki sertliğe müsaade edeceğiz derken bize yapılan bir çok faulü es geçti. Ama buna rağmen ne oyuncular ne de teknik ekip yılmadı. Aksine kora kor bir mücadele ile oyunun içerisinde kalmaya devam etti.

Maç sonu beraberlik geldiğinde bir an için aklıma Efes-Olimpiakos maçı ve Hakan Yaman'ın o maçla ilgili "Efes taraftarı olsaydım sabaha kadar uyuyamazdım..." sözü geldi ve acaba mı? dedim. Ama çok şükür korktuğumuz başımıza gelmedi ve gece güzel bir şekilde sonlandı.

Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #353 : 14 Kasım 2015, 09:12:29 »
Play off sertliğinde bir maçtı. İkinci yarı savunmada çok agresif oynadı Khimki. Buna karşın geri adım atmamak çok önemliydi. Dixon'ın dahi kendini yerlere atması gelecek adına çok güzel gelişmeler. Bu takımın geçen seneki gibi oyun sıkıştığı anda kilidi açacak oyuncu sayısı daha az belki ama mücadele kısmında hiç bir takıma karşı geri adım atmayacakları çok açık.
İkinci yarı fikstür daha zor ama zor bir grupta ilk yarıyı lider bitirerek avrupaya gereken mesajı bir kez daha vermiş olduk.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #354 : 14 Kasım 2015, 10:08:24 »
Real'i yenince "Real kötü bir dönemde" deniyordu. Bir yere kadar kabul ettik. Fakat Khimki şu an gerek rotasyonuyla olsun gerekse formuyla olsun en iyi durumdaki takım bence; CSKA dahil. Bu maçın ne kadar kıymetli olduğunu buradan da anlayabiliriz. Dün mücadeleden hiç kaçmayan bir takım vardı parkede ve bu, bu sene bizim etiketimiz olacak, belli. Ve bu etiketi düzgün taşıdığımız hiçbir maçta rakip favori olamayacak.

Ribaunt olayı çok vurgulanıyor ancak gözden kaça bir nokta var: Bu sene çok daha mobil bir takım daha değişken savunma yapacak şekilde kuruldu. Uzunlar sürekli dış oyuncularla yardımlaşmalı oynuyor ve şut sonrası pozisyon kapma kısmı tam oturmuş değil. Ayrıca ciddi 'size'lı bir takım olmamıza rağmen kısaların ribaunt yardımı da henüz yerli yerinde değil. Bütün bunlar oturdukça ribaunt sorunu falan kalmaz ki zaten nicelik olarak öyle ciddi bir sorun da yok aslında.

Khimki ciddi kadro fakat ben bu Rice'ı pek sevemedim, neden bilmiyorum. Bence F4'da yaptığı çıkış sonrası biraz fazla abartıldı. Delaney çok daha iyi oyunu bence, misal.

"Son olarak Kalinic'i iyi ki almışız" diyorum ve çekiliyorum.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #355 : 14 Kasım 2015, 10:26:06 »
Maç başına sadece 4 sayı farkla (76 atıp 72 yiyoruz) grup lideriyiz ve ribauntta Vesely'nin 8. sırası (6,8) ve blokta Ekpe'nin 5. sırası (1,5) haricinde hiç bir istatistik kategorsinde ilk on içinde oyuncumuz yok. Bu durum bile takımın bu seneki niteliğiyle alakalı fikir veriyor bence.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
« Yanıtla #356 : 14 Kasım 2015, 11:30:08 »
Mükemmel bir galibiyet oldu. Maçı bırakmadık mücadele ettik savaştık, Faul çizgisinde iyiydik.
Velhasıl salonda açık oturum dinler gibi (çok küçük bölümler hariç) oturan seyirciler hariç her şey çok güzeldi.
Yalnız forum neden bu kadar duyarsız? Geçen sene alınan mağlubiyetlerde, yorumlar 20 sayfanın üzerine çıkıyordu. Önemli galibiyetlerde de 17-18 sayfayı buluyordu.
Geçen seneye göre bu seneki takımdan yeterince keyif mi alınmıyor yoksa başka sebepler mi var bilmem ama forumun şuan ki hali salondaki seyirciyi çokta farklı değil.
FENERBAHÇE

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
« Yanıtla #357 : 14 Kasım 2015, 11:39:37 »
Real'i yenince "Real kötü bir dönemde" deniyordu. Bir yere kadar kabul ettik. Fakat Khimki şu an gerek rotasyonuyla olsun gerekse formuyla olsun en iyi durumdaki takım bence; CSKA dahil. Bu maçın ne kadar kıymetli olduğunu buradan da anlayabiliriz. Dün mücadeleden hiç kaçmayan bir takım vardı parkede ve bu, bu sene bizim etiketimiz olacak, belli. Ve bu etiketi düzgün taşıdığımız hiçbir maçta rakip favori olamayacak.

Ribaunt olayı çok vurgulanıyor ancak gözden kaça bir nokta var: Bu sene çok daha mobil bir takım daha değişken savunma yapacak şekilde kuruldu. Uzunlar sürekli dış oyuncularla yardımlaşmalı oynuyor ve şut sonrası pozisyon kapma kısmı tam oturmuş değil. Ayrıca ciddi 'size'lı bir takım olmamıza rağmen kısaların ribaunt yardımı da henüz yerli yerinde değil. Bütün bunlar oturdukça ribaunt sorunu falan kalmaz ki zaten nicelik olarak öyle ciddi bir sorun da yok aslında.

Khimki ciddi kadro fakat ben bu Rice'ı pek sevemedim, neden bilmiyorum. Bence F4'da yaptığı çıkış sonrası biraz fazla abartıldı. Delaney çok daha iyi oyunu bence, misal.

"Son olarak Kalinic'i iyi ki almışız" diyorum ve çekiliyorum.
]Kesinlikle katılıyorum. Şahsen ben maçtan önce çok çekiniyordum. Khimki şuan bana göre Avrupa'nın en tehlikeli takımı.
Bir de ek olarak (bu maç özelinde değil) maçların bazı bölümlerinde hücumda sıkıntı çekiyoruz. Bogdan henüz istenilen seviyeye gelemedi. Hickman döndükten sonra hücumda daha efektif olacağımızı düşünenlerdenim, ama yine de Gou keşke gitmeseydi.
FENERBAHÇE

Çevrimdışı furkan

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #358 : 14 Kasım 2015, 12:10:08 »
Bu hafta birinci tur tamamlansaydı top 16 grubumuz şu şekilde oluyordu:

Fenerbahçe, Bayern Münih, Kuban, Pao, Laboral, Efes, CSKA, Darüşşafaka

Çevrimdışı ObiCanKimobi

• Üye
  • Yer: İzmir
    • @ObiCanKimobi
« Yanıtla #359 : 14 Kasım 2015, 13:56:20 »
Koçun Dixon'a sarıldığı anda Bogdan'ın onlara bakışını gördünüz mü? Hafif burukluk vardı gibi geldi bana. Belki kendi tutuk performansı yüzündendi. Yine de son anlardaki faul atışlarındaki soğukkanlılığı çok iyiydi, çok önemli sayılardı.

Bir de Paul Davis'in Sloukas'a yaptığı kötü niyetli hareket diskalifiye gerektirmez miydi?
« Son Düzenleme: 14 Kasım 2015, 14:00:38 Gönderen: ObiCanKimobi »