Bazı istatistikler aslında hiçbir anlam ifade etmiyor, sadece istendiği yönde algı oluşturuyor. Mesela en çok şut çeken takım olmak, bu ifade bana sadece diğer takımlardan daha fazla şut çektiğimizi söylüyor ama altında hiç bir bilgi yok. Bu şutların kaçı kaleyi bulmuş, kaçı tehlikeli olmuş (ki bazen kaleyi bulmayan bir şut, kalecide kalan geri pasdan hallice bir toptan -şut bile diyemedim- daha etkili olabilir), bu sayının iyi kabul edilmesi için ne gibi şartlar var, yani diyelimki maç başına 8 tane şut çekmişiz, ben bilmiyorum bu iyimidir, yeterlimidir. En fazla şut çekmiş olmamız bizim başarımızmıdır yoksa kıyaslandığımız takımların başarısızlığımıdır...
Defans ve hucum yapabilme becerimize 0-100 arası ayrı ayrı puan verecek olursak, bence ilk daum döneminde ve ersun yanal döneminde defansımız 65-70, hucum da 75-80 di, bu sene defans bence gene daha iyi değil ama hucum gücümüz 20-30 ki bu bile aslında tam olarak sağlam referansı olan bir istatistik değil, kadrodaki isimler farklı olduğu için.
Neyse, hoca ve takımın şua ndaki gidişatı hakkında umarım yanılırım ve başarılı oluruz.