Öncelikle Trabzonlu yakıştırmanızı size iade ediyorum.
Bana bir şey yapmadı. Kendisini tanımam bile. Yaptığı Fenerbahçe oldu. Kusura bakmayın 3 sezon Fenerbahçe'nin başında kalmış 1 kere o da Trabzonspor ile çekişirken şampiyon yapmış hocayı sevmek zorunda değilim. Başarılı da bulmuyorum.
Fenerbahçe başında 3 sezonda 108 maça çıkmış Türkiye liginde 68 galibiyet 20 beraberlik ve 20 mağlubiyet almış. 210 gol atmış 111 gol yemiş.
Emenike'yi bu takıma 13 milyon euro paraya zorla isteyen, Konyaspor'da oynayamayan Holmen'i çok beğenerek aldıran, Fenerbahçe'nin gelmiş geçmiş en yararlı oyuncusunu istemeyerek gönderen yine kendisi.
Kendisini teknik direktör olarak beğenmiyorum, sevmiyorum. Çok basit. İşte konya ayarı Anadolu takımlarında iş yapar. Başarılı olsun oralarda.
Fenerbahçe'ye yararından çok zararı olmuştur.
3 temmuz sürecine getirecek isek konuyu ücretsiz mi çalıştı benim mi haberim yok?
Size bir itham yok, neyi iade ediyorsunuz bu durumda?
Bizim geçirdiğimiz süreç olağan bir güçlük müydü? Başkanı hapisteydi takımın, bunu kavrayabiliyor musunuz? Bu süreçte hocalar bu takımın başında olmaya can atıyordu da bizim mi haberimiz yoktu? Bir tam devreyi Bienvenue ile geçirdi bu takım forvet olarak. O şartlarda bile son maça taşıyabildi şampiyonluk şansını. O maçta da elimizden nasıl alındığı malum.
Sevin demiyorum zaten Aykut Hoca'yı. Hakettiği saygıyı duysanız yetecek ama olmuyor bir türlü. Her ota b.ka Aykut Hoca gündeme geliyor. Benim derdim, bu kadar gıcık olacak ne yaptı, onu bulmak.
O an için potansiyeli fazla olan Emenike'yi aldırması neden yanlış oluyor? Holmen'in alındığı dönemi de yanlış hatırlıyorsunuz herhalde. Emenike, 3 Temmuz'dan önce alındı ve kadroda Niang da vardı. Orta sahayaysa Matuidi ile anlaşılmıştı, Holmane çok sonraki hikaye. 3 Temmuz darbesi sonrası, yaşanacak olası maddi sıknıtılar düşünülerek yapılan hamlelerden biriydi. Kaldı ki Emenike konusu net değil, başkanın aldığı bile konuşuldu. Holmen'i ise çok beğenerek aldırdığını kendisinden mi duydunuz? Orta sahaya verecek 10M vardı da gidip Holmen'i mi aldı?
Son satırıysa hangi mantıkla yazdınız, anlayamadım. Sanki siz, herhangi bir işi bedavaya yaparmışsınız gibi yaptığı işin karşılığını almamasını mı bekliyordunuz?
Abi katıldığım noktalar var Eren arkadaşımız biiraz dozunu kaçırmış yani çoğu söylediği doğru da olsa bazı gerçekleri görmezden gelmiş.. Ersun Yanal , Zico > Daum (2 şampiyonluk kaybetmiş olsa da futbolcu beceriksizliği şanssızlık buna neden oldu kötü top oynamadık) > Aykut > Vitor
Bu sıralama da atlanmaması gereken bir gerçek tabi , o yüzden Aykut'a fazla anlam yüklemeye gerek yok. 3 Temmuz sürecinde yaptıklarında Ersun Yanal yapsa başkası yapsa vay be helal der insan ama Aykut ta o kadar sahiplensin bi zahmet çünkü hem Fenerbahçe onu Aykut yapmış futbolcu ve TD olarak hem de kendi emeğini savundu sonuçta..
İyi bir hoca Mıdır? Büyük takım için kesinlikle hayır . Şampiyon olduğumuz yıl Ve sonraki yıl Avrupa ön elemede başımıza gelenleri unutmayın . Ve son hafta onun da şampiyonluk kaybettiğini (Alex gibi bir sezon önce rekorlar kırmış oyuncuyu son hafta 11de sahaya sürmeyerek GS'ye bir şampiyonluk hediye etti diyebiliriz)
Aykut Kocaman'a hocalık anlamında saygı duymuyorum en büyük nedeni de kendiyle çelişen bir Adam olması . Pas oyunu oynayacağım diyor Alex gibi oyuncuyu yiyor , Ersun deseydi sistemime uymuyor bunu anlardım.
Gelelim 3 yıllık performansına . 3 Temmuz sonrası yıl kadromuzun çok ta bir eksiği yoktu Galatasaray'dan son hafta şampiyonluk kaybetti. Son yılında keza Avrupa Liginde harika işler yapmasına rağmen(Şanssızlıklar olmasa Kupa hakkımızdı) Galatasaray'a bir şampiyonluk daha verdik.. 2010-2011 sezonuna bakacak olursak ta o kadro ikinci dönem çok iyi top oynadı ama kadro zaten çok üstteydi diğer takımlardan en formda halleriyle Volkan'ı Luganosu Santos'u Yobosu Cristian Emre Alex Stoch ve NİANG abi boru değil
Kardeşim, en sondan başlayayım, çok üstte dediğin kadroya Stoch'u, yıllarca yerden yere vurulan Cristian'ı falan yazmışsın. Bugünkü kadroyla kıyaslanır mı o kadro? Ayrıca 3 Temmuz, olayları sadece kadro üzerinden değerlendirebileceğimiz kadar basit bir durum muydu?
Ayrıca o süreçte yönetimin bile pasif kaldığı konularda taraftardan ve Aykut Hoca'dan başka ses çıkaranın olmadığı durumlar da vuku buldu. Ya, hepsini geçtim, gerçekten bu adama bu kadar kızacak ne var?
Pas oyunu oynayalım diyordu belki ama bir yandan da takım savunmasını da düşünüyordu. Üstelik de o Alex kariyerinin en iyi performansını Aykut Hoca zamanında yaşadı. Arada buna da değinin madem?
Çok basit bir mantık var burada: Kulüte işler düzgün ilerlerken, sıkıntı yokken kurulan kadroyla Ersun Hoca'dan bile fazla gol attırarak ve rekor puanla takımı şampiyon yaptı bu adam. Ne kariyerlilerin, ne milletin ayıldığı bayıldığı Daum'ların, Aragones'lerin ulaşamadığı puanla... Neden kötü teknik direktör oluyor, bana bir anlat, aydınlanmak istiyorum.