Gönderen Konu: Fenerbahçe / Türkiye Ligi / 2015-16 Sezonu - ŞAMPİYON FENERBAHÇE  (Okunma sayısı 445839 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
Ynt: Fenerbahçe / Türkiye Ligi / 2015-16 Sezonu - ŞAMPİYON FENERBAHÇE
« Yanıtla #2910 : 05 Haziran 2016, 22:59:18 »
Maç topic'lerinden birisine 4-1 alırız yazmıştım; içeride maç vermeyiz zaten de, önemli olan 5. maçta işi bitirmek.

Çevrimdışı Jason Bourne

• Üye
  • Yer: istanbul
    • okanc14
« Yanıtla #2911 : 05 Haziran 2016, 23:23:03 »
Bogdan'a biraz ayıp ediliyor burada.Bogdan  bu sezon üst düzey performans gösterdi, son saniye üçlüklerinde twitter ve forum yıkılıyordu.Şimdi de adamın kellesi alınıyor.Yok "ilk uçakla gitsin" filan.
Bogdan formsuz olabilir, takım kötü de oynayabilir fakat onların bu kredisi var.Bu takım zaten şampiyon olacak.

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #2912 : 05 Haziran 2016, 23:33:21 »
Vallah su elestirelero görünce kan beynime sıçrıyor..
Allah aşkına ne oldu...istediğimizi alıp döndük ipekcide..şimdi inşallah 3-1 yapıp iyice ritm bulacagiz..farkında değil millet ama 4mactir evinizde degiliz..bunun da önemi büyük ritm kaybetmede.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #2913 : 06 Haziran 2016, 00:01:34 »
Bogdan'a biraz ayıp ediliyor burada.Bogdan  bu sezon üst düzey performans gösterdi, son saniye üçlüklerinde twitter ve forum yıkılıyordu.Şimdi de adamın kellesi alınıyor.Yok "ilk uçakla gitsin" filan.
Bogdan formsuz olabilir, takım kötü de oynayabilir fakat onların bu kredisi var.Bu takım zaten şampiyon olacak.

Bogdan ile ilgili can sıkıcı olan durum performansı değil.  Atarsın girmez.  Ama şu suratındaki ifade insanın canını sıkıyor.  Kötü oynarsın, atarsın girmez ama vücut dilin ve mücadelen bu olamaz. 

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2914 : 06 Haziran 2016, 02:22:04 »
Kalinic'in çok kritik anlarda kaçırdığı 2 bomboş üçlük de kırılma anlarındandı.

Çevrimdışı yusufkaleli

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #2915 : 06 Haziran 2016, 03:31:16 »

Yalnız sorun Bogdan'ın kötü oynaması değil, sorun Bogdan'ın oynamaması.

Çevrimdışı sel-vesely

• Üye
  • Yer: izmir
« Yanıtla #2916 : 06 Haziran 2016, 04:07:50 »
genelde herkes bogdandan şikayetci hoca teknik ekip görmüyormu bu durumu.. bu konu ile ilgili ne tv eleştirmenleri ne sunucular yorum dahi yapmaı  hiç dikkat cekmediller.
bogdan finalfourdan beri eskiformundan  uzak vucutdili pek iyi degil ama demekki cok barız bi rdertte yok..

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #2917 : 06 Haziran 2016, 08:39:09 »
Allah askina ya .... bir bogdan in iyi oynamamasi ile mi yenildik ....

ilk iki ceyrek gibi gitse oyun kimse konusmazdi ... su donem formsuz eyvallah, ama onu gondermek ne demek ya??? takimin gerisi cok iyi oynadi da bir bogi yuzunden mi yenildik ...

Sanssiz bir mactan sonra.... simdi sahamizda 2 de 2 yapip durumu 3-1 yapacagiz ...
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
« Yanıtla #2918 : 06 Haziran 2016, 08:39:29 »
Dün hafta sonu  ve ramazan arifesi olması sebebi ile ailecek zaman geçirelim dedik. Dolayısı ile maçı izleyemedim.
Aklım hep maçta kalmıştı ama yorumları okuyunca isabetli bir iş yapmış olduğumu gördüm.

Yorumlardan çıkardığım sonuç, maçın kaybetmemizin en büyük etkenleri Bogdanoviç ve Sloukas(mış)

Özellikle Bogdan'a ciddi ve aşırı tepki var. Maçı izleyemediğim için farklı düşünüyor olabilirim ama geçenlerde Obradoviç'in, Cska maçında serbest atış kaçıran Vesely için söylediği sözler aklıma geldi. Demişti ki "Bir sporcumuz kötü performansından dolayı eleştirilecekse, eleştirilecek kişi o sporcu değil ben olmalıyım. Çünkü onu oynatan benim...

Bogdanoviç'i oynatan koç. Elbette başkalarının gördüğünü o da görmüştür ve oynatmaya devam ediyorsa vardır bir bildiği. Onun için biraz sakin olmakta fayda var. Zira, yazılan ve söylemlerle  fena gaza gelen bir milletiz. Allah korusun yarın öbür gün benzer bir durumda seyirciler Bogdanoviç'e ciddi tepki gösterebilir. Bu da Bogdan'dan çok koçu yaralar.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimiçi franz392

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2919 : 06 Haziran 2016, 09:22:07 »
Yalnız sorun Bogdan'ın kötü oynaması değil, sorun Bogdan'ın oynamaması.

Nedense anlaşılamadı bu. Yoksa hiçbirinin kredisi kolay kolay bitmez. İstekli hatta onu da geçtim takımın heri kalanı gibi ciddi olsa, suratını asmadan oynasa bu kadar eleştirilmez zaten.
« Son Düzenleme: 06 Haziran 2016, 09:24:03 Gönderen: franz392 »

Çevrimdışı ObiCanKimobi

• Üye
    • @ObiCanKimobi
« Yanıtla #2920 : 06 Haziran 2016, 10:35:35 »
Sarı tribüne güveniyorum salon dolu olacaktır inşallah. Bizimkiler çok yıprandı ama taraftarın enerjisiyle yeneceğiz, biraz kendileri gibi oynasınlar yeter.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #2921 : 06 Haziran 2016, 10:41:07 »
Final serisi ile ilgili, seri bittikten sonra kendi penceremden genel bir yorum yapacaktım... Ancak son birkaç maçtır, özellikle spesifik olarak takımımızdaki bazı oyuncularımıza fazlaca güvenildiğinden olsa gerek, acımasızca eleştiriler yöneltilmektedir. Burada okuduklarımın belkide %90 ını maç içerisinde ben de bir çok oyuncumuz hatta koçumuz hakkında farklı psikolojilerle kusuyorum da... Ama aklı selim düşünmekte fayda var. Kötü oynarken bile takımımız saha avantajını eline geçirdi. Ayrıca bir çok kez kötü oyuna rağmen maçları çevirdiğimiz de oldu. Cuma-Pazartesi periyodundan sonra, 2 günde 1 maç yapan sporcular, üç farklı kulvarda da kendilerini ispat etmediler mi ki hala onlara birer robot muamelesi yapıyoruz?

1-Efes uzun süredir sadece ligde oynuyor. Psikolojik olarak da fiziksel olarak da final serisine bize göre daha hazırlar.
2-Efese göre rotasyonumuz bir tık sıkıntılı. Çok büyük bir etken değil ama yorgunluk ile birlikte değerlendirilince, problem olmakta.
3-Euroleague sertliğine ne zaman çıkmak istesek hakemler saçmalamaya başladı. Alıştığımız arenada oynamak ile TBL de oynamak arasında istesek de istemesek de fark var.
4-Ülker arenada oynamak bir çok oyuncumuz için ekstra motivasyon kaynağıdır diye düşünüyorum.
5-Bazı maçlarda şutlarınız girmez, önemli olan doğruları yapmaya devam etmektir. Vesely 1/10 den sonra playoff da %60 larda.
6-Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, biz savunma takımıyız. Rakibimiz 65-75 bandında kalmalı.

Toparlayacak olursak; takım olmak demek, zaman zaman arkadaşının eksiklerini kapatmak ve birlikte savaşmak demek. Demek ki son dönemde oyuncularımız daha az açık kapatıyorlar... Herkes mükemmel oynayamaz. Hatalar yapacağız elbette. Bırakalım bireysel performansları, takımın genel durumunu sorgulayalım bence. Takımdaşlık ruhuyla arkadaşlık ruhuyla Bogdan ve Sloukas da kendilerine gelecektir. Yarın takım daha iyi olacak, ben inanıyorum, göreceksiniz..
PG Baldwin / SG Hall / SG Tucker / SF Tarık / PF-C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #2922 : 06 Haziran 2016, 11:22:16 »
Efes sete set hücumlarla bizi yenemeyeceğini anladı. Ön alanda guardlara sürekli ikili sıkıştırma yaparak yıpratıyorlar ve top kaybına zorluyorlar. Dunston'ın perdesi ile çember altında kısaya uzun kalarak ve hızlı hücumlarla sürekli çemberi forse ederek sayıya gitmeye çalışıyorlar.

2009'daki Solomon ve Mrsic'e özellikle Sinan'ın önderliğinde ve hakemlerin müsamahası ile yaptıkları tekme tokat baskı ve savunma ile çevirmişlerdi seriyi. Yine benzer bir sertliğe başvurmaya başladılar. Biz ise faul yapmaktan bile çekinir gibi yumuşak oynuyoruz. Son maçta Huertel ve Granger yanılmıyorsam 12/13 ikilik atış buldular. Biz nasıl baskıdan ötürü yeri geliyor kolumuzu kaldırıp pas verecek adam bulamıyorsak onların guardlarına da bu kadar rahat oyun kurma ve şut atma imkanı vermemeliyiz. Sertliğe aynı sertlikle karşılık vermeliyiz. Artık kendi sahamıza döndü seri.

Ayrıca bu seride oyuncu dinlendirme lüksümüz bence yok. Hocanın Datomeyi dinlendirmesini bu açıdan pek doğru bulmadım. Tercih yapılacaksa Bogdan, Kalinic, Antic'den birisi dışarda kalmalı. Bu noktada hocanın Bogdan'a güvenmeye devam edip etmeyeceği ve onun da kendine gelip gelmeyeceği de önemli bir unsur. Fark falan beklemiyorum ben. Kazanalım yeter.

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #2923 : 06 Haziran 2016, 12:10:10 »
Dün hafta sonu  ve ramazan arifesi olması sebebi ile ailecek zaman geçirelim dedik. Dolayısı ile maçı izleyemedim.
Aklım hep maçta kalmıştı ama yorumları okuyunca isabetli bir iş yapmış olduğumu gördüm.

Yorumlardan çıkardığım sonuç, maçın kaybetmemizin en büyük etkenleri Bogdanoviç ve Sloukas(mış)

Özellikle Bogdan'a ciddi ve aşırı tepki var. Maçı izleyemediğim için farklı düşünüyor olabilirim ama geçenlerde Obradoviç'in, Cska maçında serbest atış kaçıran Vesely için söylediği sözler aklıma geldi. Demişti ki "Bir sporcumuz kötü performansından dolayı eleştirilecekse, eleştirilecek kişi o sporcu değil ben olmalıyım. Çünkü onu oynatan benim...

Bogdanoviç'i oynatan koç. Elbette başkalarının gördüğünü o da görmüştür ve oynatmaya devam ediyorsa vardır bir bildiği. Onun için biraz sakin olmakta fayda var. Zira, yazılan ve söylemlerle  fena gaza gelen bir milletiz. Allah korusun yarın öbür gün benzer bir durumda seyirciler Bogdanoviç'e ciddi tepki gösterebilir. Bu da Bogdan'dan çok koçu yaralar.

Abi sanırım, Hoca Bogdanovic'i tekrar oyuna çekmek için ciddi efor sarfediyor.  Ona yapacağı ikazlarda daha yumuşak; hata yapmasının hemen akabinde yine onun üzerinden oynuyor vs.  Maalesef, 3-4 maçtır, Bogdan'ın düzelmesi mümkün olmadı.  Zaten Hoca'nın bu kadar efor sarfetmesinin sebebi de Bogdan varken takım olarak tam biçimde iyi oynamamız.  O olmadan bizim işimiz hayli zorlaşıyor ve diğerlerinin ekstra işler yapmasına ihtiyaç duyuyoruz (özellikle son dönemde Dixon).  Bu açıdan, Hoca'nın bu kadar üzerine düşmesi önemli.

Öte yandan, taraftarı sinirlendiren nokta, yukarıda da belirttiğim üzere, Bogdanovic'in 'benim ne işim var burada' ifadesi ile oynaması.  İsterse takıma 10 tane Euroleague kazandıran adam olsun, kimse önemli bir seride, bu şekilde oynayamaz.  Kötü oynasın, şut sokamasın ama mücadele etsin, konsantre oynasın.  Çok şey mi isteniyor?   

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #2924 : 06 Haziran 2016, 12:15:37 »
Efes sete set hücumlarla bizi yenemeyeceğini anladı. Ön alanda guardlara sürekli ikili sıkıştırma yaparak yıpratıyorlar ve top kaybına zorluyorlar. Dunston'ın perdesi ile çember altında kısaya uzun kalarak ve hızlı hücumlarla sürekli çemberi forse ederek sayıya gitmeye çalışıyorlar.

2009'daki Solomon ve Mrsic'e özellikle Sinan'ın önderliğinde ve hakemlerin müsamahası ile yaptıkları tekme tokat baskı ve savunma ile çevirmişlerdi seriyi. Yine benzer bir sertliğe başvurmaya başladılar. Biz ise faul yapmaktan bile çekinir gibi yumuşak oynuyoruz. Son maçta Huertel ve Granger yanılmıyorsam 12/13 ikilik atış buldular. Biz nasıl baskıdan ötürü yeri geliyor kolumuzu kaldırıp pas verecek adam bulamıyorsak onların guardlarına da bu kadar rahat oyun kurma ve şut atma imkanı vermemeliyiz. Sertliğe aynı sertlikle karşılık vermeliyiz. Artık kendi sahamıza döndü seri.

Ayrıca bu seride oyuncu dinlendirme lüksümüz bence yok. Hocanın Datomeyi dinlendirmesini bu açıdan pek doğru bulmadım. Tercih yapılacaksa Bogdan, Kalinic, Antic'den birisi dışarda kalmalı. Bu noktada hocanın Bogdan'a güvenmeye devam edip etmeyeceği ve onun da kendine gelip gelmeyeceği de önemli bir unsur. Fark falan beklemiyorum ben. Kazanalım yeter.

Aynen.  Geçen maç içinde yazmıştım.  Oyun hızlanınca, istediğimiz savunmayı yapamıyoruz.