Komplo teorisi kısmına açıklık getireyim. O kısım gayrı ciddi bir şekilde yazılmış, biraz ironi biraz da tiksinme ifade eden bir cümleydi.
Şu kısmı yinelemek zorundayım. İronisini yaptığım şeyin olacağını düşündüğümden değil bunun altında yatan derin bir tehlikeye işaret etmek istediğimden: Obradovic olsun, başkan olsun, sporcular olsun bu tip kişiler bizim sanal gerçekliğimizde yer alan kişiler. Tanışıklığımız, selamlaşmamız olmayan kişiler. Bize yansıttıkları karakter onların personaları, gerçek kişilikleri değil. Gerçekte ne olduklarını bilemeyiz özetle. Canımız ciğerimiz baş tacımız Obradovic'in eşi yarın bir gün çıkıp yıllar yılı ev içi şiddete maruz kaldığını ifade etse ne diyeceğiz? Obra öyle bir karakter değil yapmaz, kadın gündeme gelmek belki de nafaka almak istiyor mu diyeceğiz? Bu sular çok tehlikeli sular. Woody Allen ve kızının hikayesini biliyoruzdur hepimiz. Eşinin ve kızının nasıl bir toplu kınamaya ve izolasyona itildiğini hatırlayın. Sebebi çok basitti, Woody Allen'ı işleri ve kamuya dönük yüzü ile bilen insanların onu tanıdığını sanmaları ve ona bir karakter (çoğunlukla da gerçek hayatta olmayan erdemleri ihtiva eden idealize bir karakter) atfetmeleri yüzündendi. Bu sadece bir örnek. Alın size bir izdüşüm daha. Gökhan Gönül... İlk söylentiler çıkmaya başladığında herkes Gökhan sözleşme yenilemeyebliir hatta BJK'ye gidebilir diyenler ile dalga geçiyor ve Gökhan öyle bir karakter değil diyordu. Kalıyor mu gidiyor mu bilemem ama bunlar profesyonel hayatta olan şeyler. Gidebilir de... İşaret ettiğim nokta sahada, medyada, ekranda görünen şey ile kimseyi yüceltmememiz gerektiği. Sadece bir fikir benimki. İsteyen istediğini yapar, karışacak edecek halim yok. Ama kimse de bana bir mit üretim sürecine katılmıyorum diye sitem etmesin. Bu kısım Emin Bey'e idi. Obradoviç'i teknik olarak eleştirmem, o kalifikasyona sahip değilim ama sırf nitelikli iş yapıyor ve iş ahlakına sahip diye de Obradoviç'i mitleştiremem. Herkes her şeyi yapar. Umarım kendisi ile taraftarımız arasında böyle bir kırılma anı yaşamayız ilerde. Bazı şeyler test edilmeden kalmalı belki de.