Gönderen Konu: Fenerbahçe / Türkiye Ligi / 2015-16 Sezonu - ŞAMPİYON FENERBAHÇE  (Okunma sayısı 429557 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Ynt: Fenerbahçe / Türkiye Ligi / 2015-16 Sezonu - ŞAMPİYON FENERBAHÇE
« Yanıtla #3225 : 11 Haziran 2016, 07:10:43 »
Bu arada son maçlarda 2 Türk bayrağı ve dev Fenerbahçe bayrağı asıyorduk 109'un girişine. Dün maç biter bitmez arkadaşın biri çalmış dev Fenerbahçe bayrağını. Niye bayrak çalar bir insan?
Çocuğunun hoşuna gitmiş olabilir,  sökmeye geldiğimizde gelip rica edersin veririz. Ama böyle hırsızlık yapmanın, şerefsizliğin lüzumu yok.
Güvenlikle konuşup, kayıtlara bakacağız. Seri olur da uzarsa o zaman gelmeye yüzü olacak mı bakalım bu arkadaşın.

Geçmiş olsun kardeşim. Maçlarda cüzdan çalan filan duyduk eskilerde ama bayrak çalanı ilk duyuyorum. Direğini de almış mı bari? İşine yarardı.  >:(

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #3226 : 11 Haziran 2016, 07:13:33 »
istifa diye bağırmadığım halde, kulübe bir zarar vermediğim halde, herhangi bir ceza almadığım halde final maçına gidemiyorum... niye başkanın keyfi öyle istedi diye..

kimse sabah 10.00-15.00 arası; kombine sahibi, kongre üyesi muhabbeti yapmasın. hepsi için imkanım var ama mesele o değil..

kurunun yanında yaşta yanıyorumuş. o benim sorunum değil. 21. yüzyılda kuruyla yaşı ayıramıyorsan; maddi manevi benden bu kadar başkan kusura bakma... yoruldum sıkıldım...

twiterda facebookta ve burada Fenerbahçe ile ilgili olumlu/olumsuz birşey yazmayacağım artık. çünkü yoruldum yıprandım sıkıldım bu uygulamalardan...

tanıyan arkadaşlarıma / abilerime selamlar olsun... kafa şişirdiysem affola :)

Öcal kardeşim, seni bile bu kadar bezdirdilerse... Daha ne olsun? Salon sporlarına kimsenin rağbet etmediği zamanlarda, Caferağa günlerinden beri salon sporlarının gerçek emekçilerinden bir taraftarı bile kopardılarsa tribünden... Sebep olanları Allah bildiği gibi yapsın. :(

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #3227 : 11 Haziran 2016, 07:18:54 »
İnşallah bu sezon açtığımız son maç konusuydu bu...

Şahsım adına -hayal bu ya- beni şöyle günler bekliyor: Cumartesi sabahı önce Golden State'e kazandıracağız, seri 3-1 olacak; akşam Fenerbahçe 4-1 yapıp sezonu kapatacak, hep beraber şampiyonluğu kutlayacağız ve ana topiğe ŞAMPİYON FENERBAHÇE yazacağız; Salı sabahı da Oakland'da Warriors seriyi 4-1 yapınca 2015-16 basketbol sezonunu kapatıp, Amerika'nın Olimpiyat kadrosunu beklemeye başlayacağım. Kimler gelecek, kimler kaytaracak, kimler son dakka golü atıp yan çizecek vs. Tabii benim gündemim böyleyken forumun gündemi transfer olacak. Yerli rotasyonuna kimler gelmeliden tutun, Hickman yerine alınacak yabancıya kadar ortalık kırılacak. Oğuz ve Semih diyenler bile (Allah korusun) çıkacaktır illa. Neyse, hele iki takımımı da şampiyon yapayım, bu sezondan geriye tek ukde Eurolegue finali kalsın içimde. Sonra da keyifle Olimpiyatları ve Dream Team'i bekleyeyim. :)

İlk isteğimiz gerçekleşti. Golden State Warriors biraz önce seriyi 3-1 yaptı. Şimdi sıra Fenerbahçe'de... Dellendirmeyin lan adamı, bitirin bu akşam şu işi! :D

Çevrimdışı colossus35

• Üye
  • Yer: ankara
« Yanıtla #3228 : 11 Haziran 2016, 07:50:38 »
Mevcut şartlar altında Fenerbahçe'nin geleceği için yapılması gereken futbol maçlarında 90 dakika, basketbol maçlarında 40 dakika, voleybol maçlarında min 3, max 5 set Aziz'i istifaya davet etmektir.

Çünkü bu adam sağlıklı değil. Bu adam bir ruh hastası ve ben hayatımdaki en kutsal şeyin bir ruh hastası tarafından yönetilmesini istemiyorum.

+100000000000.....

Çevrimdışı colossus35

• Üye
  • Yer: ankara
« Yanıtla #3229 : 11 Haziran 2016, 07:59:27 »
Kendi adima zaten artik sadece basketbol takimini izliyorum
Adam her sey den soguttu
Obra reis ve karakterli oyuncular olmasa top tan siktiri cekesim var
Hekim olarak soyluyorum psikiatri koguslarinda bundan daha normal adamlar paranoyak diye yatiriliyor
Bu admin fb basinda her daim zarar
« Son Düzenleme: 11 Haziran 2016, 08:01:18 Gönderen: colossus35 »

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
« Yanıtla #3230 : 11 Haziran 2016, 10:40:05 »
Havada şampiyonluk kokusu var  :)
FENERBAHÇE

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #3231 : 11 Haziran 2016, 13:16:14 »
camianın gözbebiği takım şampiyonluk maçına çıkıyor ama taraftarı mahrum ediyorlar...Böyle yönetim mi olur ya...Galatasaray'ı Beşiktaş'ı Bursaspor'u kral yaptı...inadından ne futbolcuları kaçırdı, camiaya 1000 yıl silinmeyecek leke sürdürdü ve hala yerinde ve hala ben kulübü kimseye yedirmem diyor...Ya sen değil misin bu hallere sokan zaten.. Biz ne yönetimler gördük, formaya reklam bulamıyorduk ama mutluyduk be kardeşim..2-3 yıl da bir şampiyon oluyor, transferde yüzümüz gülüyordu...Şimdi hep karanlık..Bir şu takım kaldı elimizde onu bile kavga konusu yaptırıyor...
Ali Koç'u kaçırmaya çalışıyor abi kulüpten..neden uzattırmadı voleybol takımının sponsorluğunu bilen yok... Şu an sırtını Ahmet Özokur'a dayadı gidiyor..bakalım iki patlak lastikle gidiyoruz uçuruma...nereden düşeceğiz
« Son Düzenleme: 11 Haziran 2016, 13:21:21 Gönderen: Tekirdağlı »

Çevrimdışı yusufkaleli

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #3232 : 11 Haziran 2016, 13:23:56 »
Aziz Yıldırım'ın başkanlığı bundan 4 sene evvel yaptığı kongre konuşmasında sarf ettiği, "Kişiler ve kulüpler ayrılamaz. Ben şike yaptıysam Fenerbahçe için yaptım." cümlesiyle bitmiştir. O gün orada bu cümleyi kuran da, bu cümleyi duyduktan sonra kongre salonunu alkışlara boğanlar da Fenerbahçe tarihinin en büyük hainleridir.

Çevrimdışı Tuğberk

• Üye
  • Yer: Berlin
« Yanıtla #3233 : 11 Haziran 2016, 15:47:39 »
Efes tarafı ile bir anlaşma olmuş olabilir. Komplo teorisi  ama seyircisiz ve sakin geçecek maçta Efes'in galibiyeti ve içerde bizim galibiyetimiz şeklinde bir anlaşmaya şaşırmam bile. Neler gördü bu gözler.
Olayın kendisine gelirsek de bir kaç şey demeden edemeyeceğim. Kimse şimdi demokratçılık oynamasın. Çok yapısal bir problemi var ülkece geçirdiğimiz son 15 yılın. Lord Acton'ın beylik sözünde işaret ettiği gibi: iktidar yozlaşır, mutlak iktidar mutlaka yozlaşır. Bu adama tüm yetkiyi anadolugfb mi verdi? Sayısını hatırlamakta güçlük çektiğimiz istifa girişimlerinden sonra "taraftarız biz çekeriz cefa büyük Başkan bizi bırakma" sloganlarını üç beş para yedirilmiş insan mı attı? Bu adamın evinin önünde yatan kalkan taraftarlar vardı istifa engellensin diye. Bir spor kulübünün yönetiminde bile yetkilerin, erklerin tek elde toplanması çok tehlikelidir. Başkan bir anda delirmedi. Bir sabah kalktığımızda madking Jofreyy baratheon kırması bir Başkan'la uyanmadık. Bu günlerin emareleri vardı. Camiadan bir çok insan yetki aşımı ile uzaklaştırıldı. İhanetle para aşırmakla, kendisine rant sağlamakla itham edilip medya ve forumlara yem edildi. Demokrasinin kırılma anı o günlerdeydi. Ben kalkıp kişisel olarak tanımadığım etmediğim Hakan Bilal Kutlualp gibi insanları böyle şeyler yapmamışlardır diye savunacak değilim. Bu kadar kirli bir çarkta herkes her boku yer. Mesele Başkan'a tamam da paşam bunun kararını niye sen veriyorsun diyebilmekti. Nerede şeffaflık nerede kulübün adalet organları diyemedik. Malum, bir karizmatik otorite altında birleşen totaliter rejimlerde muktedirin suçla itham ettiği kişiler için masumiyet karinesi işlemez. Yapmıştır kesin denilir geçilir. Böyle dendikçe de muktedirin yeri daha da mutlaklaşır. Son yıllarda hem TC olarak hem de FBC (Fenerbahçe Cumhuriyeti) olarak içinde yaşadığımız herkes bize oyun kuruyor herkes düşman herkes kötü algısı da böyle böyle kurulur zaten.
İş işten geçtikten sonra herkes bir diktatörden rahatsızdır. Neticede bu denli bir iktidar kimseye ne söz Hakkı ne yaşam hakkı bırakır. Mesele iş o raddeye gelmeden önce demokrasinin temel prensiplerini savunmaktaydı. O yüzden ben tüme varımla değil, tümden gelimle şunu söylüyorum: masum değiliz, hiçbirimiz...

İlk taşı günahsız olana bırakalım deyip sinmeyelim elbet ama iğneyi çuvaldızı neşteri hançeri ne bok bulursak alayını da bir kendimize batıralım. Çünkü topluca lider yaratmak ile daha sonrasında topluca o liderden nefret etmek birbirini besleyen süreçlerdir. Sebebi ise basit. Kişinin kendisine dönüp ben ne yaptım yapıyorum yapacağım demesine mahal bırakmaz. Öz-eleştirellikten uzaktır.

Ayrıca kendi adıma ifade özgürlüğü olarak da şunu belirtmek istiyorum. Vıcık vıcık taraftar grubu romantizmlerinden nefret ediyorum. Ülke olarak spora canlar feda etmemizin yegane sebebi bu alt kültürlerdir (aman ha aşağılık olarak algılanmasın; subculture demeye çalışıyorum) ne yazık ki bir yolu yok. Bir kulüp bunu çözemez. Bunu siyasi iktidar çözebilir. Fenerbahçe basketbol şubesi Avrupa'nın en pahalı kadrosuna sahip olmayabilir ama Avrupa'nın izlemesi en pahalı takımına sahip. İşçi sınıfının yegane eğlencesi elinden alınıp bir ailenin aylık kazancını bir bilete vermekte beis görmeyen zenginlere hediye ediliyor. Bunun adı soylulaştırmadır (gentrification). Evet diyoruz hepimiz salonumuzda medeni bir ortam hakim. İnsanlar bunun bir oyun olduğunu biliyor. Oyunun kendisini de biliyor. Gerektiğinde Real Madrid serisinde olduğu gibi karabasana da dönüşebiliyor. Bu medenileşme orta üst sınıf insanlar işçi sınıfından daha insancıl olduğu için değil. İşçi sınıfından gelen çocukların saymaya gerek görmediğim sosyolojik sebeplerden ötürü kendilerini bir anda bir taraftar grubu alt kültürü içerisinde bulduğu ve burada kimliklendiği için. Galatasaray tribünlerini görüyorsunuz. Sırf Fenerbahçe taraftarına sözüm ona tribün dersi verecekler diye önde oldukları maçta salon kapattırdılar. Ve bunun sebebi de bazı taraftar grupları. Bunun yaşanmasındansa soylulaştırmaya sessiz kalmayı yeğliyorum. Çünkü bir yolu yok. Alt tribüne 35 tl fiyat çek ve gör bakalım taraftar grupları orayı ne hale getiriyor. Alt tribünden bilet alıp kendi yerime oturamadığım, bağırmadığım için kafama tokmak yediğim bir tribünden bana ne? Fenerbahçeli olmaktan önce insanız yahu. Kim hak eder böyle bir muameleyi?
Özetle ne zaman şu tribün grupları ortadan kalkar. İnsanlar kendilerini bir sürüye adanmış bir asker olarak değil bir BİREY olarak anlamlandırmaya başlar, o gün gider feneriumun ve bilet gişelerinin önünde "araba mı satıyorsunuz pezevenkler!?" Diye bağırırım. O güne kadar tribün gruplarına acı bir tebessüm ile bakıyor olacağım.

Gereksiz uzun ve üslup olarak da ukalaca oldu farkındayım. Malum buralarda kimseyle bu meseleleri konuşamıyorum. Biriktikçe böyle atmak gerekiyor. Argo sözcüklerle forum kurallarını ihlal ettiysem affola. Doğrudan ya da dolaylı olarak buradaki hiçbir üyeyi hedef almadım. Zaten biraz off topic bir yazıydı. Bir şekilde üyelerimizden birini kıracak bir sözüm olduysa da özür dilerim.

Çevrimdışı Del Piero

• Üye
  • Yer: Milano
« Yanıtla #3234 : 11 Haziran 2016, 16:50:22 »
Çok güzel bir yazi

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Çevrimdışı mrkene

• Üye
« Yanıtla #3235 : 11 Haziran 2016, 17:10:08 »
Maç Kadromuz: A.Muhammed, Sloukas, Melih, Bogdanovic, Egehan, Datome, Kalinic, Barış, Vesely, Ercan, Udoh

Çevrimdışı emindesouza

• Üye
  • Yer: Azerbaycan , Bakü
« Yanıtla #3236 : 11 Haziran 2016, 17:28:15 »
"Efes tarafı ile bir anlaşma olmuş olabilir. Komplo teorisi  ama seyircisiz ve sakin geçecek maçta Efes'in galibiyeti ve içerde bizim galibiyetimiz şeklinde bir anlaşmaya şaşırmam bile. Neler gördü bu gözler."

Obradovic bu tarz serefsizce anlasmalara dahil olamaz, cikar sonuna kadar oynar takim , yener yenilir spor bu o ayri mesele.

Obradovic'in oldugu yerde boyle seyler olamaz, bu karakterli takima boyle seyler soylemeyin allah askina.

ne yapacak yonetim melih mahmutoglu araciligiyla mi satacak maci ? yoksa yabancilara mi soyleyecek kasmayin bu mac diye ?

ya da hakemlere bizi dograyin talimati mi verecek yonetim ?

Çevrimdışı Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #3237 : 11 Haziran 2016, 17:35:05 »
Derrick Brown yokmuş bugün

Çevrimdışı Kutay

• Üye
    • kutay_erkan
« Yanıtla #3238 : 11 Haziran 2016, 17:46:27 »
Tuğberk bey baştaki komplo teorisi dışında katıldığım, çok güzel bir yazı olmuş. Herkes katılmasa bile dileğim bu şekilde kaliteli argümanlar üretilmesi ve tartışmaların bu yönde ilerlemesi yönünde. Bu forum bu yönde başarılı zaten genel olarak ama ben daha genel konuşuyorum.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Çevrimdışı Tuğberk

• Üye
  • Yer: Berlin
« Yanıtla #3239 : 11 Haziran 2016, 18:05:22 »
Komplo teorisi kısmına açıklık getireyim. O kısım gayrı ciddi bir şekilde yazılmış, biraz ironi biraz da tiksinme ifade eden bir cümleydi.

Şu kısmı yinelemek zorundayım. İronisini yaptığım şeyin olacağını düşündüğümden değil bunun altında yatan derin bir tehlikeye işaret etmek istediğimden: Obradovic olsun, başkan olsun, sporcular olsun bu tip kişiler bizim sanal gerçekliğimizde yer alan kişiler. Tanışıklığımız, selamlaşmamız olmayan kişiler. Bize yansıttıkları karakter onların personaları, gerçek kişilikleri değil. Gerçekte ne olduklarını bilemeyiz özetle. Canımız ciğerimiz baş tacımız Obradovic'in eşi yarın bir gün çıkıp yıllar yılı ev içi şiddete maruz kaldığını ifade etse ne diyeceğiz? Obra öyle bir karakter değil yapmaz, kadın gündeme gelmek belki de nafaka almak istiyor mu diyeceğiz? Bu sular çok tehlikeli sular. Woody Allen ve kızının hikayesini biliyoruzdur hepimiz. Eşinin ve kızının nasıl bir toplu kınamaya ve izolasyona itildiğini hatırlayın. Sebebi çok basitti, Woody Allen'ı işleri ve kamuya dönük yüzü ile bilen insanların onu tanıdığını sanmaları ve ona bir karakter (çoğunlukla da gerçek hayatta olmayan erdemleri ihtiva eden idealize bir karakter) atfetmeleri yüzündendi. Bu sadece bir örnek. Alın size bir izdüşüm daha. Gökhan Gönül... İlk söylentiler çıkmaya başladığında herkes Gökhan sözleşme yenilemeyebliir hatta BJK'ye gidebilir diyenler ile dalga geçiyor ve Gökhan öyle bir karakter değil diyordu. Kalıyor mu gidiyor mu bilemem ama bunlar profesyonel hayatta olan şeyler. Gidebilir de... İşaret ettiğim nokta sahada, medyada, ekranda görünen şey ile kimseyi yüceltmememiz gerektiği. Sadece bir fikir benimki. İsteyen istediğini yapar, karışacak edecek halim yok. Ama kimse de bana bir mit üretim sürecine katılmıyorum diye sitem etmesin. Bu kısım Emin Bey'e idi. Obradoviç'i teknik olarak eleştirmem, o kalifikasyona sahip değilim ama sırf nitelikli iş yapıyor ve iş ahlakına sahip diye de Obradoviç'i mitleştiremem. Herkes her şeyi yapar. Umarım kendisi ile taraftarımız arasında böyle bir kırılma anı yaşamayız ilerde. Bazı şeyler test edilmeden kalmalı belki de.