Gönderen Konu: Fenerbahçe / Türkiye Ligi / 2015-16 Sezonu - ŞAMPİYON FENERBAHÇE  (Okunma sayısı 429107 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı emindesouza

• Üye
  • Yer: Azerbaycan , Bakü
Ynt: Fenerbahçe / Türkiye Ligi / 2015-16 Sezonu - ŞAMPİYON FENERBAHÇE
« Yanıtla #555 : 13 Aralık 2015, 17:16:20 »
Fenerbahce basketbol takiminda sevmedigim 1 tane oyuncu var , bu ne Antic ne de Baris.

olmuyor bir turlu , at lan at yeter baslatma fake'lerine ..hayir bi boka da yaramiyor fake'ler.

onun disinda mukemmel takimiz nazar degmesin , bu takimi daha parkede gormeden gecen seneki takimdan daha cok seviyorum demisdim.

Çevrimdışı emindesouza

• Üye
« Yanıtla #556 : 13 Aralık 2015, 17:18:27 »
bi tane de teknik soru.

kaan kural diyor ki , alan savunmasi yaptigin zaman savunma ribaundu almak zorlasiyor.
neden acaba ? bence tam aksine daha kolay , gomuluyorsun sonucta ribaund alma ihtimalin artiyor.

Çevrimdışı emindesouza

• Üye
« Yanıtla #557 : 13 Aralık 2015, 17:42:13 »
macin ozeti 42 ribaund , 26 asist.

ayrica bogdanovic son 3-4 macdir cok iyi oynuyor, her tercihi dogru.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #558 : 13 Aralık 2015, 17:42:34 »
Güzel bir ter idmanı oldu. :)

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #559 : 13 Aralık 2015, 17:53:26 »
bi tane de teknik soru.

kaan kural diyor ki , alan savunmasi yaptigin zaman savunma ribaundu almak zorlasiyor.
neden acaba ? bence tam aksine daha kolay , gomuluyorsun sonucta ribaund alma ihtimalin artiyor.

Alan savunmalarının çok fazla tercih edilmemesinin en önemli ikinci sebebi ribaunt zafiyetidir. (Birincisi elbette artık basketbolda eskiye nispet çok daha fazla üçlükçünün  olması... 2004 Atina Olimpiyatlarında Amerika'nın üçlükçüsü yoktu, alan savunmaları karşısında ne yapacaklarını şaşırdılar. 2014 senesinde neredeyse hepsi leblebi gibi üçlük atıyordu.)

Alan savunmasının çeşitleri var. 1-2-2 ya da 2-3 gibi... Oyuncuların biri üç saniyenin önünde, diğerleri de koçun seçimine göre iki kanada ve üçlük çizgisinin önüne dizilip belli bir alanın dışına çıkmamaya çalışıyorlar. Tabii ribaunt için en önemli olan şey rakibini box out edip topu kovalamak... Oysa alan savunmacısı ne rakibini, ne de topu kovalamayı seçebiliyor. Yani hareket hamlesi daha geç şartlarda oluşuyor. Ribaunt için topun kendi bölgesine düşmesini bekleyecek ki, zaten top çemberden sektiği an rakip hücumcular onu havada yakalıyor. Kısacası alan savunmasındaki oyuncunun ribaunt takibi bir çeşit "armut piş, ağzıma düş" durumu... Hele rakipte hareketli uzunlar varsa armut mümkün değil pişmez.

Çevrimdışı Başar Bükücü

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Samsun
    • basarbukucu
« Yanıtla #560 : 13 Aralık 2015, 18:05:03 »
Ömer Faruk bugün gününde değildi ama olsun. Tecrübe hata yaptıkça kazanılıyor. Oğuz Savaş falan hata yapacağına Ömer Faruk yapsın. Hem bizim hem de Ömer için kazanç olur.
"Bu insanların bizden beklentisi savaşmaktır. Çünkü hayat bir savaştır. Buraya neden geldiğimin cevabı budur." Zeljko Obradovic

Çevrimdışı emindesouza

• Üye
« Yanıtla #561 : 13 Aralık 2015, 18:09:24 »
Alan savunmalarının çok fazla tercih edilmemesinin en önemli ikinci sebebi ribaunt zafiyetidir. (Birincisi elbette artık basketbolda eskiye nispet çok daha fazla üçlükçünün  olması... 2004 Atina Olimpiyatlarında Amerika'nın üçlükçüsü yoktu, alan savunmaları karşısında ne yapacaklarını şaşırdılar. 2014 senesinde neredeyse hepsi leblebi gibi üçlük atıyordu.)

Alan savunmasının çeşitleri var. 1-2-2 ya da 2-3 gibi... Oyuncuların biri üç saniyenin önünde, diğerleri de koçun seçimine göre iki kanada ve üçlük çizgisinin önüne dizilip belli bir alanın dışına çıkmamaya çalışıyorlar. Tabii ribaunt için en önemli olan şey rakibini box out edip topu kovalamak... Oysa alan savunmacısı ne rakibini, ne de topu kovalamayı seçebiliyor. Yani hareket hamlesi daha geç şartlarda oluşuyor. Ribaunt için topun kendi bölgesine düşmesini bekleyecek ki, zaten top çemberden sektiği an rakip hücumcular onu havada yakalıyor. Kısacası alan savunmasındaki oyuncunun ribaunt takibi bir çeşit "armut piş, ağzıma düş" durumu... Hele rakipte hareketli uzunlar varsa armut mümkün değil pişmez.

tesekkurler , anladim.
ben alan savunmasi yapan takimda  sayisal olarak girmeyen toplarin dusme ihtimali fazla olan yerlerde daha cok oyuncunun olmasini dusunerek soyledim , ama haraket hamlesi konusunu hic dusunmemistim.

o zaman alan savunmasinin penetreleri kesmekden baska bir ise yaramadigini soylemek mumkun mu ?
cunku baska avantaj goremiyorum , en sevmedigim savunma tipi alan savunmasi.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #562 : 13 Aralık 2015, 18:19:26 »
o zaman alan savunmasinin penetreleri kesmekden baska bir ise yaramadigini soylemek mumkun mu ?
cunku baska avantaj goremiyorum

Aynen öyle... Penetreci takımların keskin şutörü yoksa onların penetrelerini püskürtmek için belli başlı bölümlerde kullanılabilir. Zaten artık günümüz basketbolunda çok az tercih ediliyor. Sadece rakibi bir an şaşırtmak için üç beş dakika denendiği oluyor.

Çevrimdışı exex

• Üye
« Yanıtla #563 : 13 Aralık 2015, 21:30:53 »
Melih en son 8 de 6 3 lük falan atacaksın  , inan , hepimiz o günü bekliyoruz. 

Güzel maç oldu. Egehan 'ın şut stili çok güzel :)

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #564 : 14 Aralık 2015, 00:02:32 »
Güzellikleri yazmama huyumuz devam ediyor 
İlk çeyrek muhteşem oynadık. Avrupa’nın golden State gibi hücüm ettik..uzunlar domine etti karşı tarafı. Çok doğru basketbol oynuyoruz. Rakip nerden eksikse hemen orayı işliyoruz. İkinci çeyrek gençler girince biraz bocalama oldu ama Zeljko hocam melih ve Ömer e biraz kaydı hem de çok sağlam kaydı
Son çeyrek dixon çıkarttı serinletti tüm oyuncularımız süre buldu. Rotasyon açısından güzel maç oldu
43 ribaund
26 asist çok iyiydi.
Bogi 11 sayı 8 asist 3 tıp çalma 4 rib işe oynadı. Mikemmel oynadı
Udoh ve veysel toplam 8 asist yaptı 20 rib 19 sayı yaptı.
Datome yi izlemek büyük keyif.
Antic çok iyi savunma yapıyor çok ilginç nazar değmesin diyeyim
Dixon  muhteşem oynadı.
Devamı haftaya Trabzon maçına

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #565 : 14 Aralık 2015, 05:10:08 »
Ter antremanı oldu diyebilirim.Cem abi'nin dediği gibi Antic savunmada iyi,bence daha öncede savunması o kadar kötü değildi.Antic,Oly forması giyerken sadece tepeden üçlük atıyordu,şimdi diplerden özellikle sağ dşpten isabet buluyor.Barış gelsede artık Antic veya Vesely dinlensen,muhtemelen Antic olur.Dixon sanki Ksk'da oynadığı yıllara nazaran daha iyi savunma yapıyor daha doğrusu daha gayretli.

Çevrimdışı selimiyeli

• Üye
« Yanıtla #566 : 14 Aralık 2015, 09:15:32 »
egehan ın şut stili ve soğukkanlı oyunu çok iyi..umarım daha çok süre alır..

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
« Yanıtla #567 : 14 Aralık 2015, 09:28:11 »
Maçın son çeyreğini izleyebildim. Orda da zaten maç bitmişti.

Maç sonu yorumlar yapılırken bir görüntü dikkatimi çekti. Obradovic, molada bir şeyler anlatırken birden sinirli bir şekilde elindeki taktik tahtasını kaldırıp oyuncusunun başına vuracak gibi bir hareket yaptı. Olayın tamamını görmedim ve detayı hakkında bilgim yok. Ama yakışıksız bir görüntüydü.

Galibiyet için emeği geçenlere teşekkürler.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #568 : 14 Aralık 2015, 09:51:53 »
Maçın son çeyreğini izleyebildim. Orda da zaten maç bitmişti.

Maç sonu yorumlar yapılırken bir görüntü dikkatimi çekti. Obradovic, molada bir şeyler anlatırken birden sinirli bir şekilde elindeki taktik tahtasını kaldırıp oyuncusunun başına vuracak gibi bir hareket yaptı. Olayın tamamını görmedim ve detayı hakkında bilgim yok. Ama yakışıksız bir görüntüydü.

Galibiyet için emeği geçenlere teşekkürler.
Mula değildi abi.
Ömer savunmada uyuyunca kenara aldı, maç devam ederken hoca tahtayı eline aldı Ömer'e orda çöktü :) sonra 3 dakika sonra oyuna geri aldı. 18 dakika süre verdi.  Bi ara Melihe soyunma odasına siktir git dedi.  Sonra onu da oyuna aldı melih maça çok kötü girmişti o fırça sonrası toparladı iyi oynadı
Vine bulursam buraya da koyarım

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
« Yanıtla #569 : 14 Aralık 2015, 10:19:16 »
Mula değildi abi.
Ömer savunmada uyuyunca kenara aldı, maç devam ederken hoca tahtayı eline aldı Ömer'e orda çöktü :) sonra 3 dakika sonra oyuna geri aldı. 18 dakika süre verdi.  Bi ara Melihe soyunma odasına siktir git dedi.  Sonra onu da oyuna aldı melih maça çok kötü girmişti o fırça sonrası toparladı iyi oynadı
Vine bulursam buraya da koyarım

Öf öf öf. Neler olmuş öyle.
Şahsen sporcu olsam öyle bir hareketi kaldıramazdım.  Nedeni de, yaptığım işte asla hile yapmam. Yaptığım işin en iyisini yapmaya çalışırım ve  bir hata yaparsam da kendi kendimi yer bitiririm. Zaten benim için en büyük ceza yaptığım hatadır. Üstüne üstlük böyle bir tepki görsem kabullenmem çok zor olurdu. :)
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.