Cedevita Zagrep maçından üç gün sonra olması da güzel... Cedevita maçının içeride olması da... Yani herhangi bir yorgunluk bahanesi olmayacak. Dolayısıyla iş kazası olmaması gereken, kazanmamız lazım bir maç... Efes'i çok zorladıkları ve son topa kadar maçın içinde kaldıkları unutulmasın.
Ayrıca Kalin Lucas'ın bu sene sergilediği skorer karakter de beni mutlu ediyor. İlk defa bu kadar skorer yönüyle öne çıkıyor. Üniversite de bile skoru böyle sürklase ettiğini hatırlamıyorum. Ty Lawson'lı North Carolina ile Kalin Lucas'li Michigan State'in final oynadığı NCAA sezonunu da unutamam. Bilindiği gibi North Carolina Michael Jordan'ın, Michigan State ise Magic Johnson'ın okuluydu. O zaman yazdığım NBA forumunda, "Michael Jordan Magic Johnson'a Karşı" diye başlık atmıştım. Magic Johnson final maçını 100 bin seyircinin yer aldığı finale özel hazırlanmış salonda ve her dakikasını ayakta izlemiş, ama Jordan maçı izlemeye gelmemişti. Kalin Lucas o günlerden beri beğendiğim bir oyuncudur ama bir türlü beklenen yere gelemedi.
Onu bir gün Banvit'in aldığını duyduğumda çok şaşırmıştım. Ama ne Banvit, ne Olympiakos formasıyla NCAA sezonlarında gösterdiği lider karakterini ortaya koyamadı. Bu sezon onun adına da çok seviniyorum. Hani derler ya, "ben senin çocukluğunu bilirim." Kalin Lucas için benim de söyleyeceğim odur: "Ben senin talebeliğini bilirim lan kerata! İyi oyna, ama Fenerbahçe kazansın."