burası gerçekten güzel bir ortam arkadaşlar, kıymetini bilelim.
öncelikle bu tartışma sayesinde popüler birisi haline geldim, emeği geçen herkese teşekkürler, ve hakan hocam şahsım adına özürü gerektirecek birşey yok. biraz kırılsada insan ilk başlarda, fikirlerin tartışılabilmesi güzel birşey. özel olarak cevap vermek istediğim ve alındığım tek bir kısım var, aşağıda ayrıca değineceğim.
Nereden başlasam bilemedim, ama sanırım ilk eminle başlayacağım (bende sana taktım emin

)
kimseye orospu çocuğu demedim, diyebileceğim fazla kişi de yok, olanlarıda birazda g.t korkusuna dillendirmeye niyetim yok. öyleyse öyledir bu neden bizim davranışlarımıza yön veriyor, neden onlara uymamıza neden oluyor a lafı getirmek istedim. sokayım cimboma dedim ama fenerede çok sokmuşumdur o da referans olmasın yani.
ben burada yada diğer tarafta, arkadaşlarımla nasıl konuşuyorsam öyle konuşuyorum. şov yok, gösteriş yok, ön yargı yok. orada biraz daha az konuşuyor olabilirim, çünkü içlerinden hepsiyle bu şekilde konuşulabileceğini sanmıyorum.
hakan ın yazılarını zevkle okuyorum, bazılarını kaydedip bilgisayarda untitled1.txt, untitled2.txt gibi kolay bulamayacağım yerlerde saklıyorum hatta. ve nedense kafamda çok farklı bir profili vardı (fiziksel olarak diyorum), gs maçı sırasında çektiğin bir resmi paylaşmıştın hocam. o tarihe kadar neden bilmem, kaan kural tarzı, kilolu kısa boylu birisi gibi gözümde canlandırıyordum

ve sporu bu kadar bilen ve seven birisinin nasıl bu kadar agresif olabileceğini anlayamıyorum gerçekten. birşey daha sorayım hakan hocam, mehmet bayrak ı tanıyormusun

benim şanssızlığım, işim gereği antalya gibi güzel yerler yerine (yanlış anlaşılmasın, ülkemizin heryeri güzelde alanya ile gebze organize sanayi de bir değil be arkadaşlar, manzaraları arasında büyük fark var

) daha çok izmit, adana, mersin, aliağa,gibi sanayinin olduğu yerlere seyahat ediyorum, yoksa çoktan tanışmış olurduk zaten.
özel olarak cevap vermek istediğim ve alındığım tek bir kısım var demiştim, "
Tek bu değil. Galatasaray'ın Eurocup'ı almasını forum sayfasından kutlamak için can atan ve ilgi mesajı silinip ikaz edilen.." kısım. bu çok ön yargılı bir yorum olmuş, gerçekten çok fazla ön yargılı. silinen mesajımı kelimesi kelimesine hatırlamam mümkün değil ama bravo adamlara, helal olsun vs tarzı bir mesajdır, arşivde falan varsa ve ortaya çıkartılabiliyorsa tekrar konuşuruz. özelden de attığım mesaj aynen şöyle
" üyeliği silinecektir ağır olmuş be hocam. şimdi ben (ki kendimi aklıselim forum üyelerinden biri olarak görürdüm), desemki "bravo adamlara" üyeliğim mi silinecek ". ben yazarken dostça bir sitem etme amacıyla yazmıştım, bilmiyorum farklı mı görülüyor.
özel cevap kısmı bitti, diğer yorumlarım genel

obradovic e ayran/tükürük tartışmaya gerek yok, zaten adam kendisi çıkmış, ona tükürmedim demiş, tamam o zaman. ayran olsa sorun yoktu, başkasına tükürünce de sorun yok zaten. ama iki tarafta ayrı şeyleri söylüyorsa (kusura bakmayın ama bana göre mevcut fenerbahçe yönetiminin yalan haberi savunan şerefsiz galatasray yönetiminden bir farkı yok bence, şansımıza bu sefer doğruyu biz söylemişiz sadece) biraz daha araştırmak, sorgulamak gerekmez mi ? belki okulda 2+2 = 4 ü bile neredeyse ıspatlamak zorunda kaldığımız için, belki 14 senedir duyduğumuz herşey bir süre sonra değiştiği için, belki ikisinden dolayı böyle yaklaşıyorum ama doğrusu bu değilmi? bizim buna hemen inanmamızla emenikenin para sayma görüntülerine hemen inanıp bugün bile savunan adam arasında ne fark var ?
aranızda halı sahada maç yapmayan, arkadaşlarıyla basket oynamayan var mı ? peki bu sırada arkadaşıyla tartışmayan oldu mu hiç ? Obradovic maç sonunda demişki, antrenörler arasında olur. atamanda sonra gidip özür dilemiş. kusura bakmayın ama en azından
bu tartışma benim gözümde kimseyi şerefsiz, orospu çocuğu vs yapamıyor.
ne derseniz diyin, lasmenin mücadelesini, yada sinan ın efendiliğini (zizis le çarpıştıktan sonra sarılıp tribünleri susturması mesela) takdir etmiyor olmanızı anlayamıyorum.
küsüp gitmek buradan.. komik gerçekten, kovarsanız ayrı tabi, yolunuz açık olsun. ama ben gidersem, bir düşüneyim size nasıl bir ceza vermiş olurum, hiç. üstelik, burada olmayı, yazılanları okumayı, katılmayı seviyorumda, sadece kendime kötülük olur.
sosyal ortam zordur gerçekten. bu kanıt gibi görülenlerin 10 katını yüzyüze sohbette yapsak böyle anlaşılmaz.
cem hocam, götümüzdeki kıllar ağırmaya başladı. buradaki arkadaşların bir kısmı ipadlerle tabletlerle doğarken biz 14400 dial bağlanarak, 146 larla, wap da neymiş tutmaz bunlar tartışmalarıyla büyüdük. sende güzel bir insansın, güzel bir ailen var, anladığım kadarıyla bazı zorluklar yaşamışsınız ama bunlar sonuçta hayatınızı daha güzel hale getirmenizi sağlamış.
benim derdim şu, ortada yanan bir ateş var, kimin ilk yaktığı, kimin altına ne kadar odun attığı artık önemli değil. Benim oğlum 2 senedir burada uluslararası bir okulda okuyor çok şükür ve bu boş diyaloglardan uzak, allah izin verirse 4 sene daha burayız, bu sürede liseyi de bitirmiş olacak. sonrasında da bir daha girmez bu konulara. ama bu olayların artmasının sonucunda en iyi ihtimale bize birşey olur, en kötüsü 10 sene sonra 15 sene sonra bizim çocuklarımıza. ben kendi adıma bu ateşi körüklemek istemiyorum. üstelik biz burada birbirimizi yerken işin başındakiler kendi keyiflerinin derdindeler. eğer bizim kadar önem veriyor olsalardı, pappermoon ların, derelilerin, hesabını soruyor olurlardı, 3 temmuzları yaşatmamış olurlardı.
son zamanlarda aizi yıldırım nefretim biraz arttığı için de bize karşı daha negatif tutum içinde olabilirim, yada cem bana taktığı için

birde hakan hocam 2 de 0 oldu değerlendirmelerin