bu maçlar en azından kaydediliyor mu acaba, onu merak ettim. lig başlığı açılmadığı için buraya yazıyorum, vakıf eczacıbaşı'nı rahat yenmiş. geçen sezon çok ters geliyordu ama bu sefer öyle olmamış. acaba takım uyumsuz veya boskovic yeni diye mi oldu yoksa vakıf mı çok iyiydi?
Vakıf'ta beklenildigi gibi Robin kadro dısıydı.Ecz.'da ise Calderon ve Furst kadrodısıydı.
İsteyen istedigini dusunebilir.Kubra Kegan,Sermin ya da Ayse-Fatma pasorun varsa kadroya alırsın,kadroda ise oynatırsın.Neslihan'ı pasor oynatmak fantaziden baska birsey degil, bu fedakarlık falan da degil oyuncu icin bunun mantıgı,izahı yok.Butun pasorlerin sakat ise pozisyonu dısında iyi-kotu pasorluk yapabilecek tek oyuncu Eda'dır.Onun dısındaki hersey fantazidir.İyi diyen olmus,kotu diyen olmus.Neslihan'dan pasor olmaz.Oyuna girdi anında cift vurus yaptı,dublaja giremiyor,savunma yapamıyor vs zaten dogal yani yapsa sasırılırdı.Yarın da libero yap,bazı arkadaslar da cok yonlu desin.
Ben Molly i begendim.Ecz.'nın kadrosu degismeyecek.Ecz. 4 yabancısı belli Molly-Boskovic-Larsson-Poljak boyle Furst ve Calderon Avrupa'da oynayacak.Tek sansları Asuman donup as pasor olursa Boskovic'in ilk 6 oynayıp oyunu degistirme ihtimali, kazanc ise Hande Baladin bu sezon net olarak belli ki oynayacak.Neriman ben kotu manset aldı diyemem.Ama Neriman saman alevi gibi degerlendirmek cok zor 2 guzel manset aldı,sayı yaptı diyorsun.Sonra 2 tane tribune vurup,blogun gobegine vuruyor yorum yapamıyorsun.Net olarak Ceylan'a guvenilmiyor,Damla'nın oynama ihtimali cok az, Dilara icin de iyi kotu birsey diyemem.Ecz. yine kırılgan bir goruntu ciziyor.Larsson icin de kimse muhtesem,mac secer falan demesin.Larsson cıkacak 1-2 seti alacak.Lamı cimi yok.Ama Larsson o tipte bir oyuncu gozukmuyor.Boskovic'in yedek kalması beni cok uzdu.Zaten tek onla resim cektirdim.Net olarak ortalarda cok zayıf bir takım Ecz. Busra ne uzalır ne kısalır,Ceylan ortada,Poljak bir Rasic degil tek sans Boskovic'in ilk 6 oynayıp oyunun degisme ihtimali...
Vakıf ise Hill olmadıgı icin Robin kadrodısıydı.Hill gelince kesin Sheilla yanına arkadas olacak.Tam onumde Seda ve Sheilla yedekteydi.Trilyonluk oyuncuların yedekte beklemesi cok tuhaf bir sey,Olimpiyat,Dunya Sampiyonu Sheilla adeta istenmeyen oyuncu konumuna geldi.Vakıf kesinlikle cok dar bir kadro ile oynuyor.Sadece Cansu giriyor diyebilirim.Naz saglam oldugu surece Cagla2nın bile yuzune bakan yok.Eskiden sık sık Melis girerdi.Simdi o da yok.
Naz'a haksız yere fazla yukleniliyor.Kadın pas atıyor ha su anda muhtesem olmayabilir ama olusu bile yetiyor,defans yapıyor ne toplar cıkarıyor,cok net kafasına kafasına blok yapıyor.Gozde bilemiyorum paso koseye vuruyor ve cok rahat topları cıkıyor.File dibi ya da daha geri vuramaz mı bilemiyorum.Cok net Sloetjes'e yuksek top atarsan cok rahat ve muhtesem sayılar alıyor.Ama yuksek atman lazım,Bujis ise sezonun surprizlerinden super oynuyor.Kubra iki ucu keskin bıcak inanılmaz agır,top atılıyor zıplayısı da bir farklı o zıplayana kadar top dusuyor ve cok net bloklar yiyebiliyor.Ama yerlesik blokta yakalarsa ustunden gecmek cok zor, Rasic icin konusacak laf yok,fevkaladenin fevkinde oynuyor.
Cok net,bariz Gizem Guresen'in yoklugu hissediliyor.Orge ne perf. olarak ne de Guresen'in verdigi havayı,sinerjiyi hicbir sekilde veremiyor.Vakıf'ın yolu acık gorunuyor.