Amerikalı olsun, çamurdan olsun.
İşin şaka kısmı bir yana, bu oyun siyahlarla ve Vesely tipindeki "siyah" gibi beyazlarla daha bir güzel oluyor yaaa...
Udoh + Hickman + Dixon derken... İyi, iyi... Bir tane daha ekledik mi; tadından yenilmez.
Udoh NBA'de kalsa ne olurdu? Bizim Warriors'un draft seçimi olmasına rağmen net söylüyorum: Hiç. Evet, hiç bir şey olmazdı. Onun orada fark yaratacağı hiçbir özelliği yok. Baksanıza, Euroleague MVP'si Bjelica -üstelik özellikle sezon başı hatırı sayılır süre vermelerine rağmen- ne hâllerde? Bizde Barış Hersek ne kadar saygı görüyorsa, Bjelica ancak onu görüyor. Çünkü Barış'ın bize kattıklarından fazlasını, üstelik süre aldığı halde, takımına veremiyor. Ama oynadığı takımlarda rotasyonda ilk 10'a bile giremeyen, doğru dürüst süre alamayan Udoh buraya geliyor ve ortalığı a.m.k. gazetesine çeviriyor.
Bunları niye anlatıyorum? Bu senenin en büyük değişimi, Obradovic'in siyah oyunculara karşı ön yargısının kırılmasıdır. Basketbol değişiyor, dünyanın her yerinde... Geçen sene Karşıyaka'nın şampiyonluğunu iyi ve doğru okumak lazım. Bence Obradovic olayı o seride anladı. Öyleyse, Kalinic gibi "Avrupalılara" bir yığın çıkış parası verene kadar, ince elenip, sık dokunarak, o pozisyon için bir başka "Udoh", hem de çok daha az maliyetle bulunamaz mıydı? Bırakın NBA'i... Bu sene 15 Kasım'dan beri, her hafta standart 2 kolej maçı izliyorum; ne eksik, ne fazla... Öyle yetenekli oyuncular var ki... Bunların çoğu NBA olamayacak... İlla gelişime açık bir isim aranıyorsa, bunları tarasak...