Lafım yukarıdaki arkadaşa değil. Lütfen üzerine alınmasın. "Standart Amerikalı siyahi uzun" ne demek yahu? Bu ön yargı nedir? Hangi aşağılık kompleksinin dışa vurumudur? Amerikalılardan bugüne kadar ne zarar gördük? Dallas, Henry Turner, Solomon, Udoh... Ama kazığını yediğimiz Avrupalıları saymaya kalksam yol olur? Hem bu "standart Amerikalı" ifadesinin standartı kim? Kevin Garnett mi, Anthony Davis mi, Shaqulllie O'Neal mı? Standart olan hangisi? Yahut standart Avrupalı uzun kim oluyor? Benim aklıma da standart Avrupalı denildiğinde Oğuz Savaş ve Semih Erden geliyor mesela. Neye göre seçiyoruz standartı.
Artık Amerikalılara karşı "bazı" kaynaklardan beslenen ve hangi aşağılık kompleksinin ürünü olduğunu bildiğim bu ön yargıyı aşmak lazım. Dünyada basketbol denilen oyunu Amerikalılardan daha iyi oynayan kimse yok ve Udoh gibi sıradan, gerçekten sıradan bir Amerikalı bile doğru bir kimyada nasıl Avrupa'nın altını üstüne getiriyor; görüyoruz işte.
Standart demişken, bize Amerika'nın esas oyuncuları hiç ama hiç gelmiyor. Orada tutunamayanlar mı standart oluyor, anlamadım ki.
Tekrar ediyorum, bu mesaj yukarıdaki arkadaşın mesajı vesilesiyle yazılmıştır ama asla onu eleştirmek için değil. Yoksa kastettiği kötü bir şey yok ve iyi bir mesaj. Ama şu "standart Amerikalı" ön yargısına karşı tepkimi dile getirmek için bir vesile oldu. Ona da bu sebeple ayrıca teşekkür ederim.