Arkadaslar, hepinizi ayri ayri seviyorum. Her birimiz forumun cesitliligini yansitan farkli sahsiyetleriyiz.
Ancak, su UDOH meselesinde verdiginiz tepkileri anlamakta gucluk cekiyorum. Bizim toplum olarak mustarip oldugumuz bazi unsurlari yansitan bir ornek aslinda:
(1) Bizim olani oldugundan iyi gormek. Tipki bir anne babanin, cocuklarini her zaman oldugundan iyi gormesi gibi, biz de sahip olduklarimizi bazen abartiyoruz. Mesela, Turkiye'deki dogal guzellikleri yansitan fotograflarin altindaki yorumlar guzel bir ornek. Sanki dunyada baska yesil bir yer yokmus gibi. Burada da ayni sorun var. Ne olursa olsun, adam nihayetinde NBA'e gitti. Her seyiyle Euroleague'den kat be kat onemli bir ogranizasyon.
(2) "NBA'de havlu sallamak, Euroleague'de MVP olmaktan daha onemli degil". Iyi de kardesim, bu senin icin oyle olabilir. Hem NBA'de oynamis hem de Euroleague'de MVP olmus bir adam hangisinin kendisi icin onemli oldugunu bilmiyor ama o sen biliyorsun. Oldu!
(3) En cok garipsedigim husus da Udoh'un ulkesine donusunun garipsenmesi. Evet, adam her seyiyle icimizden biri oldu ve gercekten kulturumuzu ozumsedi ve anlamaya calisti. Ancak nihayetinde o bir Amerikali. Kendi evine, belki de daha az bir ucretle donmesi kadar normal ne var?
(4) "Adami MVP yaptik". Bunu da cok garipsiyorum. Sanki Udoh buraya ABD'deki bir hakimin hakkinda tesis ettigi bir mahkeme kararina istinaden "community work" yapmak adina gelmis de, onu adam etmisiz gibi. Adam Euroleague sampiyonu olmamizda bir numarali sebeplerden biri. Karsilikli menfaate dayanan harika bir iliski olmus. Ancak nedense, bu iliskiden tek fayda saglayan Udoh'mus gibi yansitiliyor.
Herkesin kizgin oldugunu ve buna dayali olarak duygusal hareket ettiginin de farkindayim. Bu anlasilir bir durum. Ancak, soylenen seyler o kadar kotu ki (Forum'da degil Twitter'da denk geldim), Fenerbahce taraftarinin vefasizligini yansitan bir boyuta geldi. Daha iki gun once efsane olan ve formasini asmayi dusundugumuz adama kizabilirsin ama sarfedilen sozler, gercekten dengesiz bir karakterin tezahuru.