Besim kusurlu degil bilemem.Kendi fikrimi yazdım.
Llull ornegi takıma aidiyet acısından son derece onemli ve belki de tek ornek oldugu icin yazdım.Kimse bu paraları buy out olarak yazdırmaz.İsterse klupte dogmus olsun.Omer Asık gitti bizde yetisti.Yazdırdı mı 3M buy out mesela...
Udoh Fb de efsane olmak istiyorum gibi bir hava veriyordu.Taraftara bu son senem,tek hedefim NBA vs demiyordu.Bunu deseydi zaten herkes ona gore davranırdı.Adam 3. pivot olup yarı paraya oynamayı tercih etti.Ha bunu tercih ediyorsan tam tersi acıklamalar yapma insanlar da bosa umutlanıp,beklentiye girmesin.
Iyi de bir seyi soylememis olmasi, onu istemedigi anlamina gelmez ki. Bence Udoh'un durumunda, NBA'e gitme istegi her zaman vardi ama bunun cok dusuk bir ihtimal oldugunu biliyordu. Bu yuzden, Fenerbahce'de kalmaya odaklanmisti. Zaten, burada mutlu oldugunu ve Avrupa'da baska hicbir yere gitmeyecegini ima eden ifadeler kullandi. Ne zaman ki, NBA uzak bir ihtimalden olmaktan cikip, bir realite haline geldi, o zaman ciddi maddi fedakarliklar yapip Utah'a gitti. Bence en dogru karari verdi. Ben de olsam ayni seyi yapardim.
Udoh'un zaten NBA kovalayacagini yaklasik 1 ay boyunca biliyorduk. Gelismeleri takip ettik. Burada Cem'in onunla ilgili tonla mesaji var. Ne yani NBA kovaladiktan sonra, hasbelkader teklif geldiginde reddedip, kalacagini mi varsayiyorduk? Gereksiz hassasiyet gosteriliyor. Ozellikle Sergio ornegi ile karsilastirmayi o yuzden isabetsiz buldum. Adam Madrid'in bayrak adami ve Ispanyol. Nisbetsiz bir karsilastirma olmus.