Gönderen Konu: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası (Aralık 2015 - Mayıs 2017)  (Okunma sayısı 1451838 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
Ynt: Ynt: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #1875 : 21 Haziran 2016, 09:37:12 »
bir sene once fransa'da en degerli oyuncu olan adam,
bir sene sonra bizim ligde de en degerli admalardan biri oluyorsa,
18.0 sayı ortalama ile lig lideri, 10.1 ile reblerde lig lideri, + ligin en cok ve en yuzdeli 3'luk atan adamı ise 87/190 : %45.7 nerdeyse mac basına 3/6 sokuyor...saygı duymak lazım...

Ustelik 27 yasinda, fizigi cok kalin ya da ince degil ... ve bana gore sut secimleri yasina gore cok iyi.
Kastettigim su; %leri bu kadar iyiyken yine de once bos oyuncuyu ariyor topu eline aldiginda.
Takim oyunu oynuyor, arti pivot la eslesince itis kakisa giriyor cok yumusak degil... (cok da rahat degil pivot savunmasinda ama yer tutusu iyi)

Ama daha once yazdigim gibi kisalara gore sanki biraz yavas, ve atletizmi diger 4 numaralara gore biraz daha az (kuzmi yada randolph gibi isimlerle karsilastirilinca).... 1-2-3 lere gore sanki biraz yavas kalir switch eslesmelerde ... Ama takim oyunu oynadigimiza guveniyorum o konuda da.. yardimlar ve kaymalarla sanki cozulur ... ama bu konuda en cok guvendigim "In the Obra we trust"....

Bu arada bu sene senelik 520 ye oynadi sanki 800 gibi bir rakama olur gibi ki; bence maliyeti de uygun olur bu durumda.....

« Son Düzenleme: 21 Haziran 2016, 09:38:55 Gönderen: ETIRYAK »
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı kursad2fun

• Üye
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #1876 : 21 Haziran 2016, 10:06:10 »
Obra faktörünü bir kenara bırakıyorum.. Koçun katkı alacağı muhakkak..
Fransa ve Türkiye ligi performansı da tamam.. Hedeflerden biri lig şampiyonluğu ise buna da peki..
Ama ben oyuncu transferleri ve takım yapısı olarak baktığımızda CSKA, Real Madrid ve diğer kafaya oynayan rakipleri baz alıyorum..
Bunlara karşı oynadığımızda gerçekten fark yaratabilecek mi?
Bu takımlar arasındaki farkı küçük detaylar belirliyor.
Moerman'ın Final Four final maçında alacağı her birim dakika süre ile yerine oynayacağı oyuncunun verebileceği potansiyel katkıyı kıyaslıyorum..
Udoh ya da Kaliniç mesela.. Bu açıdan baktığımda bize sanki bir tık yukarıda bir 4 numara lazımmış gibi geliyor..
Hele hele Claver'in, Vesely'nin bile o seviyelerde patladığını düşününce Moerman bana biraz zayıf görünüyor..
Yoksa adam illa ki katkı verir, rotasyonu güçlendirir, buna itirazım yok benim..

Çevrimdışı selimiyeli

• Üye
« Yanıtla #1877 : 21 Haziran 2016, 10:14:12 »
geçen sene bu forumda boby dixon tartışılıyorduu..sezonun tartışmasızz en büyük süprizi oldu..bence o faydalı olur olmaza girmeye gerek yokk..hoca istiyorsa vardır bir bildiği...ayrıca istediğimiz oyuncuların bir de hocalarına bakmak lazımm..bir de obra nın elinde ne olacak ona bakmak lazımm

CanCan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1878 : 21 Haziran 2016, 10:25:20 »
Moerman gelirse faydalı olur mu ? Koç almışsa elbette olur. Ama her şey fayda mıdır ? İzlemekten hiç zevk almadığım bir oyuncu, takımda görmek istemem şahsen...

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1879 : 21 Haziran 2016, 11:23:04 »
Buy out ödemeden alınacak, senelik  USD 250k verilecekse ve 9. yabancı olacaksa iyi transfer..
En büyük artısı da asla ve asla NBA yapamayacak olması..
Biliyorum sene sonu Obra bu lafları yedirir adama ama nedense benim içime hiç sinmiyor..

abi ben de çok sevmem moerman'ı ama geçen sene zaten hali hazırda 500 bin euro yua oynamış
tbl'nin normal sezon sayı ve rib kıralı olmuış adamı 250 bin usd ' ye filan alalım söylemi hiç gerçekçi değil .. ;)

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #1880 : 21 Haziran 2016, 11:32:49 »
......
Udoh ya da Kaliniç mesela.. Bu açıdan baktığımda bize sanki bir tık yukarıda bir 4 numara lazımmış gibi geliyor..
Hele hele Claver'in, Vesely'nin bile o seviyelerde patladığını düşününce Moerman bana biraz zayıf görünüyor..
Yoksa adam illa ki katkı verir, rotasyonu güçlendirir, buna itirazım yok benim..

Kursad ... buyuk resmi daha goremiyoruz. (bizlerin bir eksikliginden degil,  ama bence daha o resim sekillenmediginden)
Yani kastedttigim su; Gherardi birsey  " A B C D planlarimiz var" demisti.

Benim anladigim 3 lu den giden gelene gore, yeni duzenleme olacak. Yani Vesely, Bogi ve Udoh a gore takim sekillenecek.
Moerman in ikinci 5 te oldugu bir duzen olamaz diyemeyiz hicbirimiz. Antic icin seneye ne dusunuluyor bilemeyiz ...

Kursat sana su konuda katiliyorum; Moerman final 4 ilk 5 i icin su an benim gozumde de yetersiz. Ustune cok koymasi gerek, ama ayni zamanda bu potansiyelinin olduguna da inaniyorum. Yani sene icinde daha da gelisebilir (27 yasinda sonucta)

Bence ilk 5 te ancak ustune cok seyler koyarak oynayabilir ama ikinci 5 te her turlu oynar....
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #1881 : 21 Haziran 2016, 11:51:10 »
bizim kocun istemine delaney otursaa isterim ama acaba koc delaney gibi birini ister mi...hic snamıyorum...ama obra bilir tabii en dogrusunu...

Çevrimiçi ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #1882 : 21 Haziran 2016, 11:54:20 »
Fransa ve Türkiye ligi performansı da tamam.. Hedeflerden biri lig şampiyonluğu ise buna da peki..
Ama ben oyuncu transferleri ve takım yapısı olarak baktığımızda CSKA, Real Madrid ve diğer kafaya oynayan rakipleri baz alıyorum..
Bunlara karşı oynadığımızda gerçekten fark yaratabilecek mi?
Bu takımlar arasındaki farkı küçük detaylar belirliyor.
Moerman'ın Final Four final maçında alacağı her birim dakika süre ile yerine oynayacağı oyuncunun verebileceği potansiyel katkıyı kıyaslıyorum..

Bence çok ön yargılı yaklaşıyoruz. Claver, Vesely patladı ama CSKA da patlamayan kaç oyuncu vardı o zaman ? Takımdaki herkes o seviyelerde coşamaz ki, teorik olarak da mümkün değil bu. Moerman ın o seviyede patlayacağını söylemek ed haksızlık, hiç seyretmedikki adamı oralarda.

Bence, özellikle de maddi kriterlerin sıkıştırmaya başladığı bu dönemde bu şekilde transferler çok önemli. Kimse Udoh dan böylesine muazzam katkı beklemiyordu, yada antepten, uşaktan, trabzondan adamların büyük takımlara gitmesini.

Randoplh, Printezis, Delaney,i Wanamaker gibi isimleri getirmek çok da büyük başarı değil bence. NBA ve diğer avrupa liglerinden uygun ve kalğiteli adamlar bulabilmek lazım. Hersene 3-5 tane olmaz tabi, çıkmaz bile zaten bu kadar çok ama mesela önceki yıllarda kadromuzda bulunan zoric, davis andersen, sato gibi isimlerin yerine o en az katkıyı verebilecek çok daha ucuz isimler bulunabilirdi. NBA kısmını MG fazlasıyla yapıyor, Datome, Antic, Udoh.. Avrupa ve ligimizden de böyle isimler bulabilmek lazım.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1883 : 21 Haziran 2016, 12:02:24 »
mevzu final 4 da patlamak ise şuraya 15 tane isim yazarız..
geçen sene Bjelica patladı
yıllarca TEo patladı
bu sene saydıklarımız patladı..

bu ise kıstas BJelica'dan iyi isim söyleyin de alınsın ?
var mı

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #1884 : 21 Haziran 2016, 12:03:21 »
mevzu final 4 da patlamak ise şuraya 15 tane isim yazarız..
geçen sene Bjelica patladı
yıllarca TEo patladı
bu sene saydıklarımız patladı..

bu ise kıstas BJelica'dan iyi isim söyleyin de alınsın ?
var mı

ben diyorum diyorum olmuyor..printezis...

Çevrimdışı Erdem2295

• Üye
« Yanıtla #1885 : 21 Haziran 2016, 12:11:47 »
Moermann'ın Banvite gitmesi sürprizdi zaten.Neticede iyi bir Euroleague oyuncusu gorünümü ciziyordu Limoges'da.Giden gelen kim olacagını bilemedigimiz icin iyi veya yetersiz transfer diyemiyorum.

Çevrimdışı lancelot

• Üye
  • Yer: lefkoşa
« Yanıtla #1886 : 21 Haziran 2016, 12:19:34 »
aslında üç seçenek daha var biri moermanın d planımız olma seçeneği diğeri parayı udoh vesely ikilisine basıp potansiyeli olan düşük maliyetli oyunculara yönelmemiz son olarak ekstrem 1 veya 2 numara alıp 4 numaraya moerman ayarında bir backup arıyor olma olasılığımız böyle düşününce kesin olmasa bile vesely udoh ikilisinin kalma ihtimalinin yükseldiğinden bahsedebilirmiyiz işte burda asıl soru bu olmalı

Çevrimdışı Kutay

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • kutay_erkan
« Yanıtla #1887 : 21 Haziran 2016, 12:28:11 »
Ben kendimi üçü de gidecek gibi alıştırmaya çalışıyorum ki kalırlarsa sevineyim. Özellikle Udoh giderse çok üzülürüm ki gitme ihtimali en yüksek olan o gibi gözüküyor.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Çevrimdışı truth126

• Üye
  • Yer: İstanbul - Başakşehir
    • truthuntold126
« Yanıtla #1888 : 21 Haziran 2016, 12:28:27 »
    Final Four maçları gerçekten çok stresli, gerilimi yüksek maçlar kolay değil tüm sezonun emeği tek maçlı sistemde belli oluyor. Rakipleri aldığı önlemler artan stres ile girmeyen şutlar oyunun tamamen kilitlenmesine neden oluyor.

Bu seneki Cska (teo-de colo) ile eskiden Maccabi ( rice- hickman) ile daha çok oyun kurucularının yaratıcılıkları üzerinden oynuyorlar ama diğer başarılı olan takımlara bakınca oly bile spa varken oyun sıkıştığında bir numaralı oyun planı ters eşleşmeler ile sırtı dönük oyunlar özellikle printezis ile akıllı oyun planına sadık takımlar bir şekilde oyunun çözülmesini sağlıyor böyle.

Bizim oyun planımıza gelince çoğu zaman biz de ters eşleşmeler üzerinden doğru bir oyun planı ile oynuyoruz. Ben böyle olunca kuzmi, claver, randolph eğer takım korunursa istediğimiz o katkıyı alabileceğimiz oyuncular olduğuna inanmıyorum belki kuzminin geliştirme potansiyeli var. Bu arada yanlış anlaşılmasın hepsi değerli isimler bir şekilde katkı verirler ama eksik parçayı kesinlikle tamamlamazlar. Datome, Antic gibi sırtı dönük oyunu şut ile sonlandırırlar.

Çevrimdışı truth126

• Üye
  • Yer: İstanbul - Başakşehir
    • truthuntold126
« Yanıtla #1889 : 21 Haziran 2016, 12:39:26 »
    O yüzden en çok istediğim oyuncu printesiz di ama olmadı. Moerman onun gibi master class olmasa da diğer seçeneklerden daha iyi bir sırtı dönük oyunu olduğunu düşünüyorum.

Özellikle şu videoda https://www.youtube.com/watch?v=ThGLJ8WSnsY   herkes  (56 saniye ile 01:30) arasına bakarsa şunları istikrarlı hale getirip her maç 2-3 tane atarak ya da faul alarak oynasa bence potansiyeli var. Sırtı dönük oyunu ile sahaya iyi yerleşen takımın  dış atış yüzdesi de artacağını düşünüyorum.