Gönderen Konu: ŞAMPİYON FENERBAHÇE / Türkiye Basketbol Süper Ligi / 2016-17 Sezonu  (Okunma sayısı 209235 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kutay

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • kutay_erkan
Melih'in gömüldüğü yerde Birkan denilen yeteneksiz Allah rızası için övülmesin rica ediyorum ya. Melih her ortamda Birkan'ı alır top diye sektirir. Iki farklı hocanın hem takımlarına hem sisteme bakış açıları son derece farklı
Melih in şu anda süre almamış olması onu Birkan'dan kötü oyuncu yapmaz, Melih süre almıyor Birkan antrenmana bile çıkamaz...
Birkan hemen her Türk gibi yetenekleri sınırlı bir oyuncu ama kendini geliştirdi abi. Hala çok faul yapıyor ama savunmada daha iyi diyebiliriz. Şutları da daha isabetli. Genelde boş şut kullanmasının ve az süre aldığı için yüksek enerjiyle oynamasının da etkisi var ama Euroleague'de kağıt üzerinde verimli oyunculardan biri. Bunda oyuncunun sisteme uyması diyebiliriz ama aynı şekilde Melih de Euroleague'in en sistemli takımlarından birinde oynuyor. Daha fazla katkı vermesi gerekir.
Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
Melih dün yanılmıyorsam hiç oynamamış. Oynamayan adama bu kadar eleştiri nedir anlamadım. Maç baştan sona çekişmeli geçti ve böylesine çekişmeli geçen maçlarda Obra genelde rotasyonu dar kullanır ve güvendiği as oyunculara süre verir. Yerli oyuncu havuzu zaten dar ülkede. Melih de bu dar havuzdan sıyrılıp belirli bir düzeyde katkı veren ve kadroda bulunması gereken bir oyuncu.
« Son Düzenleme: 08 Kasım 2016, 13:17:04 Gönderen: iloturo »

Çevrimdışı Kutay

• Üye
    • kutay_erkan

Melih dün yanılmıyorsam hiç oynamamış. Oynamayan adama bu kadar eleştiri nedir anlamadım. Maç baştan sona çekişmeli geçti ve böylesine çekişmeli geçen maçlarda Obra genelde rotasyonu dar kullanır ve güvendiği as oyunculara süre verir. Yerli oyuncu havuzu zaten dar ülkede. Melih de bu dar havuzdan sıyrılıp belirli bir düzeyde katkı veren ve kadroda bulunması gereken bir oyuncu.

Kötü oynadı diye eleştirmiyor kimse. Şimdi dediğiniz gibi oldukça dar bir havuzun üstlerinde olan bir oyuncu Melih. Barış keza milli takımda. Berk, Egehan, Ahmet ortalama Türk oyuncular. Bunların hiçbiri rotasyonda 8. oyuncu olamıyor. Hocanın hakedene formayı verdiği konusunda da soru işareti olmadığına göre, ortada bir sıkıntı var. Normalde bir takımda daha geride görülüyorsanız kendinizi geliştirmek için en çok sizin çalışmanız gerekir. Benim Türk oyunculardan beklentim bu.
Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Çevrimdışı iloturo

• Üye

Kötü oynadı diye eleştirmiyor kimse. Şimdi dediğiniz gibi oldukça dar bir havuzun üstlerinde olan bir oyuncu Melih. Barış keza milli takımda. Berk, Egehan, Ahmet ortalama Türk oyuncular. Bunların hiçbiri rotasyonda 8. oyuncu olamıyor. Hocanın hakedene formayı verdiği konusunda da soru işareti olmadığına göre, ortada bir sıkıntı var. Normalde bir takımda daha geride görülüyorsanız kendinizi geliştirmek için en çok sizin çalışmanız gerekir. Benim Türk oyunculardan beklentim bu.

Melihin çok iyi oynadığı bir maçtan sonra 1 dakika süre alamadığını da hatırlıyorum ben. Hocanın tercihini eleştirmek olarak değil, demekki hoca maç maç değerlendiriyor ve dünkü maçta da süre alabileceği bir maç olarak görmedi Melih için. Melih zaten çok üst düzey bir oyuncu değil. Yabancı olsa suratına bakmaz kimse ama mevcut yerli havuzunda değerli bir oyuncu.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
Cedi, semih, furkan, kaç isim var ki yerli başka?
« Son Düzenleme: 08 Kasım 2016, 13:52:29 Gönderen: iloturo »

hmetin

• Ziyaretçi
Ben Birkan'ı Goksenin'in daha gelismisi gibi goruyorum.Onun kadar faullu savunma yapmıyor ve enteresan bir sut sekli olmasına ragmen girdi mi giriyor.
Ben kıyaslanmasında sorun gormuyorum.Erdem Can yıllardır savunması icin ugrasıyoruz diyor ama MM da savunma sıfır ya adamını kacırıp arkadan faul yapıyor ya geciliyor, ribauntlarda box out yapamıyor.MM bana gore tek yonlu bir oyuncu o iyidir bu iyidir bilemem ama kıyaslanabilir.
8 yabancı+Yarım Melih(hucum var savunma yok) ile oynuyoruz.Ahmet bana gore 10 dk sure almalı, Barıs Hersek-Berk dusunuyorum adam olmasa dahi neden kaldıklarına dair bir fikir yurutemiyorum.Barıs iyi de para alıyordur sadece antrenman icin kalıyorsa ona da birsey diyemiyorum.

Kendi dusuncemdir Berk+Hersek'in aldıgı paraya Kenan kalsa en azından 10 dakika kullanabilirdik diye dusunuyorum.İnanılmaz kotu bir yerli kadromuz var.

Çevrimdışı ozgurr

• Üye
  • Yer: izmir/kuşadası
    • @ozgurr2002
Yiğiter Uluğ bu ülkede Murat Murathanoğlu ile beraber basketbolu en iyi bilen iki yorumcudan birisidir. Televizyona gitmeyen bir sesi var, belki ondan bir antipati oluşturabilir. Galatasaray taraftarıdır ama çoğu Fenerbahçeli yorumcudan daha hakkaniyetlidir. Hatta Hoojdonk'a Aziz Pierre lakabını Feryal Pere'ye o önermiştir. Ayrıca o sözleri Obradovic'i suçlamak bâbında söylemedi. Realiteyi ortaya koydu.

yiğiter uluğ takım tutmuyor diye biliyorum hakan. en azından galatasarayla bir alakası yok sanırım.

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
yigiter ulug bjk li benim bildigim..hatta orada gorev aldı..

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
kutay
Birkan dipten boş 3lük atmak harici hücümda 1 numarasını söyle seni sırtımda taşırım kardeşim,
topu eline verdiğin zaman zaten bomba almış gibi panik yapıyor.
haa bu sene ceza şutlarını iyi atıyor hakkını verelim , baskılı savunma konusunda da iyi
ama mevzu köşeden ceza şutu atmak ise Melih ile yarışabilir mi ? Koç Melih'e neden kızıyor ondan hücümda neler istiyor bi düşün değerli kardeşlim
Birkan'ın 2 li oyun oynamaya çalıştığını bi düşünsene ;)

Çevrimdışı ozgurr

• Üye
  • Yer: izmir/kuşadası
    • @ozgurr2002
birkan'ı taa karşıyaka döneminden beri takip ederim  ve o günlerden bugünlere pek üstüne bir şey koymadı. tıpkı o da melih gibi sabit bir şutör. ne  kendi şutunu yaratabiliyor ne de birebir de adam geçebiliyor. melih'ten tek artısı savunması.

Çevrimdışı Kutay

• Üye
    • kutay_erkan
kutay
Birkan dipten boş 3lük atmak harici hücümda 1 numarasını söyle seni sırtımda taşırım kardeşim,
topu eline verdiğin zaman zaten bomba almış gibi panik yapıyor.
haa bu sene ceza şutlarını iyi atıyor hakkını verelim , baskılı savunma konusunda da iyi
ama mevzu köşeden ceza şutu atmak ise Melih ile yarışabilir mi ? Koç Melih'e neden kızıyor ondan hücümda neler istiyor bi düşün değerli kardeşlim
Birkan'ın 2 li oyun oynamaya çalıştığını bi düşünsene ;)
Hücumda opsiyonu tabii sınırlı abi, zaten 3lük atmak dışında opsiyonu olsa daha geniş rolü olurdu.

3lüğü hangisine attırırım orası meçhul açıkçası. Melih şutör desek de yüzdeleri bayağı yakın. İkisinin de attığı şutlar aşağı yukarı aynı, boş şutlar. Euroleague'de, Melih son 4 yıllık Fener kariyerinde yüzde 41, Birkan son 5 yıllık Efes ve Daçka kariyerinde yüzde 40 ile 3lük atmış. Yalnız Melih genelde aynı çizgide iken, Birkan son 3 yılda 85 üçlük denemesinde yüzde 45 ile atmış. Kendini geliştirmiş. Kıyas olması açısından, çok daha zor şutlar denediğini belirtmekte birlikte, Carroll'ün Madrid'de attığı 500 şutta isabet oranı yüzde 44.

Hocanın Melih'ten beklentilerinin farkındayım, ve kendini kesinlikle geliştirdi, topu yere vurma konusunda mesela. Ama görüyoruz ki bir Nunnally seviyesinde bile rotasyonun hatrı sayılır bir oyuncusu değil. Bunda da ben ana sebep olarak savunmasının kötü olmasını görüyorum. Elinden geldiğince onu da düzeltmeye çalıştı ama lateral hareketi yavaş, fizik olarak da iyi savunmacı olmasını sağlayacak -uzun kollar gibi- bir avantajı yok. Savunma bilgisi sıfır değil artık, kendini geliştirdi ama bu handikapları Melih'in sahada kalma süresini bence doğrudan etkiliyor.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Kutay
bir de şu pencereden bak
Bİrkan hep kaybeden takımlarda o rakamları yapmış
Melih kazanan takımda yapmış
çok basit bir soru
Melih misal geçen sene 1 efes deplasman maçı kazandırdı , o maçı Birkan kazandırabilir miydi ?

Çevrimdışı Kutay

• Üye
    • kutay_erkan

Kutay
bir de şu pencereden bak
Bİrkan hep kaybeden takımlarda o rakamları yapmış
Melih kazanan takımda yapmış
çok basit bir soru
Melih misal geçen sene 1 efes deplasman maçı kazandırdı , o maçı Birkan kazandırabilir miydi ?

Melih'in bazı müthiş performansları var, mesela bir Galatasaray deplasmanı da vardı. Ama düzenli olarak yüksek yüzde ile atabilse daha da güzel olur. Her oyuncunun her zaman daha da gelişme payı var diye bakıyorum ben.

Dediğine katılmakla beraber diğer açıdan da bakabiliriz abi, Birkan temposuz hücum eden o leş Efes hücumlarında bu yüzdeleri yakalamış. Melih genelde makina gibi işleyen bir takımda.

Bu arada yanlış anlaşılma olmasın, Melih'i çok severim hem insan hem oyuncu olarak. Ama "Bizdeki yerli oyuncular iyi, onlarınkiler (Efes, GS, Daçka) kötü" dersek kendimizi yanıltır ve oyuncularımızdan aşırı beklentiye gireriz. Büyük takımların yerli kadrosu az çok benzer. 1 tane iyi verim veren oyuncu (Dixon, Cedi, Sinan, muhtemelen Semih olacak); 1 tane yardımcı oyuncu (Melih, Birkan, bazen Göksenin, Efes'te değişiyor) ve genç oyuncular. Dixon'ın çok yukarıda olması ve Koç farkı ibreyi bize çeviriyor.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Yok ya ben öyle düşüncede değilim
Diyorum ya en iyi Türk Bobby Dixon gerisi hikaye
Birkan çok yeteneksiz ben böyle yeteneksiz topu bomba zanneden heriflere uyuz oluyorum
;)

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
yiğiter uluğ takım tutmuyor diye biliyorum hakan. en azından galatasarayla bir alakası yok sanırım.

Abi benim aklımda yanlış kalmış olabilir. Seneler önce Yüksek Kramponlar programında Feryal Pere'den duymuştum. Hoojdonk için Aziz lakabını onun yakıştırdığını... Belki de Fenerbahçeli olmadığını kastederek söylemiştir.