Gönderen Konu: ŞAMPİYON FENERBAHÇE / Türkiye Basketbol Süper Ligi / 2016-17 Sezonu  (Okunma sayısı 208863 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı aaaaaa1907

• Üye
  • Yer: İzmir
    • balkabalka
ekşi sözlük'te şimdi efes ile alakalı yazılmış bir yazıya rastladım. adam galassaraylı ama resmen gö.e gö. demiş, helal olsun! efes alma nefes al!

yazacağım,dayanamadım.okumak isteyen okusun.

ülkeye basketbolu sevdiren lafı kadar mit bir laf duymadım ömrü hayatımda.

efes pilsen bu ülkeye basketbolu falan sevdirmemiştir.yok öyle birşey.kendi kendine misyon uydurup,yıllarca tam tersi bu ülkenin basketbolunun önünde ki engeldir kendileri.

bu ülkede biz 1985 te lütfi kırdar'da ağzına kadar salonda fener ile final oynarken efes neredeydi?

bugün sırf galatasaray'dan kovulduğu için halen galatasaray'a hırs besleyen turgay demirel'in yıldız olduğu,efe aydan'ın fener'de oynarken imrendiğimiz seneler neredeydiler?

bir laf uydurmuşlar,biz basketbolu sevdirdik.

hayır kardeşim,siz ve ülker bu ülke de az kalsın basketbolu bitiriyordunuz.eczacıbaşı gerçeği varken size ne oluyor?

altyapı olaynız sadece ufuk sarıca,volkan aydın ve hidayet türkoğlu'ndan ibaret.30 senede 4 tane adam yetiştirmişsiniz.nerede o hep sözünü ettiğiniz altyapı?

tamer oyguç eczacıbaşı kökenli,mirsat novi pazar.

2 yabancı sınırlaması olan türkiye basketbol liginde o dönem çok sanşlı bir jenerasyona denk gelip,naumoski ile harmanlıyıp 4 sene üst üste şampiyon oldunuz diye mi basketbolu sevdirdiniz bu ülkeye?

kinder bologna serisi,stefanel milano ve aris koraç kupası finali.evet bizde o gün efes pilsen'i tuttuk.evet bizde o gün efes kazansın istedik ama ne ben,ne fenerli arkadaşim ''aaaa basketbol diye birşey varmış,ne zevkli'' demedik.

asıl siz basketbolu biz ile sevdiniz.asıl siz ilk önce spor takımı kuran müesseseler vergi indirimi alır adında spor klubü kurdunuz.sonra bu indirim kesmedi ki,geldin bokunu çıkardın.

ben yaşlıyım,benim hafızam ile baş edemessiniz gençler.yok öyle şimdi çıkıpta 100 senelik camialara laf etmek.

eğer olay basketbolcu yetiştirmek ise,ne itü'nün ne eczacıbaşı'nın hatta fenerbahçe,galatasaray'ın eline su dökemessiniz.

90'ların ortalarında naumoski'nin gelişi ile basketbola merak saran her fenerbahçe'li,beşiktaş'lı ve galatasaray'lının asıl siz parkelerden uzaklaşmasını sağladınız.

97 senesini hatırlarmısın? salondaydım ben.kerem tunçeri daha yeni yetme ama fena yetenekli.alt yapımızdan çıkmış.orhun ene büyük kaptan var.teoman öztürk,alba berlin'den almışız.yabancı sınırlaması var işte.2 tane de amerikalımız.

play off yarı finalinde eşleştik.ilk maç.salon nasıl? iğne atsan düşmez.yenilmez armada geri dönüyor.

ne oldu? döndürmediler.

hakemler doğraya,doğraya bitiremedi.senin o hidayet'li,mirsat'lı,ufuk'lu,naumoski'li kadro hakem yardımı ile maçı aldı gitti.

daha yazarım.ne maçlar var hafızamda.fenerbahçe'den ibrahim kutluay'ı alışınızı da unutmadık.ptt'den murat evliyaoğlu'nu.

ya da ülker'in doğru yolu bulmadan önce yaptığı şerefsizlikleri de.

siz asıl bu ülkenin genç neslinin basketbolu tam sevecekken önünde tuttuğu takımı 30'lara 40'lara yatırarak basketboldan kaçırdınız.

ne kadar çok genç arkadaşım,kardeşim basketbolu sevmeye çalışacak olsa da,bakıyordu ki '' fenerbahçe 56-efes pilsen 89'' '' galatasaray 78-efes pilsen 93''

sonra ben bu 12-13 yaşında ki çocuğa nasıl gel maça gidelim diyeceğim? sevmek gelmiyordu içinden basketbolu.

eczacıbaşı gibi kapatın gidin yol yakınken.gittikçe antipatik hale geliyorsunuz.

paok,ludwing diye dalga geçtiğin takımlardan önce sen asvel'e yarın bütçe kadar olan takıma nasıl istanbul'da 20 bin seyirci önünde 2 kere çeyrek finalde elendin onu anlatsana bize?

mesele bu ülkeye kupa getirmekse fenerbahçe daha yeni en büyüğünü getirdi.hemde 7 senelik bir yapılanma ile.

mesele basketbolu sevidrmekse,

tofaş bursa'ya sevdirdi.karşıyaka izmir'e.beslenspor vardı yaşınız yetmez.antep'e.çukurova adana'ya.olin edirne edirne'ye.

mavi jeans ortaköy vardı bu ligte ya.hiç bir farkınız yok işte bu klüpten.tek farkınız daha fazla para harcayıp,daha fazla ego tatmini başka bir şey değil.

yabancı sınırlaması serbest kaldığından beri ortalarda yoksunuz.o da başka bir tartışma konusu aslında.

neyse,

hüsnü çakırgil,harun erdenay,hakan yörükoğlu,mert uyguç,ömer büyükaycan'lı derbileri çok özlüyorum halen.

sizi ise hiç bir zaman özlemeyeceğim.

https://eksisozluk.com/entry/68627901
HEPİMİZ ÖLELİM FENERBAHÇE YAŞASIN!
#sarıtribün

Çevrimdışı dincerorc

• Üye
yarak zorlar abi yarak
bilir misin

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne

Valla bu iki takima karsi tarafsiz olabilecegimi dusunen biriyim ikisine de zerre sempatim yok ... cehennemin dibini boylasinlar
ama Efes tarafinin derdi suymus guya;

* Federasyona verilen sponsorlara ait biletlerin Beşiktaş'a verildiği iddiası.
* Brandon Paul'a verilen cezanın savunmanın gönderilmesinden yarım saat sonra gelmesi ve ceza gerekçesinde yer alan küfürün olmadığı iddiası.
* Tuncay Özilhan'a yapılan küfürler. (oyas oda sekiztasli)
* Hakemlerin küfürlere karşı anons yaptırmaması.
* Hakemlerin taraflı yönetim gösterdiği düşüncesi.
* Ufuk Sarıca'ya gösterilen hoşgörünün Perasovic'e gösterilmediği gerekçesi.

bla bla bla (haksizlar diyemiyorum...)

Bana kalsa ikisi de birbirini yesin .... sonra bizde kalani parcalariz ....

Ama her zaman tercihim Efes'in gelmesi... Sonucta;

1-sekiztas adli hazimsizlari, rakip olarak bile kaale almak istemiyorum ... en azindan baska bir Euroleague takimi ile oynariz....
2-Cincon gibi cirkefligin dibini vurur seyircileri ... bizim oyunculara kufur hakarat falan olur ... Bir ara Hakan abinin dedigi gibi ... Bu sezon kufur yemesin bu cocuklar, uzulursen sadece ona uzulurum.....
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya/Alanya
    • sinanycl
Bjk adım adım finaldeki rakibimiz olmaya doğru gidiyo. İlk yarıyı 19sayı farkla onde kapattılar ki efesliler akşam tatil için uçakları varmışcasına gamsız oynuyo. Garip bi temenni olacak ama umarım akatlarda 1maç kaybederiz de seriyi ataşehirde 4-1 ile kendi evimizde tamamlarız 😁

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimdışı selimiyeli

• Üye
Efesin durumu gerçekten içler acısı..

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
Clarksız Beşiktaş Sompo, son çeyreğe 28 sayı önde giriyor İpekçi deplasmanında.
37 oldu.
« Son Düzenleme: 06 Haziran 2017, 21:38:24 Gönderen: kenz »

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
Efeste garip bir haller var. Böylesi bir farkla beşiktaşa yenilmelerinin izahı yok. Ya protesto, ya bizle eşleşme korkusu yada oyuncuların sezon bitsin de kurtulalım havası.

Çevrimdışı cansipor17

• Üye
  • Yer: Çanakkale
Efes tamamen bitse de gitsek havasındaydı.  O kadar kötülerdi ki maçı izlerken bjk o kadar iyi değil bu efes maçı istemiyor diye düşünmedim değil.

Bi ara çok iyi top çevirdiler onu da bilinçli yapmamışlar boş şut doğuşa kaldı amk

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
İlk maç 09 Haziran Cuma günü... Maçın saati henüz belli değil.

Haydi bismillah diyelim. Allah mahcup etmesin.
« Son Düzenleme: 09 Haziran 2017, 21:58:42 Gönderen: kenz »

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Hakan abi maç saati cuma 20.00 sanırım
diğer maçımız da pazar günü saat 18.00

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
Halihazırdaki serilerimiz:
Resmi maçlarda üst üste 18 galibiyet
BSL'de üst üste 26 galibiyet
BSL'de sahamızda üst üste 37 galibiyet
Beşiktaş'a karşı BSL'de üst üste 10 galibiyet

Beşiktaş'la son 33 sezonda(daha öncesini bilmiyorum) play-offta 2 kez karşılaştık.1993'te ÇF'de 2-0 kazanırken, 2012'de yine ÇF'de 2-0 kaybetmiştik.

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya/Alanya
    • sinanycl
9 Haziran Cuma – 20:00 // Fenerbahçe – Beşiktaş Sompo Japan

11 Haziran Pazar – 18:00 // Fenerbahçe – Beşiktaş Sompo Japan

14 Haziran Çarşamba // Beşiktaş Sompo Japan - Fenerbahçe 

16 Haziran Cuma // Beşiktaş Sompo Japan – Fenerbahçe

İlk 4 maçlık resmi program bu şekilde...

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimdışı göktürk77

• Üye
  • Yer: ötüken ormanından
Bu seriyide 3-0 la süpürür geceriz de bu tinerci tayfasına anlam veremiyorum, adamlar efesi yenince kendilerine acaip bir haller olmuş ciddi ciddi bizi 4-2  yapıp bizi süpüreceklerini iddia ediyorlar , hayat ne kadar tuhaf lan bunları tiner cekipte mi söylüyorlar hani es kaza bir maç hakemler sayesinde alabilirsiniz attıgımız girmez şudur budur da 4-2 yenip bizim elimize verceklermiş  vay arkadaş bu tiner nelere kadirmiş vay lan ne yazacagımı bile şaşırır oldum .

Çevrimdışı Zeljko Obradovic

• Üye
  • Yer: Aydın
Ülkedeki en başarılı spiker-yorumculardan biri olan ve maç anlatımını çok sevdiğim İsmail Şenol bile "bütçe" temalı tweet atıyor. Bu ülkede basketbola bakış çok yüzeysel çok sığ. Örnek vermem gerekirse;
İsmail Şenol'un, Ufuk Sarıca Erman Kunter Oktay Mahmuti ve Ergin Ataman'la yaptığı programda bu en iyi Türk koçlar öyle bir konuşuyor ki hani benle basketbola biraz ilgili bir arkadaşımın konuşmasından hiçbir farkı yok(Basketboldan çok iyi anlayan birisi de değilim hani genel manada konuşuruz basketbolu detaylara inecek kadar bilgili insanlar değiliz)
Mesela en basitinden şu; Geçen sene Kalinic 5 numara oynadığında bu 4 koç da, İsmail de bunu düşünebilirler miydi? Bence tek bir noktadan bakıyor hepsi basketbola. Udoh-Vesely ikilisi için bütün basketbol yorumcuları neler söylemedi neler, çünkü onların mantığına göre 4 numara illa dışardan şut atmak zorunda.
Bu sığ bakış açısına taraftar sahip olabilir, ki ben de mesela bu gibi uç şeyler düşünemem ancak öyle veya böyle en iyi 4 Türk koç ve en iyi basketbol yorumcularımız böyle konuşunca Obradovic'in basketbola bakış açısının ne kadar ileri ufkunun ne kadar geniş olduğunu daha iyi anlamaya başladım. Allah onu başımızdan eksik etmesin.

Çevrimdışı truant

• Üye
  • Yer: İstanbul/Antalya
    • Truant10
Son 11 senedeki 8. finalimiz oluyor bu, 6 şampiyonluğumuz var tek kaybedilen final ise Ergin Ataman'lı, Kerem Gönlüm'lü, Kasun'lu Efes'in temiz(!) bir şekilde kazandığı şampiyonluk. Final serilerinde 3 kez Efes'i, 2 kez Galatasaray'ı, bir kez ise Türk Telekom'u yendik. Bizim dışımızda ise Efes, Ksk, Galatasaray ve Beşiktaş'ın 1'er şampiyonluğu var, bizim haricimizde hiç bir takımın ligi domine etmesine izin vermedik, 10-15 gün içinde ise 8. şampiyonluğumuzu kutluyor olacağız. DOMİNASYON!