Euroleague finali dahil, Kadın basketbol takımının tek maçını izlemediğim için yanılır isem kimse ayıplamasın. Çünkü Birsel ve Candace Parker dışında hiçbir oyuncuyu tanımıyorum. Pazar günü kanalları dolaşır iken en ölü saatte maçın üçüncü periyotuna rastladım ve üç beş dakikasına baktım. Kazandığımızı da akşam forumdan (Anka'nın mesajından) öğrendim. Şaşırdım. Çünkü izlediğim bölümde karşı taraf her yönüyle bizden daha iri, daha diri, daha istekli, daha organize bir takım görüntüsü veriyordu.
Nasıl kazandılar bilmiyorum ama -izlediğim beş dakikalık bölüm ne kadar kriter olacaksa- benim gördüğüm Yakın Doğu, bu Fenerbahçe'yi 20'ye bağlar. Yanına bile yaklaştırmaz. Dediğim gibi tesadüf ettiğim beş dakikayı baz alarak yazıyorum.
abi acıkca soyleyeyim hicbir takım net ustunluk saglayamıyor digerine...hatta bizim daha iyi oldugumuzu bile soyleyebilirim...ydu bizim gibi ani dudus yasamıyor..tek avantajları o...biz daha iyi oynuyoruz macların genelinde ama dusulerimiz cok feci oldugundan tum fark kapanıyor o sırada...
ama surası kesin eger hakemler quanitra nın sertligine ızın vermeseler her amcı +10 ile kazanırdık...cok farkediyor..
bizde olsa q su 4 mactada 5 faulle dısarıdaydı...
daha 4. faulunu biel almadı q hicbir macta...dusun hakem rezalaetini..
hani q nasıl bir salak oyunuc oldugunu bilmesek yutarsın yada yuttrurlar...ulan bu karı 3 sene bizde oynadı hakemler her yaptıgına zart zurt duduk caldı...simdi nedenc almıyor...sırf uzerinde fb forması yok diye...
o yuzden basketbol ahkemlerinin ne kadaar serefsiz ve haysiyetsiz oldugunu sadece q uzerinden anlayabilrisn..
mesela dun q 40 dakika sahada kaldı 27 sayı 11 reb alıp canımıza okudu...
halbuki ilk yarı 5 faul almıstı normalde...ama 1 faulle tamamladı...yani 2. faulu bile vermeye tenezzul etmediler ki q'ya kenara bile gelmesin 5 dk bile...cunku o 5 dakikada icinden gecerdik ydu nun pota altını...bunu bildiklerinden zaten calamıyorlar faulleri...
dun yaptıgı faul haric, ilk yarı 2 tane perdede pelin ve allie ye hareketli perde yaptı calmadılar...hele 2 tane parker'in atısına (turnike ve dıs sut) o kadar bariz 2 faul yAPTI ki, inanışlmaz...her ikisinde bırak dokunmayı parker'a , kadın parker'in ustune dustu...temasın allahını yaptı...o 2 faulde verilmedi...