Gönderen Konu: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası (Kasım 2016 - Temmuz 2018)  (Okunma sayısı 295984 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
Ynt: Ynt: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #3000 : 04 Ekim 2017, 20:40:58 »
Bu arada, Bogdanovic ile kıyaslanma konusunda da bir şeyler söylemek istiyorum. Bogdanovic, geçen sene nisandan sonra süper star kategorisine yükseldi, o ana kadar geçen sürece bakarsak Wanamaker belki de daha öndeydi.

Sent from my iPad using Tapatalk
Yapma Ayhan hocam, yapma.. :(
« Son Düzenleme: 04 Ekim 2017, 20:41:40 Gönderen: sonkale1907 »
FENERBAHÇE

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #3001 : 04 Ekim 2017, 20:45:07 »
Evet, orada biraz abarttım, ama sonuçta Wanamaker da Bogdanovic in performansını beğenmediğimiz şartlarda test edilmedi ama vurgulamak istediğim Wana o kadar küçümsenecek, Bogdan yapıyordu, bende yaparım diye düşünüp boyundan büyük işlere kalkışacak birisi değil.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #3002 : 04 Ekim 2017, 21:52:46 »
Hocam 1 e katılmıyorum. Tamam milli takımda oynamadılar ama katıldıkları takım da takım değildi ki :). Melli, Datome, Guduric, Sinan, Barış, Sinan, Sloukas yoktu, Bobby ve Kalinic de sakattı.

Yaklaşan dünya kupası elemesini düşünerek bu itemi yazdım aslında. Oyuncular eleme maçları süresince daha fazla antrenman yapabilir. Sonuçta taktik antremanlar da önemli. 16 kişilik kadrodan 7 sini yollasak bile kalan sağlar bizimdir  :)

Bu arada Sinan’ı 2 kez yazmışsın. Haklısın milli takımın ona çok ihtiyacı var  :D
PG ((())) / SG Baldwin / SF Tarık / PF ((())) / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #3003 : 04 Ekim 2017, 22:09:47 »
Sayı çok görünsün diye :)

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3004 : 05 Ekim 2017, 09:13:00 »
Cem başarısızlıkta eleştiri olur. Bu dünyanın herhangi bir ülkesinde herhangi bir spor dalında hatta spor değil, sinema, siyaset her alanda böyledir.
Örneğin müşteri hizmetlerinde çalışıyorsun 20 tane müşteriyi memnun ettin, 2 tanesinde büyük problemler çıktı. şirket ayağa kalkar. Genel müdüre kadar çıkar konu. Kimse demez ki kardeşim %90 memnuniyet oranı var diye. Olumsuzluklardan konuşmaktan keyif alanlar var, tartışmaktan, kaostan beslenen ama başarısızlıkta başarıya oranla daha çok ses çıkar. Bu doğal bir şey. Bir eleştiri ile ilgili sayfalar dolusu yorum olur çünkü bir eleştiren taraf vardır bir de bu eleştiren tarafı eleştiren muhalif taraf vardır. Başarıda ne konuşacak millet. Sevinirsin, hoplar, zıplar, sevincini paylaşırsın. Seviniyorsun diye seni eleştirmez kimse. Orada kesilir konu. Yenilince 10 sayfa yorum olur, yenince 2 sayfa. Bu insanın doğasında olan bir şey.
Eleştiri olur ya benim demek istedim forumlar ve twitter ağırlıklı eleştiri üzerine konuşuluyor, iyi güz şeyler yazıya dökülmüyor
Belki yapı meselesi bilemiyorum ama dediğin gibi banvit maçını kaybetsek 10 sayfa yazı olurdu şimdi 3 sayfa zor olmuş.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #3005 : 05 Ekim 2017, 11:36:31 »
Eleştiri olur ya benim demek istedim forumlar ve twitter ağırlıklı eleştiri üzerine konuşuluyor, iyi güz şeyler yazıya dökülmüyor
Belki yapı meselesi bilemiyorum ama dediğin gibi banvit maçını kaybetsek 10 sayfa yazı olurdu şimdi 3 sayfa zor olmuş.

Aslinda bizim takimdan da kaynaklaniyor bu.  Takim kotu olsa ve beklentiler dusuk olsa belki de tam tersi olurdu.  Takim cok iyi oldugu ve beklentiler de hayli yuksek oldugu icin kotu sonuclarda neden olagan disi oldu diye de yorum sayisi artabiliyor. 

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #3006 : 05 Ekim 2017, 14:13:05 »

çok doğal değil mi ?
derler ya köpeğin insanı ısrıması değil, insanın köpeği ısırması haberdir diye...

Çevrimdışı smith jr

• Üye
    • gfburakkk
« Yanıtla #3007 : 16 Ekim 2017, 01:23:14 »
Sonuçlardan bağımsız olarak söylüyorum.. Guduric öyle cok gelişime açık bir yetenek falan değil bence ve keza Nunnaly hep eksik kalacak bir oyuncu(yediği bloklarda potaya gidişleri lise oyuncusu gibi hele savunma hataları) Melih'i Sinan'a yüz kez tercih ederim. Wanamaker Bogdan'ın salladığı kafası olamaz (hiç abartmıyorum ve Wanamaker'ı beğenen biri olarak söylüyorum çünkü Bogdan bambaşkaydı yeteneği ve All Around tarzıyla ) keza Thompson potansiyel olarak Udoh'tan önde olsa da asla güvenip bel bağlanacak oyuncu olma eşiğini aşamayacak bence. Yani ön alan oyuncuları rahat olamayacak arkada JT var diyip. Gelelim Melli'ye.. Herkes çok beğeniyor ama defalarca söylediğim gibi bu Ada'm Hakkında inanılmaz kuşkularım var ve bu kuşkularım Milano karşısında 24s 8r 4a falan bile yapsa değişmeyecek..

Şimdi demeyin aha fırsatçı çıktı mağlubiyetler geldi diye ortaya çıktı falan diye. Eleştirmek için eleştirmiyorum. Gerçekten düşüncelerim bunlar olduğu için söylüyorum.
Ve mümkün olduğunca
Dixon Sloukas
Wanamaker
Datome
Kalinic
Vesely beşiyle oynayalım önemli anları
« Son Düzenleme: 16 Ekim 2017, 01:24:23 Gönderen: smith jr »

Çevrimdışı smith jr

• Üye
    • gfburakkk
« Yanıtla #3008 : 16 Ekim 2017, 01:33:26 »
Ya bir de gözlerim hiç alışmadı ya bu yıl formanın içindeki canlara ;D böyle bir tuhaf geliyor izlerken moda giremiyorum o yüzden Wanamaker Sinan Melli falan bizim formayla görünce bi afallıyorum hala ;D birilerini arıyor gözlerim :(( ve geçen yıl ki takım öyle keyifli oynuyor ve izlettiriyordu ki kendini, bu yıl cok yavan gelecek bir süre

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #3009 : 16 Ekim 2017, 11:32:48 »
Benim artık aklım almıyor bazı şeyleri. Kaç senedir aynı teraneler, oyunculara saydırmalar, bundan olmaz-şundan olmazlar falan filan. Sonuçta her sene sonu tükürülenler yalanıyor ama ertesi sene kalınan yerden devam.

Hafıza problemi mi var arkadaşlar?..

Ha, beklentiniz hiç maç kaybetmeden her kulvarda şampiyon olunmasıysa öyle bir dünya yok, size bu sırrı da bedavaya vereyim. ;)
« Son Düzenleme: 16 Ekim 2017, 11:34:29 Gönderen: Umut »
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı kursad2fun

• Üye
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #3010 : 16 Ekim 2017, 13:26:11 »
Sonuçlardan bağımsız olarak söylüyorum.. Guduric öyle cok gelişime açık bir yetenek falan değil bence ve keza Nunnaly hep eksik kalacak bir oyuncu(yediği bloklarda potaya gidişleri lise oyuncusu gibi hele savunma hataları) Melih'i Sinan'a yüz kez tercih ederim. Wanamaker Bogdan'ın salladığı kafası olamaz (hiç abartmıyorum ve Wanamaker'ı beğenen biri olarak söylüyorum çünkü Bogdan bambaşkaydı yeteneği ve All Around tarzıyla ) keza Thompson potansiyel olarak Udoh'tan önde olsa da asla güvenip bel bağlanacak oyuncu olma eşiğini aşamayacak bence. Yani ön alan oyuncuları rahat olamayacak arkada JT var diyip. Gelelim Melli'ye.. Herkes çok beğeniyor ama defalarca söylediğim gibi bu Ada'm Hakkında inanılmaz kuşkularım var ve bu kuşkularım Milano karşısında 24s 8r 4a falan bile yapsa değişmeyecek..

Şimdi demeyin aha fırsatçı çıktı mağlubiyetler geldi diye ortaya çıktı falan diye. Eleştirmek için eleştirmiyorum. Gerçekten düşüncelerim bunlar olduğu için söylüyorum.
Ve mümkün olduğunca
Dixon Sloukas
Wanamaker
Datome
Kalinic
Vesely beşiyle oynayalım önemli anları

bence iyi tarafından bakalım;
söylediğin gibi olursa seneye NBA'ya kaptıracağımız bir süper yıldız olmaz ve kadroyu korumuş oluruz.. bence; 

guduric: 2-3 yıl sonra şimdiki seviyesinin çok üzerinde bir yerde olacaktır ama geleceği seviye bile NBA'da iyi bir kontrat sağlamayabilir..
sinan: kendisinden rotasyon katkısı beklendiği için alındı ve bence ihtiyacı karşılayacaktır..
thompson: bu kadar basit faul almaması gerektiğini öğrenecektir.. udoh ilk yılında çok fazla top kaybı yapıyordu, vesely'de de ciddi bir faul sıkıntısı yaşıyorduk.. ikisi de bu anlamda kendilerini geliştirdiler.. bence thompson da 1-2 aya kadar avrupa basketboluna ayak uyduracak ve bayağı entry sildirecek..
melli: guiza sendromundan korkuyorum.. son sezon performansı aldatıcı değildir umarım.. şu ana kadarki görünüm moral bozucu..
wanamaker: bence neler yapabileceğinin sinyallerini kesik kesik de olsa gösteriyor.. sene sonunda yine EL şampiyonu olur da elimizde tutamazsak canı sağolsun..

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #3011 : 16 Ekim 2017, 14:28:16 »
Arkadaşlar rahat olun gerçekten iyi olacağız çünkü çok hata yapıyoruz. Adaptasyon süreci belliki umdugumuzdan fazla sürecek hepsi bu.

Bogdan ilk geldiği sene çok mu matah oynuyordu? Gou'nun yedeği durumundaydı resmen ve hatta ilk maçlarında ''nerden buldular bu kazmayı'' diyen de çıktı çevremde.

Peki ya Udoh? Vesely'nin çok çok gerisindeydi.

Guduric'in ve Thompson'ın kendi elinde her şey. Çalışarak mutlaka bir noktaya gelecekler. Guduric konusunda kasmayalım, bu sene hedef oyuncumuz değil çünkü. 1 sene kendini geliştirecek, bu 1 sene iyi bir fırsat.

Seraphin ve T Rob gelir gelmez damga vurunca Thompson can sıkmış olabilir ama bu adamın saha içi sıkıntıları geçince muhakkak damga vuracak. Her maç faul problemine giriyor ve takımı yalnız bırakıyor. 27-28 dk.ya sabitlenince bambaşka olacak. Ben Thompson'ın zaman içerisinde çemberi de çok iyi savunacagini düşünüyorum. Udoh'tan tek eksiği kısa savunması olacak.

Kaybettiğimiz son 2 maçta da Thompson faul problemi yaşamasaydı kazanırdık.

hmetin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3012 : 16 Ekim 2017, 15:43:41 »
Net olan birsey var ki kaybettigimiz 2 macta da ana etken rib. alamamızdı.Bu da cok can sıktı.

Çevrimdışı bahadircevlik

• Üye
  • Yer: adana
« Yanıtla #3013 : 16 Ekim 2017, 16:09:59 »
yorumları okuyunca ne kadar duygusal bir taraftar kitlesi olduğumuzu bir kez daha anlıyorum. Ben de bu yorumlarda yazıldığı gibi hissediyorum, zaten büyük camia olmak ta büyük kitleleri benzer duygularda birleştirebilmekten geçiyor sanırım. Her neyse, başımızda olabilecek en iyi koç var, transfer döneminde de bence alınabilecek en iyi oyuncuları aldık. Geçen sene ana rotasyon oyuncusu olan 4 kişi bu sene takımda yok ( ikisi, ki mevkilerinin avrupada en iyileriydi, NBA yaptı, ikisi de sakat olduğu için sezonu açamadı) Dolayısıyla biraz bocalamamız normal bence. Melli ve Thompson uyum sürecini atlatınca neler yapacağını göreceğiz hep beraber. Ben şahsen bu iki oyuncudan çok şey bekliyorum. Guduric avrupa şampiyonasında zaten ondan beklentileri kısa vadede yükseltmemem gerektiğini bana gösterdi, performansı artarak devam edecektir ve istikrarını koruyacaktır. Sinandan ben şahsen kayda değer bir katkı beklemiyorum. Geleyim Wanamakera!!! Bence bizim takım için asıl soru işareti bu transfer. Obradovicin elinde ya gerçekten inanılmaz bir oyuncuya evrilir ya da avrupada şampiyonluk hedefi olan hiçbir takımda oynayamayacağı ortaya çıkar bu sene.Transfer döneminin başından beri kendisiyle ilgili çok yorum yapmamaya çalışıyorum ve biraz daha bekleyeceğim kesin hüküm vermek için. ama kendisinden beklenen ya da transfer olma nedeni olan pozisyon ( bana göre tabi) öyle bir gün iyi iki gün kötü oynarım, bir maç asist yaparım diğer maç sayı atarım, sezon sonunda istatistik doğrulur diyebileceği bir pozisyon değil. Bir maçın bir anında karar vermesi gerekecek ve koca sezon ne yapmış olursa olsun o an yaptıklarıyla yargılanacak( vesely nin finaldeki faul performansı gibi) Kolay iş değil.. Allah yardım etsin.. Benim şu ana kadar ki kanaatim wanamaker ın o oyuncu olamayacağı yönünde. umarım yanılırım ya da umarım Obra reis işi o noktaya bırakmadan halleder.
 Netice olarak ben takımdan umutluyum.. Koçumuz Obradovic olduğu sürece ümitsiz olmak aptallıktır bence. Ayrıca bu günlerdeki değil Mayıs ayındaki sonuçlar bizim için önemli.. Biraz uzun yazdım kusura bakmayın
Harcamayacağım günleri, onları uzatmaya çalışarak.
Kullanacağım her anını zamanın.

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3014 : 16 Ekim 2017, 16:24:35 »
Benim Thomson konusunda şüphelerim oluşmaya başladı . Pek çok basit temel konuda çuvallıyor umarım isteği ve arzusu nedneiyle heyecandan oluyordur bu sakarlıkları.
« Son Düzenleme: 16 Ekim 2017, 16:31:13 Gönderen: Cemalex »