Gönderen Konu: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası (Kasım 2016 - Temmuz 2018)  (Okunma sayısı 295042 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı cansipor17

• Üye
  • Yer: Çanakkale
Ynt: Ynt: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #3495 : 30 Mayıs 2018, 12:31:25 »
Udoh'un rolüne koç Ahmet'i hazırlıyor diye düşünüyorum. Bu yıl bence Ahmet çok üstüne koydu. Savunma da kısaların karşısında durmaya çalışıyor tabi ki ekpe yada vesely seviyesinde değil şuan ama ümit var thompson gibi ilk adımda geçilmiyor . Bazı verdiği paslar muazzam oyun görüşü gelişti. Hücumda sutu yok ama bitiriciligini geliştirdi yüksek yuzdeyle oynuyor zaten verimsiz bir oyunu yok. Ayrıca Türk pasaportu var daha nolsun ligde çok süre alabiliyor. 

Ahmet eğer bu yıl gösterdigi yetenekleri keskinlestirebilir istikrarlı bir şekilde gösterebilirlerse çok önemli bir katkı alabiliriz oradan gelişimine devam etmesi lazım bence bu yıl önemli bir aşama kaydetti.

Bende singleton konusuna katılıyorum içeride 3 tane benzer katkı alınabilecek oyucu yerine hücumda alan açan üçlük atabilen falan bir uzun bize farklı özellikler katar.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #3496 : 30 Mayıs 2018, 13:52:40 »
Singleton 3 senedir Avrupa'da ve 3 senedir 5 oynuyor 4 oynuyor.
nasıl anlam veremiyorsunuz ki
izlemiyor musunuz maçları
adam radnolhp ile 4 5 oynadı kubanda
gist ile 4 5 oynadı panatiakos'da ..
olur olmaz ayrı mesele ama bu adam bize yaramaz filan demek Fenerbahçe ve koçun oyun sistemini hiç anlayamamışsınız demektir.
hücumda nasıl olsa sayı buluyoruz olayı çok mantıksız.
hoca hücumda spacinge her zaman önem verir elinde Velsey gibi bir oyuncu varken bir şutu olmayan oyuncu gelmesi olmaz bu takıma.
keza Ahmet de elde varken . Jason yerine alınacak olan uzun mutlaka ve mutlaka hucümda alan açması gerekiyor.
Avrupa'da şu anda bizim sisteme en güzel oturacak isim Chris ..
umarım alırız

Katılıyorum; kısa savunmasını ve dış şut tehditini de göz önünde bulundurmak lazım. Ayrıca Reyes, Fernandez gibi at hırsızlarıyla da oyun kuralları çerçevesinde didişebilecek karaktere sahip...

Çevrimdışı anil7com

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • anil10com
« Yanıtla #3497 : 30 Mayıs 2018, 15:54:34 »
olur olmaz ayrı mesele ama bu adam bize yaramaz filan demek Fenerbahçe ve koçun oyun sistemini hiç anlayamamışsınız demektir.
hoca hücumda spacinge her zaman önem verir elinde Velsey gibi bir oyuncu varken bir şutu olmayan oyuncu gelmesi olmaz bu takıma.
keza Ahmet de elde varken . Jason yerine alınacak olan uzun mutlaka ve mutlaka hucümda alan açması gerekiyor.
umarım alırız

hayırlısı olsun inşallah  :D
Fenerbahçe!

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3498 : 30 Mayıs 2018, 16:14:26 »
umarım alırız

Singleton savunması kötü veya zayıf bir adam da değil üstelik. Ayakları çabuk, adam değişmeli savunmayı yapabilen ki bunu hem Kuban'da hem de Pao'da uyguladılar, gamsız hırstan yoksun bir adam da değil. Bir tek kalıbı nedeniyle belki post savunmasında vasat altıdır zaten artık post oynayan uzun da kalmadı. Oynamak isteyene de sağlam yardım getirip devre dışı bırakabiliyoruz.

Udoh gidince ilk hedefimiz Singleton'dı, Pao vermedi. Thompson bekleneni veremese de alınmasındaki temel sebep şutunun da olması. Signleton'da bu şutun hem daha iyisi hem daha uzun menzillisi var. Bize cuk diye oturur Singleton alınmasını çok istiyorum. Vesely-Melli-Singleton avrupadaki en iyi uzun rotasyonunu oluşturur. Avrupadaki en iyi 10 uzundan 3 tanesi bizde olmuş olur.

CanCan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3499 : 30 Mayıs 2018, 17:04:15 »
umarım alırız

Senin gibi düşünmüyorum diye maç izlemiyor olacak değilim. Singletonı defalarca izledim. Kötü oyuncu diyen olmadı, bize yaramaz diyen de olmadı. Sadece bizde şu anda olmayan bir özelliği takıma katacak oyuncu değil...

Tavares boyalı alanda her topu ağzına sokar, ben böyle sahneleri izlemek istemiyorum. Tercih meselesi, hocam nasıl düşünür göreceğiz. Alırsa vardır bir planı elbette, almazsa da şaşırmam...

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3500 : 30 Mayıs 2018, 17:16:33 »
Senin gibi düşünmüyorum diye maç izlemiyor olacak değilim. Singletonı defalarca izledim. Kötü oyuncu diyen olmadı, bize yaramaz diyen de olmadı. Sadece bizde şu anda olmayan bir özelliği takıma katacak oyuncu değil...

Tavares boyalı alanda her topu ağzına sokar, ben böyle sahneleri izlemek istemiyorum. Tercih meselesi, hocam nasıl düşünür göreceğiz. Alırsa vardır bir planı elbette, almazsa da şaşırmam...

Valla Tavares Singleton'ın da oynadığı Pao serisinde 4 maçta ortalama 10 dk süre alıp 3 sayı ort ile oynayabildi. Pek öyle her topu ağzına sokamamış tam tersi topu dolaştırıp Tavaresin yavaşlığından faydalanıp Tavarese sokmuşlar gibi geldi sanki.

Singleton %45 civarı üçlük atan ayak çabukluğu olan, atletik, blok ortalaması iyi 2,06 boyunda adam. 3 sene euroligde oynadı. İki kez top8 bir kez de F4 gördü. Alt seviye takımlarda hormonlu istatistikler de yapmadı yani. Bizim asıl pivotumuz Vesely. Avrupa'nın en iyi uzununa sahipsen onun en verimli olduğu pozisyona adam almak yerine zaman zaman onun yerine de oynayacak ama yeri geldiğinde onunla da oynayacak bir adam almak çok daha mantıklı. Kaldı ki Singleton Birch gibi adamlardan kalite olarak da üstün. Adamın defosu yok, bir çok konuda ya iyi ya da baya iyi.

Çevrimiçi friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #3501 : 30 Mayıs 2018, 17:20:35 »
Valla Tavares Singleton'ın da oynadığı Pao serisinde 4 maçta ortalama 10 dk süre alıp 3 sayı ort ile oynayabildi. Pek öyle her topu ağzına sokamamış tam tersi topu dolaştırıp Tavaresin yavaşlığından faydalanıp Tavarese sokmuşlar gibi geldi sanki.

Singleton %45 civarı üçlük atan ayak çabukluğu olan, atletik, blok ortalaması iyi 2,06 boyunda adam. 3 sene euroligde oynadı. İki kez top8 bir kez de F4 gördü. Alt seviye takımlarda hormonlu istatistikler de yapmadı yani. Bizim asıl pivotumuz Vesely. Avrupa'nın en iyi uzununa sahipsen onun en verimli olduğu pozisyona adam almak yerine zaman zaman onun yerine de oynayacak ama yeri geldiğinde onunla da oynayacak bir adam almak çok daha mantıklı. Kaldı ki Singleton Birch gibi adamlardan kalite olarak da üstün. Adamın defosu yok, bir çok konuda ya iyi ya da baya iyi.

Yazdıklarımı sildirdiniz... Birebir katılıyorum. İlave olarak ben Ahmet'e çoğmuzdan daha fazla güveniyorum :) O yüzden Birch yerine Singleton ın spacing avantajını daha uygun buluyorum.
PG ((())) / SG Baldwin / SF Tarık / PF ((())) / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

CanCan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3502 : 30 Mayıs 2018, 17:26:35 »

Hocam almadığımız adam için neyin savunmasıdır bu anlayamadım. Adamın takımı saha avantajına rağmen elenmiş. O dört maçlık serinin 3 maçında bu arkadaş hiç bir varlık gösterememiş. Tavares topu ağzına soksa ne olur sokmasa ne olur...

Tekrarlıyorum, Singleton iyi oyuncudur. Ama bizim takıma katacağı ekstra bir özellik yoktur. Ne Vesely ne Mellinin boku olamaz. Komşunun tavuğu olayını bırakalım. Geçen sene de Wanamaker için aynı hava vardı. Bu sezon ne oynadığını gördük.

Çevrimiçi friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3504 : 30 Mayıs 2018, 17:35:14 »
Bazı kaynaklarda 2.03 bazılarında 2.06 veriliyor.
https://www.basketball-reference.com/players/s/singlch01.html
http://www.euroleaguebasketball.net/competition/players/showplayer?pcode=006614&seasoncode=E2017

Çok önemli mi 3 cm :)

İlk verdiğin link ayakkabısız ölçüler, eurolig ayakkabı varkenki ölçüleri kullanıyor. Vesely de mesela ilkine göre 2,11 iken eurolig sayfasına göre 2,13

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3505 : 30 Mayıs 2018, 17:36:15 »

İyi de bu adam center değil 4 numara diyorsun
adam center , 2.06 boyunda olması veya yüzü dönük 4 numara gibi hücum edebiliyor olması bir şeyi değiştirmez ki
Hines da 1.96 boyunda ama centerın babası ..
beğenmeyebilirsin ona da saygım var. herkes her oyuncuyu sevmek zorunda değil ama bu adam center değil dersen ben şahsen itiraz ederim durum bundan ibaret

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3506 : 30 Mayıs 2018, 17:38:25 »
Hocam almadığımız adam için neyin savunmasıdır bu anlayamadım. Adamın takımı saha avantajına rağmen elenmiş. O dört maçlık serinin 3 maçında bu arkadaş hiç bir varlık gösterememiş. Tavares topu ağzına soksa ne olur sokmasa ne olur...

Tekrarlıyorum, Singleton iyi oyuncudur. Ama bizim takıma katacağı ekstra bir özellik yoktur. Ne Vesely ne Mellinin boku olamaz. Komşunun tavuğu olayını bırakalım. Geçen sene de Wanamaker için aynı hava vardı. Bu sezon ne oynadığını gördük.

Average   30:09   10.8   40%   53.3%   78.6%   0.8   4.8   5.5   1.5   0.5   1.8   0.8   0   3.3   3.5   13.5
Singlelton'ın top 8 performansı..
bence sende acayip büyük önyargı var.
sevmediğin bir oyuncu iyi de olsa o yönlerini görmüyorsun
Jan Melli varken Chris bu iki oyuncuyu da çok iti tamamlar
hem savunmada hem de hücumda hem de mental olarak bu takıma çok katkıda bulunur ve çok çeşitli uzunlarımız olur.

Çevrimdışı constructor

• Üye
  • Yer: muğla
« Yanıtla #3507 : 30 Mayıs 2018, 17:43:46 »
singletonı alabiliyorsak koçun bir dakika düşüneceğini sanmıyorum. vesely-cris, cris melli, melli vesely gibi tabii bir de ahmetli rotasyonlaramız olur ki şahane şahane ama alamayacğız diye korkmuyorda değilim başka sebeblerden dolayı. ayrıca girmişken ilave edeyim, ben olsam wanna yerine delaney- teodosiç  ten birini alabiliyorsak almaya çalışırım, bunlardan biri olursa nunalyi tutarım, yok wanna kalırsa nunanly yerine ikili oyun oynayabilen 1-2-3 ten süre alan, hem kendi hem takımının üretimine katkısı olabilecek 2 numara alırım. aklıma bir isim gelmiyor.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #3508 : 30 Mayıs 2018, 17:46:28 »
Geri gelme ihtimali varsa ilk olarak Udoh.

Yoksa Singleton cuk oturur. Hem 4 hem 5 yedekler.

Ahmet'in ilerlemesini ben de beğeniyorum ama orta mesafe şut lazım. Şart oğlu şart.

Esas mesele uzun değil esas mesele elini taşın altına sokacak bir kısa. 2 sene sonra Guduric olur bu ama bize şu anda lazım o zira biz Bogdan'ın ilk geldiği dönemki gelişen takım değil zirvenin en büyük adayı, ekol durumunda bir takımız artık. Oyun sıkıştığında ağırlık koyabilecek, yoktan skor çıkarabilecek, kısaca Brad'in az daha beyinlisi lazım. Bence Brad kullanmıyor kendisininkini.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimiçi friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #3509 : 30 Mayıs 2018, 17:47:49 »
İlk verdiğin link ayakkabısız ölçüler, eurolig ayakkabı varkenki ölçüleri kullanıyor. Vesely de mesela ilkine göre 2,11 iken eurolig sayfasına göre 2,13

Yararlı bilgi, teşekkürler.