Basketbol yazarları içerisinde en güvendiğim iki isimdir; Ümit Avcı ve Gökhan Türe. Bu zamana kadar sırf haber olsun diye masa başı haber yaptıklarına şahit olmadım. İllaki bir duyum almıştır.
Daha önce şahsi fikrimi de yazmıştım burada. Para için yıllarca CSKA'da kalmış bir oyuncunun ciddi bir rakamı elinin tersiyle iterek ayrılması bize gelme ihtimalini zora sokan bir durum. Avrupa kıtasında CSKA'nın Teo'ya vereceği parayı verecek takım yok basketbolda. Ama artık yaşta ilerlemişken parayı değilde son 7-8 yılda final four'a kadar gelip elenmek ve sadece tek şampiyonluk yaşamış olmak canına tak etmiş, gözünü açmış olabilir mi? Onu bilemem. İlgimiz olması çok doğal çünkü koç geldiği günden beri hemen hemen her yaz Teo ile adımız anılmıştı. İllaki teklif yapmışız, nabız yoklamışızdır ama geleceğine pek ihtimal vermiyorum. Ha az önce yazdığım gibi kafası dank etmişse o zaman neler olur bekleyip göreceğiz.
Llull konusu ise Teo'dan daha karmaşık. Kontrat altında bir oyuncu olmasının dışında Real'in oyun sisteminin merkezinde yer alan bir isim. Böyle bir oyuncuyu takımından koparmak hiç ama hiç kolay değil. F4 sonrası Llull'un açıklamaları çok konuşulmuştu. Belki taraftardan etkilendi, belki Obradovic ile çalışma arzusu var içerisinde. Ama gelmesi şu şartlarda hiçte kolay değil. Oyuncu kabul etse Madrid kabul eder mi hiç sanmıyorum. O yüzden Teo'nun gelebilme ihtimali Llull'den daha fazla diye düşünüyorum.
Cem abi'nin dediği gibi Ümit abi sözüne her zaman güvenilen bir basketbol muhabiri. Kesin duyum almadan haberi kaleme almamıştır. İlgimiz illaki vardır ama ikisinden birinin gelebileceğini ben pek sanmıyorum. İnşallah yanılıyorumdur tabiki