güzel kardeşim İrem ile beraber protokol tribünü hemen yanında yerimizi aldık.
Süleyman abi ve onun genç tayfası hemen arka tarafımızda oturuyorlardı.
İrem ile biz olmazsak zaten tribünü yaş haddiden dolayı emekli edebilirlerdi.

neyse ki süleyman abinin sesi ve enerjisi beni suya götütüp susuz getirecek seviyede idi
tam önümde 93 yaşında bi voleybol sever tatlı bir dede oturuyordu.. Allah uzun ömür sağlık sıhhat versin...
Fonteles ve Ivan diğer arkadaşları ile beraber ısınıyorlardı ve ikimizde çok mutlu olduk. fakat fonteles'in suratındaki ''acı ifadesi'' çok belliydi. Ivan maça başlıyordu ama hastalığı her halinden belliydi , burnu kıpkırmızı idi.
Maça Fonteles harici diğer as oyuncularımız ile başladık .
İlk 10 sayı karşılıklı sayılar ile geçti , ilk 10 sayıda Arslan Ivan'ı topla hiç buluşturmadı , sanırım Ivan'ın enerjisini set sonlarına saklamış olabilir diye düşündüm ama rakip karşısında beklentinin üzerinde zorlanınca bu plan işe yaramadı.
İlk seti ağırlıklı Marshall üzerinden oynadık son 5 sayıda ise Ivan çok etkiliydi.
İkinci set rakip ''
falsolu float '' servis ( topa yumuşak vurulur , top havada tabiri caizse süzüle süzüle karşı sahaya geçer ve bir anda yere düşer - Float servisi kabaca ve hepimizin anlayacağı şekilde izah etmeye çalıştım , kusura bakmayın ) , İyi atılan Float servisi karşılamak çok zordur 2 sene önce Asseco ile Cev cup yarı final maçında rakip orta oyuncu ( polonya milli şimdi adı aklımda değil ) attığı float servisler ile bizi darmadağın etmişti. rakibin attığı bu servisleri karşılamakta bütün bir set çok zorlandık ama 2nci set çok kötü servis karşıladık bunun üzerine Arslan'ın kötü pas tercihleri eklenince bu seti kaybettik , aslında seti çok rahat alırdık ama maç sonlarına doğru 3 sayılık bir seri yakaladılar.
3 ncü setten sonra artık bronşit hasta halsiz olayları ikinci planda kaldı ve devreye Ivan '' the Teribble '' girdi. Marshall ile beraber 3ncü ve 4ncü seti aldılar desem yalan olmaz. her ikiside çok iyi servis attılar.
Marshall Fenerbahçe forması altındaki en verimli sezonunu yaşıyor , özellikle attığı mükemmel servisler bizim adımıza çok önemli..
Ivan 30 sayı ile maçı tamamlamış ama % kaç ile hücum ettiğine dair bir bilgi yok ama aldığı sayıların en az 10 tanesi çok zor sayılardı. bu saatten sonra Ivan şöyle böyle demeye gerek yok zaten , Allah nazarladan saklasın onu demek kafi...
Arslan 2nci set harici takımı iyi yönetti , hakkını yemeyelim kötü olduğu zaman eleştiriyorsak iyi olunca da hakkını vermek gerekiyor.
ama Arslan orta oyuncularını kullanmamaya devam ettikçe MArshall ve Ivan'ın üzerine yük binmeye devam edecek.
Manşet sonrası top Arslan'a gelirken rakip blok yerleşimi hemen 3 lü bir şekilde ya İvan'ın olduğu yere veya Marshall'ını olduğu 4 numaralı köşeye doğru yerleşim yapıyorlar. Ortaya önlem almadılar desek yeridir.
arka orta hücumlarında iyi paslar verdi , birkaç hücumda top seviyesi ayarlayamadı ama Marshall gibi tecrübeli bir smaçöre sahip olunca o pozisyonlar sayıya dönüşüyor.
Serkan bariz göbek yapmış ve ne yazık ki zor maçlarda sallanıyor, Castellani maç boyunca ona ne şekilde durması gerektiğini ve nasıl manşet alması gerektiğini göstermek ile geçti.
maç sırasında İremkız a da söyledim , hanımefendiler lütfen yanlış anlamasın ama erkek voleybolunda sporcu '' kız gibi smaç '' servis atacağına kadar float servis atsın daha iyi , ki maç sırasında Emin ve Kemal in attığı ( özellikle Emin ile çok etkili olduk ) servisleri karşılamada çok zorlandılar.
Rakip iyi bir takım değil , en büyük ve tek numaraları attıkları zor servisler , ilginç bir pasörleri var, her hareketi faul kokan ilginç bir pasör , Fiziklerinin hakkını veremeyen bir takım ama işte o attıkları öldürücü servisler sayesinde çok zorladılar
Tabi yaşadığımız hastalık ve sakatlıklar bizi çok etkiledi.
Emin kardeşime çok geçmiş olsun diyorum
takım iyi gidiyor ama blok tutma konusunda eksiklerimiz var , challenge kupası bizim için önemli , kalitemiz olarak özellikle 3 tane smaçör oyuncumuz olarak biz Şampiyonlar ligi ayarındayız o yüzden bu kupayı almamız gerekiyor ,
sırf ileyleyen turlarda kullanmak için bi iyi yabancı orta oyuncu trasfer etme imkanımız olsa çok iyi olur diye düşünüyorum
Castellani çok önemli ve değerli bir hoca , uzun yıllar kendisi ile çalışmamız gerekiyor.
Ivan ı izlemeye doyamıyorum , halen çok fit halen çok iyi durumda
tebrikler takıma diyorum
lig maçlarında taraftar gelmiyor bunu anladık ama avrupa kupası maçlarında ilerleyen turlarda daha fazla seyirci desteğine ihtiyac var gerkiyorsa bilet parası bile almasın klüp taraftarı çekmek için ne gerekiyorsa yapsınlar
biz bu forumdaki bütün dostlar olarak hem bu ortamda hemde twitterda salona daha fazla taraftar çekebilmek için elimizden geleni yapacağız