Gönderen Konu: 2019 FIBA Dünya Kupası  (Okunma sayısı 78164 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Ynt: 2019 FIBA Dünya Kupası
« Yanıtla #60 : 24 Ağustos 2019, 20:39:04 »
Abi, kolej zamanlarından kalma bir mevzu olabilir aslında onu da en iyi sen bilirsin. Gerçi nasıl bir ah almışsa sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkartıldı çocukcağız..

İlk kazandıkları Avustralya maçının yıldızıydı. Birisi kendi potasına olmak üzere, maçın başlarında her attığı girdi. Maçın sonunda da en kritik isabetleri bulan eldi. Şimdi büsbütün çuvallayacaklar. Kaldılar mı Marcus Smart'a, Plumlee'ye, Barnes'a... Son maçta Turner'da üretmeyince... Düşün ki, üç uzundan toplam 5 sayı buldular. Barış Hersek, Ahmet Düveroğlu ve Semih Erden üçlüsünü koysan, 5 sayıdan fazlasını üretirdi. :D

Çevrimdışı franz392

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #61 : 26 Ağustos 2019, 11:00:38 »
Amerika'nın geçen gece İspanya ile oynadığı hazırlık maçının tamamına aşağıdaki linkten erişebilirsiniz... İspanya'yı maçın başında Rubio, son bölümde ise Marc Gasol ayakta tutmaya çalışsa da, eski görüntülerinden uzaktalar... Amerika ise bu turnuvada müthiş bir keskin şutör sıkıntısı yaşayacak gibi bir görüntü veriyor. Bu maç iyi üçlük isabeti buldular ama ellerine baktıkları oyuncuların neredeyse hiçbiri istikrarlı şutör değil. 2014 senesindeki son dünya kupasında üçlük şov yapmışlardı. Şimdi ise tersi bir oyuncu profili var. Bir de baskıda gardlar sıkıştırma oyunlarına çok kolay düşüyorlar.

Merak ettiğim bir şey de şu... Kemal Erdem özellikle okursa... Kaçırdığım bir şey mi oldu? Las Vegas taraftarı top Kuzma'nın eline her değdiğinde niye sesini yükseltti?

Neyse... İşte size Amerika - İspanya maçı... Yani son 13 sene adına konuşursak, basketbolun dünya derbisi...

https://www.youtube.com/watch?v=uSLQo8nc1_c&t=10s

Lakers maçlarında da oluyor bu. Top Kuzma'ya gelince seyirciler 'Kuuuzzzz' diye bağırıyor, tabi ses bir yandan da 'boooo' gibi geldiği için yuhalanıyor sanılabilir ancak durum bunun tam tersi :) Las Vegas ile özel bir ilgisi var mı bilmiyorum ama Kuzma ülke içinde sevilen oyunculardan. Başka bir şehirdeki bir milli maçta da aynı tezahürat gelse şaşırmam. Maalesef sakatlandı tabi sonra.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #62 : 27 Ağustos 2019, 16:19:44 »
Kanada ile oynadıkları ve 84-68 kazandıkları son hazırlık maçı... Hiçbir B planı olmayan, tek marifeti tam saha baskı yapıp, hızlıca rakip çembere gitmek olan, taktiksel olarak da Popovic'in henüz hiçbir şey katamadığı -ki onun gibi sistem koçları için kadronun uzun süre birlikte oynaması gerekir- hezimete göstere göstere koşan Birleşik Devletler... Üçlükleri girmediği zaman sudan çıkmış balıktan farksızlar... Kanada yerine akıllı bir Avrupa takımı olsa, farka yatırırdı. Buyurun maç;

https://www.youtube.com/watch?v=C-sB-ckInrY&t=23s

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #63 : 27 Ağustos 2019, 17:41:31 »
Kanada ile oynadıkları ve 84-68 kazandıkları son hazırlık maçı... Hiçbir B planı olmayan, tek marifeti tam saha baskı yapıp, hızlıca rakip çembere gitmek olan, taktiksel olarak da Popovic'in henüz hiçbir şey katamadığı -ki onun gibi sistem koçları için kadronun uzun süre birlikte oynaması gerekir- hezimete göstere göstere koşan Birleşik Devletler... Üçlükleri girmediği zaman sudan çıkmış balıktan farksızlar... Kanada yerine akıllı bir Avrupa takımı olsa, farka yatırırdı. Buyurun maç;

https://www.youtube.com/watch?v=C-sB-ckInrY&t=23s

Abi her şeye rağmen hâlâ en büyük favori durumundalar ve biraz takım olurlarsa kazanırlar. Avustralya yenilgisi ayaklarını yere basmaları adına hayırlı oldu onlar için.

En büyük yıldızların teker teker çekilmelerini de anlamak gerekli. Yenilgi riski ve şampiyon olamama riski büyük olduğu için 2002'deki rezillikte isimleri geçenler gibi anılmak istemiyorlar. Ayrıca seneye olimpiyat var ve onlar için ne derece önemli olduğunu sen daha iyi biliyorsun. Üst üste 2 yaz tâtili kaçırmayı istemediler normal olarak.

Ben yine de şampiyonada farklı oynayacaklarını, daha sert savunma yapacaklarını ve hücumda topu paylaşacaklarını düşünüyorum. Yok olmazsa, hele hele bize karşı falan zorlanarak kazanırlarsa Sırbistan'a karşı rezil olurlar ki bence böyle bir rezâlete izin vermezler.

ben asıl Kanadaya üzülüyorum, NBA'deki tüm oyuncularını getirebilselerdi ''yavru dream team'' olurlardı. Olimpiyat vizesi alabilirlerse seneye ABD gibi Kanada da tam kadro gelip büyük iş yapabilir.

1-ABD
2-Sırbistan
3-Giannis faktörüyle Yunanistan

Böyle biteceğine, ABD'nin kazanacağına inanıyorum bir şekilde.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
« Yanıtla #64 : 27 Ağustos 2019, 18:59:29 »
Hazırlık maçları ile asıl arenalar farklı.Yunanistan derece yapamaz tek bir kişi olmaz sert savunmalarda o kadar rahat edemez.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #65 : 27 Ağustos 2019, 19:05:51 »
Giannis insan üstü bir yaratık, şu anda turnuvadaki en iyi isim bence. Üst düzey takımlar dışındakileri ( Sırbistan, İspanya, Fransa gibi ) tek başına dağıtabilir ki yanındakiler de çok da küçümsenecek isimler değil, Calathes, Sloukas, Printezis, Bourousis, Papanikolau...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #66 : 27 Ağustos 2019, 19:12:03 »
Giannis insan üstü bir yaratık, şu anda turnuvadaki en iyi isim bence. Üst düzey takımlar dışındakileri ( Sırbistan, İspanya, Fransa gibi ) tek başına dağıtabilir ki yanındakiler de çok da küçümsenecek isimler değil, Calathes, Sloukas, Printezis, Bourousis, Papanikolau...

Yunanistanın çoğu oyuncusu bitik oyun kurucu bölgeside zayıf bence.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #67 : 27 Ağustos 2019, 19:21:07 »

Turnuanın en iyisininin Bogdan olduğunu sen de biliyorsun, mütevazı olma. :D

Şaka bir yana Sırbistan zorlar belki ama Popoich faktörüyle bence de ABD bir adım önde.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #68 : 27 Ağustos 2019, 19:23:12 »
Ben Giannis konusunda olumlu düşünmüyorum. Play-off'lara uygun bir stili olmadığına inanıyordum. 2019 play-off sezonu beni haklı çıkardı. Açık alan oyuncusu o... Bence çok fazla fark yaratamaz. Amerika'yla muhtemel bir eşleşme hariç... Bol bol hücum faul yapar ve dış şut kaçırır.

Farkı yaratacak esas isim Jokic. Turnuvanın gerçek NBA yıldızı.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #69 : 27 Ağustos 2019, 19:25:12 »
iyi savunma yaparsak geçeriz komşuyu.Papa,printesis gibi isimler geriledi oyun olarak.Sloukas ve Calathes sezonu İyi geçirdi.Nerde eski boursis.

Maçın anahtarı Antekompoya yapılacak 2li 3lü sıkıştırmalar.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #70 : 27 Ağustos 2019, 19:33:25 »
Bizim için gerçekçi hedef olimpiyat vizesi almak olmalı.Umarım alırız olimpiyat ayrı bir tat haz heyecan.Her sporcunun rüyası hayali hedefi bireysel takım farketmez.

Çevrimdışı furkan

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #71 : 27 Ağustos 2019, 21:54:45 »
Bence Türkiye'nin Dünya Kupası'nda olimpiyat vizesi alması çok zor, en iyi iki Avrupa takımı olimpiyat vizesi alacak ve muhtemelen bunlardan biri Sırbistan, diğeri için de fikstür avantajı nedeniyle İspanya'nın ya da Litvanya/Fransa/Yunanistan üçlüsünden birinin şansını yüksek görüyorum.
Bizim için ilk turu geçmek demek olimpiyat elemelerine katılmak anlamına geliyor, olimpiyat hakkı için en az yarı final yapmamız gerekir (hatta yarı finale üç Avrupa takımı kalırsa bu bile yeterli olmayabilir) Bunun için Yunanistan'ı geçmenin yanı sıra Litvanya/Fransa/Avustralya üçlüsünden birini elememiz gerekiyor ki pek de olası görünmüyor.
Turnuva içinse Hakan abinin hem ABD hem de Jovic için yazdıklarına katılıyorum, bence ABD'nin madalya bile alamaması şaşırtıcı olmaz. Sıralama için tahminimse:
1/2 Sırbistan-Litvanya
3/4 İspanya-ABD ya da Yunanistan

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #72 : 28 Ağustos 2019, 07:18:03 »
Haksızlık bu.En güçlü takımlar Avrupada bu arada 4'erli gruplarmış.Yunanistan bizim grupta görünmüyor.

Ntv tüm maçları verecek mi. En çok Nijeryayı merakla bekliyorum.Çoğu takım zayıf.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #73 : 28 Ağustos 2019, 07:19:16 »
En azından maksimumu yapalım.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye