Plumlee'nin bu kadrodaki Barış Hersek olduğu iddiam umarım bu maçta pota altından bitiremediği pozisyonda belli olmuştur. Oyunda süre aldığı her dakika Çekya oyuncuları üstünden bitirdi. Lopez'de eski etkinliğinden çok ama çok uzakta... Şu oyun temposunda fazla süre alacağa benzemiyor. Turnuva öncesi dediğim gibi, ABD esasta tek uzunla oynuyor bu turnuvayı... O da pivot değil, yüzü dönük atletik Turner... Yatsınlar, kalksınlar, ona bir şey olmasın diye dua etsinler...
Hücumda B planları yok ve üçlükleri girmediğinde şuursuzca pota altında saldırmak dışında bir şey yapamıyorlar demiştim. Bugün ilk devre -özellikle ilk çeyrek- beni doğruladı.
Savunma ciddiyetleri zaten hep vardı... Hazırlık maçlarında da... En önemli silahları o... Fakat bugün onlar adına en iyi olan şeylerden birisi, hazırlık maçlarında aşırı derecede bire biri zorlayan ve hücumda şımarıkça davranan Donovan Mitchell'ın arkadaşlarıyla uyum halinde oynayınca ne kadar etkili olabileceğini göstermesiydi. Zaten Kemba ve Tatum'la birlikte en yetenekli üç isimden...
Kemba Walker'a gelince... Kemal Erdem bilir... Charlotte'ın Bobcats olduğu zamanlarda, kimsenin onları izlemeye tenezzül etmediği senelerde, sırf Kemba için Doğu takımım Charlotte'tı. Benim ellerimde yetişti sayılır Kemba... Zira onu izlemeyi kafama ilk koyuşum, 2011 NCAA turnuvasıyla başlamıştı.
Fakat bu Amerika -ne kadar istekli olursa olsun- çok yetersiz bir kadro... Bu turnuvadan sağ çıkmaları çok zor...