Gönderen Konu: 2019 FIBA Dünya Kupası  (Okunma sayısı 78084 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı cansipor17

• Üye
  • Yer: Çanakkale
Ynt: 2019 FIBA Dünya Kupası
« Yanıtla #150 : 03 Eylül 2019, 17:57:01 »
Ben cok uzgunum abi ya sportmenlik disi faul sonrasi oradan bu macin dönme olasiligi %5 uzeri bile degildir 0/4 faul atacaksin falan ÌNANAMIYORUM.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
« Yanıtla #151 : 03 Eylül 2019, 18:00:26 »
Ben cok uzgunum abi ya sportmenlik disi faul sonrasi oradan bu macin dönme olasiligi %5 uzeri bile degildir 0/4 faul atacaksin falan ÌNANAMIYORUM.

Ufuk gibi berbat ötesi koçun olursa kaçınılmaz.Ya sen hucumu Wilbekine göre çizeceksin öyle yapacaksın seti rakip ona yapmak zorunda olacak faulü.Hem yorulduk hem moraller giti.Cekya karsında dayanamayız bence.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #152 : 03 Eylül 2019, 18:02:44 »
Belliydi bu.Bu durumlarda yerli sporcuların elleri titrer.Wilbekin atardı en azından.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #153 : 03 Eylül 2019, 18:05:35 »
4te sıfır faul. Inanılır gibi değil. Macı almak istemedik resmen.

Ufuk verdi senin yerli oyuncuların sıcak anlarda saçmalar.Sen öyle set hucumu çizeceksin ki ona faul yapmak zorunda kalcak rakip.Bitti turnuva adımıza hezimet olsa bu kadar kötümser olmazdım ama hem yorulduk hem moraller bozuldu.Çekya yener turnuva biter bizede bu maçın avuntusu kalır.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #154 : 03 Eylül 2019, 18:05:57 »
wilbekin

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #155 : 03 Eylül 2019, 18:09:17 »
Ciğerim kebap oldu, 1 paket sigara içtim. Hâlâ inanamıyorum şu maçı kaybediş şeklimize. Bir daha Amerika'yı böyle yakalayamayız, bir daha böyle bir fırsat gelmez elimize.

91-92 öndesin, son 8 sn, üst üste 4 serbest atış kullanıp hepsini kaçırıyorsun ve topu rakibe verip maçı da hediye ediyorsun. Kahrolmamak elde değil.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #156 : 03 Eylül 2019, 18:11:22 »
Ciğerim kebap oldu, 1 paket sigara içtim. Hâlâ inanamıyorum şu maçı kaybediş şeklimize. Bir daha Amerika'yı böyle yakalayamayız, bir daha böyle bir fırsat gelmez elimize.

91-92 öndesin, son 8 sn, üst üste 4 serbest atış kullanıp hepsini kaçırıyorsun ve topu rakibe verip maçı da hediye ediyorsun. Kahrolmamak elde değil.

Taktik faulleri wilbekine yaptıracaktı top ona inecekti.Atardı.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #157 : 03 Eylül 2019, 18:15:36 »
Popovic çok iyi koç olabilir, ama asla Amerika Milli Takımına uygun bir koç değil. Oyuncu seçimlerinden, rotasyon seçimlerine kadar... Eksik kadro, yanlış kadro; üstüne yanlış rotasyonlar, 15 senedir ilk defa alan savunması denemeler vs... Tahmin ettiğim gibi, buraya yenilmek için gelmişler. McColum'ın kadrodan ayrılış gerekçesi ne kadar isabetliymiş: "Kaybedeceği belli bir takımda niye oynayayım?"

Çevrimdışı badboys

• Üye
  • Yer: İstanbul
  • Detroit Pistons-Fenerbahçe
« Yanıtla #158 : 03 Eylül 2019, 18:19:32 »
Belki biz yenemedik ama Yunanistan’ın yenilmesiyle beraber Yunanistan-ABD eşleşmesi gerçekleşti sayılır.Bence bu oyunla Brezilya’yı geçebiliriz ve Olimpiyat vizesi almak için önemli bir şans elde edebiliriz.
ABD-Yunanistan eşleşmesinde %60 Yunanistan avantajlı bence.
Sırbistan %90 kupayı alır.
FENERBAHÇE

Çevrimdışı cansipor17

• Üye
  • Yer: Çanakkale
« Yanıtla #159 : 03 Eylül 2019, 18:29:56 »
Popovic çok iyi koç olabilir, ama asla Amerika Milli Takımına uygun bir koç değil. Oyuncu seçimlerinden, rotasyon seçimlerine kadar... Eksik kadro, yanlış kadro; üstüne yanlış rotasyonlar, 15 senedir ilk defa alan savunması denemeler vs... Tahmin ettiğim gibi, buraya yenilmek için gelmişler. McColum'ın kadrodan ayrılış gerekçesi ne kadar isabetliymiş: "Kaybedeceği belli bir takımda niye oynayayım?"

Abi Alan savunmasina karsi bile hucum edemedi amerika ya sadece yetenek uzerinden oynayan bir takim gibiler. Mac baslangicinda 6/10 ucluk atip girmemeye baslayinca hemen duzenden ciktilar. Yuksek posttan kenar uclukleriyle cezalandir iceride eslesmeleri oyna turner zaten helikopter gibi Adam seke seke oynuyor acik ara en onemli uzunun suan evet oyuncu profilin dusuk ama bi takim da cok iyi sutorler var.

Dedigine katiliyorum Popovich hatta koclarin tamami hayal kirikligi Alan savunmasina cozum bulamamak nedir 2020 yilina geldik.

Bu turnuva da bizden daha yetenekli takimlar var.  ABD'yi bir takim mutlaka yenecektir. Bunun kokusunu aldilar

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #160 : 03 Eylül 2019, 18:32:38 »
Jayson Tatum -ki 16 yaşından beri takip ederim, NCAA sayfasına bakınız- sakatlandı uzatmada. Amerika'nın zaten düşük olan şansı, Tatum'ın sakatlığı ciddiyse, %10 bile altına iner. Amerika'yı Yunanistan filan da yenemez. Sırplar dışında kimseden beklemeyin...

Amerika'nın geçen gece İspanya ile oynadığı hazırlık maçının tamamına aşağıdaki linkten erişebilirsiniz... İspanya'yı maçın başında Rubio, son bölümde ise Marc Gasol ayakta tutmaya çalışsa da, eski görüntülerinden uzaktalar... Amerika ise bu turnuvada müthiş bir keskin şutör sıkıntısı yaşayacak gibi bir görüntü veriyor. Bu maç iyi üçlük isabeti buldular ama ellerine baktıkları oyuncuların neredeyse hiçbiri istikrarlı şutör değil. 2014 senesindeki son dünya kupasında üçlük şov yapmışlardı. Şimdi ise tersi bir oyuncu profili var. Bir de baskıda gardlar sıkıştırma oyunlarına çok kolay düşüyorlar.

Kanada ile oynadıkları ve 84-68 kazandıkları son hazırlık maçı... Hiçbir B planı olmayan, tek marifeti tam saha baskı yapıp, hızlıca rakip çembere gitmek olan, taktiksel olarak da Popovic'in henüz hiçbir şey katamadığı -ki onun gibi sistem koçları için kadronun uzun süre birlikte oynaması gerekir- hezimete göstere göstere koşan Birleşik Devletler... Üçlükleri girmediği zaman sudan çıkmış balıktan farksızlar... Kanada yerine akıllı bir Avrupa takımı olsa, farka yatırırdı.

Dün gece 13 yıl aradan sonra ilk defa maç kaybettiler. Ve ben hiç şaşırmadım. 2006'daki Yunanistan maçından beri, ilk defa kaybediyorlar. 13 sene sonra ilk... (Geçen sene Meksika'ya da bir mağlubiyetleri vardı ama o kadroda NBA oyuncuları yoktu. Geliştirme Ligi oyuncularından oluşuyordu.)

Oynadıkları üç hazırlık maçını da izledim. İspanya ve iki maç da Avustralya'yla... İspanya maçıyla ilgili görüşümü zaten üst sayfalarda yazmıştım. Avustralya'yla oynadıkları ilk maçta çok hırslılardı, Avustralya'da çok hırslıydı. Kupa finali gibi maç oldu. Çok rahat fark açtılar, ama birazcık gevşeyince çok rahat farkın erimesine göz yumdular. Özellikle Plumlee sahadayken, sakarlık üstüne sakarlık yaptı. Yine de Kuzma ve Tatum'ın kritik isabetleriyle çift haneli farkla kazandılar.

Fakat ikinci Avustralya maçında "yenilmez" olmadıkları, istedikleri zaman herkesi yenemeyecekleri, o potansiyelde bir kadro olmadıkları ortaya çıktı. Kendi takımında 10-15 dakikalık yedek bir rol oyuncusu olan Plumle'ye kadar düşmüş bir uzun rotasyonu... Düşünün rezilliği...

Şu an oyuncu bazında en büyük sıkıntıları...

1. Plumlee'nin, yani kadronun Barış Hersek'i durumundaki kazmanın alacağı her dakika, boyalı bölge yol geçen hanına dönecek...

2. Ve esas sıkıntı: Donovan Mitchell çok şımarık oynuyor. Bütün kadroya takım ruhunu kaybettirecek kadar şımarık... Oysa kadronun en yetenekli üç isminden biri... Mutlaka arkadaşlarıyla birlikte oynamasını öğrenmeli...

Yatıp kalksınlar... Myles Turner'a bir şey olmasın diye dua etsinler... Pota altında adeta ribaunt canavarı... Her pozisyonda sıçrıyor, atlıyor.... 2014'teki Kenneth Faried'in rolünü üstlenmiş.

İnanılır şey değil... Kadroda geçtiğimiz sezonun altın ve gümüş beşine seçilebilmiş tek isim yok. Bronz beşe seçilen ise sadece bir oyuncu var. Oysa Sırbistan ve Yunanistan'ın birer oyuncusu altın beşe girdi. Geçen sezon all-star seçilmiş oyuncu sayısı ise sadece iki... Tüm kariyeri boyunca all-star seçilmiş oyuncu sayısı ise (yanlışım yoksa) sadece üç... Koskoca Amerika basketbol takımının düştüğü rezillik... Diyorum ya, 1998'den sonraki en zayıf kadro... 2002'deki Indianapolis rezalet ve utancını yaşayan ekip bile çok daha iyi isimlere sahipti.

Sırbistan kesinlikle turnuvanın favorisidir. Amerika'nın finale çıkması bile başarı olur. Gerçi tarihleri boyunca kolay kolay final kaybetmediler. Kaybettikleri turnuvaların tamamına yakınında yarı finalde elendiler ve bronz aldılar. Finale kalırlarsa şampiyon da oluyorlar. (1972'deki SSCB'ye kaybettikleri skandal finali saymıyorum. Soyunma odasında şampiyonluk kutlayıp, şampanya patlatırken, geri çağrılıyor, süre daha bitmemiş, 1 saniye daha var diye tekrar sahaya çıkarılıyor ve o bir saniyede Soyvetler basketi bulup şampiyon oluyor... Amerika o gümüşü almadı. Hâlâ almadı. Olimpiyat Komitesinde duruyormuş 47 senedir. Bu maçı da bulabilirsiniz You Tube'dan... İndirip arşive aldığım maçlardandır.)

Neyse işte... Bu takım çok ama çok zayıf bir takım... Yol yakınken, apar topar iki süper-star eklemeleri lazım. İşin daha komiği, C.J.McColum'ın bu kadroda olmayı reddediş gerekçesi: "Kaybedeceği belli bir ekipte oynamayı niye kabul edeyim ki..."

"Donovan Mitchell çok şımarık oynuyor." demiştim. Belki şımarıklığı üstünden atmış, ama basket olan pozisyonda çembere asılması da mental bir şımarıklıktı.

Popovic ben asistan olarak almalı... :D

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #161 : 03 Eylül 2019, 18:38:05 »
Abi Alan savunmasina karsi bile hucum edemedi amerika ya sadece yetenek uzerinden oynayan bir takim gibiler. Mac baslangicinda 6/10 ucluk atip girmemeye baslayinca hemen duzenden ciktilar. Yuksek posttan kenar uclukleriyle cezalandir iceride eslesmeleri oyna turner zaten helikopter gibi Adam seke seke oynuyor acik ara en onemli uzunun suan evet oyuncu profilin dusuk ama bi takim da cok iyi sutorler var.

Dedigine katiliyorum Popovich hatta koclarin tamami hayal kirikligi Alan savunmasina cozum bulamamak nedir 2020 yilina geldik.

Bu turnuva da bizden daha yetenekli takimlar var.  ABD'yi bir takim mutlaka yenecektir. Bunun kokusunu aldilar

Benim kastım alan savunmasına hücum edememeleri değil. Alan savunmasına başvurmaları... Coach-K'ya 2006'daki Yunanistan mağlubiyeti sonrası sormuşlardı, "niye hiç alan savunması denemiyor Amerika Milli Takımı" diye... Şu cevabı vermişti: "Ben dünyanın en atletik ve yetenekli oyuncularına, sizin bire birde alt edemeyeceğiz oyuncular var rakipte, mesajı veremem" demişti. Yani alan savunması demek, biraz da, karşı taraf bire birde sizden daha iyi demek anlamına geliyor. Nitekim Coach K bu takımın başında 90 küsur maç yönetti, tek mağlubiyeti var. O maç...

Popovic ise en son 2004 Atina olimpiyatlarında alan savunması deneyen bir kadroya bu maçta alan savunması yaptırarak, sıçtı. Mental olarak...

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #162 : 03 Eylül 2019, 18:56:32 »
Bizim maç kendilerine getirir şampiyon olurlar yine.

Çevrimdışı franz392

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #163 : 03 Eylül 2019, 19:17:31 »
Böyle saçma bir mağlubiyet zor görülür. Cedi'nin bu seviyede böyle hatalar yapmaya devam etmesi de çok amatörce. Diğer taraftan Sırbistan şu durumda şampiyon olamazsa onlar için de fiyaska olur, tüm rakipleriyle aralarında net bir güç farkı var.

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #164 : 03 Eylül 2019, 19:50:28 »
Toplu Sonuçlar

E Grubu
Japonya:76 Çekya:89
ABD:93 Türkiye:92