İstendiği zaman savunma bile yapıyor.Mecazi anlamda gömüyorsunuz ama Greg Popovich kariyerine dünya şampiyonluğu takacak.Kasmadılar.Güle oynaya şampiyonluğa gidiyorlar.
Kasmadılar mı? Anadolu takımlarının defans futbolu oynaması gibi 40 dakika kendilerini yırtıyorlar kazanmak için... Savunmada gevşedikleri anda, hücum potansiyelleri ile yenebilecekleri tek ciddi rakipleri yok. Japonya'ya bile son 3 dakika sayı atamadılar.
Neyse... Belki de haklısınız... Ama beni kazanmaları ilgilendirmiyor. Ben "Dream Team" izlemek istiyorum. Bu kadrolar basketbolun "rüyası" olmalı... Seyrek zamanlarda görülen... 19-19-16-15. Bugün Yunanistan karşısında ürettikleri periyot skorları.
Popovic'e gelince... Ona saygı duymamak mümkün mü? Ancak bu turnuvayı kazansalar da, kaybetseler de, Derrick White'ı bu kadroya seçmesinin iltimas dışında tek açıklaması yok. Haa, bugün 2.devre Yunanistan karşısında ekstra skor üretti, ayrı konu... Ancak şunu herkesle tartışırım: Derrick White eğer San Antonio'da kendi öğrencisi değil de, diğer 29 takımın herhangi birisinin oyuncusu olsaydı, bu kadroya davet edilir miydi? Bakın, seçilmekten bahsetmiyorum, antreman kampına bile davet edilir miydi? Bence kendi öğrencisi olmasa, onu milli takıma çağırmak aklından bile geçmezdi. Buna da en hafifinden "iltimas" derler. Hatır torpili derler. Popovic'in bir ayıbı olarak kariyerine yazdım. Benden başka yazan olmaz, başka mesele...