Gönderen Konu: Fenerbahçe Kadın Basketbol - Euroleague (2017/18)  (Okunma sayısı 46215 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fbismail

• Üye
ikinci yarıyı izliyorum. bir tane çalışılmış set yok. topu alan içeriye dalıyor. ya saçma bir atış yapıyor ya da kafasındaki birine pas veriyor. 6-7 sene önceki erkek takımının maçları gibi.

yönetim bir an önce fırat'ı yollamalı. belli oldu, aşı tutmuyor. şansımız devam ediyorken bu adamla devam etmemeliyiz.

Çevrimdışı fbismail

• Üye
bir de sene sonu esra ve ayşe'nin yanında birsel de gitmeli. artık hiçbir özelliği kalmadı. 11 sene için kendisine teşekkür edilip yollar ayrılmalı.

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul
Veraya üzüldüm..muazzam oynadı..Kia'ya kızmıyorum hiç kullanamıyoruz...ondan da bu kadar...

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
Aziz Yıldırım maçtaydı. Maçtan sonra sormak lazım, başkan zevk aldın mı diye?
Ayıp yahu, 2 yıllık takım bizi madara ediyor, bunu da bizim oyuncularımız ağırlıklı yapıyor. Deyim yerindeyse idman maçı yapıyorlar bizle.

Seneye de Vera'yı almazsa YDÜ ayıplarım. Alınacak bir o kaldı zaten.

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
Sottana:28.40 dakika, 1/15 saha içiyle 2 sayı, -11 verimlilik
Plum:28 dakika, 1/9 saha içiyle 4 sayı

Çevrimdışı franz392

• Üye
Aziz bunların başkanını tokatlıyor, bunlar da bizi tokatlıyor sürekli.
Kizer'i falan getirmesinler artık, 2-3 maç için oyuncu mu alınır, 1.5 uzunla 4 ayı geçirdiniz zaten.
Her seferinde daha vasat koçu getirmek de sadece bu salakların yapabileceği bir şeydi, yaptılar da.
Bari bir şeyi düzgün yapıp Ekaterinburg'a yenilseydiniz Ydü'yü, Kursk'un önüne atardık hiç değilse. Ama Aziz, Mahmut, Didem, Birsel, Fırat çetesine , bukadar kısa süre içinde defalarca şu takıma ezilmek yetmemiş herhalde, biraz daha istiyorlar.
« Son Düzenleme: 25 Ocak 2018, 00:48:39 Gönderen: franz392 »

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
Bu Fırat Okul bende 2 sene boyunca ne yaptığını çözemediğim Vitor Pereira etkisi yarattı.  Şu takıma Taurasi Moore ikilisini getirsen bu koçla bir şey olmaz
FENERBAHÇE

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
Obradovic'i görüyorum bazı maçlarda. Bu kadar mükemmeliyetçi basketbola aşık bir adam,  bu kadar berbat bir kenar yönetim, ne oynadığı belli olmayan şuursuz oyunla ilgili neler düşünüyordur acaba?
FENERBAHÇE

Çevrimiçi iloturo

• Üye
Eskiden kamyon şoförünü Ferrariye oturtursan olacağı bu derdim. O kadar berbat koçlar geldi ki beterin beteri de oluyormuş işte.
Gerçi artık Ferrarilik bir durumumuz da kalmadı. Zamanında Gs bizden oyuncu alamayınca bizi altedemeyeceğini biliyordu ve en sonunda da Nevriyeyi alarak bunu başardılar, Şimdi de ydü aynı taktikle bizi alaşağı etti.

Bir başkan da az da olsa gurur olur. Sen adamların başkanını oyuncularına teklif yapıyor diye tokatlıyorsun ki sonra o oyuncuları sene sonunda transfer ediyorlar. Sonra da çok daha güçlü kadro kurup o takımı ezip geçeceğine kıçının üstünde oturup salonda takımının rezil olmalarını izliyorsun. Azıcık gurur, onur olur insanda. Adamakıllı 4 yabancı ve bir devşirme ile çok daha iyi bir kadro kurulabilecekken şimdi belki de daha yüksek maliyetle 7 yabancılı kadro kuruyorsun.

Düşündükçe bu kadar mı aptalca bir bütçe ve kadro planlaması olur.

Hem bayan basketbolun hem de bayan voleybolun aynı anda bu kadar rezil olduğu bir sezon uzun yıllardır hatırlamıyorum.

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
kadroyu yanlıs kuran didem ve fırat..
macı yanlıs yoneten fırat..

ama hala gorevdeler...olacka is degil..bu kadar hatayı yıllardır ben yapsam didem yeirne utanıp bırakırıdım..hala orada kasıla kasıla..

ilk olarak devisrme almamakla buyuk hata yaptılar...nevini bile alsalar olurdu...almamakta inat ettiler...
sene basında plum gibi sacma bir riske girdiler...olmadı...bitirici 2. numar alamları lazımdı almadılar...
sonra gittiler bir vaughn faciası yasadılar...pasaportunu bilmeden transfer yaptılar..
sonra mevburen dabovic'i aldılar cunku plum yanlıstı...powers sakattı...
sottana yapılması gerekendi...yaptılar..
kizer mecburen alındı dabo gibi cunku vaughn ın ne mal oldugu ortaya cıktı...

goden paraya bakın...sene basındaki butceyi coktan astılar...halbuki basından adam gibi planlasalar bunlar olmazdı...
simdide yeni takviye gelecek belki de...

bunlar sene bası hataları...
sonr akoc hataları basladı...botas ve yd ck macında plum tercih etti kaybetti..
mac iclerinde hatalar oluyordu ama soyle boyl egidiyorduk..cunku birsel formdaydı..ayse formdaydı...

ne zamna birsel'in form dustu iste simdiki hala geldik ustuste 3 yenilgi...bir suru koc hatası ile birlesti bu formsuzluk...

dun o kadar ust seviyeye ulastı ki hatalar artık diycek laf kalmadı...

macın basında biz yazdık..kadronda uzun eksik, rakibini uzunlarını etkisiz hale getirmenin yolu 4 kısa dedik...
gitti vaughn ile balsadı fark 10 oldu...ne zaman 4 kısaya dondu zafer hoca da bahar'la 4 kısaya dondu..(bahar'ı cok kullanmamasına ragmen baktı olmuyor kısaldı)..yani o sana gore hareket ediyordu korkudan..fark kapandı 4 kısa ile gitti gene 2. yarı basınd avaughn ile basladı gene fark acıldı..mac gitti...

hersey ragmen vera ve powers ile gene geldi mac 6 sayı brajına en kiritk hucumu gitti vaughn'a kullandırdı...sottana bu kadar kacırırken gidip kkıza sen dur atma demedi..digerleri oynatacak seti kıza anlatamadı..resmen saldı takımı...kenarda hic etkisi yok..hıc yok...

savunmad aise yazdık mac boyu...sloot'u ne zaman kenara itersin koselere top kaybı yaparlar..ne zaman tepede kalır ikili oynar delik deisk olursun...bun tum mac kullanmalıydı..kullanmadı...

ayrıca yıllardır soyluyoruz...birsel varsa elinde ona gore kadro kur...kalas uzunlarla kadro yaparsan birsel oynayamaz...birsel'e uygun pivotlar posttan sutu olan, pasor, hızlı ve devrebilen oyuncular...
yıllarca nevriye -tammy ile basarılı oldu..
keza mato-vera-nevriye de tuttu..
ama ne zaman yakubu gibi bir kalas geldi isler sarpa sardı....

nispetne gecen sene gruda-vera-parker da tuttu cunku bu uzunlar birsel'e uygun..

vaughn gibi devrilemyi bilmeyen, pas ozelliksiz, orta mesafesi ksıtlı oyuncularla olmaz...

vera-kizer gibi bir ikili yi eger hızlı bir oyuncu ile tamamlarsan atletik mesela olur..ama vaughn ile olmaz...

ayrıca birsel o kadar tepeden oynamaya alısmıski, topu forvetlere indirmeye kalktı mı, boyu kısa oldugundan dogru pas acısını yakalayamıyor..yaptıgı top kayıplarının cogu bu sebepten...

aynı sekilde vaughn o kadar yavaski onla da tepeden ikili oynayamıyorlar...kız perdede takılınca oyle iceri dalıyor birsel ama duvara tosluyor..cunku o pası verecegi devrilen uzun yok...ancak verayı bulabilirse...

daha ne diyim...

bakalım hala bir takviye daha yapacaklar ama sene basında yapılması gerekenler hep ya gec yapıldı ve gene eksik oldu, sonucta daha cok paralar harcandı...

simdi gene bir yoldayız bakalım bu sefer ne eksik olacak...

ısrarla soyluyorum bu takıma yapılacak en buyuk katkı sene sonunda gelecek sene icin devsirme isini halletmek...
sonrasında mumkun oldugunca kadronun koruyup (eldeki parcalar plum ve vaughn haric bence degerli) eksikleri tamalamak 2-3 hamle ile..
sil bastan yaptılar mı olmyuor...yıllarca duzenli ve istikrarlı kadronun ekmegini yeid bu takım yabancılarla...en az 3 sene oynadı hepsi...

oyle bir kadro kurmaları lazım...umarım hataya dusmezler gene....

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
gelecek sezonun kadrosunu buraya yazayım..yapsınlar bu kadroyu herseyi sonuna kadar zorlar ve bircok kupayı kaldırır..

xxx eu - pelin - asena/ozge (birsel bırakıyor diye yazıyorum)
dabo - sottana
powers - ayse
vera - tilbe - tugce
xxx kıtadısı - devsirme

6 yabancı ile devam et iste...bu 2 oyuncuyu dogru sec ama guard ve pivot...fark yaratsınlar...yardımcı parcaların cunku yeterli...1 ve 5 numaraların onemli...
dabo-powers ve vera gibi 3 tane tamamlayıcı parca var...

devsirme isini beceremzsen mecbur kizer'i tut...en azından avrupa'da ise yarar..
ama becerirsen kizer gerekli olmaz...tilbe yi gelistir....hatta esra yerine genc yetenekli bir pivot al koy ilayda gibi...melisayı mutlaka ozel gelistir...1-2 oynayan bir oyuncu olsun o boyuyla...kendi xargay'inı cruz'unu yarat...

ısrarla soyluyorum yerli 1 ve yerli 5  alternatifi yapmalıyız gelecek icin...
melisa elimizde...ilayda gibi bir kız var...onu almaya calıs..o kız olacak gibi....
bu 2 kızı en ust seviyeye getir...
« Son Düzenleme: 25 Ocak 2018, 10:02:44 Gönderen: Vanguards of FB »

Çevrimiçi iloturo

• Üye
Bizim geçmiş senelerdeki gibi kemik kadromuz yok.  Geçmişte Türkiye'nin en iyi 3 yerlisi + 1 devşirme + 4-5 yabancı ile namağlup şampiyonluklar alıyorduk. Bu takım 2-3 takviye ile düzelecek takım değil. Olcay, Bahar, Q gibi yerlileri rakibin toplamış. Elindeki kaliteli yabancıları 0 zeka ile sen bırakmışsın, rakipler toplamış.
Hatta bugün avrupanın en iyi takımının lideri bile senin kovduğun oyuncu şu an.

Vera ve Dabovic hariç yabancıların hiçbirisi kalmamalı. Buna Powers da dahil. Belki ileride bir yerlere gelebilir ama kıta dışı hakkı Powers'tan kullanılmaz. Son maçlarda iyice emin olmaya başladım bundan. Bizim taraftarımızın itin bir yerine soktuğu Angel gittikten sonra gelen forvetlerin haddi hesabı yok. Dünyanın en iyi forvetlerinden birisi bizde iken şimdi tamamen orta sınıf sıradan isimlere razı oluyoruz. Aynı Naz gittikten sonra 80 tane pasör almamız gibi.

Penny + Cappie
Penny + Taurasi
Penny + Angel
Angel + Tina

Şu ikililerden kimlere kaldık.

Görüntü itibari ile Sopron'u yenerek F4'e kalamayız. Kalmasak da daha iyi. YDÜ'ye bir kez daha madara olmaktan iyidir. Adamları lider yapıp final yollarını açtık bir de.

Çevrimdışı Murat

• Üye
 Bir de kazara şampiyon olurlarsa asıl o zaman seyreyle curcunayı.olur mu olur
« Son Düzenleme: 25 Ocak 2018, 11:28:57 Gönderen: Murat »

Çevrimiçi iloturo

• Üye
Milletin yabancıları özel maçlarda özel performans gösteriyor. Bizim Cappie ilk kez finale çıktığımızda 0 saha içi isabet sadece tek bir faul atışı ile maç bitirmişti. Vera, Esmeral sıfır çekmişti.  Sottana dün 1/15 ile oynadı. Bomboş üçlüğü air ball attı. Önemli maçlarda bir haller oluyor bizimkilere.
Hani tüm yabancılar maksimum performans ile oynar kariyer gecesi yaparlarsa belki o da belki diyorum çünkü rakipler de boş durmayacak elbette. İmkansıza yakın bir şey yani.

Çevrimdışı Anka

• Genel Moderatör
  • Üye
Fenerbahçe 65-76 Yakin Dogu Universitesi

Fenerbahçe: Ayşe Cora 2, Birsel Vardarlı Demirmen 3, Vaughn 8, Plum 4, Verameyenka 19, Sottana 2, Powers 16, Dabovic 11, Esra Ural.

Yakın Doğu Üniversitesi: Olcay Çakır Turgut 6, Eldebrink 14, Hollingsworth 6, Lavender 10, Gruda 12, McBride 17, Vandersloot 10, Bahar Çağlar 1, Gökçe Doğan.

1.Çeyrek: 15-21
2.Çeyrek: 23-18

3.Çeyrek: 15-23
4.Çeyrek: 12-14
FENERBAHÇE