Gönderen Konu: FENERBAHÇE / Euroleague 2017-18 Sezonu  (Okunma sayısı 284401 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul
Ynt: Fenerbahçe-Olympiacos-Eurolegue 7.Maç
« Yanıtla #465 : 15 Kasım 2017, 23:21:25 »
ilginç bir takımız..hani farkın 7 sayı olduğu (58-65) olduğu dönem, iki boş üçlük kaçırdık, Vesely smaç kaçırdı; Melli'nin takip smacı içinden çıktı, bir şutu çemberin içine değil dışına devrildi vs vs...yani bu arada 5 sayı bulsak maçı uzatmadan alacaktık...hani tam topun istemediği maç oldu.
Ancak artık Thompson'a çözüm bulmamız lazım..iyi niyet, yetenek bilmem ne... bugün yine uyuyan güzeldi..Artık Barış gözüme Karl Malone gibi görünmeye başladı...

Çevrimiçi franz392

• Üye
« Yanıtla #466 : 15 Kasım 2017, 23:32:03 »
14 ribaund farkı da çok fazla. Özellikle 45 dakikada 18 ribaund kısmı göze çarpıyor. Thompson'un net ribaund çekememesi ve rakip uzunların arkasında duramaması 'acaba Cska'ya gitmeden önce Hunter ile mi anlaşsa mıydık' dedirtti. Bir de 2 maçtır Datome'nin iyi olmadığı bölümlerde hücumda tıkanıyoruz, Darüşşafaka maçında da aynısı olmuştu.

Çevrimdışı Penny Taylor

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #467 : 15 Kasım 2017, 23:56:38 »
Veselynin o 2de 2 serbest atışı sokma ihtimali kaç diye sorsaydım sanırım %100 ümüz en azından bir tane kaçırır derdi. Senin guardınsa maç topunda Veselye topu indiriyor ve rakipte hemen faul yapıyor

Burada iki ihtimal var ya Sloukas aklını saha dışında bıraktı geldi maça, ya da sahada rezil oynadığının farkında. Veselynin ftlerden birini kaçıracağını bilip herkesin o son serbest atışı hep konuşacağı için onu kullanmayı tercih etti. Vesely sağolsun 2de 2 yaptı da twitterda böyle bir linç yemekten kurtulmuş oldu. Bu ihtimale inanmak istemiyorum ama başka bir açıklamasını bulamıyorum. Vesely her daim serbest atışlarında sorun yaşarken sen o topu nasıl indirebilirsin?

Çevrimdışı ata771

• Üye
« Yanıtla #468 : 16 Kasım 2017, 00:40:00 »
Keşke 3 lük deneyip kaybetseydik son topta böyle daha üzücü oldu

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #469 : 16 Kasım 2017, 00:43:34 »
Geçen sene içeride oynadığımız Olimpiakos maçının birebir kopyasıydı. Skor gelişimi dahi aynı olabilir. 8-10 sayı önde iken 3.çeyrek ortasında kepenk indirmiş ve 4.çeyrek başında 10 sayı yenik duruma düşmüştük.

Sonrasında Bogdan liderliğinde ortaya çıkan o ruh yanılmıyorsam 8 dakika sayı attırmamıştı Olimpiakos'a ve 14-0'lık seri ile maçı almıştık. Rakamlarda yanılıyor olabilirim ama gidişat tamamen aynıydı.

Daçka maçından sonra da söyledim. Kritik geçen, başa baş giden tüm maçları kaybettik bu sene ve yine kaybettik. Kazandığımız tüm maçlar farklı önde olup kazandık. Buna henüz bir çare bulamadık.

Takımı havaya sokacak yegane oyuncu şu anda Dixon gözüküyor onu da hoca anlayamadığım bir şekilde kadroya bile almıyor. Adam 2 hafta önce iyileşti, kadroya bile giremiyor.

Bu maç özelinde ise uzatmalardaki koyvermişlik ve teslimiyet hiç hoşuma gitmedi

Bir de Sloukas yunan maçlarında mutlak suretle kadro dışı bırakılmalı. 3 yıl oldu hala maç satmaktan hallice bir oyun oynuyor vatandaşlarına karşı.
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2017, 00:52:44 Gönderen: iloturo »

Çevrimdışı ata771

• Üye
« Yanıtla #470 : 16 Kasım 2017, 00:47:54 »
Yani sloukasın berbat oynarken 4.periyot son 1 2 dk sında gelip tek perdeyle attığı 2 tane saçma sapan üçlük var hiçbir gerek yokken deli gibi zorladı. Neredeyse bir oly forması giymediği kaldı. Yunan takımlarına karşı kendini göstermek mi istiyor ne yapıyor bilmiyorum ama takımın içine etti. Şu takım sloukasın driblinglerine kalmamalı. Keşke rodriguez yada streilneks den birini alsaydık bu sloukas yerine. Asla bir lider olamayacak kostas tan o belli lider oyuncu berbat oynasa bile çıkar son 2 dk maçı alır
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2017, 00:51:46 Gönderen: ata771 »

Çevrimdışı Kallessin

• Üye
  • Yer: izmir
« Yanıtla #471 : 16 Kasım 2017, 00:50:49 »
Ben cidden şunu merak ediyorum, her hafta başka birinin şapkadan tavşan çıkarttığı bir takım mı istiyoruz? Melih ve Sinan neden oynamadı diyen arkadaşlar James’in neden oynadığının farkındalar mı? Kaç haftadır ligde düzenli bir şekilde katkı veren ve performansını yükselten bir oyuncu olduğu için olabilir mi? Geçen sezon bu kadar süre almıyordu. Soruna birde şöyle bakmak lazım bence Türkiye liginde bu oyuncular yerine oynadıkları kişileri aratmayacak performanslar göstermeden EL de düzenli oynamayacaklar bence. Aynı zamanda doğru olanın da bu olduğunu düşünüyorum. Koçta bence böyle düşünüyor. Bu takımda süre alamayan oyuncu için ne yaptı da kenarda oturuyor diye değil ne yapmadığı için oyuna giremiyor diye düşünmek lazım bence. En azından başımızda bu koç varken.
Ben asıl seyircisiz gs maçındakine benzer bir iç saha atmosferi yaratan taraftara çok taktım. Gerçekten bir ara parkedeki ayakkabı gıcırtısı ve çekirdek çitleme sesi dışında bir ses çıkmadı salonda.

Çevrimdışı ata771

• Üye
« Yanıtla #472 : 16 Kasım 2017, 00:53:11 »
Ben cidden şunu merak ediyorum, her hafta başka birinin şapkadan tavşan çıkarttığı bir takım mı istiyoruz? Melih ve Sinan neden oynamadı diyen arkadaşlar James’in neden oynadığının farkındalar mı? Kaç haftadır ligde düzenli bir şekilde katkı veren ve performansını yükselten bir oyuncu olduğu için olabilir mi? Geçen sezon bu kadar süre almıyordu. Soruna birde şöyle bakmak lazım bence Türkiye liginde bu oyuncular yerine oynadıkları kişileri aratmayacak performanslar göstermeden EL de düzenli oynamayacaklar bence. Aynı zamanda doğru olanın da bu olduğunu düşünüyorum. Koçta bence böyle düşünüyor. Bu takımda süre alamayan oyuncu için ne yaptı da kenarda oturuyor diye değil ne yapmadığı için oyuna giremiyor diye düşünmek lazım bence. En azından başımızda bu koç varken.
Ben asıl seyircisiz gs maçındakine benzer bir iç saha atmosferi yaratan taraftara çok taktım. Gerçekten bir ara parkedeki ayakkabı gıcırtısı ve çekirdek çitleme sesi dışında bir ses çıkmadı salonda.

kısmen haklısnız ama sahada berbat bir oyuncu varken en azından bir iki dakika denebilirdi belki maçın sonlarına daha diri kalırdı o zaman sloukas

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #473 : 16 Kasım 2017, 00:59:17 »
Salondaydım. Bu mağlubiyeti doğrudan seyirciye yazarım. Üç çeyrek boyunca ağzın açık oturursan, her hücumumuzda çalınmayan faullere tepki veremezsen, son Avrupa şampiyonunu sahadaki hakem rüzelasına doğratırsan son çeyrek yalandan ayağa kalkıp galibiyet beklemeyeceksin, basketbolculara da sövmeyeceksin. Maçın son üç buçuk dakikasında salondan çıkanları gördükçe içim acıdı. Normal sürede salonu terk etmeyip takımın son üç dakikada on sayıda geriden gelişine şahit olup uzatmada fark 6 sayı iken çıkanları görünce içim acımadı, kan ağladı. Bu takım bugün 20-25 sayı da fark yiyebilirdi ki karşısında son finalist vardı, mümkündür. Ne olursa olsun bu takım son Avrupa şampiyonu arkadaş ! Adamlar Avrupa Şampiyonunu evinde yenmek güzeldi diyorlar. Bekleyip alkışlayacaksın o takımı ! Sloukas çok mu berbat, Vesely tel tek dökülüyor mu, Datome şut mu sokamıyor, tınmayacaksın; en azından son üç sezonun hatırına orada bekleyip Avrupa Şampiyonu takımını alkışlayacaksın, takımınla gurur duyacaksın. Ama yok, millet Avrupa Şampiyonu olmayı kolay zannediyor. Oturup kombine koltuğunda kılını kıpırdatmadan 100 sayılık galibiyetler bekliyor. Şımarıklık almış başını gitmiş. Ondan sonra Obradovic Sloukas'ı çıkar top kaybetti, Datome'yi çıkar şut sokamadı, Vesely'i çıkar poster oldu vesaire vesaire. Futbol takımı da tel tel dökülüyor ya hazretler gelip salonda egosunu okşatcak, keyif yapacak. Ondan sonra galip gelemedin diye sövüp sayacak. Ben bu durumu kabullenemiyorum. Acıyla, ıstırapla, gözyaşıyla şampiyon olmuş bir takımın var. Değerini bilemiyorsan sana değil bir mağlubiyet, mağlubiyetler müstehak !

Not: Sarı tribünü tenzih ederim, maç boyunca takımın arkasında olmak için ellerinden geleni yaptılar. Bir daha kombine alırsam, aralarından almayı düşünüyorum. En azından sağımdan solumdan abuk subuk yorumlar duymam  Koskoca salondaki tek güzelliktiniz.

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
Ynt: Fenerbahçe 83-90 Olympiacos - Eurolegue 7.Maç
« Yanıtla #474 : 16 Kasım 2017, 01:16:51 »
Vesely'nin 35 dakikada sadece 2 ribaund alabilmesi de enteresan.
Rotasyonumuz çok geniş falan diyoruz -ki çok geniş- 6 oyuncu +30'larla maç tamamlıyor.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #475 : 16 Kasım 2017, 01:18:11 »
Sloukas'a yapılan eleştirilerin bir kısmını bel altı buldum. Maç anının heyecanıyla bu çocuğun salak ya da zerzek olduğunu düşünebilirsiniz -ki ben de zaman zaman bu sıfatları kullanmakla beraber öyle olmadığını düşünüyorum- ama cidden bu çocuk en azından Yunan benchine gitsin gibisinden ithamları hak etmiyor arkadaşlar. Ayrıca hatırlatmak isterim ki Mayıs ayı içerisinde euroleague organizasyonu içinde kalabildiğimiz her üç sezonda da takımda Yunan guard bulunmaktaydı...

Çevrimdışı selimiyeli

• Üye
« Yanıtla #476 : 16 Kasım 2017, 10:31:17 »
Şu thompson mevzusu nolcak bilmiyorum..adamın yek yaptığı şey faul almak..

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
« Yanıtla #477 : 16 Kasım 2017, 11:01:11 »
Mağlubiyet taraftara ve Sloukas'a yazar. Thompson'ın olayı Avrupa basketboluna alışması falan değil. Kontrol sıfır adamda.Enerjisini kontrol etmesi lazım takıma zarar veriyor ve Vesely'ye çok ama çok yük binmesine sebep oluyor. Saha içi lideri Sloukas olacaksa sezon sonuna kadar geçmiş olsun şimdiden Sloukas adamı vezir de yapar rezil de bu kadar istikrarsız nasıl olabiliyor anlamış değilim. Brose maçında da berbattı. Geçen sene de süper başlamış sonradan patlamıştı. Wanamakerla biraz daha paylaşmalılar topu. Sinan ve Melih'i Malaga maçında oyuna almıştı (fark 10 sayı civarıydı yanlış hatırlamıyorsam). Adamlar girince fark kapanmış ibre Malaga'ya dönmüştü. Koç o maçta çizdi üstlerini sanırsam.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #478 : 16 Kasım 2017, 11:25:42 »
Yenildiğimiz maçlardan sonra, içimdeki büyüyen öfkeyi paylaşmak için, zehiri akıtmak için foruma girip, yazıp yazıp siliyorum. Allahtan gönderemiyorum!

Tüm forumdaşların içindeki FENERBAHÇE sevgisi, inanıyorum hepimizi duygusal kılıyor ki neler yazılıyor, neler çiziliyor hiç garipsemiyorum. Aynı duyguları hissediyor, ayni haykırışı ben de yapmak istiyorum! Ancaaaakkk!!!

Bir yutkunup, "ES" verip, dinlenip, kendimize gelip, az da objektif olarak baksak, hatta maçı tekrar seyredip; "yahu neydi eksiğimiz, iyi yapmadığımız iş" desek ne kadar çok farklı pencere bulacağız bakabileceğimiz...

Oyunu, mağlubiyeti, tek oyuncuya yıkmak en kolayı. Sloukas ı, Vesely yi, of of Jason' ı suçlamak ve oyuncu özelinde performansını eleştirmek yerine takımın genel eksiklerini konuşmak daha doğru değil mi? Tabi ki bireysel performanslar gidişatı etkiler, ama gününde olmayan adamın açığını kapatacak adam da olmalı her müsabakada. Datome şut sokamıyorsa, Nunnaly sokacak! Vesely smacı kaçırıyorsa, Melli basacak sonrakini. Jason reboundu alamadıysa, Guduric destek verecek o rebound için. Yani kim ne yapamadıysa, yanındaki arkadaşı ona "el" verecek. Takım olmak tam da böyle bir şey. Bu nedenle, bence Sloukas ne kadar kabahatliyse, Melli de o kadar kabahatlidir. Ya da Jason ne kadar yitik-bitik göründüyse, bunun bir sorumlusu da Wannamaker dır.

Son sözüm de taraftar için; öyle her pozisyonda yüklensinler demiyorum ama, en azından takım aksamaya başladığında "ben de buradayım, senin yanındayım" mesajını veremedik son zamanlarda.

Bu arada, Oly gerçekten iyiydi. Biz ayak uyduramadık...

« Son Düzenleme: 16 Kasım 2017, 11:28:05 Gönderen: friendchip »
PG ((())) / SG Baldwin / SF Tarık / PF ((())) / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı DesperateCry

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #479 : 16 Kasım 2017, 11:33:11 »
Yenilmek zoruma gitmiyor, olsun çok önemli değil diyorum da, evde yenilmek biraz koydu. Ona rağmen yine de 4. çeyreğin sonlarını zıplayarak izledim. Açıkçası ben de Sinan niye oynamadı diye soruyorum. Tamam Sloukas'ın yerini dolduramaz ama Sloukas'ın bu kadar kötü oynadığı, Bobby'nin olmadığı zamanda biraz zaman alabilirdi sanki, Obradoviç ne düşünüyor acaba?