Seyircisiz maç hakikaten seyrederken sıkıcı oluyor. Oyuncular, faullerden sonra birbirlerini yerden kaldırdılar, pozisyonları hiç uzatmadılar, belki seyirciden değil maçın stres katsayısının düşük olmasındandı bilemiyorum.
Açıkçası beklemiyordum bu kadar rahat bir maçı, özellikle de Vesely nin de dışarıda kalmasıyla geçensene f4 deki ilk 5 tamamen değişmişti. Thompson-Ahmet-Melli-Barış ne kadar etkili olabilir konusunda insanın aklına kötü senaryolar geliyordu.
Yukarıda da kenz (kusura bakma hopcam, bu kadar zaman oldu adını öğrenemedim) yazmış, sıradan bir lig maçı gibi geçti malesef. Çok ciddi bir kadro erozyonuna uğradılar, Aroyo, Ndong, Gordon lardan Renfroe (ki Mehmet Yağmur ve Emir i bile arar hale geldiler), Hopson, Hendrixe...
Wanamaker, Jason Thompson gibi yüksek beklentilerimiz olan oyuncuları fazla sahada göremedik, görsek de ne kadar gerçekçi olurdu bilemiyorum. Barış Hersek'in blok yapıp devamındaki hücumda sayı bulduğu bir maçtı işte.
Bu maçın bence en önemli mesajı, Kadro derinliğinin faydalarını görmeye başlıyoruz artık.
Geçen sene bu tür maçlarda bile Udoh, Bobby, Kalinic vs 20 dk üzerinde süre almak zorunda kalıyordu ama bu sene Melih-Guduric-Ahmet-Sinan aldı sürelerin çoğunu, Barış, Egehan falan Datomeden, Thompsondan fazla oynadılar.