Gönderen Konu: Marko ''The Next One'' Guduric  (Okunma sayısı 83665 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cemalex

• Ziyaretçi
Ynt: Marko Gudurić ''The Next One''
« Yanıtla #195 : 19 Haziran 2019, 16:41:50 »
Bogdanovic'e biraz haksızlık yapmıyor musun Sevgili Kardeşim? :)

Bogdan bazıları tarafından eleştirilse de -ki şükür o bazıları arasında olmadım- yeteneklerinden asla şüphe edilmedi. Performansı eleştirildi ama yetenekleri sorgulanmayacak kadar kendini belli ediyordu. Şimdi şöyle örnek vereyim: Tracy McGrady'nin performansı yerden yere vurulabilir, dibi de görebilir; ama yeteneklerini kimse sorgulayamaz. Yani işte, adam her haliyle, paçasından yetenek akan birisiydi. Basketbol oynasın diye yaratılmış gibi... Bogdan'ın da yeteneklerinden şüphe edilecek bir durumu olmadı. Mesela CSKA maçında atlamadığı ribaunt... McGrady'nin sanırım Dallas serisi son maçında atlasa tutabileceği -dışarı çıkan- topu seyretmesi ve son topun rakibe kalması gibi...

Oysa Guduric'in temel sorunu sadece performans değil. Ciddi bir yetenek sıkıntısı var. En iyi yaptığı iş, Peja gibi topa vurup ayağını bir adım geri çektiğinde çok tehlikeli bir şutör olması... Özellikle köşeden... Diğer her şeyi ya vasat, ya vasatın biraz üstü, ya biraz altı... Yani iyi düşünmek için yemin ederim zorluyorum kendimi... İnşallah bilmediğim, sakladığı bir gizli silahı vardır diye umut ediyorum. Umutlanmak istiyorum. Maalesef her defasında bir düş kırıklığı... Kendini iyi hissettiğinde Klay Thompson'ı hatırlatan şut performansları da olmuyor değil. Tıpkı Klay gibi ilk şutu sokarsa devamı geliyor, filan... İyi düşünmeye, evrene pozitif enerji yollamaya çalışıyorum. Atmosferden geri dönüyor çoğunlukla... :)

Katılıyorum. Kaldı ki Bogdan süper yıldız seviyesine çıktığı sezon öncesinde iki kez yükselen yıldız ödülünü almış, düşük ölçekli bir takımın liderliğini üstlenmiş ve gerek fizik olsun gerek şut mekaniği olsun bu patlamaya çok müsait bir oyuncuydu. Guduric'de bunların hiç birisi yok. Üstüne Bogdan çok daha iyi savunmacıydı. Bogdan'ın ilk iki sezonu pozisyonunun en iyi 5-6 oyuncusundan biri sayılmaya yeterdi, son sezonunda en iyisi oldu: Guduric ise Melih'ten pek bir artısı olmayacak şekilde rol oyuncusundan öteye geçmeyecek bir oyuncu. Sözleşmesi bitince de gönderilmeli, ucuza oynadığı için geniş kadro olsun diye tutulmasında sakınca olmaz ama asla önemli bir rolü olmamalı. Önemli oyunculara önemli rol verilmeli.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #196 : 19 Haziran 2019, 18:05:43 »
Bogdanovic'e biraz haksızlık yapmıyor musun Sevgili Kardeşim? :)

Bogdan bazıları tarafından eleştirilse de -ki şükür o bazıları arasında olmadım- yeteneklerinden asla şüphe edilmedi. Performansı eleştirildi ama yetenekleri sorgulanmayacak kadar kendini belli ediyordu. Şimdi şöyle örnek vereyim: Tracy McGrady'nin performansı yerden yere vurulabilir, dibi de görebilir; ama yeteneklerini kimse sorgulayamaz. Yani işte, adam her haliyle, paçasından yetenek akan birisiydi. Basketbol oynasın diye yaratılmış gibi... Bogdan'ın da yeteneklerinden şüphe edilecek bir durumu olmadı. Mesela CSKA maçında atlamadığı ribaunt... McGrady'nin sanırım Dallas serisi son maçında atlasa tutabileceği -dışarı çıkan- topu seyretmesi ve son topun rakibe kalması gibi...

Oysa Guduric'in temel sorunu sadece performans değil. Ciddi bir yetenek sıkıntısı var. En iyi yaptığı iş, Peja gibi topa vurup ayağını bir adım geri çektiğinde çok tehlikeli bir şutör olması... Özellikle köşeden... Diğer her şeyi ya vasat, ya vasatın biraz üstü, ya biraz altı... Yani iyi düşünmek için yemin ederim zorluyorum kendimi... İnşallah bilmediğim, sakladığı bir gizli silahı vardır diye umut ediyorum. Umutlanmak istiyorum. Maalesef her defasında bir düş kırıklığı... Kendini iyi hissettiğinde Klay Thompson'ı hatırlatan şut performansları da olmuyor değil. Tıpkı Klay gibi ilk şutu sokarsa devamı geliyor, filan... İyi düşünmeye, evrene pozitif enerji yollamaya çalışıyorum. Atmosferden geri dönüyor çoğunlukla... :)
:) Abi ben tamamen bizde geçirilen sezonları açısından kıyasladım. Bogdan da son sezonuna kadar ciddi eleştiriliyordu. Yetenek kısmını ancak senin gibi kumaştan anlayanlar görür, bilir. Aha da bu forumdaki Bogdanovic sayfasına bak istersen. Bogdan bizde geçirdiği 3 sezonun ancak sonuncusunda, onun da sonunda herkesin gözünde süperstar konumuna ulaştı. Zira son sezonun ciddi bir bölümünü de sakat geçmişti.

Guduric'in hikayesi de adaptasyon için mücadele içinde geçen bir ilk sezon ve kısmen kıpırdandığı, zaman zaman ön plana çıktığı bir 2. sezon. Sonunun ne olacağını önümüzdekis sene göreceğiz. Bize saç baş yoldursa da bu böyle olacak bence.

Bogdan da özellikle liderlik etmeye çalışıp yanlış tercihleriyle bizi delirttiği maçlar oynadı. Ancak son sezonun son kısmında nirvanaya ulaştı oyunu. Ben Guduric'den bir Bogdan ayarında oyuncu olur demiyorum, sadece hikayeleri benziyor diyorum. O da seneye kendi tarzında takımın vazgeçilmezi olabilirse onun da yolu Bogdan'ınki gibi olacaktır. Ama oyununa birşeyler koyamazsa yapacak birşey yok, yolu açık olsun deriz.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #197 : 19 Haziran 2019, 20:52:03 »
Umut, sevgili dostum;

Bogdan'ın tercih hatalarıyla Guduric arasında şöyle bir fark var... Bogdan sorumluluktan kaçmaz, saklanmazdı. Belki de bundan fazla eleştirildi o dönem... Bu ise resmen saklanıyor... Sakarlıkları da cabası... Kobe'nin 1997 play-offlarında, henüz sadece 18 yaşındayken ve yedek oyuncu iken üst üste üç tane airball atması gibiydi Bogdan'ın tercih hataları... Kobe o zaman şöyle demiş; "Birisi atacaktı bu şutları... Diğerleri korktu, ben attım." Olayın özü bu...

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #198 : 19 Haziran 2019, 20:59:09 »
Kalitesi veya karakteri hakkında bir yorum yapmak istemiyorum ama şurası kesin ki tam kadro olsak bu altı maçın hiçbirinde oynamazdı.

Çevrimdışı ata771

• Üye
« Yanıtla #199 : 19 Haziran 2019, 21:43:01 »
Güzel cevap verdi biraz geç olsa da umarım ağzımıza tıkar

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • 1899
« Yanıtla #200 : 19 Haziran 2019, 22:37:49 »
Şu son maçı da bekleyelim bakalım, sonra neler olacağını görelim.

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #201 : 21 Haziran 2019, 23:23:29 »
Yallah Sırbistan'a. Dönme geri bi daha

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #202 : 01 Temmuz 2019, 19:30:00 »
Memphis ile anlaşmış deniliyor...

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #203 : 01 Temmuz 2019, 19:43:15 »
"Beğenilmeyen" adamlarımız NBA yapıyor, bknz:Nunnally, Guduric

1 milyon buyout okudum bir yerde, doğru mu acaba?

hmetin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #204 : 01 Temmuz 2019, 19:45:59 »
Offf ben 350 ye razıydım.1M dogru ise muthis rakam...

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • 1899
« Yanıtla #205 : 01 Temmuz 2019, 19:46:05 »
Yolu açık olsun. Esas patlamayı bu sene yapar diyordum ama fırsat bulmuşken gitti sanırım. Teşekkürler son periyot patlamaları için.

Çevrimiçi ertugrul_solomon

• Üye
« Yanıtla #206 : 01 Temmuz 2019, 19:47:39 »
Güle güle.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #207 : 01 Temmuz 2019, 20:25:36 »
Memphis iki sezondur, özellikle bir evvelki sezon öyle oyuncular denedi, D-League'den öyle oyunculara forma verdi ki, hiç şaşırmadım. Melih Mahmutoğlu'na bile sulanırlarsa şaşırmam. :D

Bojan gittiğinde bu kadar sevinmiştim en son. Loser karakterlerden nefret ediyorum. :)

Çevrimdışı Oğuz Han

• Üye
  • Yer: Moda
« Yanıtla #208 : 01 Temmuz 2019, 23:03:28 »
bojan on numara adamdır, bundan cacık olmadı, olmayacak.

Çevrimdışı Intermed

• Üye
« Yanıtla #209 : 02 Temmuz 2019, 10:22:28 »
Yolu açık olsun, umarım başarılı olur ama NBA bi kaç gömlek fazla gelir sanki gudurice.