Gönderen Konu: Marko ''The Next One'' Guduric  (Okunma sayısı 83666 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

• Ziyaretçi
Ynt: Marko Gudurić ''The Next One''
« Yanıtla #165 : 06 Ocak 2019, 00:39:08 »
Maalesef ne İlhan abiden ne de senden beklediğim reaksiyonu alamadım. Şöyle Derin Futbol tadında kapışmadık hevesim kursağımda kaldı. Yine de bu Guduric'in 'Yeni Bogdan' olduğu gerçeğini değiştirmiyor tabii.
Ahahahah ahahah
İlhan zeki adam olum. Temkinli yanaşıyor.
Merak etme şimdiden guduriç onu mahçup etti amaa yetmez dahs da etsin.
Kemal biz kardeşlerimiz ile taşşak yaparız o dediğin seviyeye inmeyiz
« Son Düzenleme: 06 Ocak 2019, 00:39:24 Gönderen: Cem Ağrak »

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #166 : 06 Ocak 2019, 00:51:07 »
Çocuk başarılı olsun da ben göt olmaya razıyım :)  ama şu da var her ne kadar eleştiri de kantarın topuzunu kaçırsak da (ben dahil) övgüde de çok abartmamak lazım. Henüz ne takım ne de Guduric bir şey elde etmiş değil. Cska'nın namağlup gidip F4'te yenildiği zamanlar oldu.

Takım inanılmaz Guduriç de çok iyi ama nedense benim dillendirmek istemediğim bir tedirginlik var içimde. Çok rahat değilim. Nedenini bilmiyorum. Sürekli kazanıyoruz, 12 maçlık seri bile bu formatta belki uzun süre kırılmaz bir rekor ama işte o tedirginlik ilerisi için büyük konuşturmuyor beni.

Çevrimdışı smith jr

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • gfburakkk
« Yanıtla #167 : 06 Ocak 2019, 00:56:14 »
Sevgili büyüklerim;

Siz niye bu kadar takıldınız 'Yeni Bogdan' mevzusuna onu pek anlamadım. Dün forumda maç konusunda bu mesajı ben attığım için üzerime alıyorum haklı olarak.

Michael Jordan, NBA için bir markadır, efsanedir, ulaşılabilecek en büyük seviyedir. Onun içindir ki, Wade'den tutun da Kobe'ye, Kobe'den tutun da LeBron'a kadar büyük yıldızlar için 'Yeni Jordan' tanımlaması ya da kıyaslaması yapılır. Bu Jordan'ın büyüklüğü kadar, ona ulaşmaya çalışan yıldızlar için de bir motivasyon kaynağıdır. LeBron ve Jordan da çok farklı tarzda oyuncular ama dominasyon anlamında bu tip benzerlikler üzerinden gidilebiliyor.

Guduric'in oyun anlamında Bogdan'a çok benzer yönleri var. Çalışkanlığı, gelişimi, oyun içinde üstlendiği rol ve sisteme katkısı çok paralel ilerliyor.

İnsanlar, geçmişe dönüp eski yıldızlarını anımsar ve o yıldızların bıraktığı tadı başka bir yıldız da gördüğü zaman keyiflenir. Kendi adıma Guduric'i izlerken Bogdan'ı izler gibi keyif alıyorum. Bunu dile getiriyoruz diye de yemediğimiz laf kalmıyor. En iyisi bir süre yazmayıp, uzaktan okumak.
Yeni Alex Yeni Lugano vs demedik mi sanki hiç? Aynı onun gibi oynayacak aynı performansı verecek demek değildir ki bu. Dünya'da bile yeni Messi yeni cart yeni curt diye hep kullanılan bir tabirdir bu. En çok ta Yeni Zidane'lar vardır :)

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #168 : 06 Ocak 2019, 09:26:36 »
O zaman ben şöyle sıralayayım:

1. Bogdan
2. Guduric
3. Marko Tomas
4. Bojan

Bundan bir ay önce bu sıra şöyleydi:

1. Bogdan
2. Marko Tomas
3. Bojan
4. Guduric

Guduric bir ay içinde iki basamak yüseldi...

Durumun daha iyi anlaşılması için bu oyuncuların karşılıklarını veriyorum:

Bogdan = Fenerbahçe basketbolunun Michael Jordan'ı... (Gelip geçen bütün kısaların kendisiyle kıyaslanacağı idol...)

Guduric = Fenerbahçe basketbolunun Klay Thompson'ı... (Mental olarak da çok benzeşiyorlar, fiziksel olarak da... Bir eşik var, ona takılmadıkları zaman tatlarından yenilmiyor; bir de topla ne kadar az oynayıp çembere bakarlarsa, o kadar verimli oluyorlar...)

Marko Tomas = Gordon Hayward diyeceğim... (Her şeyi yapar, ama hiçbir şeyin uzmanı değil... İyi niyetinden, çalışkanlığından sual olunmaz... Sakatlıklar bir üst seviyeye sıçramasına engel oldu... Bojan'dan daha şöhretli, daha yetenekli değil ama daha faydalıydı.)

Bojan = Carmelo Anthony (Bütün özel yeteneklerine ve fiziğine rağmen kazanmayı beceremeyen ve sadece bireysel istatistikle göz dolduran bal yapmaz arı...)

Emir'i listeye bile almak istemedim. Parsons desem Kemal Erdem ne buyurur? :D

Çevrimiçi ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #169 : 06 Ocak 2019, 14:52:32 »
O zaman ben şöyle sıralayayım:

1. Bogdan
2. Guduric
3. Marko Tomas
4. Bojan

Bundan bir ay önce bu sıra şöyleydi:

1. Bogdan
2. Marko Tomas
3. Bojan
4. Guduric

.....

Henry Turner???
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #170 : 06 Ocak 2019, 17:15:41 »
Henry Turner???

Yok, yok, son döneme göre yaptım... Yani aktif isimler arasından... İlaveten: Yugoslav kökenliler arasından... Kinsey'i, Basden'i filan da almadım, dikkat ederseniz... :)

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #171 : 06 Ocak 2019, 18:21:35 »
Emir'i listeye bile almak istemedim. Parsons desem Kemal Erdem ne buyurur? :D

Abi, bütün benzetmelerinin altına imza atarım da buna daha bir başka atarım.. Gerçi Parsons'ı özel hayatımı bu hale getirdi onu pek bilemiyoruz ama kariyer gidişatları çok benzerlik gösteriyor.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #172 : 07 Ocak 2019, 07:16:47 »
Yok, yok, son döneme göre yaptım... Yani aktif isimler arasından... İlaveten: Yugoslav kökenliler arasından... Kinsey'i, Basden'i filan da almadım, dikkat ederseniz... :)
Genel olarak bir liste yapsan nasıl olur sıralama ? Bu adı geçen isimlere ilave olarak bizde oynamış olan Devin Smith, Marko Milic, İbo, Harun, Serdar vs de dahil edip..

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #173 : 07 Ocak 2019, 10:35:54 »
bu günleri de gördük ve..
ilhan bey Guduriç lig maçında oynatılmadı diye eleştiri yaptı
çok hoşuma gitti ya bu konu :)

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #174 : 07 Ocak 2019, 13:43:21 »
Genel olarak bir liste yapsan nasıl olur sıralama ? Bu adı geçen isimlere ilave olarak bizde oynamış olan Devin Smith, Marko Milic, İbo, Harun, Serdar vs de dahil edip..

Genel liste sağlıklı olmaz ve zorlama olur. Çünkü bütçe ve hedef farklılıkları söz konusu... Bazı şartlarda bazı oyuncuları normal yeteneğinin üstüne koymak gerekir... Mesela benim için Damir Mrsic'in yeri çok fazla özeldir. Şimdi onun bize liderlik ettiği dönemdeki hedefler ile sonrasındaki oyuncuları kıyaslamak hem Mrsic'in hatırasına saygısızlık olur, hem diğerlerine... Yani kalbimizdeki listenin yeri ayrıdır; ancak bu herkesin kendine özgü bir listedir. Bu sebeple böyle bir işe girişmek istemem. Ülker sponsorluğu ile beraber final-four hedefinin konulduğu 2006 sonrasını almak en sağlıklısı olur.

Çevrimiçi ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #175 : 07 Ocak 2019, 15:24:34 »
Genel liste sağlıklı olmaz ve zorlama olur. Çünkü bütçe ve hedef farklılıkları söz konusu... Bazı şartlarda bazı oyuncuları normal yeteneğinin üstüne koymak gerekir... Mesela benim için Damir Mrsic'in yeri çok fazla özeldir. Şimdi onun bize liderlik ettiği dönemdeki hedefler ile sonrasındaki oyuncuları kıyaslamak hem Mrsic'in hatırasına saygısızlık olur, hem diğerlerine... Yani kalbimizdeki listenin yeri ayrıdır; ancak bu herkesin kendine özgü bir listedir. Bu sebeple böyle bir işe girişmek istemem. Ülker sponsorluğu ile beraber final-four hedefinin konulduğu 2006 sonrasını almak en sağlıklısı olur.

Mrsic, Dallas, Henry, Rankin, Mc Rea.... hepsi dedigin gibi ozel oyunculardi... Su anki taraftarlarin cogunun hatiralari vardir bu oyuncularla ilgili....

Dedigine katiliyorum, butce ve hedefler cok farkli..... Bir tek Mahmud Abdul Rauf lu donem disinda, onda da hoca secimi unutulamaz....
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı Oğuz Han

• Üye
  • Yer: Moda
« Yanıtla #176 : 07 Ocak 2019, 21:14:13 »
İdoller yazılmış, benim idolum cıvıtmış.

https://www.youtube.com/watch?v=_gfqkHmkMO0

Nabtın Mitch reyiz ya sen :D

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #177 : 09 Ocak 2019, 22:53:29 »
Maalesef ne İlhan abiden ne de senden beklediğim reaksiyonu alamadım. Şöyle Derin Futbol tadında kapışmadık hevesim kursağımda kaldı. Yine de bu Guduric'in 'Yeni Bogdan' olduğu gerçeğini değiştirmiyor tabii.
Guduric is the real Bogdan.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #178 : 09 Ocak 2019, 22:57:42 »
Hakan Abi topla oynama kısmına okey verirse gelişiminde kilometre taşı olur. Yalnız bunun başlığına "The Next One" demişiz de NBA gidecek sıradaki gibi olmuş.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #179 : 11 Ocak 2019, 07:19:49 »
Guduric is the real Bogdan.

Zaten bu Sırplar birbirine benziyor..