Gönderen Konu: NBA'in En İyi Pivotu Kim?  (Okunma sayısı 11902 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
NBA'in En İyi Pivotu Kim?
« : 16 Aralık 2013, 09:44:59 »
İtiraf ediyorum: Kıskandığım için Enes Kanter'i almadım listeye. Bütün oyları silip süpürmesinden korktum. :D

Soru açık: En iyi pivot kim?

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
Ynt: NBA'in En İyi Pivotu Kim?
« Yanıtla #1 : 16 Aralık 2013, 09:45:25 »
Ben aslında en çok Al Horford'ı beğenirim. Ama sakatlık, şu, bu derken umduğum yerleri tırmanamadı. Andre Drummond inanılmaz bir çıkış yakaladı. Bir kaç sene sonra belki açık ara bu tür anketlerin bir numarası seçilecek. Fakat oyumu Marc Gasol'den yana kullanıyorum. Şu günlerde sakat ama iki senedir oynadığı basketbol ortada.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 16 Aralık 2013, 10:00:29 »
fundemental olarak bence Nba deki en iyi pivot Marc Gasol ,
Hücum performansı ile beraber muhteşem bir savunma kabiliyeti var. çok atlet değil ama fiziğini inanılmaz iyi kullanıyor
oyun zekasını seviyorum
İspanya milli takımındaki diğer oyuncuların aksine kendisinde gram çirkeflik görmüyorum ,
çok severim kendisini ...

Çevrimdışı phenom_07

• Üye
« Yanıtla #3 : 16 Aralık 2013, 10:39:34 »
Small Forward pozisyonu için LeBron dışındakilere oy vermek ne demekse burada da Marc Gasol dışındakilere oy vermek biraz o demek herhalde onun için oyum Gasol'e gitti. Ancak Horford gibi bir underrated çok az bulunur bunu da eklemeden geçmiyim adamın yapmadığı iş yok ama ismi hiç ön plana çıkmıyor nedense. Bu dışında kafa problemlerini aşabilirse (çok zor) Cousins ve gelişimini sürdürürse Drummond bu listede birinciliğe oynar.
BAK YİNE HASRETİN DÜŞTÜ İÇİMİZE
SADECE FENERBAHÇE ...

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
« Yanıtla #4 : 16 Aralık 2013, 17:37:24 »
Marc Gasol: Şuan listenin tartışmasız birincisi konumunda. İşin hem savunmada hem de hücum kısmında hem akıl olarak var hem de yetenek olarak var. Kariyeri sonunda asla bir süperstar olarak anılmayacak ama şuan açıkçası izlemesi zevk veren bir kaç pivottan bir tanesi ve en önemlisi.

Brook Lopez: İşin hücum kısmında bu listenin en iyisi olabilir. Hakikaten iyi bir bitirici ancak işin savunmada ve ribaunt kısmında ise sahada kendisini göremiyoruz.

Roy Hibbert: Yeni nesil pivotların bir örneği daha. Atletizmi çok yüksek olan, belli ölçüde savunma bilgisi olan ancak işin istikrar kısmı ve fundemental kısmında ise boş olan oyunculardan. Şuan inanılmaz bir fiziği var ancak kullanmamak için diretiyor kendisi.

Andre Drummond: Sezon öncesi Kemal abi olsun Pistons'ı biraz olsun takip eden herkes olsun böyle bir çıkış bekliyordu zaten. NBA gelmeden önce süperstar olabileceği düşünülen ancak bunla beraber çok ham bulunan Drummond ilk senede o hamlığı attı ve süperstarlığa doğru bir yolculuğa başladı. İnanılmaz bir fiziği var. 2-3 yıl önce Magic'i finale taşıyan Howard'la kıyaslanabilecek bir fiziği ve atletizmi var. Ancak süperstar olmak istiyorsa hücum da kendine bir şeyler katmalı ve daha istikrarlı olmalı. Şuanda Gasol'un gerisinde ama ondan çok daha potansiyelli bir pivot. Onun gelişiminde Rasheed Wallace gibi bir adamın başrol oynaması da çok önemli.

Joakim Noah&Tyson Chandler: O hücumla en iyi olmaları imkansız.

Cousins: Şuan Amerikada yetişen diğer pivotlardan farklı aslında Cousins. Evet çok iyi bir fiziği var ama bununla beraber işin puf noktalarına kafası basıyor. Ancak deli birisi kendisi. Kafasını oyuna vermek yerine başka şeylerle uğraşıyor. Hayatını değiştirecek bir koçla tanışmadığı sürece istatistik yapan ama asla başarılı olamayan oyunculardan bir tanesi olur.

Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #5 : 16 Aralık 2013, 17:58:12 »
Utkan'ım. Esef ediyorum sana. Al Horford görmezden gelinecek adam mı? Onu es geçmiş, nefis değerlendirmelerini ondan esirgemişsin.

Bu arada, bir üst mesajda yazdığın her şeye imzamı atarım. Adını görmesem kendi kalemimden çıkmış sanırım. :)

• Üye
  • Andrew Goudelock
« Yanıtla #6 : 16 Aralık 2013, 18:05:36 »
Bende bir şeyler eksik diyordum.

Açıkçası Horford konusunda biraz kararsızım abi. O ilk patlamayı yaptıktan sonra bir daha patlama yapamamasının nedeni sakatlıklar mı yoksa zaten o ilk patlamayla beraber zaten maksimumuna ulaştı mı bilemiyorum ama şuan ki görüntüsüyle orta seviye bir pivottan üste çıkamazmış gibi görünüyor.
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #7 : 16 Aralık 2013, 18:13:57 »
Yanlış hatırlıyorsam düzelt: Adam çapraz bağlarını kopardı Utkan. Daha ne olsun?

Howard'ın en iyi zamanlarında Orlando ile oynadıkları seride Howard'ın ardında gösterdiği duruşla savunması iyi değil eleştirilerini de susturdu.

Her sene "bu sezon Atlanta'dan bir cacık olmaz" denir ama her sene beklentilerin oldukça üstünde yer alırlar. Kim sayesinde? Horford.

NBA'le ilgilenmeyen arkadaşlara Horford'un tarzını özetlemem gerekirse, hücum özellikleri bakımından iyi bir Nevriye Yılmaz'dır. Kısacası, hücum repertuarında hemen her şey vardır. Ama ayrıca atletik özellikleri de Marc Gasol'ün üstündedir.

Horford hakkı yenen bir adam. Sessiz sakin işini yapan çok oyuncu gibi. Avrupa'dan tanımasak Marc Gasol'de hakkı yenen bir adam olurdu.

• Üye
  • Andrew Goudelock
« Yanıtla #8 : 16 Aralık 2013, 18:20:51 »
Doğru hatırlıyorsun abi ama bilmiyorum belki o Atlanta'nın sıkıcı basketbolu yüzünden Horford'ın oyunu bana soğuk geliyor.

O bahsettiğin yetenekler var ama o kadar sessiz ki hiç bir liderlik vasfı yokmuş gibi..

Birde o savunmayı da sadece odaklandığı zaman yapıyor geçen gün 37 yaşındaki Tim Duncan'a 22 sayı-20 ribaunt yaptırdı. Hoş değildi yani.

Dediğim gibi belki de Atlanta'nın oyunu yüzünden bana Horford soğuk geliyordur..

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #9 : 16 Aralık 2013, 18:24:31 »
İlaveten: 2 sene önce bu anket açılsaydı bütün oyları Howard silip süpürürdü. Onun hakkında da söyleyeceğin bir kaç cümle olmalı. Bir insan fiziğine ancak bu kadar ihanet edebilir diye başlayan... :)

• Üye
  • Andrew Goudelock
« Yanıtla #10 : 16 Aralık 2013, 18:45:50 »
O zamanlar hatırlarsın abi Howard acaba yeni Shaq olabilir mi onun kadar domine edebilir mi ligi diyorlardı.

Ben o zamanda söyledim. Howard'la Shaq kariyer başlangıcı ve gidişatı açısından aynı olsa da aralarından çok büyük ve önemli farklılıklar vardı.

Evet Shaq'ın da Howard gibi cıvık diyebileceğimiz bir kişiliği vardı ancak Shaq sahadayken asla geri adım atmazdı. Shaq'a sistem kurmanıza gerek yoktu Shaq zaten tek başına sistemdi. O gerektiği zaman gereken şeyi yapardı. Faul atışımı sokması gerekiyor sokardı basket atması mı gerekiyor yapardı. Mental olarak Shaq Howard'tan 10 katı üstün bir oyuncuydu. Howard en başarılı olduğu sezon bile nazla niyazla oynadı.

Bunun dışında hücüm olarak aralarına dağlar kadar fark vardı. Ona hiç değinmiyorum bile..

Howard tamamıyla insan üstü fiziğiyle var olmuş ancak içinde (Magic'ten ayrıldığını dönemde maç içerisinde yaptıklarına göre söylüyorum) karaktersiz bir adamdır. NBA'deki pivot noksanlığından yararlanıp bir anda kendini süperstar sınıfında bulmuş ancak orayı haketmemiştir.

Ve maalesef ki Howard'ın bu kadar kolay süperstar olması her zenci Amerikalı pivot da vücut yaparsam bende öyle olurum düşüncesini sağlamış ve bu yüzden bu oyuncuların fundemental ve hücüm zekasından yoksun birer kas yığını olmasını sağlamıştır.

NBA bugün pivotluk konusunda bu durumdaysa %50 Howard %50 NCAA koçlarının suçudur.

Sen bir kere söylemiştin abi yanlış hatırlamıyorsam 90'lardaki ve 80'lerin sonlarında forma giyen pivot süperstarlar bir kenara orta sınıf diyebileceğimiz pivotlar bile bugünün NBA dünyasından süperstar olur diye. Kesinlikle katılıyorum..

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #11 : 16 Aralık 2013, 19:11:19 »
yeni bir efsane doğuyor ;

Andre Drummond 2012-2013 Highlight Mix

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #12 : 16 Aralık 2013, 19:51:19 »
Oyumu yanlışlıkla Gasol'e verdim. Gül gibi Drummond dururken... 8)
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #13 : 16 Aralık 2013, 19:53:52 »
Sen bir kere söylemiştin abi yanlış hatırlamıyorsam 90'lardaki ve 80'lerin sonlarında forma giyen pivot süperstarlar bir kenara orta sınıf diyebileceğimiz pivotlar bile bugünün NBA dünyasından süperstar olur diye. Kesinlikle katılıyorum..

Buna 70'lerin pivotları da dahil ki, hatırlarsan, 70'li yılların NBA maçlarından hatırı sayılır eski maç paylaştım. 70'lerde oyun tamamen uzunlar üzerinden dönüyor ve gerçekten pivotun kadar konuşuyorsun. Yine hatırlarsan modern basketbolun miladı olarak Kareem'in 1969'da lige girmesini kabul ederim, çünkü pivot tanımını tarif edebilecek kusursuzlukta bir yetenek ve fundemental barındırır. Bill Walton pasörlüğü ile, Bob McAdoo şutörlüğü ile, Moses Malone kalınlığı ve gücü ile, Artis Gilmore yine hızı ve gücüyle ve daha başka bir çok isim bu dönemde uzun anlamında basketbola en bereketli iki döneminden birisini yaşatmışlardır.

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #14 : 16 Aralık 2013, 19:56:28 »
Oyumu yanlışlıkla Gasol'e verdim. Gül gibi Drummond dururken... 8)

benimle değil tarihle nasıl hesaplaşacaksın onu düşün ..