Sen ne düşünüyorsun Anka bilmiyorum ama ben şahsım adına Erkekler liginde liderliği o kadar mühimsemiyorum. Mesele saha avantajıysa, Ankara'da salon daha dolu ve daha canlı, destek daha etkili oluyor.
Şampiyonlar ligini garantilemek açısından liderlik iyi olur diyorsanız, işin gerçeği, Erkek Voleybolunda Şampiyonlar Liginde herhangi bir Türk takımının başarılı olabileceğine inanmıyorum. Bu sebeple şahsım adına kadın voleybolunda temel hedefim ve olmazsa olmazım Şampiyonlar Ligiyken, Erkeklerde Lig şampiyonluğunu her ne olursa olsun kazanmaktan yanayım. Şampiyon olunca zaten şampiyonlar ligine gideceğiz ama en fazla grubumuzu 3. bitirip, Cev Cup'a devam ederiz. Erkek Voleybolunda Şampiyonlar Liginde final-four filan; bunlar çok uzak ihtimaller... Bu sene Halkbank ev sahibi olduğu için, onu almak da zor olur. Kaldı ki, onu almak için önce ilk tur gruplarından çıkman gerekiyor ve ben onun dahi kolay olmadığını düşünüyorum.
Aslında şampiyonlar liginde başarı yakalamasına yakalanır ama Arkas gibi sadece bu ligde oynama karşılığı 5-6 yabancıyı deli paraya alır ve aynı anda oynatırsan belki... Onlar bile final-four'dan öte geçemedi. Bakalım; ev sahipliği ile bu sene doğrudan final-four hakkı kazanan Halkbank ne yapacak? Bana ilk maçta yıkılır gibi geliyor.
Futbol Milli Takımı: Dünya 3.lüğü, Avrupa'da yarı final...
Erkek Basketbol Milli Takımı: Avrupa 2.liği, Dünya 2.liği...
Kadın Basketbol Milli Takımı: Avrupa 2.liği...
Kadın Voleybol Milli Takımı: Avrupa 2.liği ve daha bir çok adını bilmediğim turnuva...
Pekiii...
Erkek Voleybol Milli Takımı... Yok, yok, yok... Hiç bir şey yok.
Bu aynı zamanda yurdum insanının voleybola bakışıyla ilgili bir durum... Nedense bize has bir algıdır voleybolu kız sporu olarak düşünmek... Bu nedenle 70 milyonluk bir ülkeden çok az erkek voleybolcu çıkıyor. Trübünler de boş olunca... İyice azalıyor ilgi.
Ne zaman ki, Türk Milli Takımı erkek voleybolunda derece almaya başlar, yani yerli oyuncu kalitesi Avrupa çapına ulaşır; şampiyonlar liginde başarıyı ancak o zaman bekleyebiliriz.
Bu nedenle Erkekler Liginde tek beklediğim lig şampiyonluğu... Normal sezon derecesini filan pek takmıyorum.