Konu biraz amacından saptı gibi ama gerek koçun gerek takımın bu halinden de biz sorumlu değiliz o da çok açık..
Kısacası, eski yönetim, yeni yönetim, eski hocalar, yeni hocalar, el birliği ile kulübün anasını sikti.
Hakan abi, her zaman olduğu gibi konuyu net anlatmış. Kötüyü aklamak için bir başka kötüyü örnek vermenin anlamı yok. Ali Koç, uzaydan gelmedi. Uzun yıllardır zaten borç bataklığına girilen yönetimlerin içinde yer aldı. Az çok neyle karşılacağını da biliyordu. Her ne kadar bu kadarını beklemiyorduk dese de, bir şeylerin farkındaydı.
Başkanımsı, yönetimsi gibi enteresan terimler kullanarak kusura bakmayın ama yaşanan fiyaskonun üzerini örtemezsiniz. Bu eski başkan argümanıyla Ali Koç'u kaç yıl daha koruyup kollamayı planlıyorsunuz bilmiyorum ama herhalde her şubede sıradan, vasat, acınası hale gelene kadar koltukta oturtacaksınız.
Aziz Yıldırım'ın geri dönmesini zerre istemiyorum bu arada. Ali Koç'u eleştiren herkes de Azizci değildir, mesela İlhan abi, Hakan abi ve Umut gibi. Saydığım isimler eski başkana en ağır eleştirileri getirmişti. Maddi olarak bir şekilde düzlüğe çıkarsın da, kulübü psikolojik olarak geriye götürürsen onu zor aşarsın. Fenerbahçe eskiden her şubesinde ezeli rakiplerini ezen, komplekse sokan bir takımdı. En kötü gününde bile herkesin derbilerde içi rahattı. Şimdi hepimiz acaba hangi serimiz sona erecek, kaybedilim ama rezil olmayalım kıvamına geldik. Üç kuruşluk adamların lobisi kadar lobimiz kalmadı. Eskiden iyi kötü Fenerbahçe adını duyan korkardı, şimdi sallayan yok yönetimi. Taraftar korkusuna bir adım ötesine gidemiyorlar, ki yazık günah bu taraftara, daha ne yapacak..
Koskoca Fenerbahçe başkansız kalacak değil. Ali Koç gider başkası gelir, yok eğer sadece Ali Koç'un eline bakar haldeysek nerede o zaman Fenerbahçe'nin büyüklüğü derler adama..
Şunu da belirteyim, Ali Koç'u cidden severim, başarılı olmasını da çok isterdim. Yaptığı fedakarlıklara da kimsenin bir laf yok. Ama olmayınca da olmuyor. En iyi giden şube bile durup dururken bu hale geliyorsa, orada başka bir sıkıntı var demektir. Biraz da bu açıdan bakmak lazım.