Nereye yazsam bilemedim konu itibariyle, burayı seçtim mazur görün arkadaşlar yazım biraz uzun olacak genel tespitler itibariyle, zamanını ayırıp okuyacaklara şimdiden teşekkürler.
Bir grup renktaş haklı olarak sürekli tff-mhk ve özellikle de hakemler nezdindeki yapı kısmına takılıyor ve bu yönden konuşuyor, gözü kör olmayan kimse zaten bu yönden haksızsınız demez/demiyor bu konuda olan bitenler zaten aşikar her sene tutulan hakem hataları tablolardan dahi ki o trajikomik ama o tablolara baz aldıkları hakemler bile genellikle bizi mahvetmiş olan o yapının üyelerinden yani.
Ama sürekli gözden kaçırılan asıl mesele bu tiksinç ligdeki diğer takımların başkanları/oyuncuları/tüm camiaları ve diğer tüm mihraklarının değişmeyen bitmeyen tükenmeyen FB NEFRETİYLE hareket ediyor oluşu. Türkiyedeki tüm insanların Fbliler harici bakınız ortak noktada buluşabildiği TEK NOKTA HER ZAMAN FB NEFRETİDİR. Gsnin son düzlükte bu kadar öne çıkmasına, tüm skandal işlerinin bir bir dökülmesine, hepsini geçtim OFSAYTIMSI GİBİ ALENİ BİR HAKEM ŞİKESİNE rağmen falan da anlaması güç şekilde ASLA DEĞİŞMİYOR BU DURUM.
Sebebi konusunu merak edenler varsa daha önce de tahminimi yazmıştım, kesinlikle fetö ülkede ne yaptıysa aynı kisveyi gs menfaatleri ve fb nefreti altında tüm topluma tüm kurumlara sızma suretiyle empoze ettiler insanlara çünkü 87 den beri, bu sayede kendi adamlarına hep iş buldular hemen her yerde hem futbol içinde hem de dışında özellikle de spor basınında, kendi emellerine çalışan hiçbirini asla mağdur etmediler ve bir şekilde bu düzene hizmet etmelerine devam etmelerini sağladılar, biz ise daima bu duruma sadece seyirci kaldık, çıkıp adalet lazım, yapı var, hakkımız yeniyor falan diye boş lakırdılar harici durumu değiştirebilmek için somut hiçbir şey yapamadık.
Dolayısıyla da 1-2 istisna takım hariç asla Fbye karşı oynadığı futbolu, konsantrasyonlarını, adına ne derseniz deyin bunlara karşı oynamıyorlar, öyle bir vahim durum var ki 3 sene üst üste şampiyon olacak bi takıma normal şartlarda prestij maçında bile olsa mantıken daha fazla hırs yapmaları gerekirken küme düşme konusunda can havlindeki 1 puanla belki kümede kalabilecek bir takımın hocası bile maç sonu çıkıp, BENİM OYUNCULARIM BU MAÇA KONSANTRE DEĞİLLERDİ ZATEN DİYOR ÇOK NORMAL BİR ŞEYMİŞ GİBİ, benzeri 100 tane absürt örnek var sayarsam yazı bitmez ama mesele gs olunca inanılmaz biçimde gündem bile olmuyor üstelik bunlar, burada FB FORUMLARINDA bile hakem yapısının ‘’h’’ si kadar dahi konuşulmuyor senelerdir bu konular, üstüne üstlük onun bunun çocukları çıkıp bunca durum üstüne her yerde ‘’Fb 2 senedir anadolu takımlarına kaybetmiyor, kasımpaşa hatay sürekli Fb’ye yatıyor’’ bilmem ne algısı yapıyorlar bir de hepten deliriyorum…
Bi tek çekilme kozumuz var diyordum bu şerefsiz düzene karşı, onu da bu yapı düzeninin adeta gururu olan başımızdaki basiretsiz şahsiyet eline yüzüne bulaştırdı ve elimizden aldı artık, sözde rezil bir karar olsa da kupadan falan çekiliyordu malum o konuda bile sözünün arkasında duramadı, kasımpaşa kadar bile olamadı u19 ile falan oynayıp, üstüne takımı gsye en kritik virajda o kupada can suyu olup yine yeni yeniden kendi fişini çekti.
Ali elbet gidecek bir şekilde gitmesine, ama benim asıl derdim artık kim gelse de bu düzenin değişebileceğine dair, geleceğe dair umudumun hiç kalmaması, öyle bir çöreklendiler, işleye işleye getirdiler ki bu durumu senelerdir bu düzeni kökünden yıkabilecek, adeta devrim yapabilecek bir şahsiyet çıkacağına inanmıyorum çünkü bu ülkeden maalesef.