Gönderen Konu: FENERBAHÇE / Euroleague 2018-19 Sezonu  (Okunma sayısı 210111 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hmetin

• Ziyaretçi
Ynt: Fenerbahçe Beko - Real Madrid | Final Four
« Yanıtla #1770 : 18 Mayıs 2019, 22:14:58 »
Datome dısındakiler zaten yoktu.Adamlar geldi delik desik etti bizi, biz de seyrettik.
Olmadı soyle bir De Colo muz, Teo muz,Serrod umuz, pivotumuz...

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #1771 : 19 Mayıs 2019, 03:09:37 »
Bazı mesajları silmek zorunda kaldım.

Arkadaşlar, hepimiz yaşını başını almış ve belli bir olgunlukta olan insanlarız. Tartışırken birbirimize kırıcı kelimeler kullanmaktan kaçınalım. Ortak sevdamız Fenerbahçe, buradaki herkes Fenerbahçe'nin iyiliği için olumlu ya da olumsuz fikirlerini yazıyor.

Olumsuz eleştiri getirenleri 'hain' olarak yaftalamak yakışık almıyor, tıpkı olumlu söylemlerde bulunanlara 'yalaka' yaftası vurulması gibi.
« Son Düzenleme: 19 Mayıs 2019, 03:12:20 Gönderen: Bogdan Bogdanovic »

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #1772 : 19 Mayıs 2019, 10:05:39 »
5 yıl önce yer aldığı grubu domine edip Maccabi yi süpüren takım final four a kaldığında ortalık düğün bayram yeriydi. O kadroda yer alan sezon mvp si Bjelica da Vesely Real Madrid yarı final maçını kaldıramadı. Ne oldu canları sağolsun dendi. 5 yıl sonra elde edilen aynı sonuç var ortada, yorumlar kıyamet felaket. Ne değişti? Ben değişeni yazayım, bu noktalara nerelerden geldiğimizi unuttuk. İnsanlar 25 galibiyeti içeren normal sezon performansını küçümsüyor. Neymiş tarih şampiyon olanı yazarmış da normal sezonu kimse hatırlamazmış. Biz hatırlayalım, işimiz ne! Sanki 2017 şampiyonluğumuzu Olympiakoslular, CSKA lılar veya Galatasaraylılar canla başla hatırlıyorlar, youtube dan açıp açıp bizim şampiyonluğumuzu izliyorlar. Kimse kusura bakmasın bu düşünce öteki olmadan var olmayı beceremeyen zihniyetin yansıması. Üç beş Gsli Bjkli futbol kafası laf soktu diye 5 6 yılın emeğiyle teriyle gelinen bu noktayı yok sayamam ben. Fenerbahçe basketbol takımını seviyorum ben, kendi egolarımı değil...

Birileri diyebilir ki Obradovic final foura kalan ilk kadroyu derdest etti. Eyvallah ama bunun nedeni kaybedilen Real Madrid maçı değildi. Özellikle yerli oyuncuların Türkiye play offlarındaki lakaytlıklarıydı. He yine derdest edilecekse sezon sonunda edilir, bunun kararını da koç verir. Fakat şimdi bunun zamanı değil. Yara sarma, kenetlenme zamanı. Önümüzde Türkiye play offları var. He yemişim Türkiye ligini diyen varsa da 90 lı yıllar Türkiye ligini hatırlatırım. Şampiyon olabilsek de sevinsek diye düşündüğümüz yılları, Turner-Dallas-İbo üçlüsünün müessese kulüpleri ile mücadele ettiği yılları... Bir önerim olacak, herkes otursun bu akşamki Real Madrid maçını izlesin, ama koyayım üçüncülük maçına kupa gitti zaten kafasıyla değil, ulan takımım final four da Real Madrid karşısında oynuyor, takımım REAL MADRİD in Avrupa daki baş belası oldu, ne mutlu bana diyerek...

CanCan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1773 : 19 Mayıs 2019, 10:24:26 »
5 yıl önce yer aldığı grubu domine edip Maccabi yi süpüren takım final four a kaldığında ortalık düğün bayram yeriydi. O kadroda yer alan sezon mvp si Bjelica da Vesely Real Madrid yarı final maçını kaldıramadı. Ne oldu canları sağolsun dendi. 5 yıl sonra elde edilen aynı sonuç var ortada, yorumlar kıyamet felaket. Ne değişti? Ben değişeni yazayım, bu noktalara nerelerden geldiğimizi unuttuk. İnsanlar 25 galibiyeti içeren normal sezon performansını küçümsüyor. Neymiş tarih şampiyon olanı yazarmış da normal sezonu kimse hatırlamazmış. Biz hatırlayalım, işimiz ne! Sanki 2017 şampiyonluğumuzu Olympiakoslular, CSKA lılar veya Galatasaraylılar canla başla hatırlıyorlar, youtube dan açıp açıp bizim şampiyonluğumuzu izliyorlar. Kimse kusura bakmasın bu düşünce öteki olmadan var olmayı beceremeyen zihniyetin yansıması. Üç beş Gsli Bjkli futbol kafası laf soktu diye 5 6 yılın emeğiyle teriyle gelinen bu noktayı yok sayamam ben. Fenerbahçe basketbol takımını seviyorum ben, kendi egolarımı değil...

Birileri diyebilir ki Obradovic final foura kalan ilk kadroyu derdest etti. Eyvallah ama bunun nedeni kaybedilen Real Madrid maçı değildi. Özellikle yerli oyuncuların Türkiye play offlarındaki lakaytlıklarıydı. He yine derdest edilecekse sezon sonunda edilir, bunun kararını da koç verir. Fakat şimdi bunun zamanı değil. Yara sarma, kenetlenme zamanı. Önümüzde Türkiye play offları var. He yemişim Türkiye ligini diyen varsa da 90 lı yıllar Türkiye ligini hatırlatırım. Şampiyon olabilsek de sevinsek diye düşündüğümüz yılları, Turner-Dallas-İbo üçlüsünün müessese kulüpleri ile mücadele ettiği yılları... Bir önerim olacak, herkes otursun bu akşamki Real Madrid maçını izlesin, ama koyayım üçüncülük maçına kupa gitti zaten kafasıyla değil, ulan takımım final four da Real Madrid karşısında oynuyor, takımım REAL MADRİD in Avrupa daki baş belası oldu, ne mutlu bana diyerek...

Ağzına sağlık, taraftar olmanın tanımını yapmışsın. "Siz Vesely'i yıldız zannedin" yazan hadsizleri gördüm ya ben şu forumda diyecek laf bulamıyorum.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #1774 : 19 Mayıs 2019, 11:09:25 »
3 numaraların ikisi birden sakat olduğu için, maalesef final hayallerim ciddi bir yara aldı. Eğrisini doğrusuna denk getirip, finale kalsak da, dar rotasyon ve oynayanların da sakatlığı muhtemelen tam geçmemiş olacağı için... Umarım her şey istediğimiz gibi gelişir... Umarım Datome - Kalinic - Vesely turp gibi formda ve zinde olurlar.

Olmadı. :(

Objektif olarak baktığım zaman, "bu şartlarda finale kalmak da başarı!" diye düşünüyordum. Kimsenin moralini bozmak istemediğim için, ancak yukarıdaki kadarını yazmıştım; ama şampiyonluk şansımız çok azdı ve bizim maçın da favorisinin Efes olduğunu düşünüyordum. Ve elbette yanılmak için de içten içe dua ediyordum.

Şaşırtıcı olan kaybetmek değil, kolay teslim olmak ve oyuncuların vücut dili oldu. O aslan yürekli Boby gitmiş, yerine sanki bir Emir Preldzic vurdum duymazlığı gelmişti... Gibi... Veya normal sezonda çok maç sonunu domine eden Guduric gitmiş, maç sonları eli titreyen Bojan (Bogdanovic'lerin ilk ve çakma olanı) geri gelmişti sanki...

Yani kolay teslim olmayacağımızı ama favorinin Efes olduğunu düşünüp, açıkça söyleyememiş, ancak yukarıdaki kadar yazabilmiştim. Ne yazık ki, benim hissettiğimi oyuncular da hissetmiş olacak ki, bir türlü kazanacak direnci gösteremediler.

Şimdi ne mi olur? Bizim 2015'teki ilk final-four'umuzda bütün sezonu kupasız kapatmamız gibi, Efes'de bu sezonu kupasız kapatır. Türkiye Kupası, Lig, ve Euroleague dahil... (Kişisel tahminim bu yönde.)

Ama eğer ligde bunlara sert bir karşılık veremez ve Efes orayı da geçerse, işte o zaman, ciddi bir yenilenmeye gidilir. Bunun sebebi de ligin kaybedilmesi değil, oyuncuların mental olarak kaybetmeyi kanıksama yoluna girmiş olmaları ve artık büyük mağlubiyetler sonrası reaksiyon verememeleri olur. Ama buna gerek kalacağını sanmıyorum. Efes bugün CSKA karşısında büyük bir sürprize imza atmaz ise sezonu sadece Ekim ayındaki Cumhurbaşkanlığı kupası ile kapatır.

Haaa... Bütün her şeye rağmen... Lig finalinde Efes'i 4-0 süpürsek bile... Kesinlikle çok yetenekli ve yaratıcı bir skorer ile çok yetenekli, sert bir uzun şart. Yani her şart altında bir Bogdanovic ile bir Udoh rolü oynayacak iki isme muhtacız. Ama dediğim gibi, ligde de reaksiyon veremez isek, değişim iki nokta atışından ibaret kalmaz.

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
  • Yer: İstanbul
Ynt: Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes | Final Four
« Yanıtla #1775 : 19 Mayıs 2019, 12:32:18 »
çıkarmazlar satışa nike işbirliği koca bir hayal kırıklığı. F4 için özel üretildi derler. Fenerbahçe amblemi olmayan hali var nike ın sitesinde https://www.nike.com/tr/t/air-ceket-pfpNz4

Çok teşekkür ederim.

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1776 : 19 Mayıs 2019, 13:00:30 »
2015 yili ile simdiki zamani bir tutamazsiniz. O zamanki takim tecrubesi kalitesi ile simdikini bir tutamazsiniz. Simdi nasil ki Cskanin F4 u basari diil olmasi gereken ise bizimki da oyle degerlendirilmeli. Kenanla Zoricle  hayatinda F4 gormemis adamlarla acayip zor biseyi basardik.

Bugun ise uzun sure sonra ilk kez F4 oynayan Efes bizi ezerek yendi. 2015 teki Femerbahcenin bugunki karsiligi Efes aslinda. Uzun sure sonra ilki basarmis ve kadrosunda pek cok F4 caylagi var. Ama sonuc cok farkli oldu caylak takim tecribeli takimi ezdi. Bu durum elbette ki elestirilir.

Kimse kusura bakmasin 25-30 m arasi butceye sahip bir takimin F4 yapmasi basari degil olmasi gerekendir. Final.ve elbette ki sampiyonluk basaridir. Bir de F4 da yenilmek var yenilmek var. 20 ye yatirdi adamlar caylak halleriyle. Bu oyle basite indirgenecej bir sey degil.

Taraftar olarak biz simarmadik.Bu butcenin olmasi gereken karsiligini beklemek simarmak degildir. Yatiimin buyulugune gore kazanimin beklentisi de degisir elbette 

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #1777 : 19 Mayıs 2019, 13:18:25 »
2015 yili ile simdiki zamani bir tutamazsiniz. O zamanki takim tecrubesi kalitesi ile simdikini bir tutamazsiniz. Simdi nasil ki Cskanin F4 u basari diil olmasi gereken ise bizimki da oyle degerlendirilmeli. Kenanla Zoricle  hayatinda F4 gormemis adamlarla acayip zor biseyi basardik.

Bugun ise uzun sure sonra ilk kez F4 oynayan Efes bizi ezerek yendi. 2015 teki Femerbahcenin bugunki karsiligi Efes aslinda. Uzun sure sonra ilki basarmis ve kadrosunda pek cok F4 caylagi var. Ama sonuc cok farkli oldu caylak takim tecribeli takimi ezdi. Bu durum elbette ki elestirilir.

Kimse kusura bakmasin 25-30 m arasi butceye sahip bir takimin F4 yapmasi basari degil olmasi gerekendir. Final.ve elbette ki sampiyonluk basaridir. Bir de F4 da yenilmek var yenilmek var. 20 ye yatirdi adamlar caylak halleriyle. Bu oyle basite indirgenecej bir sey degil.

Taraftar olarak biz simarmadik.Bu butcenin olmasi gereken karsiligini beklemek simarmak degildir. Yatiimin buyulugune gore kazanimin beklentisi de degisir elbette

Sayın hocam her şeyden önce şunu kabul etmemiz gerekiyor. Sporda yenilmek var, can acıtıcı şekilde hezimet türü farklı yenilgilerle karşılaşmak da var. Ki daha önceleri de başımıza geldi, Strasbourg, Panathinaikos, Baskonia en akılda kalanları. Bu sefer de yarı finale denk geldi maalesef. Bütçe demişsiniz, bu bütçeye buralar başarı değil demişsiniz. Kesinlikle katılmıyorum. Bütçesi bizden fazla olan Barcelona Milano göremedi buraları. Her şeyi geçtim bu takımın mazereti de var. Sene başında ana rotasyonda oynaması planlanan 5 oyuncusu ciddi sakatlıklar geçirdi. Ben hiç eleştirilmesin de demiyorum zaten. Lafım doğrudan size değil bazı cümleler görüyorum muhtelif paylaşımlarda el insaf dan başka bir şey diyemiyorum.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #1778 : 19 Mayıs 2019, 13:28:09 »
hayvan gibi antrenman yaptırarak ıskartaya çıkartmayı da başarıyoruz. Takımın eksiği kaliteyken biz inadına düz takım oyuncuları alıp hayvan gibi antrenman yaptırıp şampiyonluk bekliyoruz.

Hocayı mı kovalım? Antreman uzmanı gibi ve sanki mukayeseli antreman incelemesi yapmış, farklı takımların antremanlarını seyretmiş gibi bir değerlendirme yapmışsın? Hangi takımın nasıl antreman yaptığını nereden biliyorsun? Bu adam daha evvelinde dokuz şampiyonluk kazanırken farklı bir antreman tekniği mi uyguluyordu?  Ne demek istiyorsun?

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1779 : 19 Mayıs 2019, 13:34:35 »
Hocayı mı kovalım? Antreman uzmanı gibi ve sanki mukayeseli antreman incelemesi yapmış, farklı takımların antremanlarını seyretmiş gibi bir değerlendirme yapmışsın? Hangi takımın nasıl antreman yaptığını nereden biliyorsun? Bu adam daha evvelinde dokuz şampiyonluk kazanırken farklı bir antreman tekniği mi uyguluyordu?  Ne demek istiyorsun?

Dar kadronun ustune sert antremanlanlar eklenince sakatlik artiyor demek istiyorum. Kocun tercihi sert antrenmankar , o zaman kadroyu daha genis tutmaliyiz iki adamin yoklugu her seyi berbat etmemeli. Melli sakat sakat oynamakzounda kalmamli Veselynin dinlenme luksu olabilmeli.

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1780 : 19 Mayıs 2019, 13:50:26 »
Sayın hocam her şeyden önce şunu kabul etmemiz gerekiyor. Sporda yenilmek var, can acıtıcı şekilde hezimet türü farklı yenilgilerle karşılaşmak da var. Ki daha önceleri de başımıza geldi, Strasbourg, Panathinaikos, Baskonia en akılda kalanları. Bu sefer de yarı finale denk geldi maalesef. Bütçe demişsiniz, bu bütçeye buralar başarı değil demişsiniz. Kesinlikle katılmıyorum. Bütçesi bizden fazla olan Barcelona Milano göremedi buraları. Her şeyi geçtim bu takımın mazereti de var. Sene başında ana rotasyonda oynaması planlanan 5 oyuncusu ciddi sakatlıklar geçirdi. Ben hiç eleştirilmesin de demiyorum zaten. Lafım doğrudan size değil bazı cümleler görüyorum muhtelif paylaşımlarda el insaf dan başka bir şey diyemiyorum.

Milano ve Barcanin butcesi bizden yuksek degil. En yuksek 3. Butceyiz. Barcaninki yakin olsa bile vergi farki sebebiyle olan bir durum. Takimda 1,5-2 civari kazanan 6-7 tane adam var. 1 milyondan asagi kazanan da 2-3 tane adam var. Bu maaslari Cska veya Realden baska kimse vermiyor. Onlarin F4 u nasil normal ise bizimki de oyle. F4 un normal.bir basari olmasi da apayri ozel bir gurur sebebi onu belirteyim hak yemek istemem. F4 un normal oldugu ozel bir seviyedeyiz.

Bu seviyede eksikjleri giderip hatalri duzeltip sampiyonluklar kazanmaliyiz. 3-5 sene sonra bu imkanlar olmayacak ve biz bu buyuk yatirimlari sampiyonluklarla taclandirmaliyiz.

Kotu maclar oynanir ama bu kotu maclar F4 da olmamali. Telafisi olmayan yerde oyle bir luksumuz yok. Strasbourg maciyla bir tutamazsiniz. Tecrubesiz bir takim geldi bizi 20 ye yatirdiysa o zaman degisim fikri degerlendirmeye alinmali. Bu seviyelerde boyle hezimet olmamali.

Nba basketbolu yetenek ve tempo uzerinden giderken belki bizim de biraz buraya yaklasmamiz lazim. Dusuk tempo bol set hayvani antrenman yildiz yerine takim oyuncusu dusuncesi belki de bayatliyor. Obrarovic kendini yenileyebilen bir koc. Ben onemli degisiklikler yapacagini dusunuyorum.

Kendi adima hayatini basketbbola adayan Obradovicin sinifin en tembeli gergine 20 sayiyla kaybetmesini kotu bor mactan fazlasi olarak anlamlandiriyorum. Obrarovic gerekeni yapip hesap soracaktir

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #1781 : 19 Mayıs 2019, 17:01:42 »
Milano ve Barcanin butcesi bizden yuksek degil. En yuksek 3. Butceyiz. Barcaninki yakin olsa bile vergi farki sebebiyle olan bir durum. Takimda 1,5-2 civari kazanan 6-7 tane adam var. 1 milyondan asagi kazanan da 2-3 tane adam var. Bu maaslari Cska veya Realden baska kimse vermiyor. Onlarin F4 u nasil normal ise bizimki de oyle. F4 un normal.bir basari olmasi da apayri ozel bir gurur sebebi onu belirteyim hak yemek istemem. F4 un normal oldugu ozel bir seviyedeyiz.

Bu seviyede eksikjleri giderip hatalri duzeltip sampiyonluklar kazanmaliyiz. 3-5 sene sonra bu imkanlar olmayacak ve biz bu buyuk yatirimlari sampiyonluklarla taclandirmaliyiz.

Kotu maclar oynanir ama bu kotu maclar F4 da olmamali. Telafisi olmayan yerde oyle bir luksumuz yok. Strasbourg maciyla bir tutamazsiniz. Tecrubesiz bir takim geldi bizi 20 ye yatirdiysa o zaman degisim fikri degerlendirmeye alinmali. Bu seviyelerde boyle hezimet olmamali.

Nba basketbolu yetenek ve tempo uzerinden giderken belki bizim de biraz buraya yaklasmamiz lazim. Dusuk tempo bol set hayvani antrenman yildiz yerine takim oyuncusu dusuncesi belki de bayatliyor. Obrarovic kendini yenileyebilen bir koc. Ben onemli degisiklikler yapacagini dusunuyorum.

Kendi adima hayatini basketbbola adayan Obradovicin sinifin en tembeli gergine 20 sayiyla kaybetmesini kotu bor mactan fazlasi olarak anlamlandiriyorum. Obrarovic gerekeni yapip hesap soracaktir

Milano ve Barcelona bütçesi mevzusunda Murat Murathanoğlu'ndan duyduklarımı naklettim. İlk elden bir bilgim yok, bu mevzuda fazla sözü uzatmayacağım, net olarak yazdığınıza göre araştırmışsınız, duyduk eyvallah dedik.

İkinci olarak değişim olmasın gibi bir söylemim yok sadece köklü bir değişim felaket getirir inancındayım. 2 ya da 3 transferle yine başat kadrolardan birisi oluruz. Geçtim üçü iki nokta transfer bile yeterli. Malumunuz NBA silip süpürdü oyuncu anlamında Avrupa'yı.

Üçüncü olarak Ergin Ataman'a değineceğim. Zerre kadar sevmiyorum, öte yandan kötü bir koç olduğunu da düşünmüyorum. Sene başında Fenerbahçe'yi yenmek üzere bir kadro kurduk dedi, kilit oyuncuları da tam zamanında forma girdi ve yenildik. 7 maçın dördünü kaybediyorsan tesadüf olamaz. Ortaya çıkan defolara önlem alınır, hesap kitap yapılır seneye de biz yeneriz.

Son olarak hiçbir zaman eleştiri olmasın, konuşulmasın, yazılmasın gibi bir beklentim yok. Tekrar yazıyorum sizin özelinizde değil, forumda yazılan çizilen bazı cümleler gerçekten çok ağır ve beni de ciddi anlamda yaralıyor. Saygılarımla...

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #1782 : 19 Mayıs 2019, 20:03:16 »
Vesely ikinci devre yok. Maç kafa kafaya iken Ahmet Düveroğlu'nun elden top kaybı bir anda farkı açtı ve oyunu onlara teslim etti.

Şu oyuncuyla burada olmak mucize... Semih Erden'ler dönemine geri döndük sanki. :(

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #1783 : 19 Mayıs 2019, 20:13:23 »
Eyvah. Green sedyeyle çıkıyor. Bu gidişle lig de hayal olacak. :(

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #1784 : 19 Mayıs 2019, 20:18:49 »
Ve Efes'ten sonra, Real'de bizi yirmiye yatırdı. Bu kadar harika bir normal sezon böyle bitmemeliydi. :(

Demek ki, normal sezon liderliği için çok da kasmamak lazımmış. Saha avantajı filan da mühim değilmiş.