3 numaraların ikisi birden sakat olduğu için, maalesef final hayallerim ciddi bir yara aldı. Eğrisini doğrusuna denk getirip, finale kalsak da, dar rotasyon ve oynayanların da sakatlığı muhtemelen tam geçmemiş olacağı için... Umarım her şey istediğimiz gibi gelişir... Umarım Datome - Kalinic - Vesely turp gibi formda ve zinde olurlar.
Olmadı.

Objektif olarak baktığım zaman, "bu şartlarda finale kalmak da başarı!" diye düşünüyordum. Kimsenin moralini bozmak istemediğim için, ancak yukarıdaki kadarını yazmıştım; ama şampiyonluk şansımız çok azdı ve bizim maçın da favorisinin Efes olduğunu düşünüyordum. Ve elbette yanılmak için de içten içe dua ediyordum.
Şaşırtıcı olan kaybetmek değil, kolay teslim olmak ve oyuncuların vücut dili oldu. O aslan yürekli Boby gitmiş, yerine sanki bir Emir Preldzic vurdum duymazlığı gelmişti... Gibi... Veya normal sezonda çok maç sonunu domine eden Guduric gitmiş, maç sonları eli titreyen Bojan (Bogdanovic'lerin ilk ve çakma olanı) geri gelmişti sanki...
Yani kolay teslim olmayacağımızı ama favorinin Efes olduğunu düşünüp, açıkça söyleyememiş, ancak yukarıdaki kadar yazabilmiştim. Ne yazık ki, benim hissettiğimi oyuncular da hissetmiş olacak ki, bir türlü kazanacak direnci gösteremediler.
Şimdi ne mi olur? Bizim 2015'teki ilk final-four'umuzda bütün sezonu kupasız kapatmamız gibi, Efes'de bu sezonu kupasız kapatır. Türkiye Kupası, Lig, ve Euroleague dahil... (Kişisel tahminim bu yönde.)
Ama eğer ligde bunlara sert bir karşılık veremez ve Efes orayı da geçerse, işte o zaman, ciddi bir yenilenmeye gidilir. Bunun sebebi de ligin kaybedilmesi değil, oyuncuların mental olarak kaybetmeyi kanıksama yoluna girmiş olmaları ve artık büyük mağlubiyetler sonrası reaksiyon verememeleri olur. Ama buna gerek kalacağını sanmıyorum. Efes bugün CSKA karşısında büyük bir sürprize imza atmaz ise sezonu sadece Ekim ayındaki Cumhurbaşkanlığı kupası ile kapatır.
Haaa... Bütün her şeye rağmen... Lig finalinde Efes'i 4-0 süpürsek bile... Kesinlikle çok yetenekli ve yaratıcı bir skorer ile çok yetenekli, sert bir uzun şart. Yani her şart altında bir Bogdanovic ile bir Udoh rolü oynayacak iki isme muhtacız. Ama dediğim gibi, ligde de reaksiyon veremez isek, değişim iki nokta atışından ibaret kalmaz.