Gönderen Konu: FENERBAHÇE / Euroleague 2018-19 Sezonu  (Okunma sayısı 205408 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
Ynt: Fenerbahçe Beko 65-63 Real Madrid / Üst üste 11. galibiyet!
« Yanıtla #720 : 29 Aralık 2018, 00:40:45 »
Maç hakkında çok şey söylenebilir; Sloukas yok, Melli döküldü, iyi hücum edemedik vesaire vesaire... Şu takım şu seyirciye maç bitmeden salon terk etmemeyi öğretti ya fazla söze gerek yok. Geçen yıl İstanbul'da uzatmada Olympiakos'a kaybettiğimiz maçta son iki dakikada salonu terk eden güruh aklıma geldikçe daha bir gurur duyuyorum bu takımla...

Çevrimdışı illegal

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #721 : 29 Aralık 2018, 00:41:30 »
Geçen sene de yari finalde eşlememişlerdi:)
Eşleşmişlerdi :)

Olsun... İkisine karşı da kaza ihtimali hep var. En güzel gol boş kaleye atılandır :)

Çevrimiçi Aykutpmkc

• Üye
  • Yer: Kars-Karabük
    • aykutpmkc
« Yanıtla #722 : 29 Aralık 2018, 00:56:14 »
yalnız cidden çok acayip bir seviyedeyiz. şöyle bir düşününce galibiyet aldığımız deplasmanlar, üst üste oynadığımız maçlar, her maçın ayrı bir hikayesinin olması. Maşallah çocuklara bu sene de çok sağlam karakter koyuyorlar.
« Son Düzenleme: 29 Aralık 2018, 01:24:34 Gönderen: Aykutpmkc »

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #723 : 29 Aralık 2018, 01:22:12 »
Sloukas-Kalinic-Vesely bizim hem hücumda hem de savunmada temelimiz. Sloukas yok, Kalinic maç içinde yok ve sadece Vesely var bu 3lüden ama buna karşılık geri atmayan savunmamız sâyesinde kazandık.

Real de CSKA gibi yapıp savunarak bizi yenebileceğini çözmüş, başka çareleri de yok zâten. Atarak ya da yüksek tempoda oynayarak maçın sonunu getiremezler.

Nasıl ki onlar bize karşı çözüm arıyorsa, bizim de şu Tavares mevzusunu çözmemiz lâzım artık. Adamı ne dışarıya çekip potadan uzaklaştırıyoruz ne de üstüne gidiyoruz. Madridteki maçta bunu çözelim ki F4'te başımıza bir daha belâ olmasın.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #724 : 29 Aralık 2018, 03:53:41 »
Maçı salonda izledim. Çıktıktan sonra eve dönerken telefonda maçı soran arkadaşlara kötü oynamamıza rağmen galip geldiğimizi yazdım. Gecenin bir köründe de     -adrenalin olmaksızın- televizyondan tekrarını izledikten sonra kendimden utandım. Maç başına 88-89 sayıları bulan bir takımı 63 sayıda tutmak bir yana son 4.46'ya 57-61 girilmiş ve bu süre zarfında adamlara 2 sayı attırmışız. Ter döken tüm oyuncularımızdan özür diliyorum keza büyük emek var ortada. Bu galibiyetin Datome'nin sanat eseriyle taçlanmış olması da ayrı bir güzellik...

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
« Yanıtla #725 : 29 Aralık 2018, 09:31:24 »
Ulan çatır çatır mücadele ediyoruz, savaşıyoruz, kazanıyoruz. Rakip Real Madrid
Diğer tarafta futbol takımı Akhisar'ı Erzurum'u yenemiyor, gelde kahrından ölme.
FENERBAHÇE

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #726 : 29 Aralık 2018, 09:40:03 »
Belki çok iyi oynamiyoruz ama mücadele etmediğimiz maç olmuyor.  Her sene bir iki maç koyverip fark yerdik ve kendimize gelirdik. Bu sene her maç  ayrı bir konsantrasyon ile çıkıyor takım. Cska maçından sonra bu maçın son 5 dakikasında da rakibe 2 sayı attırarak maç kazandık. Real ve cska maçları gerçekten her maç ayrı bir hikaye. 

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #727 : 29 Aralık 2018, 09:48:41 »

Maçta son 2 dakika, maç genelinde 3 sayı gerisinden kötü yüzde ile attık, birçok iyi güvendiğimiz el maç boyunca sokamadı
Rakip potaya gelemedi ama dışarıdan iyi soktu 6 sayı gerideyiz ama bu maçı kesin kaybettik diye hiç düşünmedim
Eminim bir çok kişi de bu maçı da kazanırız diye düşündü
İşte bu hissi bize vererek bu takımımız var

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #728 : 29 Aralık 2018, 10:29:34 »
Her oyuncumuz mental olarak inanılmaz seviyede ve her geçen gün gelişiyor. En çok Guduriç'in mental olarak her maç üzerine koymasına seviniyorum. 3 sayı gerisinden kötü olduğu bir maç, 5/0 ile 3 sayısı yok topun el yaktığı anlarda sorumluluk aldı ve farkı 3e düşüren şutu soktu
Büyük oyuncu iyi oyuncu böyle olunuyor, bu ve benzeri maçlarda şut yüzdesi önemi yoktur, o an gelir ve o şutu atmak zorunda kalırsın, Guduriç birkaç hücum o şutu aradı istedi ve sonunda herkes tırnak yerken kaldırdı ve soktu, böyle devam et daha da iyi oyuncu olacaksın

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #729 : 29 Aralık 2018, 10:40:30 »
Maçta son 2 dakika, maç genelinde 3 sayı gerisinden kötü yüzde ile attık, birçok iyi güvendiğimiz el maç boyunca sokamadı
Rakip potaya gelemedi ama dışarıdan iyi soktu 6 sayı gerideyiz ama bu maçı kesin kaybettik diye hiç düşünmedim
Eminim bir çok kişi de bu maçı da kazanırız diye düşündü
İşte bu hissi bize vererek bu takımımız var

Ağbu bu hissi bize vermesi bir yana artık Fener bir şekilde geri gelecek düşüncesini daha doğrusu korkusunu rakip takımlar psikolojisi bağlamında da oturttu. Bu sene son topa kalan ya da skoru maçın son bölümlerinde şekillenen - ki ikisinde Kostas birinde Vesely yoktu- takımın psikolojik üstünlüğünü pekiştiren birçok maç oynadık. Biliyon final four işi psikolojik dayanıklılık işi. Takımın henüz yüzde 60 65 lerde oynadığını düşünüyorum. Nisan ve Mayıs aylarında yüzde 85 ve 90 lara çıkabileceğimizi düşünürsek bu sene de olur bu iş kanısındayım. İki yıl önceki geri adım atmayan takım psikolojisi tekrar yakalandı ki geçen yılki kadrodaki birkaç oyuncuda bu eksikti...

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #730 : 29 Aralık 2018, 10:53:00 »
Her oyuncumuz mental olarak inanılmaz seviyede ve her geçen gün gelişiyor. En çok Guduriç'in mental olarak her maç üzerine koymasına seviniyorum. 3 sayı gerisinden kötü olduğu bir maç, 5/0 ile 3 sayısı yok topun el yaktığı anlarda sorumluluk aldı ve farkı 3e düşüren şutu soktu
Büyük oyuncu iyi oyuncu böyle olunuyor, bu ve benzeri maçlarda şut yüzdesi önemi yoktur, o an gelir ve o şutu atmak zorunda kalırsın, Guduriç birkaç hücum o şutu aradı istedi ve sonunda herkes tırnak yerken kaldırdı ve soktu, böyle devam et daha da iyi oyuncu olacaksın

Ağbi Guduric e ek olarak Vesely'deki mental değişimi de bu yılki en büyük transferimiz olarak görüyorum ben. Eskisi gibi ite köpeğe bulaşmıyor artık. Geri adım atma anlamında değil, sadece oyununa bakıyor. Dün akşamki instegram paylaşımını da çok önemsiyorum ben. Hakem psikolojisi bağlamında euroleague yönetiminin de bu konuya çok önem verdiğini düşünüyorum. Datome, Udoh ve benzeri gibi sadece işini yapan rakibe hakeme bulaşmayan oyuncular hakem sempatisine de sahip oluyor. Geçen yıl Vesely e final maçında çalınan sportmenlik dışı faul, sportmenlik dışı faul olduğundan çalınmadı, Vesely antipatisinden çalındı ki İstanbul daki maçta Doncic in sırtına yumruk falan atmıştı. Maçın tekrarını izlerken görebildim, Randolph bunun üstünden potaya çarptığı toptan sonra direk dönüp hareket çekmiş. Dün hiç bulamadı, eski Vesely olsa maçı onunla didişme psikolojisiyle devam ettirirdi. Bu seneki en büyük transferlerimiz Vesely nin mental durumu ve Guduric in özgüveni bence...

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #731 : 29 Aralık 2018, 11:20:07 »
Yalnız vesely de iki tane posterlik  smaç yedi :)

CanCan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #732 : 29 Aralık 2018, 11:27:10 »
Koçundan oyuncusuna terbiyesizler ordusu soytarılar sirki Real'i yenmek her zaman başka bir zevktir. Yerlisi yabancısı bir takımın tüm oyuncuları nasıl yavşağın önde gideni olur ? İşte Real bunu başarmış bir takımdır.

Campazzo denen sümüksü yaşam formu maç boyunca belki en az 10 faul yapmıştır. Dün resmen hakemleri de yendik...

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #733 : 29 Aralık 2018, 12:53:08 »
Yalnız vesely de iki tane posterlik  smaç yedi :)

Yalnız, ilk kez biraz olsun o pozisyonlarda rakibi bozmaya blok yapmaya çalıştı. :)

Ben, ikinci çeyreğin ortalarından itibaren jiç inanamadım kazanacağımıza. Çünkü 3 çeyrek hiç oyunumuzu oynayamadık, zorlama şutlarla, hücum ribaundunda yapılan tiplerle falan sayılar bulduk, hatta, bir ara savunmamız bile düşer gbi olmuştu.

Koçumuz zaten teşhisi koymuş (" Özellikle bize karşı savunma stratejisi geliştiren takımlara karşı nasıl oynamamız gerektiğini daha iyi anlamamız gerekiyor."), o yüzden endişelenmeye gerek yok.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #734 : 29 Aralık 2018, 13:43:23 »
Ağbu bu hissi bize vermesi bir yana artık Fener bir şekilde geri gelecek düşüncesini daha doğrusu korkusunu rakip takımlar psikolojisi bağlamında da oturttu. Bu sene son topa kalan ya da skoru maçın son bölümlerinde şekillenen - ki ikisinde Kostas birinde Vesely yoktu- takımın psikolojik üstünlüğünü pekiştiren birçok maç oynadık. Biliyon final four işi psikolojik dayanıklılık işi. Takımın henüz yüzde 60 65 lerde oynadığını düşünüyorum. Nisan ve Mayıs aylarında yüzde 85 ve 90 lara çıkabileceğimizi düşünürsek bu sene de olur bu iş kanısındayım. İki yıl önceki geri adım atmayan takım psikolojisi tekrar yakalandı ki geçen yılki kadrodaki birkaç oyuncuda bu eksikti...
Abi gerçekten rakibe verdiğimiz "Fenerbahçe yenmek çok zor" hissi muazzam birşey