Gönderen Konu: FENERBAHÇE / Euroleague 2018-19 Sezonu  (Okunma sayısı 204209 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Oğuz Han

• Üye
  • Yer: Moda
Ynt: Fenerbahçe - Khimki Moskova / Euroleague 2.Hafta Maçı
« Yanıtla #75 : 18 Ekim 2018, 02:17:12 »
Khimki müthiş hücum oyuncularından kurulu bir takım demek isterdim ama sadece Shved öyle :D, bizde görmeyi kesinlikle çok istiyorum da o paralar yok bizde, aslında guduric ile ennise verilen üstüne bir miktar verebilsek bu iş olabilse enfes olur.
tripod babi ile maçı aldık, bu sene onla çok maç alacağız gibi.

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #76 : 18 Ekim 2018, 09:00:50 »
Bizi sıkıntıya sokan, Shved den başka 2 3 skorer daha bulmuş olmalarıydı. Ve 3. çeyreğe felaket başlamış olmamız.

Birde bu sezon daha takim oyununa yonelik oynuyor Shved... 8 asist yapti ve cok tek tabanca oynamadi.... Gecen mac ta 6 yaptmisti sanirim... oyununu degistirmeye basladi (biraz gec oldu ve daha erken yorum yapmak icin ama ....)
Pota altinda ozellikle yaptigi asistlerden biri ustalik isiydi...

O takim oyunu oynadiginda, karsi takim icin hep sikinti oluyor....

Neyseki Bobby var :)
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #77 : 18 Ekim 2018, 09:35:10 »
şu takımın içinde Şived bu haliyle gerçekten oynayabilir mi ?
buna inanıyor musunuz ?
ya şidev kafasını değiştirip farklı bir karakter ile gelecek ya da bu anlayışı ile bizim takımla sadece rakip olarak karşılabilir,

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #78 : 18 Ekim 2018, 10:57:56 »
Sezonun en kritik oyuncuları Ennis ve Guduric gibi duruyor. Diğer yabancılarımızdan kimsenin şüphesi yoktur bence. Forvet ve pivot mevkiilerinde Avrupa'nın en iyisiyiz. Özellikle sert maçlarda Sloukas lastik patlattığında ve Bobby yorgunken Ennis ya da Guduric kardeşlerimizden direksiyona geçmesini bekliyoruz inşallah bu yükün altından kalkabilirler. Sloukas iyiyken yardımcı rolü iyi oynasınlar yeter zaten. Bu konuda bence şu an bile kötü değiller.
Bu Shved denilen adam bizde olsa Obra'nın elinde inanılmaz bir oyuncuya dönüşür hiç şüphem yok. Hem oynar hem oynatır direk bir numaralı favori oluruz Euroleague'de.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
Zalgiris Kaunas 75-82 Fenerbahçe / Euroleague 3.Hafta Maçı
« Yanıtla #79 : 18 Ekim 2018, 11:45:06 »
Zalgiris Kaunas - Fenerbahçe , THY Euroleague maçı 19 Ekim 2018 Cuma günü Bein Sports 3, kanalından yayınlanacak. Maçın başlama saati 20:45.

Evinde Baskonia ya yenilince, geçtiğimiz yılki euroleague macerasında olduğu gibi tutuk başlangıç mı olacak şüphesi doğmuştu. Ancak dün Efesi deplasmanda yenince, "hırs", "azim", "başarı" kaldığı yerden devam ediyor diye düşündürttü. Elbette, bu gibi iddialı söylemler için çok erken ama, Jasikevicius un takımları her zaman tehlikelidir, üstelik deplasmanda oynayacak olmamız, bu maçı bir kat daha zorlaştıracaktır.

Baskonia karşısında Nates ön plandaydı, Efes maçında Westerman ve Davies ön plana çıktı. Ama daha da önemlisi skor yükünü çok iyi dağıtıyorlar. Savunmada "geniş karınlı" oynarsak, bizi cezalandırırlar.
« Son Düzenleme: 19 Ekim 2018, 22:40:46 Gönderen: kenz »
PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #80 : 18 Ekim 2018, 12:11:44 »
Ennis' in hücumda top kayıpları göze çarpıyor belki ama hücum ritminde fena değil. Ancak asıl sorun henüz savunmada takıma ayak uyduramaması. Shved'in bu takıma uymayan en büyük defosu; Savunması yok değil, "hiç yok"! Koç, savunması olmayan adama 2 dk dan fazla tahammül etmiyor. Hatta 2 dk fazla, 2 hata diyelim...

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #81 : 18 Ekim 2018, 12:15:08 »
şu takımın içinde Şived bu haliyle gerçekten oynayabilir mi ?
buna inanıyor musunuz ?
ya şidev kafasını değiştirip farklı bir karakter ile gelecek ya da bu anlayışı ile bizim takımla sadece rakip olarak karşılabilir,

Aslında Shved şu an oynadığı oyunu 10 dakika oynasa, 15 dakika da takım düzeni içinde oynasa bize çok büyük bir itici güç olur. Shved'in kazancı kendisinden sonra ikinci sırada gelen De Colo'dan bile 1,2 milyon daha fazla, o maaşları karşılayamayız ama bütçemiz yetiyor olsa bana göre Shved riskine girilir. Çünkü Real ve Cska'dan en büyük eksiğimiz yıldız guardımız ve bu seviyelerde yıldız guardsız şampiyon olunmuyor. Bogdan'ın yıldız seviyesine eriştiği sezonda şampiyon olmamız bana göre tesadüf değil.

Elbette Shved'in bugünkü oyun tarzıyla bizim takıma uyması mümkün değil ama Shved de kendisini bizim oyunumuza entegre etmeyecek kadar dik kafalı ve aptal bir adama benzemiyor. Bugün Real direksiyonu Doncic veya Lull'e bırakıyorsa, Cska De Colo ve Teo/Ser-Rod'a bırakıyorsa bizim de belirli sınırlar içinde Shved'e bırakmamızda bir sorun olmaz. Ben Obradovicin bu konuda sınırı rahatlıkla koyabileceğini ve Shved'i kendi kafasındaki çizgiye getirebileceğine inanıyorum.

MAliyet bence en büyük sorun. Takımda en çok kazanan Vesely'den 1,5 fazla kazanıyor.

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #82 : 18 Ekim 2018, 12:17:38 »
Ennis' in hücumda top kayıpları göze çarpıyor belki ama hücum ritminde fena değil. Ancak asıl sorun henüz savunmada takıma ayak uyduramaması. Shved'in bu takıma uymayan en büyük defosu; Savunması yok değil, "hiç yok"! Koç, savunması olmayan adama 2 dk dan fazla tahammül etmiyor. Hatta 2 dk fazla, 2 hata diyelim...

Shved şu anda hücumda tüm işi kendisi yaptığı için savunmada bilinçli olarak kaytarıyor ve gücünü hücuma saklıyor. Bizde olsa hücumda bu kadar her şeye karar veren kişi konumunda olmayacağı için savunmaya daha fazla enerji harcayabilir. Shved'in savunma yapamayacağı fikrine katılmıyorum. Savunma yapamıyor değil savunma yapmıyor. Burada Obradovic etkisi ve rollerin dağıtılması sonucunda savunmaya daha fazla dikkat gösterdiğinde ben takım savunmasındaki zayıf halka olacağına inanmıyorum.

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #83 : 18 Ekim 2018, 13:19:07 »
Yapmayın Allah aşkına Shved'in oyun tarzı ve kafa yapısı ile bizim takım oyunumuz taban tabana zıt. Basketbolun Sergen Yalçın'ı bu adam. 30 yaşına geldi neredeyse, bu saatten sonra da değişmez.

Meselâ Oly ile oynuyoruz ve 10 sayı öndeyiz. Shved o an ''Nasıl olsa 10 sayı öndeyiz, dur 10 metreden üçlük deneyeyim'' der ve kullanır da. Soksa bile Obra nasıl çıldırır bir düşünün. Bu adamın içinde bir canavar var ve top kullanma canavarının önüne geçemez.

Saha görüş yetenekleri Bogdanovic ve De Colo'nun çok önünde ama olmaz yani. Ne yardım savunması içinde bulunur ne de rakibine geçilmemek için çırpınır. Savunma düzenimiz iflas eder, 4 kişi kalırız. Obradovic Shved'i döver ya da Shved 2 ay içinde Rusyaya kaçar :)

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #84 : 18 Ekim 2018, 15:03:34 »
Shved izlemekten keyif aldigim bir oyuncu. Top eline cok yakisiyor ve cok yonlu. Hala da kendini gelistiriyor ki en cok ta bunu takdir ediyorum...

Ama mac icinde takim oyunundan cikip kendi oyununu oynamaya calistiginda takimina cok zarar veriyor. Arti adamin maasi saka gibi, karsilasak bile bu takim icindeki dengeyi bozar. Diger oyunculari mutlaka rahatsiz edecektir...

Bu anlamda herkes kendi takiminda gayet iyi diyorum :)

PS:Hoca ister istemez onu bilmem. Ama NBA den donerken ciddi anlamda Fenerbahce nin ismi gecmisti. Buna refere ederek hoca isterdi ama bu maas ve sartlarda istemez diyorum....
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #85 : 18 Ekim 2018, 15:05:48 »
Yapmayın Allah aşkına Shved'in oyun tarzı ve kafa yapısı ile bizim takım oyunumuz taban tabana zıt. Basketbolun Sergen Yalçın'ı bu adam. 30 yaşına geldi neredeyse, bu saatten sonra da değişmez.

Meselâ Oly ile oynuyoruz ve 10 sayı öndeyiz. Shved o an ''Nasıl olsa 10 sayı öndeyiz, dur 10 metreden üçlük deneyeyim'' der ve kullanır da. Soksa bile Obra nasıl çıldırır bir düşünün. Bu adamın içinde bir canavar var ve top kullanma canavarının önüne geçemez.

Saha görüş yetenekleri Bogdanovic ve De Colo'nun çok önünde ama olmaz yani. Ne yardım savunması içinde bulunur ne de rakibine geçilmemek için çırpınır. Savunma düzenimiz iflas eder, 4 kişi kalırız. Obradovic Shved'i döver ya da Shved 2 ay içinde Rusyaya kaçar :)

Size katılıyorum!

Shved şu anda hücumda tüm işi kendisi yaptığı için savunmada bilinçli olarak kaytarıyor ve gücünü hücuma saklıyor. Bizde olsa hücumda bu kadar her şeye karar veren kişi konumunda olmayacağı için savunmaya daha fazla enerji harcayabilir. Shved'in savunma yapamayacağı fikrine katılmıyorum. Savunma yapamıyor değil savunma yapmıyor. Burada Obradovic etkisi ve rollerin dağıtılması sonucunda savunmaya daha fazla dikkat gösterdiğinde ben takım savunmasındaki zayıf halka olacağına inanmıyorum.

Size katılmıyorum.

Belirli bir yaştan sonra, bu kadar rahat oynamaya alışmış, işin tembel tarafında yıllarca topu "dediğiniz gibi 10 m den potaya sallamış" adamları öyle kolayca eğip bükebileceğimizi düşünmüyorum. Şampiyon olmak için illaki elit guard a ihtiyaç var ise, CSKA nın iki elit guard ile final bile yapamadığını hatırlatmak isterim. Ters açıdan bakarsak, takımdaki diğer rollerin ne kadar iyi olduğu, elit guard varlığından çok daha önemli bence.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
Ynt: Zalgiris Kaunas - Fenerbahçe / Euroleague 3.Hafta Maçı
« Yanıtla #86 : 18 Ekim 2018, 17:45:25 »
Bizim taraftarımız da maça konsantre olunca çok iyi oluyor ama, şu Zalgiris taraftarları bir başka... Tek kelimeyle, Muhteşemler. Belgradta da şahit olduk, o kadar organizeler ki, orkestra şefsiz senfoni orkestrası gibiler. Tek renk kıyafetler (ama tek tük farklar bile yok), ağız birliği edilip söylenen marş ve şarkılar, saha üzerinde baskı kurmalar, ne ararsan var! Geçen sene Oly Play Off unda, mest ola ola izlemiştim seriyi.

Sözün özü şu ki; taraftarın, takımı nasıl ittiğinin vücut bulmuş hali...

NOT: (Tahmin edin ben nereliyim :) )
« Son Düzenleme: 18 Ekim 2018, 17:46:18 Gönderen: friendchip »

Çevrimdışı Oğuz Han

• Üye
  • Yer: Moda
« Yanıtla #87 : 18 Ekim 2018, 18:47:28 »
Shved şu an ligin en durdurulamaz oyuncusu, en güzel oynayan oyuncu, ligin en güzel takımında da oynar. Ama paramız yok.
Yengemin taşakları amcamın bıyıkları filan geçiniz, Obra isterse alır, burda hayvanlar gibi de katkı verir bu arada :D

Çevrimdışı Kutay

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • kutay_erkan
« Yanıtla #88 : 18 Ekim 2018, 20:34:27 »
Hücum temposunun düştüğü bazı anlar dışında dün takımdan çok keyif aldım. Ennis'in daha da iyi olacağına inanıyorum, Lauvergne zaten iyi. Eskilerden Melli ve Dixon harikaydı. Sadece Guduric beni çok düşündürüyor, inşallah Kalinic gibi sonradan açılır ancak şu anda kötü durumda.
Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Cemalex

• Ziyaretçi
Ynt: Zalgiris Kaunas - Fenerbahçe / Euroleague 3.Hafta Maçı
« Yanıtla #89 : 19 Ekim 2018, 09:52:00 »
Bizim taraftarımız da maça konsantre olunca çok iyi oluyor ama, şu Zalgiris taraftarları bir başka... Tek kelimeyle, Muhteşemler. Belgradta da şahit olduk, o kadar organizeler ki, orkestra şefsiz senfoni orkestrası gibiler. Tek renk kıyafetler (ama tek tük farklar bile yok), ağız birliği edilip söylenen marş ve şarkılar, saha üzerinde baskı kurmalar, ne ararsan var! Geçen sene Oly Play Off unda, mest ola ola izlemiştim seriyi.

Sözün özü şu ki; taraftarın, takımı nasıl ittiğinin vücut bulmuş hali...

NOT: (Tahmin edin ben nereliyim :) )

Adamların birinci sporu basketbol, tirübün ortamlarının çok iyi olması bence çok normal.