Gönderen Konu: FENERBAHÇE / Euroleague 2018-19 Sezonu  (Okunma sayısı 205119 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
Ynt: Gran Canaria - Fenerbahçe Beko / Euroleague 19. Maç
« Yanıtla #900 : 14 Ocak 2019, 15:41:45 »
Ya İlhan hocam, neden böyle karamsar düşünüyorsun ? Kronikleşen birşey yok. Bu sene 30-35 maç yaptık, bunların 20 den fazlası boktan diye sınıflandırdığın takımlara karşı ve sadece 2 tanesini kaybettik. Bunu da kaybetsek bile neden kronikleşsin ?
Gs,banvit, khimki hepsi boktan. Karamsarlık değil ki. Ard arda kaybedince kronik oluyor bence. Bu maçı kaybetsek son 5 maçta 3 mağlubiyet oluyor.

Çevrimiçi friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #901 : 14 Ocak 2019, 15:56:28 »
Gs,banvit, khimki hepsi boktan. Karamsarlık değil ki. Ard arda kaybedince kronik oluyor bence. Bu maçı kaybetsek son 5 maçta 3 mağlubiyet oluyor.

Kaybetmenin hiç bir "gül endam" tarafı yok maalesef. Tüm kayıplar boktandır. Khimki nin yerine kime kaybetmeyi tercih ederdiniz ki "gül endam" olsun! Bence direkt rakibimiz olmayan takımlara kaybetmekte sakınca yok. Hatta bu hafta Canaria ya kaybetmeyi, 24 ocaktaki Oly e kaybetmeye tercih ederim! Hiç de boktan bir takım değil Oly değil mi?...
PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #902 : 14 Ocak 2019, 16:15:57 »
Gran Canaria'nın üstünden tır gibi geçeriz..

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #903 : 14 Ocak 2019, 16:23:35 »
Kaybetmenin hiç bir "gül endam" tarafı yok maalesef. Tüm kayıplar boktandır. Khimki nin yerine kime kaybetmeyi tercih ederdiniz ki "gül endam" olsun! Bence direkt rakibimiz olmayan takımlara kaybetmekte sakınca yok. Hatta bu hafta Canaria ya kaybetmeyi, 24 ocaktaki Oly e kaybetmeye tercih ederim! Hiç de boktan bir takım değil Oly değil mi?...
Kaybetmenin tercihi olmaz. Gül endam nedir? Kaybettigimizde önemsemeyen,zerre umursamayan neredeyse zil takacak taraftarlardan değilim ben. Oliye kaybetmek anormal değil, gran canariaya ise anormal. Ikı takım aynı kefede değil. Kaybedince ikisi de tek mağlubiyet yazıyor ama benim deyimimle boktan maçlarda kayıp vermeyeceksin ki hedef maçlarda luksun olsun.

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #904 : 14 Ocak 2019, 16:42:46 »
Bizi zorlayacak tek şey Gran Canaria'nın spor salonunun parkesi. Çok kaygandı, oyuncular sakatlanma korkusu yüzünden kendisini maça veremiyordu. Umarım parkeleri düzelmiştir.

Zemin sorunu kalmadıysa 10-15 sayı farkla zorlanmadan kazanır döneriz.

Çevrimiçi friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #905 : 14 Ocak 2019, 17:01:24 »
Kaybetmenin tercihi olmaz. Gül endam nedir? Kaybettigimizde önemsemeyen,zerre umursamayan neredeyse zil takacak taraftarlardan değilim ben. Oliye kaybetmek anormal değil, gran canariaya ise anormal. Ikı takım aynı kefede değil. Kaybedince ikisi de tek mağlubiyet yazıyor ama benim deyimimle boktan maçlarda kayıp vermeyeceksin ki hedef maçlarda luksun olsun.

Obradovic, (bazı maçları tenzih ediyorum) kaybedilen maçlarda, o bilindik sert reaksiyonlarına her zaman başvurmuyor. Özellikle de çok umursamadığı maçlarda kararların bazılarını oyunculara bırakıyor. Bu benim penceremden bakılan bir tespittir, canlı izlediğim maçlarda da, TV den de gözlemlediğim bir durum. Yani aslında bir nevi malubiyet olasılığını oyuncularına bırakıyor, belki de kaybetmeyi tercih ediyor! Şöyle söyleyeyim, sürekli kazanan bir takıma, bir süre sonra bir şeyi yanlış yaptığını izah etmekte zorlanabilirsiniz. Çünkü, oyuncu şu tribe girebilir " Eee kazandık ama, yanlışsa kazanamazdık zaten". Elbette bu başka bir polemiğe gebe bir durum; Profesyonel adamlar, tripler filan... Ama gerçek şu ki insan yönetmek, motive etmek için bazen eylem ya da söylemlerin altını doldurmak gerekebilir.

"Gül endam" ya da "Gülendam", Haluk Levent in şarkısı :)

Bir istatistik tutmadım ama, biz hedef maçların çoğunu kazanıyoruz. Kazanmamızın nedenini küçük maçlardaki küçük detaylara bağlıyorum. Yani o küçük maçlar olmasa, belki de büyük maçlarda yapılması gerekenleri bulamayacağız. Aslında sizinle aynı yere bakıyoruz, tek fark birimiz tüme varıyoruz, diğerimiz tümden geliyoruz...

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #906 : 14 Ocak 2019, 19:15:09 »
Deplasmanda son 3 resmi maçımızı kaybettik.
En son Nisan 2013'te deplasmanda 4 resmi maç üst üste kaybetmiştik(Khimki-Banvit-Beşiktaş-Galatasaray)
8 handikapla favoriyiz.

Çevrimdışı canfb

• Üye
  • Yer: İSTANBUL
« Yanıtla #907 : 14 Ocak 2019, 19:23:00 »
Hiçbirimiz yenilmek istemeyiz buna koçta dahildir fakat bazı maçlar istediğiniz gibi gitmeyebilir.Sonuç olarak günlük performansların ve form durumlarının etkili olduğu bir spor dalı basketbol.

Khimki maçında en iyi 3'lük atan oyuncularımızdan 16/1 gibi bir 3'lük yüzdesi yakaladık.Keza Banvit maçı da benzerdi.Gs maçı ise kabul edelim bizden iyi hazırlanmışlar iyi oynadılar kazandılar.

Sadece boktan takımlara biz yenilmiyoruz Real kendi liginde son sıralarda olan 2 takıma yenildi veya Cska,Buducnost ve Maccabi'ye yenildi.Nba'de Golden State 14 maç kaybetti.Büyük takımlara yenilip acaba biz onlardan güçsüz müyüz diye kara kara düşüneceğime Khimki'ye kaybederim daha iyi.

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
« Yanıtla #908 : 14 Ocak 2019, 20:26:32 »
Deplasmanda son 3 resmi maçımızı kaybettik.
En son Nisan 2013'te deplasmanda 4 resmi maç üst üste kaybetmiştik(Khimki-Banvit-Beşiktaş-Galatasaray)
8 handikapla favoriyiz.

tekrar aynı 3 takımà yenilmek ilginç olmuş :)

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #909 : 14 Ocak 2019, 22:41:37 »
Obradovic, (bazı maçları tenzih ediyorum) kaybedilen maçlarda, o bilindik sert reaksiyonlarına her zaman başvurmuyor. Özellikle de çok umursamadığı maçlarda kararların bazılarını oyunculara bırakıyor. Bu benim penceremden bakılan bir tespittir, canlı izlediğim maçlarda da, TV den de gözlemlediğim bir durum. Yani aslında bir nevi malubiyet olasılığını oyuncularına bırakıyor, belki de kaybetmeyi tercih ediyor! Şöyle söyleyeyim, sürekli kazanan bir takıma, bir süre sonra bir şeyi yanlış yaptığını izah etmekte zorlanabilirsiniz. Çünkü, oyuncu şu tribe girebilir " Eee kazandık ama, yanlışsa kazanamazdık zaten". Elbette bu başka bir polemiğe gebe bir durum; Profesyonel adamlar, tripler filan... Ama gerçek şu ki insan yönetmek, motive etmek için bazen eylem ya da söylemlerin altını doldurmak gerekebilir.

"Gül endam" ya da "Gülendam", Haluk Levent in şarkısı :)

Bir istatistik tutmadım ama, biz hedef maçların çoğunu kazanıyoruz. Kazanmamızın nedenini küçük maçlardaki küçük detaylara bağlıyorum. Yani o küçük maçlar olmasa, belki de büyük maçlarda yapılması gerekenleri bulamayacağız. Aslında sizinle aynı yere bakıyoruz, tek fark birimiz tüme varıyoruz, diğerimiz tümden geliyoruz...

Tabiki görece kolay maçlara olan konsantrasyon ile rakibimiz dediğimiz takımlara karşı olan konsantrasyon aynı değil. Taraftar çok duygusal ve amatörce düşünüyor. Ona kaybederim daha iyi, buna kaybetmeyi tercih ederim, yenilsek de önemli değil vs gibi düşünceler profesyonellikte olmaz.

Kimki maçı çok kötü oynadık, 1/16 üçlük geldi güvendiğimiz isimlerden ve bana göre obranın kalinic ısrarı maçı kaybettirdi. Gs maçı tüm takımın üzerinde ölü toprağı vardı, gs kim oluyor ki bir kez bile tüm maçta öne geçemiyoruz ve banvit maçı son 3-4 dakika hariç döküldük neredeyse. Böyle maçlar olmaz demiyorum olur ama ard arda olmaması lazım.

Şu anda neyi tartıştığımızı açıkçası kavrayamadım :)

Boktan diye taraftar ağzıyla nitelendirdiğim daha vasat takımlara karşı maç kaybetmememiz gerektiğini söylüyorum. Oyuncuların ve en başta obradovic'in de bu düşüncede olduğuna eminim.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #910 : 14 Ocak 2019, 23:41:24 »
7 günde yaşanılan 3 iklim değişikliği, 2.00 -2.13 civarındaki insanların bu süreç içerisinde kimi zaman uzun otobüs yolculukları ve benzeri gibi durumlar da düşünülmeli alınan mağlubiyetler hususunda. He her takım aynı şartlarda altında oynuyor diyecekler olabilir. Doğrudur ama cevap olarak şu an itibariyle bütün takımların  bizden fazla mağlubiyete sahip olduğunu hatırlatırım...

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
« Yanıtla #911 : 15 Ocak 2019, 12:14:37 »
Hep küçük takımlardan korktuğumu söylemişimdir ama o kadar da değil. Büyük konuşmayı sevmem ama altından su gibi akar, üzerinden tır gibi geçer, karşısından tsunami gibi vurur, tepesine balyoz gibi ineriz.   :D
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimiçi friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #912 : 15 Ocak 2019, 14:56:37 »
Tabiki görece kolay maçlara olan konsantrasyon ile rakibimiz dediğimiz takımlara karşı olan konsantrasyon aynı değil. Taraftar çok duygusal ve amatörce düşünüyor. Ona kaybederim daha iyi, buna kaybetmeyi tercih ederim, yenilsek de önemli değil vs gibi düşünceler profesyonellikte olmaz.

Kimki maçı çok kötü oynadık, 1/16 üçlük geldi güvendiğimiz isimlerden ve bana göre obranın kalinic ısrarı maçı kaybettirdi. Gs maçı tüm takımın üzerinde ölü toprağı vardı, gs kim oluyor ki bir kez bile tüm maçta öne geçemiyoruz ve banvit maçı son 3-4 dakika hariç döküldük neredeyse. Böyle maçlar olmaz demiyorum olur ama ard arda olmaması lazım.

Şu anda neyi tartıştığımızı açıkçası kavrayamadım :)

Boktan diye taraftar ağzıyla nitelendirdiğim daha vasat takımlara karşı maç kaybetmememiz gerektiğini söylüyorum. Oyuncuların ve en başta obradovic'in de bu düşüncede olduğuna eminim.

Şu ölümlü dünyada neyi tartışacağız ki, siz beni anladınız ben de sizi... Önemli olan da bu zaten :)

Sadece Khimki maçı değil son 4-5 maçtır şutlar girmiyor. En son Sakarya maçına da öyle başladık. Bomboş şutlar kaçı-kaçıverdi... Rakip öyle dağınık ki, sonradan dağıldılar. Bizim gençler ve "daima genç kalanlar" biraz maça misyon yükleyince fark oluştu. Ancak, bu aralar çokça betimlediğim "sallanarak" oynamaya devam ediyoruz. Dediğim gibi, Canaria maçında da sallanacağımızı düşünüyorum.

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
« Yanıtla #913 : 15 Ocak 2019, 15:28:35 »
oyunu tutturursak, uzerinden tır gibi geceriz...

OLIVER, MAGETTE
RABASEDA, STRAWBERRY
ERIKSSON, PAULI, VENE
BAEZ, TILLIE
BALVIN, PASECNIKS, FISCHER

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #914 : 15 Ocak 2019, 15:34:25 »
18 . hafta sonunda 10. deplasman maçımıza çıkıyoruz.
9 haftada 7 galibiyet 2 mağlubiyet aldık.
lig 4. Efes'e ( devreyti 15 sayı önce kapattığımız ) ve 12, Khimki'ye( son saniye serbest atış kaçırıp uzatmada )  yenildik.
kendi evimizde 9/9 ile gidiyoruz.  şu an itibariyle 1 galibiyet fazlasıyla lider durumdayız.
sanırım biz veya real 1. olarak normal sezonu bitirir.
ilk 4 de olduktan sonra top8 için kaçıncı sırada bitirmenin bir gram bile esprisi yok .
ha şu olur 1 ve 2. bitiren takımlar nispeten to8de daha az yorucu takımlar ile karşılaşırlar.
bir de 1 2 3 4 sıralama
f4de
1 4
2 3 ilk maçları oynayacağı için bu kısmı da önemseyen olabilir
tabi 1 2 3 4 bitiren takımlarn direkt f4e kaldığını farz ediyoruz.

son 2 senedir normal sezonu 5. bitiren takım 4. yü eleyerek şampiyon oluyor.
her senenin hikayesi tabi ki çok farklı ..

ilhan dostum gibi adamlar mükemmelliyetçi adamlardır. kolay takıma yenilince ya dandik takıma niye yeniliyorsun böyle gevşeklik olmaz derler
büyük maçları kaybetsen bu maçlar hedef maçlar böyle maçları kaybetmek - yazar derler.
işin özeti ilhan dostum ve o fosil :) tayfanın güzel zihniyeti bellidir , özetle normal sezon veya top 8 veya f4 fark etmez '' maç kaybetmeyeceksin ''
bizim gibi sıvacılar ılıklar bazı maçları siklememezlik yapıp senenin genelini totaline bakıp mutlu olmayı seçerler
ama mükemmelliyetçi insanlar her zaman her maçı kazanmak isterler
onlar Michael Jordan soyundan geliyorlar.
bizler gibi liboş değiller. ;)

çok ekstrem bir durum olmazsa Gran Canaria'yı okyanusa karşı yatırıp sikeriz , siker siker çoğaltırız